Tämä keskustelupalsta on arkistoitu, eikä tänne ilmesty enää uusia viestejä.
anarkistialkuasukas 06.02.2013 07:34
Lainaus: Martti_Kauppila kirjoitti: Näytä viesti Vieläkään en ole nähnyt yhtään ainutta linkkiä siitä, että holocaustin silminänkijöitä olisi pakotettu vakehtelemaan.
Ei niitä juutalaisia ole tarvinnutkaan pakottaa komppaamaan mokomaa satua.
Laajenna
Martti_Kauppila 06.02.2013 07:34
Lainaus: Sylttytehdas kirjoitti: Näytä viesti Minä en ainakaan väitä silminnäkijöitä pakotetun valehtelemaan, miksi niin tekisin. Jos puhutaan missien kärisnymistä ja selvitytnimisistä, olen aika sanaton. Ihmiset valehtelevat päivittäin kokemistaan kärsimyksistä esimerkiksi huomion, koston tai rahallisen korvauksen toivossa, selviytymismekanismina ja oikeuttaakseen kyseenalaista käytöstään. Sillä on ihan omat tautiluokituksensa ja rikosnimikkeensä. Se on ihan oma teollisuudenhaararansa ja siellä liikkuu paljon rahaa.
Valehtelevatko holocaustista selvinneet päivittäin? Tuskin, vaikka aina huijareita on joka asiassa.
Laajenna
Martti_Kauppila 06.02.2013 07:35
Lainaus: anarkistialkuasukas kirjoitti: Näytä viesti Ei niitä juutalaisia ole tarvinnutkaan pakottaa komppaamaan mokomaa satua.
Holocausti on farkta, sille sinä ressukka et voii yhtään mitään.
Laajenna
\o/ 06.02.2013 08:18
Lainaus: Martti_Kauppila kirjoitti: Näytä viesti Holocausti on farkta, sille sinä ressukka et voii yhtään mitään.
Tietenkin se on. Bodycountista voi olla monta mieltä. Niinkun Jehovan todistajatkaan eivät ainoan oikean Totuutensa kanssa oikein vieläkään osaa päättää 220:n ja 2200:n ja 22 000:n välillä. Massa- tai kansanmurha se silti on.

Mutta "farkta"-typo oli hauska.

www.fark.com
Laajenna
anarkistialkuasukas 06.02.2013 08:26
Lainaus: \o/ kirjoitti: Näytä viesti Tietenkin se on. Bodycountista voi olla monta mieltä. Niinkun Jehovan todistajatkaan eivät ainoan oikean Totuutensa kanssa oikein vieläkään osaa päättää 220:n ja 2200:n ja 22 000:n välillä. Massa- tai kansanmurha se silti on.
Sekään ei ole mikään "farkta" että työ- ja vankileireille olisi valikoitu yksinomaa juutalaisia, sillä natsithan kokivat kommunismin ja -nistit suurimmaksi uhakseen ja täten leireille vietiin pääasiallisesti kyseistä aatesuuntaa kannattavia kansalaisia.

Se on sitten jokaisen oma asia mitä mieltä tuosta kommunistien vangitsemisesta on, mutta tuohon aikaan kun juutalaisen Karl Marxin ideat levisivät maailmalle, valitsi varsin moni juutalainen, kansalaisuuteen katsomatta, kommunismin suosimakseen agendaksi.

Eräs teoria on että natsit olivat siirtämässä kaikki kommunistit Neuvostoliittoon Stalinille työvoimareserviksi gulageihin, mutta sittemmin Saksa hyökkäsikin Neuvostoliittoa vastaan jolloin väliasemilla olleiden vankien matka tyssäsi.

Holokausti-propaganda keksittiinkin sitten sodan jälkeen Neuvostoliiton toimesta, ja "uhreiksi" valittiin juutalaiset varmaankin sen vuoksi että bolsevikkien johtohahmot olivat lähes yksinomaa juutalaisia.

Mä lähden töihin, mukavaa päivänjatkoa
Laajenna
Martti_Kauppila 06.02.2013 08:32
Lainaus: \o/ kirjoitti: Näytä viesti Tietenkin se on. Bodycountista voi olla monta mieltä. Niinkun Jehovan todistajatkaan eivät ainoan oikean Totuutensa kanssa oikein vieläkään osaa päättää 220:n ja 2200:n ja 22 000:n välillä. Massa- tai kansanmurha se silti on.

Mutta "farkta"-typo oli hauska.

www.fark.com
Ei ole mitään hauskaa siinä, että ihmisiä tapetaan joukoittain.
Laajenna
Martti_Kauppila 06.02.2013 08:37
Lainaus: anarkistialkuasukas kirjoitti: Näytä viesti Sekään ei ole mikään "farkta" että työ- ja vankileireille olisi valikoitu yksinomaa juutalaisia, sillä natsithan kokivat kommunismin ja -nistit suurimmaksi uhakseen ja täten leireille vietiin pääasiallisesti kyseistä aatesuuntaa kannattavia kansalaisia.
Kuka on sanonut, ettätyö- ja vankileireille JA tuhoamisleireillä oli pelkkiä juutalaisia?

Lainaus: anarkistialkuasukas kirjoitti: Näytä viesti Se on sitten jokaisen oma asia mitä mieltä tuosta kommunistien vangitsemisesta on, mutta tuohon aikaan kun juutalaisen Karl Marxin ideat levisivät maailmalle, valitsi varsin moni juutalainen, kansalaisuuteen katsomatta, kommunismin suosimakseen agendaksi.
Kommunistit tappoivat myös juutalaisa.

Stalinin aseman vahvistuminen Neuvostoliiton johdossa merkitsi lokakuun vallankumouksesta alkaneen juutalaisten vapautumisen lopettamisesta ja antisemitistisen tradition aktivoimista poliittisena aseena vastustajia vastaan. Vuosina 1929-32 juutalaiset uskonnolliset ja sionistiset kulttuuriyhteisöt joutuivat vainojen kohteeksi.

http://www.lyseo.edu.ouka.fi/suvaits.../antisven.html


Lainaus: anarkistialkuasukas kirjoitti: Näytä viesti Holokausti-propaganda keksittiinkin sitten sodan jälkeen Neuvostoliiton toimesta, ja "uhreiksi" valittiin juutalaiset varmaankin sen vuoksi että bolsevikkien johtohahmot olivat lähes yksinomaa juutalaisia.

Mä lähden töihin, mukavaa päivänjatkoa
Propagandaa tai ei, holocausti on historiallinen tosiasia. Muitaen kuitenkin sen, että juutalaiset eivät olleet ainoita sodassa kärsineitä.
Laajenna
\o/ 06.02.2013 08:47
Lainaus: Martti_Kauppila kirjoitti: Näytä viesti Ei ole mitään hauskaa siinä, että ihmisiä tapetaan joukoittain.
Montakos ihmistä typosi tappoi?
Laajenna
Martti_Kauppila 06.02.2013 08:51
Lainaus: \o/ kirjoitti: Näytä viesti Montakos ihmistä typosi tappoi?
Älä jätkä viisastele.
Laajenna
\o/ 06.02.2013 09:10
Lainaus: Martti_Kauppila kirjoitti: Näytä viesti Älä jätkä viisastele.
Ei ihme, että hankit vihollisia niistä, joiden kantti ei enää kestä tai huumori ei riitä. Nytkin tuntuu olevan sivuseikka se, että yrittää puhua järkeä siitä, että kansanmurha on kansanmurha riippumatta siitä onko se 1 vai 6 miljoonaa, ja luvuilla lesoilu kuuluu lähinnä neuvostopartisaanien "taistelu"raporttien kastiin.

Silti pitää alkaa nillittään jostain hassusta pikku typosta. No, pidä kipeenäs.
Laajenna
Martti_Kauppila 06.02.2013 09:25
Lainaus: \o/ kirjoitti: Näytä viesti Ei ihme, että hankit vihollisia niistä, joiden kantti ei enää kestä tai huumori ei riitä. Nytkin tuntuu olevan sivuseikka se, että yrittää puhua järkeä siitä, että kansanmurha on kansanmurha riippumatta siitä onko se 1 vai 6 miljoonaa, ja luvuilla lesoilu kuuluu lähinnä neuvostopartisaanien "taistelu"raporttien kastiin.

Silti pitää alkaa nillittään jostain hassusta pikku typosta. No, pidä kipeenäs.
Va että ihan vihollisia? Hui, hui .Minä sanoin, että holocausti on fakta ja alat siitä viisastella.
Laajenna
\o/ 06.02.2013 09:32
Lainaus: Martti_Kauppila kirjoitti: Näytä viesti Va että ihan vihollisia? Hui, hui .Minä sanoin, että holocausti on fakta ja alat siitä viisastella.
Miten voi olla noin umpipuupäinen, ettei edes erota sellaista, jonka mielestä se on fakta ja joka niin sanoo. Se, oliko niitä miljoona vai kuusi on pelkkä muotoseikka, josta jänkkääminen on lähinnä morbiidilla tavalla ällöttävän naurettavaa.

Ymmärrän kyllä, jos ego on niin iso ja tyhjä kupla, ettei osaa nauraa edes pikku typolleen. Turha odottaa silloin kanssaihmisiltä suopeaa suhtautumista, mutta mikäpä minä olen marttyyrimasokisteja tuomitsemaan? Siitä vaan. Voit jäädä jänkkäämään sivuseikasta loputtomiin ihan itseksesi.
Laajenna
kauheamies1 06.02.2013 09:33
Laajenna
Martti_Kauppila 06.02.2013 09:43
Lainaus: \o/ kirjoitti: Näytä viesti Miten voi olla noin umpipuupäinen, ettei edes erota sellaista, jonka mielestä se on fakta ja joka niin sanoo. Se, oliko niitä miljoona vai kuusi on pelkkä muotoseikka, josta jänkkääminen on lähinnä morbiidilla tavalla ällöttävän naurettavaa.

Ymmärrän kyllä, jos ego on niin iso ja tyhjä kupla, ettei osaa nauraa edes pikku typolleen. Turha odottaa silloin kanssaihmisiltä suopeaa suhtautumista, mutta mikäpä minä olen marttyyrimasokisteja tuomitsemaan? Siitä vaan. Voit jäädä jänkkäämään sivuseikasta loputtomiin ihan itseksesi.

Kaikkein fiksuimmin olisit tehnyt, jos et olisi alkanut poskea soittamaan ja viisastelemaan vakavalla asialla ollenkaan. Ilmiesesti oikein nautit, kun saat puuttua juuri minun sanomisiini joka paikassa.
Laajenna
einovi1 06.02.2013 16:03
Natsi

Paha paha natsi


Olis saanu saksalaiset vallottaa Venäjän, ainakin nyt Leningradista Moskovaan asti.
Ei kauas jäänyt.
Laajenna
kauheamies1 06.02.2013 16:57
Preussilaissiat olivat kenraaleina ja mokasivat tahallaan. Esim. Hopner monta kertaa Leningradin valtauksen ja von Leeb
Laajenna
Ilkka Luoma 08.02.2013 08:45
Lainaus: kauheamies1 kirjoitti: Näytä viesti Preussilaissiat olivat kenraaleina ja mokasivat tahallaan. Esim. Hopner monta kertaa Leningradin valtauksen ja von Leeb

olisiko virheenä ollut myös Hitlerin puuttuminen operatiivisiin toimiin?
Laajenna
juha113 08.02.2013 10:29
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti Osa 2. (jatkoa edelliseen)

(YLE esitti pienoissarjan saksalaisesta arkkitehdistä, joka pelasti itsensä taitavalla luovimisella 1945-46 - varusteluministeri Albert Speer, Hitlerin ystävä ja laskelmoinut lojalisti )

[ ... joukkoja ja kansanryhmiä on kautta-aikain johdatettu ryhmähengen, kansallistunteen, yhteenkuuluvuuden ja yhteisen vastustajan/ vihollisen osoittamisella tekoihin, jotka hitaasti kehittyivät mm. Saksan Kolmannesta Valtakunnasta esitettyihin ja todettuihin rikoksiin ihmiskuntaa kohtaan ... ]

ORIG TEKSTI --- http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/0...ai-haluta.html ---


Ilmaisjakeluna ilmestyvä mainokseton tieteen ja filosofian mielipiteitä, tutkimuksia ja tieteellisen maailman riippumattomuusdebattia julkaiseva Tieteessä Tapahtuu -lehti 4/2007 julkaisi (prof. Juha Manninen 2) rohkea ja kiihkottoman kirjoituksen "Eino Kaila ja kolmas valtakunta" 1). Suomessa oli runsaasti myönteisyyttä ja seurailua jo 1930-luvulta alkaen koskien Kansallissosialistisen Saksan siirtymistä totalitaarisen yhteiskuntajärjestyksen tielle.

Suomessa - kuten kaikkialla - on hyvin tunnettua, mitä tapahtui Saksassa 1933 - 1945. Nämä kertomukset ja kirjoitukset eivät ole sisältäneet juuri mitään sellaista, josta syntyi ennennäkemätön joukkovoima yhdistämään miltei koko kansakuntaa. Kolmannen Valtakunnan järjestelmä kaikkinensa on jätetty esimerkiksi pahan akselista, jolle ei ole vertaa löytynyt. Näkökulmien syväluotaukset kiihkottomina analyyseina ovat jo julkistuneet esisanoina ja varovaisina pohdintoina - ja tässäkin äänitorviksi uskaltautuvat ensiksi "valtapolitiikasta vapaat" tiede- ja filosofiapiirit.


Viimeiset vaalit 1933 – vahvemman rooli otto vallan

1930-luvulla Saksa ’vapaissa’ vaaleissa valitsi kansallissosialistisen järjestelmän, jota johti systeemi, joka ammensi alusta alkaen voimansa ryhmähengestä, samankaltaisuudesta, historian kaipuusta ja oman edustamansa ryhmän kaikkivoipaisuudesta.

Tuon ajan tiede etsi monin keinoin perusteluja vahvemman rooliin, epäkelpojen lopulliseen järjestykseen ja rodun arvioimiseen saavutusten pohjalta. Oli syntymässä vastakkainasettelua tuolloisella tavallansa, jota tänäkin päivänä esiintyy tiukkana reviiripuolustuksena ja pelkona, kuin myös vihana tuntematonta ja vierasta kohtaan.


Suomalaista pohdintaa - myötämielisyydellä

Akateemikko Eino Kaila suomalaisena filosofina pohdiskeli järjestelmää (erityisesti 1940-1942), jossa suosittiin päämääriä vahvuuksien ja yhteneväisyyden pohjilta. Saksa oli järjestelmä, johon moni suomalainen samaistui, syntyi haaveita ja päämääriä rakentaa vastaavuuksia joukkohengestä, puhtaasta suomalaisuudesta ja elinpiiristä, joka olisi meille historiallisesti kuulunut.

Suomella oli kiistattomat siteensä Saksaan jo meitä vapauttamaan tulleiden jääkärien ajoilta, jotka tunnetusti saivat koulutuksensa Saksan kasarmeilla. Samoin ne nuoret miehet, jotka seikkailun ja voimantunnon kuin liittoon kuulumisen hengessä vapaaehtoisesti Saksan Waffen SS-joukkoihin ilmoittautuivat "yhteiseurooppalaiseen akselivaltojen" sotalaitokseen turvaamaan "yhtenäisen Saksa-johteisen Euroopan" lisäelintilan saantia idästä.

Professori Kaila - kuten monet muutkin, esimerkiksi tunnetun tiedemiessuvun Rolf Nevanlinna (Helsingin Yliopiston rehtorina 1940-luvulla) suitsuttivat kansallissosialismin aatetta airueena kommunismia ja sen leviämistä vastaan. Löydettiinpä siitä myös kantaeurooppalaista historiahavinaa.

Neuvostoliiton marksistinen järjestelmä oli pelon ja vihan kohde ja Saksa koettiin tuon maanvyöryn lailla leviävän systeemin riittävän vahvana esteenä (tavallaan täältä asti saamme perintönä sitkeästi elävää uhkamanipulointia nyky Venäjääkin kohtaan).


Voima juovutti niin kansaa, pääomaa kuin johtajiakin

On selvästi tunnistettavissa, että monet tiedemiehet ja poliitikot omaksuivat voiton ja kansallisen voiman tiekseen, erityisesti Saksan menestyksen vuosina. Moni kirjailija innostui palavasieluisesti kuvaamaan Saksan joukkokokoontumisia ryhmähengen ja yhtenäisyyden hektisenä kiihkona.

Voimaa ravittiin hypnoottisesti puolifilmaattisella alitajuntavaikutepsykologialla. Kansakunta oli Saksassa saanut latauksekseen paristoituneen tunnefilosofian, jossa suuretkin ponnistusvaateet otettiin vastaan hyväksyttyinä tehtävinä päämäärän saavuttamiseksi - kansa oli uskollinen johtajalleen loppuun saakka.


Suomi eli vahvuutensa jatkosodan alussa Saksan rinnalla

Saksa oli jäänyt meille ainoaksi valinnaksi; pelkäsimme Neuvostoliittoa, vaikka meillä, jos kenellä, on näkemystä, tietoa ja elämisen tasapainoa idän ja lännen vedenjakajalla. Saksa hurmasi monet ja Adolf Hitlerin Taisteluni 1:stä ja 2:sta otettiin runsain painoksin. Monilta se jäi lukematta; se kuului ikäänkuin kunnon kansalaisen kirjahyllyvarustukseen. Lukivatkohan Stalinin vasallitkaan sitä?

...
Saksan vaiheista 1930- ja - 40-luvuilta ei ole loppuun kirjoitettuja kappaleita

Asioiden kaikkia puolia ei ole tuotu esille. Niitä tekoja, jotka alussa valiinnuttivat ’vapailla vaaleilla’ kansallissosialistisen järjestelmän, ei tuoda kuin verhotusti esille. Tämä puolittainen esitys - vain sen negatiivisina puolina - pitää hengissä mystiikkaa ja viehtymystä vahvuudesta, voimasta ja käsittämättömästä ihmisten hallinnasta (suurelta osin vieläpä vapaaehtoisesti).

Puolittaisuus antaa ajattelemisen ja kiihkottoman pohdiskelun aihetta. Mystiikat ovat aina kiehtoneet ja kiihottaneet ihmisiä. Kielletty on hedelmää, jota jo historiassa on maistettu. Oliko lähes koko tuolloinen Saksan kansa niin täysin väärässä kuin halutaan antaa ymmärtää?


Kolmannessa valtakunnassa oli myös tarkastelun arvoisia puolia;

täystyöllisyys, perhekeskeisyyden arvostus, ruumiinkultturin kannatus, mielenvahvuuteen tähtäävät terveystavoitteet, liikenneyhteydet ja ylivertainen järjestys ja toiminnallinen tarkkuus. Järjestelmän sisällä oli hyvä ja turvallinen asua - oli vain joko vapaaehtoisesti tai mukaillen hyväksyttävä valtavirta, josta järjestelmä loi yhteenkuuluvuuden ja ryhmähengen voiman kannattajillensa.

Urheilu, liikunta, luonto ja terveet elämäntavat olivat hyveitä, joita tosin osa puolue-eliitistä viisveisasi - "älä tee niin kuin minä teen, vaan niin kuin minä sanon" -mentaliteetilla.


Hitaasti aidot hyveet rämettyivät

On tunnettua, että totalitäärisissä järjestelmissä hitaiden muuttujien seurauksena tapahtuu "ryöstäytyvää" siirtymistä itselleen arvostelukyvyttömään suuntaan luoden uskomuksia omasta täydellisestä kaikkivoipaisuudesta.

Hyvätkin alun idealismia hipovista aatesunnista frustruoituvat valtapyyteisiksi ja "tavoitteet pyhittävät teot" -periaatteiksi. Järjestelmän tavoitteiden eteen ei saanut jäädä häiritseviä esteitä. Esteet raivattiin pois, jotta historiallinen vastuu ja perimän kanto uusille sukupolville ei häiriintyisi.

Järjestelmäkonkretisoijat olivat sokeutuneet näkemään omia muista, "vieraista" piittaamattomia toimia -- tavoite- ja käskyjen noudattamisvelvoitteet olivat ylittäneet inhimilliset kestorajat.

Pysyy sitkeästi hengissä – kun koko totuutta ei sallita virallisesti esille

Kolmannen valtakunnan mystiikkaa saadaan parhaiten hälvennetyksi ottamalla esille sen kaikki puolet, myös kiistattomat edut ja tapahtumat, jotka nostivat Saksan I Maailmansodan häpeästä jälleen koko Euroopan tekniseksi ja kaupalliseksi veturiksi.

Ylivertainen varustelukyky sumensi Saksan kiihkotonta näkemystä yleiseurooppalaisesta yhteismallista; sen teki itsellisesti Saksa yksin ja omien valtapyyteiden ohjaamana. Liiallinen identiteetti on kuin hyvän - tai pahanlaatuinen liikakasvu yhteisöllisyyden elimistössä.


Kolmannen Valtakunnan Eurooppa oli saatettava yhden järjestelmän systeemiksi,

jossa tosin kansalliset ominaisuudet saivat jäädä paikoilleen, kunhan ne eivät muodostuneet uhaksi tunteelle, jossa koettiin ylivertaisuutta muihin nähden. Eurooppa olisi näin saanut riittävän voiman patoamaan pelättyä kommunismia, joka oli Hitlerin Saksan suurimpia uhkakuvia läntisille järjestelmille.

Hitler ennusti neuvonantajiensa kautta hyvin II-maailmansodan loppumisen jatkoseuraukset. Amerikkalainen panssarikenraali Patton oli ilmeisesti pikaistuksissaan jossain yhteydessä 1944 tuumannut, että saman tien Moskovaan saakka. Hitler uskoi loppuun asti lännen kääntävän aseensa Neuvostoliittoa vastaan.

...
Nyt me elämme uudessa EU-Euroopassa,

jossa Saksa koettaa järjestellä yhteistä perustuslakia EU:lle. Yhteisömme on nyt pinta-alallisesti miltei yhtä suuri kuin Kolmas Valtakunta vuonna 1942. Saksa on jälleen noussut tekniikan ja kaupan veturiksi maanosassaan.

Suomelle Saksa on ollut koko itsenäisen historiansa yksi tärkeimmistä kauppakumppaneista, kuten myös Neuvostoliitto ja myöhempi Venäjä. Saksa on uudessä koko maapalloa koskevassa työn uudelleen jaossa yksi merkittävimmistä Euroopan pelintekijöistä.

Yhtenäisen EU:n tulisi asemoitua USA:n ja tulevan Venäjä-Kiina -akselin välimaastoon yhteiskunnallisena ympäristöarvostajana kehittämään tekniikat ja järjestelmät siivoamaan sen aikaansaamat markkinataloudellisen kulutusjuhlinnan jäljet.


Eurooppa voisi olla ensimmäinen irtiottaja palauttamaan henkisiä arvoja ymmärrykseen mitä on historiallinen sivistys näkemään vastuuta teoistamme, jossa me valkoisena rotuna olemme markkinakulutuksen airueena jälkemme jo ympäristöömme jättäneet.

Eurooppa on ollut filosofioiden ja useiden korkeakulttuurien kehto. Meidän uutena eurooppafilosofiana olisi tilausta ympäristötavoitteiden harmonisoituminen kunnioitukseen kokonaisuuksia kohtaan. Olisiko sieltä "pimeistä ja vääryyden peittämistä" Kolmannen Valtakunnan joistakin perusperiaatteista ammennettavissa yhteyttä luontoon, terveeseen ruumiinkulttuuriin sekä joukkohenkeen, jossa yhteisöllisyydellä tavoiteltaisiin sellaisia päämääriä, joilla olisi kestävyyden merkkejä - vaikkapa tuhanneksi vuodeksi ymmärtämään, että luonto ei kestä kaltaistamme kulutusta? ---


Linkki ---- http://www.tieteessatapahtuu.fi1) Artikkeli "Eino Kaila ja kolmas valtakunta"
---- http://ojs.tsv.fi/index.php/tt/article/view/204/179


2) Arvostelu prof. Juha Mannisen kirjasta "Valistus ja kansallinen identiteetti"
---- http://www.helsinki.fi/hum/hist/yhd/.../manninen.html


Juha Manninen: Kansakunnan aatteen synty Ruotsissa ja Suomessa
---- http://www.tsv.fi/ttapaht/021/manninen021.htmIlkka LuomaKESKUSTELU --- TIEDE

Voit tilata ilmaiseksi Tieteessä tapahtuu –lehden tilaukset@tsv.fi


Kuvakokoelma yllä olevaan kirjoitukseen
-kuvia saa käyttää vapaasti tekstin yhteydessä. Copyright by Ilkka Luoma 2005 ja 2006.


Kuva 1
--- http://www.flickr.com/photos/ilkkaluoma/510005715/ --- DSC_2039.JPG

Teksti
Mannerheim käänsi tilanteen pakosta selkänsä Saksalle ja näin presidentti Ryti - tehtyään sopimuksen Hitlerin kanssa - sai linnatuomion toimista, jotka pelastivat itsenäisyytemme. Stalin ei halunnut Mannerheimille tuomiota. Muistettakoon kuitenkin, että Kolmannen Valtakunnan marssiessa ylivoimaisena Neuvostoliiton aroilla 1941, antoi kunnioittu marsalkkamme kuuluisan miekantuppi-päiväkäskyn. Saksa hurmioitti osaa Suomen kansaa 1941 haaveesta Suur-Suomesta. Suomi on kulkenut historiaansa tiiviisti Saksan yhteydessä - nyt Saksa ajaa EU:lle yhteistä perustuslakia...


Kuva 2
--- http://www.flickr.com/photos/ilkkaluoma/510005695/ --- B0001570.JPG

Teksti
Kolmannen Valtakunnan SA-joukkojen asepukuun liittyvä tikari suomalaisella kirpputorilla; hinta oli 1500 euroa. Kysynnän ja tarjonnan laki huolehtii korkeista hinnoista. Maamme itsenäisyyden vartija marsalkka Mannerheim pelasti Suomea mm. saksalaisten aseilla heinäkuussa 1944. Saksa koulutti myös jääkärimme 1910-luvulla, jotka vaikuttivat ratkaisevasti sisällissodassamme valkoisten voittoon. Suomi seisoi jo tuolloin idän ja lännen etuvartiossa. Saksa on ollut aina yksi merkittävimmistä ulkomaankauppakumppaneistamme...
Homo marski nuoli sekä itään että länteen olis voinnu ottaa tulitikut parempaan talteen ennen kun muodonvuoksi ajeli germaaneja pohjoseen päin.
Laajenna
Pms 08.02.2013 11:36
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti olisiko virheenä ollut myös Hitlerin puuttuminen operatiivisiin toimiin?
Kyllä vain. Yksi iso moka tuli siinä että Hitler ei pitänyt puolustuslaitteita järkevänä joten siksi Saksaan kyettiin marssimaan niin helposti.
Laajenna
kauheamies1 08.02.2013 12:12
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti olisiko virheenä ollut myös Hitlerin puuttuminen operatiivisiin toimiin?
Ei. Tuo on meille syötetty valhe. Ongelma oli se, että kenraalit huijasivat ja valehtelivat Hitkerille päinnäköä. Sotien jälkeen he syyttivät Hitleriä kaikesta ja siis valehtelivat jälleen. Hitlerin olisi pitänyt puuttua enemmän kaikkeen. Hänen olisi pitänyt antaa kenkä huijareille, pistää pystyyn oma tiedustelu ja ilmeisesti lakkauttaa koko Wehrmacht ja muuttaa se SS-armeijaksi. Urkintasysteemillä petturit esille ja hirteen
Laajenna
mielipide 08.02.2013 15:36
Lainaus: kauheamies1 kirjoitti: Näytä viesti Ei. Tuo on meille syötetty valhe. Ongelma oli se, että kenraalit huijasivat ja valehtelivat Hitkerille päinnäköä. Sotien jälkeen he syyttivät Hitleriä kaikesta ja siis valehtelivat jälleen. Hitlerin olisi pitänyt puuttua enemmän kaikkeen. Hänen olisi pitänyt antaa kenkä huijareille, pistää pystyyn oma tiedustelu ja ilmeisesti lakkauttaa koko Wehrmacht ja muuttaa se SS-armeijaksi. Urkintasysteemillä petturit esille ja hirteen
Mustaa ei saa valkeaksi, jos Hitleristä on puhe ja kuuluu samaaan kategoriaan Stalinin kanssa hirmutöiden aikaansaajana.

"Hitlerin persoonallisuudesta ja mielenterveydestä on esitetty erilaisia teorioita.[102] Useiden historioitsijoiden sekä yhdysvaltalaiselle tiedustelutoimistolle psykologisen profiilin laatineen psykoanalyytikkoryhmän mukaan Hitler saattoi olla psykopaatti

Hitler kärsi jonkin asteisesta luulosairaudesta ja taipumuksesta liioitella oireitaan. Ajoittain hän mainitsi lähimmilleen, kuten Eva Braunille peloistaan, että kuolisi mahdollisesti pian. Vaikka hänet tutkittiin perusteellisesti, epäili hän keväällä 1934 olevansa vakavasti sairas ja kärsi vatsakivuista, puhkuisuudesta, sydämenahdistuksesta ja turvotuksesta. Vuonna 1935 Hitler epäili sairastavansa syöpää, joskin stressin lisäksi todennäköinen syy vatsakipuihin oli hänen vuosia käyttämänsä pääosin itselaadittu kasvisruokavalio, josta puuttui proteiineja ja ravintoaineita.[105]
Hitler käytti silmälaseja vuodesta 1935, mutta hän ei pitänyt niitä julkisesti eikä aina yksityisestikään. Puheensa hän luki erityiskirjoituskoneella kirjoitetuista lapuista, joiden kirjasinkorkeus oli 1,2 senttimetriä. Lisäksi hän käytti suurennuslasia, jolla saattoi nähdä yksityiskohdat muun muassa kartoista."
http://fi.wikipedia.org/wiki/Adolf_Hitler
Laajenna
Umpitollo 08.02.2013 18:14
Se, että Hitler halusi fanaattisesti kesken kaiken puuttua milloin mihinkin operaatioon mm muuttamalla hyökkäyssuuntaa ja siirtämällä joukkoja ilman aihetta epämääräiseen suuntaan, sotki suunnitelmia ja aiheutti suuria omia tappioita.
Johtajan poukkoilu onneksi pilasi hänen omat pyrkimyksensä ja lyhensi sotaa ainakin vuodella.
Ainoaksi pluspuoleksi Hitlerin toimista näen sen, että hän esti Stalinin aikeena olleen koko Euroopan valloituksen.
Laajenna
kauheamies1 08.02.2013 19:50
Operaatiothan olivat Hitlerin omia. Voitko antaa esimerkkejä?
Laajenna
juha113 08.02.2013 20:06
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti Adolf Hitler nousi valtaan 80 vuotta sitten. Alussa Saksan kansa kiitti; työttömyys oli poistettu ja kansallinen identiteetti löydetty – elettiin taitavan taktikoinnin, suoraviivaisesti kovan linjan ja varustautumisen aikaa kuusi vuotta, kunnes sota syttyi ...

Syttyi sota, joka ei löydä vertaistaan – jo pelkästään Saksan kolmannen valtakunnan ja Josif Stalinin Neuvostoliitto kävivät maailman sotahistorian raaimman, verisimmän ja tuhoisimman sodan – Itärintaman sodan (1941-1945), jossa kaatuneita oli enemmän kuin muilla rintamilla yhteensä.

Ylläolevat asiat muistetaan hyvin, kuten keskitysleirit, joihin kerättiin juutalaiset, romaanit, homot, tiettyjen uskontojen harjoittajat sekä roistot ja rankasti lakia rikkoneet. Nämäkin asiat muistetaan hyvin. Tänään näihin rikoksiin syyllistyneet ovat hintansa maksaneet ja poistuneet lopullisesti – Saksan kansa on vapaa syyllistelystä.

Vähemmän tiedetään nimenomaan tuon aikakauden 1933-1939 välisestä ajasta, jolloin Saksa tuntui saavuttavan kaiken, mihin ryhtyi, taitavalla pelillä ja diplomatialla – puhumattakaan kotirintaman massiivisesta tuesta, jolla Saksan kansa löysi jälleen itsensä.


Anastettu itsetunto ja historiallinen vääryys?

I Maailmansota romahdutti saksalaisuuden ja kansa koki vääryyttä – sotahan lopetettiin maan sisältä käsin, ei rintamilla, joissa Saksan sotakoneisto oli vahvoissa asemissa. I Maailmansota oli asemasotaa, jossa miesmenetys rintamakilometria kohden oli murskaava – sisämaan kaupunkeja ei pommitettu, ei ollut laitteita eikä välineitä siihen.

...
Vähän puhutut keinot ja tavat, joilla Hitlerin Saksa otti suvereenin asetelman alkaneeseen sotaan 1939-1941 – Wehrmacht´in 1] marssin ylivoimaa ja tehoa, mistä se johtui? ---

1] Wehrmacht --- http://de.wikipedia.org/wiki/Wehrmacht ---


Saksa kykeni suunnittelemaan toimivat sotakoneet, mobilisoimaan koulutetut joukot, mutta ennenkaikkea taktikoimaan häikäisevän salamasotavaihteen, jolla perinteelliset asemasotaan valmistautuneet massa-armeijat kukistettiin.


Kuinka oli mahdollista, että edellisen sodan hävinnyt valtio nousi näin nopeasti?

Adolf Hitler kirjoitti oman ja valtionsa tulevaisuuden vankilassa – yritettyään vallankaappausta. Vapautus koitti pian ja puiseva kirjaduo ”Taisteluni I ja II” julkaistiin opinkappaleeksi, jonka Neuvostoliiton yksinvaltiaan, Stalinin olisi kannattanut lukea.


Saksalainen kuuliaisuus

Kolmas valtakunta mobilisoitui kuuluisalla saksalaisella kurilla, tottelevaisuudella, pääomien suostuttelulla sekä ylivertaisella esiintymisellä. Kansallissosialistinen puolue osasi propagandan – kansa hullaantui ja äänesti Hitlerin valtaan, josta hän luopui itsemurhallaan vuonna 1945.

Saksan kansa ei pettänyt Hitleriä, vaan seisoi liittoutuneiden Saksan siviilikaupunkien massapommituksista huolimatta diktaattorinsa takana – olihan Hitler palauttanut Saksan voiman ja identiteetin – tuhotakseen sen vuosien 1943-1945 aikana.


Terveelliset fyysisyyden elämäntavat olivat kunniassa!

1930 –luvun Saksassa arvostettiin ruumiinkulttuuria, omintakeista taidetta, mahtavia paraateja, voiman näyttöä ja kansallista tunnetta jostain sellaisesta ylivertaisuudesta, johon kansa sekosi oman itsetuntonsa noustessa sfääreihin. Hitler oli pelastanut Saksan alemmuudentunteesta ja palauttanut sen kunnian Euroopan väkevimpänä kansakuntana.

Kaikki, mihin Hitler tarttui, tuntui onnistuvan. Hitler asetteli taitavasti allaan olevat johtajat osin toisiaan vastaan, jolloin hänen oma asemansa säilyi koskemattomana.


Onnistuminen ja kaitselmuksen onni hiipui,

kun Hitlerin oma itsetunto nousi taivaisiin, ja usko itseensä oli liian horjumaton näkemään kaikkialla ympärillä tapahtuvaa tiivistymistä aatteen taakse, jota USA johti – Saksa on nujerrettava, vaikka Englannissa ja USA:kin oli voimia, jotka allekirjoittivat Hitlerin teesit idästä ja idän kommunismin uhasta.

Heti II Maailmansodan päättymisen jälkeen syttyi idän ja lännen välille ”kylmäsota”, jota kesti Neuvostoliiton hajoamiseen saakka. Hitler olisi tehnyt nimenomaan Englannin kanssa rauhan, mutta Churchill ei taipunut tähän kosintaan, vaikka tiesi suurimman vihollisen olevan idässä.


Poikkeuksellinen vastuunkanto oli Saksan ideologinen ydin

Saksa edusti kaikesta huolimatta kansana läntisiä arvoja, tosin totalitarismin sävyttämänä – se sopi kuriin tottuneelle kansalle, joka ymmärsi, että kunkin henkilökohtainen vastuu teoistaan oli kansakunnan vahvuuden ydin. Tätä ominaisuutta Hitler osasi käyttää taitavasti hyväkseen. Kolmannen valtakunnan piti kestää 1000 vuotta – se kesti 12 vuotta.


...
Saksa ja Suomi

Suomessa oli paljon tahoja, jotka ihailivat Saksan kolmatta valtakuntaa – koko 1930 –luku oli seurailua ja ihailua – rakennettiin aatosta suursuomesta, rajasta Uralilla. Jatkosotaan mentiin virallisesti passiivisena, ”ajelehtien”, mutta sotakoneistomme tiesi jo hyvissä ajoin mitä operaatio Barbarossa *] merkitsi – Saksa oli meidän aseveli ja puolusti hyökäten valtakuntamme koko pohjoisrajaa itään vasten ---

*] Operaatio Barbarossa --- http://fi.wikipedia.org/wiki/Operaatio_Barbarossa ---[2007] Asioita joista ei uskalleta tai voida puhua

osa 1. päättyy - osa 2. tulee alle olevaan kommenttiosioon ---


Ilkka Luoma
On se ihmeelistä että puolijuutalainen korpraali lahtas enemmän kun 30:ä miljoonaa ihmistä jotenkin on homo-sabiens suku sairasta.
Laajenna
kaljamato 09.02.2013 00:23
Lainaus: kauheamies1 kirjoitti: Näytä viesti Operaatiothan olivat Hitlerin omia. Voitko antaa esimerkkejä?
Oli kyllä, mutta hitler ei ollut mikään sotilasjohtaja, eikä hitler suunnitellut operaatioitaan suinkaan yksin vaan apuna olivat neuvomassa kenraalit. Hänen oli helppo kyllä näytellä kartalta minne divisioonat liikuteltaisiin ja millä aikataululla, mutta ei hänellä ollut minkään valtakunnan strategisia taitoja. Ne mitä oli niin ne olivat jymähtäneet I maailmansodan aikakauteen, eikähän hänellä sieltäkään ollut mitään kokemusta strategisesta johtamisesta. Hitler oli poliitikko, ei sotilas. Mikäli Hitlerillä olisi ollut saman tasoinen kenraalikunta barbarossan alussa, kun stalinilla oli (kun likvidoi kenraalikuntansa) niin tuskin saksan eteneminen neuvostoliittoon olisi ollut yhtä tehokasta.
Laajenna
kauheamies1 09.02.2013 09:18
Kyllä Hitlerillä oli taidot ja tiedot. Esim. Ardennien hyökkäyksen ja Barbarossan suunnitteli luottokenujen kanssa.

Huolto mokasi tahallaan ja petti kaikki laskelmat ym.
Laajenna
Umpitollo 09.02.2013 11:09
Jos tietoa ja taitoa oli, niin miksi Hitler ei varautunut lainkaan talvisodankäyntiin?
Itse asiassa hän kieltäytyi keskustelemasta koko asiasta.
Kai sinäkin ymmärrät, että yhdet kesäsukat nahkasaappaissa, kesälippis ja ohuet kenttäpuvut eivät ihan riitä Venäjän talvessa, vaikka koko maa olisi valloitettukin?

I Maailmansodan esikuntalähetin, varsinkaan taisteluihin osallistumattoman sotataidoilla ei kunnolla johdeta edes joukkuetta ruokalaan ja sieltä majoitukseen.
Laajenna
kauheamies1 09.02.2013 12:33
Hitlerille oli sanottu, että talvivarusteet oli toimitettu. Vaikka ei ollut, kukaan ei maininnut asiasta Hitlerille, ennen kuin Guderian paljasti asian riitelyn tuoksinassa.

Oli ylipäänsä järjetöntä lähteä lesäkuussa ilman talvivarusteita. Kun Wehrmachtin kenraalit vaativat talvivehkeitä pois ja niiden korvaamista kesän ja välikauden "Kofferille"; SS-divisioonat kieltäytyivät tästä.
Laajenna
mielipide 09.02.2013 13:32
Lainaus: kauheamies1 kirjoitti: Näytä viesti Kyllä Hitlerillä oli taidot ja tiedot. Esim. Ardennien hyökkäyksen ja Barbarossan suunnitteli luottokenujen kanssa.

Huolto mokasi tahallaan ja petti kaikki laskelmat ym.
Mitä, ihailetko sinä Hitleriä?
Laajenna
kaljamato 09.02.2013 23:52
Lainaus: kauheamies1 kirjoitti: Näytä viesti Hitlerille oli sanottu, että talvivarusteet oli toimitettu. Vaikka ei ollut, kukaan ei maininnut asiasta Hitlerille, ennen kuin Guderian paljasti asian riitelyn tuoksinassa.

Oli ylipäänsä järjetöntä lähteä lesäkuussa ilman talvivarusteita. Kun Wehrmachtin kenraalit vaativat talvivehkeitä pois ja niiden korvaamista kesän ja välikauden "Kofferille"; SS-divisioonat kieltäytyivät tästä.
Kuunteleppa aatun ja marskin salaa nauhoitettu keskustelu marskin syntymäpäivillä 1942 jossa hän itse myöntää että saksan armeija ei ollut ylipäätään valmis sotimaan talviolosuhteissa. Sinulla ei näytä olevan mitään realistista käsitystä itärintaman koosta...saksan kolme armeijaryhmää jotka etenivät vauhdilla niin miten luulet huollon pysyneen perässä, teitäkään ja lentokenttiä kun ei ollut...lisänä siihen partisaanien aiheuttamat päänvaivat ja neukkujen perääntyessä tuhoama infra...sitä kun ei muutenkaan kunnollista ollut. Siihen kun vielä olisi kannettu kaikkien talvivehkeet mukana niin wehrmachtin eteneminen ei olisi päässyt käytännössä siihen vauhtiin mitä hitler vaati. Eikähän saksan armeijalla todellisuudessa ollut venäjän talveen sopivia talvivarusteita vasta kun stalingradista alettiin perääntymään....Kunnon talvisodankäyntiin vaadittavien varusteiden puute oli yksi syy miksi hyökkäys tyrehtyi moskovan eteen. Zhukovin siperiasta tulleet rajuun talveen tottuneet, olosuhteiden mukaan varustautuneet täydennykset löivät keskieuroopan talveen tottuneet saksalaiset.
Laajenna
Lisätietoa Yhteydenotto Lisää keskustelupalsta