Tämä keskustelupalsta on arkistoitu, eikä tänne ilmesty enää uusia viestejä.
juha113 01.03.2013 01:34
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti Huippulaatu on vielä saavuttamatta - pitää paikkansa. Toisaalta esimerkiksi mokkulat ovat käytännössä kaikki tehty Kiinassa, siis laatu on vain kiinalaista laatua, koska muuta laatua ei ole. Tuo mainitsemasi pienoismallivalmistaja kiinnostaa - rakensin aikoinani paljon Airfix´ia ja sen jälkeen Tamiyaa - niiden panssarivaunut olivat mahtavia - moottorilla myös.
Mokulat tehdään Kiinassa mutta suunnitelu on made in usa tehdään sitä mitä on piirerretty rapakon takana ero on vain että se tehdään nälkäpalkalla kiinassa.
Laajenna
hannuhyr 01.03.2013 07:20
Pitää paikkansa monessa tuotteessa, on siellä silti paljon 100% Kiinalaisiakin firmoja. Esim HP on suunniteltu jenkeissä ja tehty Kiinassa, huawei sen sijaan on Kiinalainen firma. Moni länsimaalainen firma myös palkkaa Kiinalaisia insinöörejä, yhteistyötä tehdään puolin ja toisin. Kiinalaiset myös ostavat paljon länsimaalaisia tuotteita, ainakin Saksalle Kiina on suurin vientimarkkina, aika monelle muullekin. Kiina on jo maailman toiseksi suurin tavaran tuoja usan jälkeen, vielä vähän aikaa sitten tuontia ei ollut juuri lainkaan. Matkaa on vielä paljon mutta elämä Kiinan suurissä kaupungeissa muistuttaa jo enemmän amerikkalaista kuin eurooppalaista. Maailman suurimmaksi automarkkinaksi nousu oli vain yksi oire tästä. Muistan kuinka opettajat kertoivat aikoinaan kuinka kamalaa amerikassa on, todellisuus oli vähän toinen. Nykyään ihmiset jotka eivät tiedä Kiinasta mitään julistavat taas samaa tarinaa, on kuultu ennenkin. Olen viettänyt tarpeeksi aikaa siellä paikallisten ja sinne muuttaneiden ulkomaalaisten kanssa ennustaakseni että tulevaisuuden toisiaan tukevat talousmahdit tulevat olemaan Usa ja Kiina. Uskomatonta kuinka moni nielee sen että neljännesvuosisata nopeaa talouskasvua olisi tuonut maahan pelkkää köyhyyttä ja kurjuutta, kyse on vain siitä että ihmisille pitää näyttää että muualla on vielä huonommin kun eurooppa on kusessa.


Lainaus: juha113 kirjoitti: Näytä viesti Mokulat tehdään Kiinassa mutta suunnitelu on made in usa tehdään sitä mitä on piirerretty rapakon takana ero on vain että se tehdään nälkäpalkalla kiinassa.
Laajenna
Ilkka Luoma 03.03.2013 19:03
Lainaus: juha113 kirjoitti: Näytä viesti Mokulat tehdään Kiinassa mutta suunnitelu on made in usa tehdään sitä mitä on piirerretty rapakon takana ero on vain että se tehdään nälkäpalkalla kiinassa.

Kiinassa liksat ovat kaupungeissa noin 250e/kk ja maalla noin 100 egee kuussa - ovat nousseet noin 5-10 prosentin vuosivauhtia ...
Laajenna
hannuhyr 06.03.2013 13:46
Aika lähelle taitaa osua, keskipalkka on reilusti suurempi mutta erot ovat suuret ja tavallinen duunari ei saa yleensä tuon enempää. Hinta taso on noin viidennes Suomesta joten sama kun tienaisit Suomessa reilun tonnin (tai maalla puolet siitä), suuri enemmistö ei vietä mitään kulutusjuhlaa.Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti Kiinassa liksat ovat kaupungeissa noin 250e/kk ja maalla noin 100 egee kuussa - ovat nousseet noin 5-10 prosentin vuosivauhtia ...
Laajenna
Ilkka Luoma 20.03.2013 09:51
Lainaus: hannuhyr kirjoitti: Näytä viesti Aika lähelle taitaa osua, keskipalkka on reilusti suurempi mutta erot ovat suuret ja tavallinen duunari ei saa yleensä tuon enempää. Hinta taso on noin viidennes Suomesta joten sama kun tienaisit Suomessa reilun tonnin (tai maalla puolet siitä), suuri enemmistö ei vietä mitään kulutusjuhlaa.

Polttoaine maksaa autoihin saman absoluuttisesti kuin USA:ssa!
Laajenna
RUHTINAS 20.03.2013 10:04
Lainaus: \o/ kirjoitti: Näytä viesti Aivan. Mahtaa harmittaa, kun paperilennokit eivät kestä lyhyempää nousu- ja laskukiihdytystä.
Hehe Voi niillä olla muitakin miehittämättömiä vakoilukoneita, kuten leijoja kameralla varustettuna. Mut juu eihän tuo yllätyksenä tule, että kinkit havittelee sotilaallista toimintamahdollisuutta myöskin merillä.
Laajenna
SerialSuicideBomber 20.03.2013 11:15
Lainaus: hannuhyr kirjoitti: Näytä viesti Pitää paikkansa monessa tuotteessa, on siellä silti paljon 100% Kiinalaisiakin firmoja. Esim HP on suunniteltu jenkeissä ja tehty Kiinassa, huawei sen sijaan on Kiinalainen firma. Moni länsimaalainen firma myös palkkaa Kiinalaisia insinöörejä, yhteistyötä tehdään puolin ja toisin. Kiinalaiset myös ostavat paljon länsimaalaisia tuotteita, ainakin Saksalle Kiina on suurin vientimarkkina, aika monelle muullekin. Kiina on jo maailman toiseksi suurin tavaran tuoja usan jälkeen, vielä vähän aikaa sitten tuontia ei ollut juuri lainkaan. Matkaa on vielä paljon mutta elämä Kiinan suurissä kaupungeissa muistuttaa jo enemmän amerikkalaista kuin eurooppalaista. Maailman suurimmaksi automarkkinaksi nousu oli vain yksi oire tästä. Muistan kuinka opettajat kertoivat aikoinaan kuinka kamalaa amerikassa on, todellisuus oli vähän toinen. Nykyään ihmiset jotka eivät tiedä Kiinasta mitään julistavat taas samaa tarinaa, on kuultu ennenkin. Olen viettänyt tarpeeksi aikaa siellä paikallisten ja sinne muuttaneiden ulkomaalaisten kanssa ennustaakseni että tulevaisuuden toisiaan tukevat talousmahdit tulevat olemaan Usa ja Kiina. Uskomatonta kuinka moni nielee sen että neljännesvuosisata nopeaa talouskasvua olisi tuonut maahan pelkkää köyhyyttä ja kurjuutta, kyse on vain siitä että ihmisille pitää näyttää että muualla on vielä huonommin kun eurooppa on kusessa.
Hyvin kirjoitettu.
Laajenna
Ilkka Luoma 26.03.2013 12:50
Afrikka on tänään Kiinan suurin projektikohde - siellä on yli 2000 kiinalaista yritystä.
Laajenna
SerialSuicideBomber 26.03.2013 14:36
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti Afrikka on tänään Kiinan suurin projektikohde - siellä on yli 2000 kiinalaista yritystä.
Seeking to address concerns that China is exploiting Africa's resources and its market for consumer goods, President Xi Jinping vowed yesterday to build a mutually beneficial relationship that benefits African nations through co-operation.

Hailing Sino-African relations as "all-weather" and "sincere", Xi acknowledged China faced "new circumstances and new problems in Sino-African relations".

"China has and will continue to work alongside African countries to take practical measures to appropriately solve problems in trade and economic co-operation, so that African countries gain more from that co-operation," Xi said in a new, Chinese-built conference hall in the Tanzanian capital.

Xi said China would honour the commitment to African nations made by former president Hu Jintao last year to provide a US$20 billion credit line over three years.

"Once China makes its commitments, it will honour them to the letter," said Xi, who added that China would train 30,000 African professionals, offer 18,000 scholarships to African students and "increase technology transfer and experience".
Laajenna
Ilkka Luoma 27.03.2013 15:09
Kysymmekö afrikkalaisilta: Kumpi parempi - kiinaalinen vai valkoinen mies?
Laajenna
Koba 27.03.2013 15:15
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti Kysymmekö afrikkalaisilta: Kumpi parempi - kiinaalinen vai valkoinen mies?
Jos kysyy Robert Mugabelta hän pitää kiinalaisita enemmän.Eivät peräänkuuluta ihmisoikeuksia.
Laajenna
juha113 27.03.2013 21:30
Lainaus: Koba kirjoitti: Näytä viesti Jos kysyy Robert Mugabelta hän pitää kiinalaisita enemmän.Eivät peräänkuuluta ihmisoikeuksia.
Ian Smith oli Rhodesian nykysen Simbawen päällikkö brittien koloniassa afrikassa joten älä puhu ihmisoikeuksista kaveri piti mustia kun elukoita .
Laajenna
Koba 28.03.2013 08:40
Lainaus: juha113 kirjoitti: Näytä viesti Ian Smith oli Rhodesian nykysen Simbawen päällikkö brittien koloniassa afrikassa joten älä puhu ihmisoikeuksista kaveri piti mustia kun elukoita .
Ian Smithin aikana mustilla ei ollut poliittista valtaa,mutta maa oli afrikan vauraimpia.Rhodesiaa kutsuttiin afrikan leipäkoriksi.Kansalla oli töitä ja ruokaa,eliniän odote oli mustilla parempi kuin nyt.Se ettei Rhodesiassa ollut silloin ihmisoikeusasiat kunnossa kaikilta osin,ei mielestäni ole syy vaieta niistä nyt.kun asiat ovat vielä hunommin.Vai pitääkö ihmisoikeusrikoksista vaieta kun diktaatori on oikean värinen iholtaan ja aatteiltaan?
Laajenna
Ilkka Luoma 15.08.2013 09:37
Kiina parantaa juoksuaan - tasoitusmittareiden mukaan Kiina on jo kasvanut maailman suurimmaksi taloudeksi, vaikka valtio on vielä keskimäärin kehitysmaa!
Laajenna
Ilmainen totuus 15.08.2013 10:11
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti Kysymmekö afrikkalaisilta: Kumpi parempi - kiinaalinen vai valkoinen mies?
"African workers have protested against ill-treatment and poor pay by Chinese companies, as well as the influx of Chinese workers who take away local jobs"

"Chinese firms hire them on a day-to-day basis, with lower wages than they received from Westerner firms, are insulting or even racist, and enforce strict working conditions"

"Because China doesn't advocate against human rights concerns when dealing with Africa, it will sell military hardware and weapons with little discretion."

Ei taida paljon eroa olla.

"Thousands of Chinese nationals have been deported from Ghana in a crackdown on the plunder of the country’s gold by illegal miners.
Immigration authorities say more than 4,500 Chinese nationals have been repatriated after a series of swoops on illegal goldmines. The Guardian has learned that Ghana’s government, which depends heavily on China for billions of dollars in loans and is a major trading partner, believes Beijing may be retaliating, damaging relations between the two countries."
Laajenna
Vaenamoinen 15.08.2013 12:50
Samalla lailla kun Jenkit aikasemmin.
Laajenna
Ilkka Luoma 18.08.2013 11:53
Hyväksytkö jenkeille maailmanpoliisin viran?
Laajenna
Para 19.08.2013 14:52
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti Hyväksytkö jenkeille maailmanpoliisin viran?
Onko hyväksynnällä väliä? He käyttävät tällä hetkellä armeijansa ylläpitoon ja kehitykseen enemmän kuin koko muu maailma yhteensä...
Laajenna
Eetee 19.08.2013 19:26
Suomessakin on jo ihmisiä jotka tekis päivän parin työn ja vaihtaisivat paikkaa,mutta kun se ei kannata koska tukijärjestelmä on niin loistava että töitä tekemällä jäät tappiolle.
Laajenna
Ilkka Luoma 22.08.2013 15:23
Prekariaatti yleistyy - varsinkin heidän osalta, jotka osaavat ja itsetunto on kunnossa sekä tyytyvät vähempään materialismiin.
Laajenna
tuomoks 22.08.2013 18:57
Lainaus: RUHTINAS kirjoitti: Näytä viesti Kiina on lännelle vihollinen. Mitä muuta se voisi olla?
Enemmänkin kilpailija kuin vihollinen, mutta myös hyvä kauppakumppani. Tietenkin suuressa maassa on suuret ongelmat - numerollisesti, ei niinkään ongelmien laadun takia - samat ongelmat kuin muuallakin kehittyvissä ympäristöissä. Ja tietenkin Kiina on kapitalistinen, tarvitsee talouskasvua, vaikka yrittävät hillitä sen karkaamista käsistä. Suurin ostaja useilla aloilla, ohittanut esim. USA:n ja EU:n kuluttajana monien tuotteiden kohdalla - joten se sopii muillekin, vain mitä? Kulttuuri on vanha ja yllättävän hyvin säilynyt, mutta sitten Maon kaaoksen jälkeen sopeutunut hyvin nykyaikaiseen kehitykseen, koulutus uskomattoman korkea, jne! Jo pitkään tuli valittua osaamista vaativaan tehtävään it hommissa mielummin joku kiinalaisen koulutuksen saanut kuin esim. intialaisen, ei läheskään yhtä kaavoihin kangistunut - LOL!

Halpatyövoimasta valittavat ovat hieman jälkeenjääneitä, maailma on aina teetättänyt työn siellä, missä se tapahtuu edullisesti. Sopeutuvat selviävät, kehittävät jotakin uutta, kynsin ja hampain vanhasta kiinnipitävät aina vähitellen kuolevat, oli se USA:n autoteollisuus, Suomen kännykkäkehitys, tms! Siitä on henk. koht. aika monta kokemusta it alalta - aika moni miljaardiyritys on kuollut alta sen 40v aikana, minkä on alalla ollut ja kaikki kaatuivat, koska kuvittelivat, että maailma ei enään muutu, ovat parhaita, ei tarvita enään uutta kehitystä!
Laajenna
Ilkka Luoma 23.08.2013 18:00
Kiina on koko läntiselle maailmalle mahdollisuus - jo pelkästään ympäristöinvestoinnit ovat suuremmat kuin EU:lla ja USA:lle yhteensä - ja näihin markkinoihin on oikotie, tuon tien tuntija pelaa kultaisella kortilla.
Laajenna
juha113 24.08.2013 00:44
Lainaus: RUHTINAS kirjoitti: Näytä viesti Kiina on lännelle vihollinen. Mitä muuta se voisi olla?
Kovin on isot usa yhtiöt satsannu tuotantoa sinne apple on hyä esimerkki joten what is problem?
Laajenna
Ilkka Luoma 26.08.2013 09:27
Lainaus: juha113 kirjoitti: Näytä viesti Kovin on isot usa yhtiöt satsannu tuotantoa sinne apple on hyä esimerkki joten what is problem?

usa on velkaa kiinaan korviaan myöten ...
Laajenna
Ilkka Luoma 26.08.2013 09:30
amerikklaiset meinvät kiinaan kolmen syyn vuoksi:

1 halvat duunarit
2 suuri markkina
3 olemattomat ympäristölait
Laajenna
Ilkka Luoma 26.08.2013 09:30
amerikkalaiset menivät kiinaan kolmen syyn vuoksi:

1 halvat duunarit
2 suuri markkina
3 olemattomat ympäristölait
Laajenna
RUHTINAS 26.08.2013 13:12
...
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti 0] ”Maailma tarvitsee vastineen maailmanpoliisille” - http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/0...-ainoalle.html -
- Ei tarvitse ainakaan Kiinasta.Lainaus:
Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti Kiinalaiset uuden aallon yhtiöt nousivat maahamme
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti
Suomeen tuli kutsustamme vuonna 2000 vierailulle kiinalainen ZTE yhtiö 1] – sen vierailu ei kiinnostanut täällä meillä juuri ketään; eräät yritykset naureskelivat hyväntahtoisesti heidän kännykkäprototyypeilleen – eivät naura enää, kun Nokiankin markkinaosuus Kiinassa, maailman suurimmilla markkinoilla, on typistynyt kuudenteen osaan – vielä muutama vuosi sitten oli Kiinassa yli 220 miljoonaa nokialaisen käyttäjää. Nokia teki koko viime vuosikymmenen suuret voittonsa juuri Kiinasta.
- Voithan tarkoitushakuisesti osittaa, mutta kyllä Nokian tuloksesta suurin osa tuli Kiinan ulkopuolelta.

Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti Suomessa eräs yhtiö uskoi tuolloin vuosikymmen sitten ZTE vierailuun ja ko. yhtiön toimitusjohtaja-omistaja arvoituksellisesti pohti kiinalaisten ottavan koko liukuhihnatuotannon itselleen ja meille jäävän ohjelmistokehityksen – tuolloin Symbian oli voittoisa käyttöjärjestelmä matkapuhelimissa.
- Arvoituksellisesti? Kiina on ollut jo kauan maailman tehdas ja se tiedettiin kyllä jo kauan sitten.

Lainaus:
Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti Meillä on vähän kiinalaisuuden asiantuntemusta
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti
Suomessa on hyvin vähän todellisia Kiinan tuntijoita, ei meillä osata maan kieltäkään – kuin hyvin harvakseltaan. On esimerkiksi vain yksi lakitoimisto, jossa on kiinankielen taito aitokiinalaiselta, joka on suorittanut Helsingin yliopistosta oikeustieteellisen oppiarvon, lisäksi hänellä on suomalainen kiinaa hienokseltaan osaava lakimieskolleega – voimme arvata, että heidän palveluitaan tullaan tarvitsemaan enenevässä määrin.
- Totta. Venäjän- ja Kiinankielen taitoa tulisi opettaa pakkoruotsin sijaan kouluissa.

Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti Maailma on muuttunut, vielä vuosituhannen vaihteessa juuri kukaan ei uskonut mitä Kiinassa tapahtuu ja mitä siellä oli jo tapahtunut. Pioneerit tiesivät ja Nokia sekä eräät muut – nyt menestyvät, kuten esimerkiksi Kone Oyj.
- Älä puhu paskaa. Kyllä Kiinan kehitys on ollut aika hyvin ennustettavissa.

Lainaus:
Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti Mobilisaatio jatkuu kiivaana – on kiire jonnekkin
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti
Kiina ohittaa taloudessa USA 4] noin 10-15 vuoden kuluttua, ellei USA luhistu tätä ennen omaan velkataakkaansa – dollareitakaan ei voida painaa katteetta ja Kiina ei saata kohta lainoittaa USA liittovaltiota. Kiinassa muhii maailman taloushistorian suurin alueellinen pankkikriisi, tosin Kiinan kriisissä on eräs hyvä puoli – Kiina ei ole velkaa ulkomaille, muut ovat velkaa heille.
- Kiina rahoittaa länttä lainoillaan, koska elää lännen kulutuksesta. Koetas nyt vähän katsella asioita ilman niitä punaisia laseja välillä. Kiina romahtaa hetkessä, mikäli ostot lännestä tyssäävät. Kiina tuskin saa koskaan lainojaan takaisin, mutta se ei olekaan tärkeää, kuten ostajiensa hengissä pitäminen.
Lainaus:
Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti Kiinalaista sosiaalisuutta ja perheyhteyttä
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti
Kiinalaiset osaavat huolehtia vanhuksensa – sillä lapsien vuosituhantinen velvollisuus on hoitaa ikääntyvät vanhempansa ja isovanhempansa, tästä muodostuu mielenkiintoinen yhdistelmä – vanhukset ovat myös arvostettu lapsien ja nuorien kouluttajia ja ymmärtäjiä 6], vaikka Kiina rypee ja tulee rypemään itse aiheuttamassaan yhden lapsen politiikan ongelmaviidakossa.
- Jeps. Näin on. Saamme todistaa maailmanhistorian suurimman humanitäärisen katastrofin Kiinalaisten tukehtuessa vanhuksiinsa. Ellei sitten vielä nopeammin lännen talouden sakatessa ja talous-sodan vaatimusten mukaan aleta lännessä siirtelemään teollisuutta takaisin sopivilla kauppasotatulleilla ja sopimuksilla.


Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti Miljoonia kiinalaisia nuoria miehiä tulee jäämään ilman omaa vaimoa, ellei sitten Venäjältä löydetä uutta muuttoaaltoa. Meillekin nuo ahkerat kiinalaiset käyvät erinomaisesti – piristämään degeneroituvaa geenistöämme.
- Juuri kukaan venäläinen nainen ei halua kiinalaista miestä. Juuri kukaan länsimainen nainen ei halua kiinalaista naista. Ainoa toivo kinuskilla on mittaamaton määrä rahaa ja valtaa.
Lainaus:
Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti Kiina ja kiinalainen osaa mobilisoitua
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti
Kiinassa on meneillään maan koon ja väkiluvun vuoksi useita maailman suurimpia projekteja – ehkä kuuluisa patovoimalaitostyömaa ”kolmesta rotkosta” kelpaa hyväksi esimerkiksi. Kiina tarvitsee myös massiivisen määrän suihkumatkustajakoneita (8000) sekä valtamerilaivoja (1500) omaan matkustaja- ja tavaraliikenteeseensä – ympäri maailmaa.

Suomen telakkateollisuuden pelastus voisi juuri löytyä Kiinasta, kuten Kiina pelasti laskussa olleen Finnairin tuottoisilla Kiinan lentoreiteillään – entä kun Air China laskeutuu Helsinkiin tai ostaa Finnairin?
- Kyllä todellakin! Valtion Kiina-ponnistelut ovat olleet yhtä naurettavia, kuin Jyrki Katainenkin.


Lainaus:
Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti Kiinalaista pitkäjänteisyyttä
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti
Kiina on ainut valtio, jolla on kehitysohjelma aina vuoteen 2100 saakka, Mars –lentoineen sekä ympäristöohjelmineen 7], joilla taltutetaan ympäristöongelmat 30 vuodessa – meillä meni vastaavasti noin 60 vuotta – meidän haitallisesti nouseva ympäristöjälki kesti lähes 150 vuotta, kun kiinalaisten vastaava tulee jäämään 50 vuoteen. Lopullisten vaikutusten laskennallisesti kestäessä arviolta 1500 ja 500 vuotta.
- Vertaus on naurettava, kun suhteutetaan se näiden eri aikojen teknologioihin, tietoon yleensä ja asenteisiin. Kiina tulee valmiiseen pöytään, eikä toimi pioneerina.


Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti ...
7] ”Kiina kokee samat ympäristöogelmat kuin me” - http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisu...stokyky-sietaa -
- Se jää nähtäväksi. Kiina on myöskin suuri maa täynnä erilaisia ihmisiä. Kiina ei ole yksi henkilö.


Lainaus:
Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti Uteliaisuus on tae innovaatioille ja keksinnöille
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti
Kiinalainen on utelias 8], aivan kuin olivat japanilaiset ja kaikki muutkin, jotka innokkaasti ovat matkineet, kopioineet ja teollisuusvakoilleet muiden innovaatioita ja keksintöjä. Kiinassa korruptio on huomaavaisuutta ja huomioitsemista – meillä on vastaavasti hyvävelijärjestöt ”sulle-mulle” perinteineen. Kiinassa perhe ja suku ovat läheisimmät.
- Kiina on myöskin keskusjohtoisempi ja siten länttä vahvempi kurinalaisuudellaan ja itsemääräämisoikeudellaan.
...


Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti 8] ”Uteliaisuus on kansallinen hyve!” - http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/0...mpia-kuin.html
- Kaikki ihmiset ovat uteliaita.


Lainaus:
Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti Kiinalainen on tahdikas, eikä puutu muiden sisäisiin asioihin –
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti
ei Syyriassa eikä Afrikassa. Kiina tekee kauppaa 9] ja luo mahdollisuuksia, myös meille – kunhan poimimme osaavasti ja heidän kulttuuriaan ja maan tapoja noudattaen meille soveliaimmat ja heitä eniten kiinnostavat aihiot.
- Äläs puhu paskaa. Katsohan Kiinan merialuetta ja sen määrältään kasvavia rajariitoja. Kiina vakoilee sinunkin mukaasi muita ja manipuloi taustalla hyvin monia asioita. Kiina taistelee tosissaan Afrikan luonnonvarojen riistämisestä.

Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti ...
9] ”Kiina ottaa osuutensa pallostamme – 1,34/7,1” - http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisu...sa-maapallosta -
- Mikäli annetaan...
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti

Ottakaamme vastaan kiinalaisuuden lahja ja pitäkäämme ”sukistamme kiinni”

Suomessa Helsingissä on jo kiinankielinen peruskoululuokka. Koulutusyhteistyötä voisimme entisestään lisätä Kiinan kanssa – he ovat ihastuneet esimerkiksi Helsingin Ressun lukioon – vieraita Kiinasta käy miltei kuukausittain. Kiina on perustamassa Suomeen Kiinan kulttuurin ja kaupan keskusta – mikäli sellaisen ymmärtäisimme ottaa vastaan, olisimme yksiä ensimmäisistä koko Euroopassa.
- On perustettu jo. Kannattaisi lännen miehen olla varovainen kiinan tiikerin kanssa. Se talous-sota unohtuu Ilkallakin usein. Samalla hiekkalaatikolla on rajallinen määrä hiekkaa. Kiinalaiset eivät todellakaan ole mitään joulupukkeja, vaikka Ilkka näin naiivisti luuleekin.


Lainaus:
Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti Maailma astuu itäiseen kulttuuripiiriin – kiinalainen juttu?
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti
Maailma on astunut läntisen kulttuurin valtakaudesta itäiseen mentaliteettiin 10] ja kiinalaisuus näkyy jo kaikkialla maailmassa, lisääntyvästi. On alkanut kiinalaisuuden kausi, ottakaamme siitä koppi ja hakekaamme siitä hyöty – meille riittää Kiinasta pieni sivuvirta ylläpitämään vientimme riittävällä tasolla.
- Kiinan romahdus on lännen päättäjistä kiinni. Mikäli länkkärit sallivat Kiinan toimia tehtaana ja jätekeskuksena, se luhistuu vanhenevaan väestöönsä ja poikalapsia suosivaan ilmapiiriinsä.
...Lainaus:
Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti Eksoottinen Suomi
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti
Voisimme oppia olemaan tasapaino Venäjän, maailman raaka-ainevaraston ja Kiinan, maailman liukuhihnan ja tuotekehityksen välillä – siinä meille suomalaisille paikka, joka on ainutlaatuinen 11] – sillä olemmahan kotoisin niin idästä kuin lännestä – dna hablot jopa todistelevat osan meistä tulleen sulavan jään perässä kaukaa eteläisen Kiinan alueelta!
- Mitä merkitystä sillä on? Noilla dna:lla on vessapaperin palasen kokoinen merkitys. Venäläisten kanssa ja kiinalaisten kanssa tulisi tehdä yhteistyötä kyllä, unohtamatta heidän intressejään. Suomi on äkkiä miehitetty ja taloudellisesti se jo sitä on. Mikäli et tiennyt, yrittäjät Suomessa käyvät aika tavalla kauppaa kiinalaisten kanssa.
Laajenna
Para 26.08.2013 15:30
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti usa on velkaa kiinaan korviaan myöten ...
Tarkoittanet että suurinpiirtein 11% USA:n valtion velasta on kiinaan velkakirjoina (joita Kiina ei voi vaatia etukäteen maksettaviksi, pahimmassa tapauksessa Kiina voi vain myydä velan eteenpäin muulle), vrt. esim. Japani jolla on melkein saman verran velkaa?
Mutta suurinpiirtein kolme-neljäsosaa velkakirjoista on myyty USA:n sisäisesti yrityksille ja investoijille...

Toinen hauska juttu minkä usein ihmiset unohtavat on että USA on suurinpiirtein maailman keskivertotasoa velkaantumisessaan. (Velan suhde bruttokansallistuottoon eli GDP:hen)
http://upload.wikimedia.org/wikipedi..._world_map.PNG
Laajenna
RUHTINAS 26.08.2013 15:41
Lainaus: Para kirjoitti: Näytä viesti http://upload.wikimedia.org/wikipedi..._world_map.PNG
En tiennytkään, että Norjalla on noin paljon velkaa huolimatta sen massiivisista valtionomaisuuksista. Suomenkin kohdalla tulisi hieman päivittää, sillä velkatakauksiahan tuossa ei käsitellä ja niitähän Vanhanen-Katainen-Urpilainen ovat tehtailleet ranne hellänä. Muutoinkin kartta on hyvin mielenkiintoinen.
Laajenna
Lisätietoa Yhteydenotto Lisää keskustelupalsta