Tämä keskustelupalsta on arkistoitu, eikä tänne ilmesty enää uusia viestejä.
Ilkka Luoma 07.02.2013 20:56
Kiina sai Kansainvälisen Olympiakomitean päätöksellä Pekingin Olympialaiset vuonna 2001. Heti seuraavana päivä Kiinan istuva politbyroo asetti vain yhden tavoitteen omille ensimmäisille olympialaisilleen – piti saada eniten kultamitaleja. Tästä alkoi maailmanhistorian suurin urheilumobilisaatio, johon osallistui alussa yli kuusi miljoonaa lasta ja nuorta.

Kukaan ei Kiinan ulkopuolella olisi kultamitalitavoitteeseen uskonut. Valmennusbudjetiksi asetettiin yksinkertaisesti sana – ”riittävä”. Kiina voitti Pekingin Olympialaisistaan vuonna 2008 eniten kultamitaleja – USA 0] oli toinen. Päämäärä oli saavutettu ja istuva politbyroo oli tyytyväinen kansalliseen voittojuhlaansa.
...
0] ”Maailma tarvitsee vastineen maailmanpoliisille” - http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/0...-ainoalle.html -
.. Pekingin Olympialaiset - http://fi.wikipedia.org/wiki/Kes%C3%...pialaiset_2008 -


Kiinalaiset uuden aallon yhtiöt nousivat maahamme

Suomeen tuli kutsustamme vuonna 2000 vierailulle kiinalainen ZTE yhtiö 1] – sen vierailu ei kiinnostanut täällä meillä juuri ketään; eräät yritykset naureskelivat hyväntahtoisesti heidän kännykkäprototyypeilleen – eivät naura enää, kun Nokiankin markkinaosuus Kiinassa, maailman suurimmilla markkinoilla, on typistynyt kuudenteen osaan – vielä muutama vuosi sitten oli Kiinassa yli 220 miljoonaa nokialaisen käyttäjää. Nokia teki koko viime vuosikymmenen suuret voittonsa juuri Kiinasta.

Suomessa eräs yhtiö uskoi tuolloin vuosikymmen sitten ZTE vierailuun ja ko. yhtiön toimitusjohtaja-omistaja arvoituksellisesti pohti kiinalaisten ottavan koko liukuhihnatuotannon itselleen ja meille jäävän ohjelmistokehityksen – tuolloin Symbian oli voittoisa käyttöjärjestelmä matkapuhelimissa.
...
1] ZTE - http://www.zte.com.cn/ -


Meillä on vähän kiinalaisuuden asiantuntemusta

Suomessa on hyvin vähän todellisia Kiinan tuntijoita, ei meillä osata maan kieltäkään – kuin hyvin harvakseltaan. On esimerkiksi vain yksi lakitoimisto, jossa on kiinankielen taito aitokiinalaiselta, joka on suorittanut Helsingin yliopistosta oikeustieteellisen oppiarvon, lisäksi hänellä on suomalainen kiinaa hienokseltaan osaava lakimieskolleega – voimme arvata, että heidän palveluitaan tullaan tarvitsemaan enenevässä määrin.


Kiina on eksoottinen maa,

ja me olemme heille hyvin eksoottisen näköisiä – harvinaisia. Meille jokaiselle suomalaiselle riittää 250 kiinalaista ystävää, toveria ja kuluttajaa 2] – kunhan vain löydämme ne tuotteet ja palvelut, jotka osaamme ja joita kiinalaiset tarvitsevat.
...
2] ”Maailmanlaajuinen työn uudelleenjaon taistelu” - http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/0...iinan-235.html -


Kiina on niin eksoottinen maa,

että valtalehtemme Helsingin Sanomat ei ole pääosin osannut kirjoittaa kuin kiinalaisten ongelmista, ihmisoikeuksista *], saastumisesta ja korruptiosta – olemme ikään kuin sulkeneet silmämme omilta virheiltämme – opettaen kiinalaisia kuten enontekiöläiset virkamiehet helsinkiläisiä kolleegoitaan!
...
*] ”Yksilösuoritus, joka jäi elämään” - http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/0...enanmenin.html -


Käännös on tapahtunut –

HS Kuukausiliite 2/2013 - Ilkka Malmberg kirjoitti hyvin myönteisen ja asiapitoisen kirjoituksen kiinalaisuudesta Suomessa ja niistä mahdollisuuksista, mitä tämän maailman kasvavin markkinavoima voisi meille antaa – niin ihmisinä kuin sijoittajina. Vihdoin Helsingin Sanomat osasi avata silmänsä ja nähdä metsää puilta. Maailma on muuttunut, vielä vuosituhannen vaihteessa juuri kukaan ei uskonut mitä Kiinassa tapahtuu ja mitä siellä oli jo tapahtunut. Pioneerit tiesivät ja Nokia sekä eräät muut – nyt menestyvät, kuten esimerkiksi Kone Oyj.


Yllättävää osaamista löytyy Suomesta!

Suomessa on merkittävä Kiinan kansantalouden tutkimustoiminta –arvovaltainen BOFIT 3], Suomen Pankin siirtymätalouksien tutkimuslaitos, jota johti pitkään Kiinan suurlähetystössä korkealle arvostettu tohtori Pekka Sutela – usein kiinalaiset diplomaatit kehottivat kysymään Pekalta kuinka heillä menee, kun udeltiin Kiinan jättiläismäistä kehitystä.
...
3] ”Suomen Pankin siirtymätalouksien tutkimuslaitos” - http://www.suomenpankki.fi/bofit/seu...s/default.aspx -


Mobilisaatio jatkuu kiivaana – on kiire jonnekkin

Kiina ohittaa taloudessa USA 4] noin 10-15 vuoden kuluttua, ellei USA luhistu tätä ennen omaan velkataakkaansa – dollareitakaan ei voida painaa katteetta ja Kiina ei saata kohta lainoittaa USA liittovaltiota. Kiinassa muhii maailman taloushistorian suurin alueellinen pankkikriisi, tosin Kiinan kriisissä on eräs hyvä puoli – Kiina ei ole velkaa ulkomaille, muut ovat velkaa heille.

Kiinalla on maailmanvaluutaksi kohoava oma raha, yuan 5], joka tulee nousemaan US dollarin ja EU-euron rinnalle – määritellen ehkä jopa näiden vaihtoarvoa omaansa. On tunnettua, että yuan – renminbi on vahvasti aliarvostettu ja näin se on turvallinen valuutta vaikkapa talletuksina.
...
4] ”Kun Obama ja Hu kättelivät” - http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisu...livat-toisiaan -
5] ”Maailmanvaluutta yuan” - http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/0...-yuanilla.html -
5] ”Mr € Ms Yuanin kukkarolla” - http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisu...nin-kukkarolle -


Kiinalaista sosiaalisuutta ja perheyhteyttä

Kiinalaiset osaavat huolehtia vanhuksensa – sillä lapsien vuosituhantinen velvollisuus on hoitaa ikääntyvät vanhempansa ja isovanhempansa, tästä muodostuu mielenkiintoinen yhdistelmä – vanhukset ovat myös arvostettu lapsien ja nuorien kouluttajia ja ymmärtäjiä 6], vaikka Kiina rypee ja tulee rypemään itse aiheuttamassaan yhden lapsen politiikan ongelmaviidakossa.

Miljoonia kiinalaisia nuoria miehiä tulee jäämään ilman omaa vaimoa, ellei sitten Venäjältä löydetä uutta muuttoaaltoa. Meillekin nuo ahkerat kiinalaiset käyvät erinomaisesti – piristämään degeneroituvaa geenistöämme.
...
6] ”Kiinan (Anhui) naistenfederaation presidentti vieraili Suomessa – ensimmäinen naisten- ja lastenoikeuksien aihealuetta käsittelevä virallinen vierailu läntiseen markkinatalousmaahan” - http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2011/1...ure-jossa.html -


Kiina ja kiinalainen osaa mobilisoitua

Kiinassa on meneillään maan koon ja väkiluvun vuoksi useita maailman suurimpia projekteja – ehkä kuuluisa patovoimalaitostyömaa ”kolmesta rotkosta” kelpaa hyväksi esimerkiksi. Kiina tarvitsee myös massiivisen määrän suihkumatkustajakoneita (8000) sekä valtamerilaivoja (1500) omaan matkustaja- ja tavaraliikenteeseensä – ympäri maailmaa.

Suomen telakkateollisuuden pelastus voisi juuri löytyä Kiinasta, kuten Kiina pelasti laskussa olleen Finnairin tuottoisilla Kiinan lentoreiteillään – entä kun Air China laskeutuu Helsinkiin tai ostaa Finnairin?


Kiinalaista pitkäjänteisyyttä

Kiina on ainut valtio, jolla on kehitysohjelma aina vuoteen 2100 saakka, Mars –lentoineen sekä ympäristöohjelmineen 7], joilla taltutetaan ympäristöongelmat 30 vuodessa – meillä meni vastaavasti noin 60 vuotta – meidän haitallisesti nouseva ympäristöjälki kesti lähes 150 vuotta, kun kiinalaisten vastaava tulee jäämään 50 vuoteen. Lopullisten vaikutusten laskennallisesti kestäessä arviolta 1500 ja 500 vuotta.
...
7] ”Kiina kokee samat ympäristöogelmat kuin me” - http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisu...stokyky-sietaa -


Uteliaisuus on tae innovaatioille ja keksinnöille

Kiinalainen on utelias 8], aivan kuin olivat japanilaiset ja kaikki muutkin, jotka innokkaasti ovat matkineet, kopioineet ja teollisuusvakoilleet muiden innovaatioita ja keksintöjä. Kiinassa korruptio on huomaavaisuutta ja huomioitsemista – meillä on vastaavasti hyvävelijärjestöt ”sulle-mulle” perinteineen. Kiinassa perhe ja suku ovat läheisimmät.
...
8] ”Uteliaisuus on kansallinen hyve!” - http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/0...mpia-kuin.html -


Kiinalainen on tahdikas, eikä puutu muiden sisäisiin asioihin –

ei Syyriassa eikä Afrikassa. Kiina tekee kauppaa 9] ja luo mahdollisuuksia, myös meille – kunhan poimimme osaavasti ja heidän kulttuuriaan ja maan tapoja noudattaen meille soveliaimmat ja heitä eniten kiinnostavat aihiot.
...
9] ”Kiina ottaa osuutensa pallostamme – 1,34/7,1” - http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisu...sa-maapallosta -


Ottakaamme vastaan kiinalaisuuden lahja ja pitäkäämme ”sukistamme kiinni”

Suomessa Helsingissä on jo kiinankielinen peruskoululuokka. Koulutusyhteistyötä voisimme entisestään lisätä Kiinan kanssa – he ovat ihastuneet esimerkiksi Helsingin Ressun lukioon – vieraita Kiinasta käy miltei kuukausittain. Kiina on perustamassa Suomeen Kiinan kulttuurin ja kaupan keskusta – mikäli sellaisen ymmärtäisimme ottaa vastaan, olisimme yksiä ensimmäisistä koko Euroopassa.


Maailma astuu itäiseen kulttuuripiiriin – kiinalainen juttu?

Maailma on astunut läntisen kulttuurin valtakaudesta itäiseen mentaliteettiin 10] ja kiinalaisuus näkyy jo kaikkialla maailmassa, lisääntyvästi. On alkanut kiinalaisuuden kausi, ottakaamme siitä koppi ja hakekaamme siitä hyöty – meille riittää Kiinasta pieni sivuvirta ylläpitämään vientimme riittävällä tasolla.
...
10] ”kiinalainen juttu” - http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/0...nen-juttu.html -


Eksoottinen Suomi

Voisimme oppia olemaan tasapaino Venäjän, maailman raaka-ainevaraston ja Kiinan, maailman liukuhihnan ja tuotekehityksen välillä – siinä meille suomalaisille paikka, joka on ainutlaatuinen 11] – sillä olemmahan kotoisin niin idästä kuin lännestä – dna hablot jopa todistelevat osan meistä tulleen sulavan jään perässä kaukaa eteläisen Kiinan alueelta!
...
11] ”Tuhannen yuanin paikka – meille suomalaisille” - http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/0...omalainen.html -Ilkka Luoma
http://ilkkaluoma.kuvat.fi
http://ilkkaluoma.blogspot.fi...
AL USSent
Cc: mauri.pekkarinen@eduskunta.fi ; paavo.vayrynen@keskusta.fi ; puheenjohtaja@keskusta.fi ; mari.kiviniemi@eduskunta.fi ; jyrki.katainen@vnk.fi ; pertti.salolainen@eduskunta.fi ; erkki.liikanen@bof.fi ; jorma.turunen@teknologiateollisuus.fi ; jyri.hakamies@ek.fi ; presidentti@tpk.fi ; jan.vapaavuori@tem.fi ; heidi.hautala@formin.fi ; alexander.stubb@formin.fi ; erkki.tuomioja@formin.fi
Sent: Thursday, February 07, 2013 8:14 PM
Subject: Ajatuksia Kiinasta - kiinalainen mobilisaatio valtaa maailmaa
...


Kiinalainen mobilisaatio
(Käymme kohti talous- ja kulttuurivaihtoa, jossa itä esittäytyy lännen rinnalle tasa-arvoisena - omine piirteineen rikastuttamaan meidän käsitystä maailmanjärjestyksestä)
Laajenna
juha113 08.02.2013 01:47
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti Kiina sai Kansainvälisen Olympiakomitean päätöksellä Pekingin Olympialaiset vuonna 2001. Heti seuraavana päivä Kiinan istuva politbyroo asetti vain yhden tavoitteen omille ensimmäisille olympialaisilleen – piti saada eniten kultamitaleja. Tästä alkoi maailmanhistorian suurin urheilumobilisaatio, johon osallistui alussa yli kuusi miljoonaa lasta ja nuorta.

Kukaan ei Kiinan ulkopuolella olisi kultamitalitavoitteeseen uskonut. Valmennusbudjetiksi asetettiin yksinkertaisesti sana – ”riittävä”. Kiina voitti Pekingin Olympialaisistaan vuonna 2008 eniten kultamitaleja – USA 0] oli toinen. Päämäärä oli saavutettu ja istuva politbyroo oli tyytyväinen kansalliseen voittojuhlaansa.
...
0] ”Maailma tarvitsee vastineen maailmanpoliisille” - http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/0...-ainoalle.html -
.. Pekingin Olympialaiset - http://fi.wikipedia.org/wiki/Kes%C3%...pialaiset_2008 -


Kiinalaiset uuden aallon yhtiöt nousivat maahamme

Suomeen tuli kutsustamme vuonna 2000 vierailulle kiinalainen ZTE yhtiö 1] – sen vierailu ei kiinnostanut täällä meillä juuri ketään; eräät yritykset naureskelivat hyväntahtoisesti heidän kännykkäprototyypeilleen – eivät naura enää, kun Nokiankin markkinaosuus Kiinassa, maailman suurimmilla markkinoilla, on typistynyt kuudenteen osaan – vielä muutama vuosi sitten oli Kiinassa yli 220 miljoonaa nokialaisen käyttäjää. Nokia teki koko viime vuosikymmenen suuret voittonsa juuri Kiinasta.

Suomessa eräs yhtiö uskoi tuolloin vuosikymmen sitten ZTE vierailuun ja ko. yhtiön toimitusjohtaja-omistaja arvoituksellisesti pohti kiinalaisten ottavan koko liukuhihnatuotannon itselleen ja meille jäävän ohjelmistokehityksen – tuolloin Symbian oli voittoisa käyttöjärjestelmä matkapuhelimissa.
...
1] ZTE - http://www.zte.com.cn/ -


Meillä on vähän kiinalaisuuden asiantuntemusta

Suomessa on hyvin vähän todellisia Kiinan tuntijoita, ei meillä osata maan kieltäkään – kuin hyvin harvakseltaan. On esimerkiksi vain yksi lakitoimisto, jossa on kiinankielen taito aitokiinalaiselta, joka on suorittanut Helsingin yliopistosta oikeustieteellisen oppiarvon, lisäksi hänellä on suomalainen kiinaa hienokseltaan osaava lakimieskolleega – voimme arvata, että heidän palveluitaan tullaan tarvitsemaan enenevässä määrin.


Kiina on eksoottinen maa,

ja me olemme heille hyvin eksoottisen näköisiä – harvinaisia. Meille jokaiselle suomalaiselle riittää 250 kiinalaista ystävää, toveria ja kuluttajaa 2] – kunhan vain löydämme ne tuotteet ja palvelut, jotka osaamme ja joita kiinalaiset tarvitsevat.
...
2] ”Maailmanlaajuinen työn uudelleenjaon taistelu” - http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/0...iinan-235.html -


Kiina on niin eksoottinen maa,

että valtalehtemme Helsingin Sanomat ei ole pääosin osannut kirjoittaa kuin kiinalaisten ongelmista, ihmisoikeuksista *], saastumisesta ja korruptiosta – olemme ikään kuin sulkeneet silmämme omilta virheiltämme – opettaen kiinalaisia kuten enontekiöläiset virkamiehet helsinkiläisiä kolleegoitaan!
...
*] ”Yksilösuoritus, joka jäi elämään” - http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/0...enanmenin.html -


Käännös on tapahtunut –

HS Kuukausiliite 2/2013 - Ilkka Malmberg kirjoitti hyvin myönteisen ja asiapitoisen kirjoituksen kiinalaisuudesta Suomessa ja niistä mahdollisuuksista, mitä tämän maailman kasvavin markkinavoima voisi meille antaa – niin ihmisinä kuin sijoittajina. Vihdoin Helsingin Sanomat osasi avata silmänsä ja nähdä metsää puilta. Maailma on muuttunut, vielä vuosituhannen vaihteessa juuri kukaan ei uskonut mitä Kiinassa tapahtuu ja mitä siellä oli jo tapahtunut. Pioneerit tiesivät ja Nokia sekä eräät muut – nyt menestyvät, kuten esimerkiksi Kone Oyj.


Yllättävää osaamista löytyy Suomesta!

Suomessa on merkittävä Kiinan kansantalouden tutkimustoiminta –arvovaltainen BOFIT 3], Suomen Pankin siirtymätalouksien tutkimuslaitos, jota johti pitkään Kiinan suurlähetystössä korkealle arvostettu tohtori Pekka Sutela – usein kiinalaiset diplomaatit kehottivat kysymään Pekalta kuinka heillä menee, kun udeltiin Kiinan jättiläismäistä kehitystä.
...
3] ”Suomen Pankin siirtymätalouksien tutkimuslaitos” - http://www.suomenpankki.fi/bofit/seu...s/default.aspx -


Mobilisaatio jatkuu kiivaana – on kiire jonnekkin

Kiina ohittaa taloudessa USA 4] noin 10-15 vuoden kuluttua, ellei USA luhistu tätä ennen omaan velkataakkaansa – dollareitakaan ei voida painaa katteetta ja Kiina ei saata kohta lainoittaa USA liittovaltiota. Kiinassa muhii maailman taloushistorian suurin alueellinen pankkikriisi, tosin Kiinan kriisissä on eräs hyvä puoli – Kiina ei ole velkaa ulkomaille, muut ovat velkaa heille.

Kiinalla on maailmanvaluutaksi kohoava oma raha, yuan 5], joka tulee nousemaan US dollarin ja EU-euron rinnalle – määritellen ehkä jopa näiden vaihtoarvoa omaansa. On tunnettua, että yuan – renminbi on vahvasti aliarvostettu ja näin se on turvallinen valuutta vaikkapa talletuksina.
...
4] ”Kun Obama ja Hu kättelivät” - http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisu...livat-toisiaan -
5] ”Maailmanvaluutta yuan” - http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/0...-yuanilla.html -
5] ”Mr € Ms Yuanin kukkarolla” - http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisu...nin-kukkarolle -


Kiinalaista sosiaalisuutta ja perheyhteyttä

Kiinalaiset osaavat huolehtia vanhuksensa – sillä lapsien vuosituhantinen velvollisuus on hoitaa ikääntyvät vanhempansa ja isovanhempansa, tästä muodostuu mielenkiintoinen yhdistelmä – vanhukset ovat myös arvostettu lapsien ja nuorien kouluttajia ja ymmärtäjiä 6], vaikka Kiina rypee ja tulee rypemään itse aiheuttamassaan yhden lapsen politiikan ongelmaviidakossa.

Miljoonia kiinalaisia nuoria miehiä tulee jäämään ilman omaa vaimoa, ellei sitten Venäjältä löydetä uutta muuttoaaltoa. Meillekin nuo ahkerat kiinalaiset käyvät erinomaisesti – piristämään degeneroituvaa geenistöämme.
...
6] ”Kiinan (Anhui) naistenfederaation presidentti vieraili Suomessa – ensimmäinen naisten- ja lastenoikeuksien aihealuetta käsittelevä virallinen vierailu läntiseen markkinatalousmaahan” - http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2011/1...ure-jossa.html -


Kiina ja kiinalainen osaa mobilisoitua

Kiinassa on meneillään maan koon ja väkiluvun vuoksi useita maailman suurimpia projekteja – ehkä kuuluisa patovoimalaitostyömaa ”kolmesta rotkosta” kelpaa hyväksi esimerkiksi. Kiina tarvitsee myös massiivisen määrän suihkumatkustajakoneita (8000) sekä valtamerilaivoja (1500) omaan matkustaja- ja tavaraliikenteeseensä – ympäri maailmaa.

Suomen telakkateollisuuden pelastus voisi juuri löytyä Kiinasta, kuten Kiina pelasti laskussa olleen Finnairin tuottoisilla Kiinan lentoreiteillään – entä kun Air China laskeutuu Helsinkiin tai ostaa Finnairin?


Kiinalaista pitkäjänteisyyttä

Kiina on ainut valtio, jolla on kehitysohjelma aina vuoteen 2100 saakka, Mars –lentoineen sekä ympäristöohjelmineen 7], joilla taltutetaan ympäristöongelmat 30 vuodessa – meillä meni vastaavasti noin 60 vuotta – meidän haitallisesti nouseva ympäristöjälki kesti lähes 150 vuotta, kun kiinalaisten vastaava tulee jäämään 50 vuoteen. Lopullisten vaikutusten laskennallisesti kestäessä arviolta 1500 ja 500 vuotta.
...
7] ”Kiina kokee samat ympäristöogelmat kuin me” - http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisu...stokyky-sietaa -


Uteliaisuus on tae innovaatioille ja keksinnöille

Kiinalainen on utelias 8], aivan kuin olivat japanilaiset ja kaikki muutkin, jotka innokkaasti ovat matkineet, kopioineet ja teollisuusvakoilleet muiden innovaatioita ja keksintöjä. Kiinassa korruptio on huomaavaisuutta ja huomioitsemista – meillä on vastaavasti hyvävelijärjestöt ”sulle-mulle” perinteineen. Kiinassa perhe ja suku ovat läheisimmät.
...
8] ”Uteliaisuus on kansallinen hyve!” - http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/0...mpia-kuin.html -


Kiinalainen on tahdikas, eikä puutu muiden sisäisiin asioihin –

ei Syyriassa eikä Afrikassa. Kiina tekee kauppaa 9] ja luo mahdollisuuksia, myös meille – kunhan poimimme osaavasti ja heidän kulttuuriaan ja maan tapoja noudattaen meille soveliaimmat ja heitä eniten kiinnostavat aihiot.
...
9] ”Kiina ottaa osuutensa pallostamme – 1,34/7,1” - http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisu...sa-maapallosta -


Ottakaamme vastaan kiinalaisuuden lahja ja pitäkäämme ”sukistamme kiinni”

Suomessa Helsingissä on jo kiinankielinen peruskoululuokka. Koulutusyhteistyötä voisimme entisestään lisätä Kiinan kanssa – he ovat ihastuneet esimerkiksi Helsingin Ressun lukioon – vieraita Kiinasta käy miltei kuukausittain. Kiina on perustamassa Suomeen Kiinan kulttuurin ja kaupan keskusta – mikäli sellaisen ymmärtäisimme ottaa vastaan, olisimme yksiä ensimmäisistä koko Euroopassa.


Maailma astuu itäiseen kulttuuripiiriin – kiinalainen juttu?

Maailma on astunut läntisen kulttuurin valtakaudesta itäiseen mentaliteettiin 10] ja kiinalaisuus näkyy jo kaikkialla maailmassa, lisääntyvästi. On alkanut kiinalaisuuden kausi, ottakaamme siitä koppi ja hakekaamme siitä hyöty – meille riittää Kiinasta pieni sivuvirta ylläpitämään vientimme riittävällä tasolla.
...
10] ”kiinalainen juttu” - http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/0...nen-juttu.html -


Eksoottinen Suomi

Voisimme oppia olemaan tasapaino Venäjän, maailman raaka-ainevaraston ja Kiinan, maailman liukuhihnan ja tuotekehityksen välillä – siinä meille suomalaisille paikka, joka on ainutlaatuinen 11] – sillä olemmahan kotoisin niin idästä kuin lännestä – dna hablot jopa todistelevat osan meistä tulleen sulavan jään perässä kaukaa eteläisen Kiinan alueelta!
...
11] ”Tuhannen yuanin paikka – meille suomalaisille” - http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/0...omalainen.html -Ilkka Luoma
http://ilkkaluoma.kuvat.fi
http://ilkkaluoma.blogspot.fi...
AL USSent
Cc: mauri.pekkarinen@eduskunta.fi ; paavo.vayrynen@keskusta.fi ; puheenjohtaja@keskusta.fi ; mari.kiviniemi@eduskunta.fi ; jyrki.katainen@vnk.fi ; pertti.salolainen@eduskunta.fi ; erkki.liikanen@bof.fi ; jorma.turunen@teknologiateollisuus.fi ; jyri.hakamies@ek.fi ; presidentti@tpk.fi ; jan.vapaavuori@tem.fi ; heidi.hautala@formin.fi ; alexander.stubb@formin.fi ; erkki.tuomioja@formin.fi
Sent: Thursday, February 07, 2013 8:14 PM
Subject: Ajatuksia Kiinasta - kiinalainen mobilisaatio valtaa maailmaa
...


Kiinalainen mobilisaatio
(Käymme kohti talous- ja kulttuurivaihtoa, jossa itä esittäytyy lännen rinnalle tasa-arvoisena - omine piirteineen rikastuttamaan meidän käsitystä maailmanjärjestyksestä)
Kiinassa tehdään sitä mikä ei ole normaalia sivistyneissä valtioissa lapsityövoima ,orjatyövoima riisikupilla eletään ja ei se ihme jos länsi kapitalistit siellä porskuttaa ja rinta rottingilla vedetään miljardeja. Apple on hyvä esimerkki yhtiö makssimoi voitot ja siinä ei säästetty kiina pojan tai tytön selkänahkaa.
Laajenna
RUHTINAS 08.02.2013 03:46
Kiina on lännelle vihollinen. Mitä muuta se voisi olla?
Laajenna
\o/ 08.02.2013 06:04
Lenin-setä asuu Venäjällä.
Laajenna
Ilkka Luoma 08.02.2013 07:02
Lainaus: RUHTINAS kirjoitti: Näytä viesti Kiina on lännelle vihollinen. Mitä muuta se voisi olla?
Kiina on meille sellainen "vihollinen", että järjestää halpojen hitojensa vuoksi meille paljon palvelualojen työpaikkoja Suomeen - esimerkiksi kiinalainen T-paita maksaa tehtaan portilla vähemmän kuin mitä meillä valtio saa siitä arvonlisäveroa, jokainen voi miettiä sitä, kun tehdashinta 0,7 euroa ja kauppahinta vaikkapa Cittarissa 7,90 euroa ... paljon jäi väliin jaettavaksi.
Laajenna
Ilkka Luoma 08.02.2013 07:05
Lainaus: juha113 kirjoitti: Näytä viesti Kiinassa tehdään sitä mikä ei ole normaalia sivistyneissä valtioissa lapsityövoima ,orjatyövoima riisikupilla eletään ja ei se ihme jos länsi kapitalistit siellä porskuttaa ja rinta rottingilla vedetään miljardeja. Apple on hyvä esimerkki yhtiö makssimoi voitot ja siinä ei säästetty kiina pojan tai tytön selkänahkaa.

Moni läntinen yhtiö meni Kiinaan lähinnä kolmen syyn vuoksi, edullisempi ja ahkerampi toveri, jättimarkkinat heti tehtaan oven ulkopuolella sekä olemattomat ympäristölait - siis menimme paskantamaan kiinalaisten taskuun.

Kiinassa on nopein reaalipalkkojen nousukehitys - kaupungeissä 250e/kk ja maalla 95 euroa/kk vastaavat luvut vuodelta 2003 olivat 75e ja 25e - nuo uusimmat luvut ovat viime vuodelta.
Laajenna
\o/ 08.02.2013 07:18
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti Kiina on meille sellainen "vihollinen", että järjestää halpojen hitojensa vuoksi meille paljon palvelualojen työpaikkoja Suomeen - esimerkiksi kiinalainen T-paita maksaa tehtaan portilla vähemmän kuin mitä meillä valtio saa siitä arvonlisäveroa, jokainen voi miettiä sitä, kun tehdashinta 0,7 euroa ja kauppahinta vaikkapa Cittarissa 7,90 euroa ... paljon jäi väliin jaettavaksi.
Kelleköhän se jää jaettavaksi? Sillekö, joka sen paidan ostaa samaan hintaan kuin jos olisi teetetty muulla kuin halpatyövoimalla? Sillekö, joka on saanut fudut, koska ei ole halpatyövoimaa?

Jaa että palvelualojen työpaikkoja? Arvaa kaksi kertaa, paljonko sen kaupan kassan liksa siitä nousee, että myy renkinä alihintaisia tuotteita ylihintaan?

Tyhmä saa olla, muttei tykkimies.
Laajenna
Ilkka Luoma 08.02.2013 07:37
Lainaus: \o/ kirjoitti: Näytä viesti Kelleköhän se jää jaettavaksi? Sillekö, joka sen paidan ostaa samaan hintaan kuin jos olisi teetetty muulla kuin halpatyövoimalla? Sillekö, joka on saanut fudut, koska ei ole halpatyövoimaa?

Jaa että palvelualojen työpaikkoja? Arvaa kaksi kertaa, paljonko sen kaupan kassan liksa siitä nousee, että myy renkinä alihintaisia tuotteita ylihintaan?

Tyhmä saa olla, muttei tykkimies.
Jako menee suunnilleen seuraavasti - otetaan tehtaan lähtöhinnaksi vaikkapa yksi euro ->

1 + 3 + 5 = 9€ ja alv24% loppuhinnasta 9€ - siis 2,16 euroa saa valtiomme arvonlisäveroa. Ja noilla kolmella ja viidellä eurolla työllistetään maahantuojaa ja vähittäiskauppaa - miten käy, jos tuo tehdas toisi itse T-paitansa Suomeen ja myisi niitä nettikaupasta?
Laajenna
Ilkka Luoma 08.02.2013 07:40
Lainaus: RUHTINAS kirjoitti: Näytä viesti Kiina on lännelle vihollinen. Mitä muuta se voisi olla?

RUHTINAS, esitän kysymyksen ja toisenkin vihollisesta...

Mikä valtio on tappanut eniten itsenäisten muiden maiden kuin omansa siviilejä viimeisten 100 vuoden aikana?

Mikä valtio vie eniten aseita muille itsenäisille valtioille?

Viholliskäsite on sangen kaksipiippuinen kysymys ;-)
Laajenna
Ilkka Luoma 08.02.2013 08:44
Lainaus: \o/ kirjoitti: Näytä viesti Lenin-setä asuu Venäjällä.
Lenin setä asuu myös Tampereella, museona - vanhassa työväen punaisessa tehdaskaupungissa ;-)
Laajenna
juha113 08.02.2013 09:57
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti Lenin setä asuu myös Tampereella, museona - vanhassa työväen punaisessa tehdaskaupungissa ;-)
Tuskin setä kuvitteli että usan haaskat apple ibm ja muut orjuuttaa Kiinan kansaa että saataisiin alumiinikuorilla valmistettu kapula hirveillä ylihinnoilla kuluttajille ja kaupanpäälle kerskutaan pörssiarvosta .
Laajenna
\o/ 08.02.2013 16:13
Lenin-setä asui meidän entisessä naapurissa Ullanlinnassa. Vaan eipä asu enää.

http://media.riemurasia.net/albumit/.../967411606.jpg
Laajenna
Ilkka Luoma 08.02.2013 17:37
Lenin sen sijaan allekirjoitti suostumuksen Suomen itsenäistymiseksi ja tuotti Suomeen 3000 kiinalaista sotavankia linnoitustöihin ...
Laajenna
\o/ 08.02.2013 21:22
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti Lenin sen sijaan allekirjoitti suostumuksen Suomen itsenäistymiseksi ja tuotti Suomeen 3000 kiinalaista sotavankia linnoitustöihin ...
No hyvä. Sopiihan tänne lisääkin noita kiinalaisia sotavankeja lähettää. Voisivat vaikka pistää sen uuden ydinvoimalan kondikseen ja vähän hätäseen, kun ei ranskalaisista ja puolalaisista pimeistä duunareista näytä olevan mihinkään.

Lenin "suostumus" on yksi sitkeimmistä taistolaisista myyteistä. Ketähän se nyt olisi kiinnostanut, jos ei olisi koko paperia koskaan edes nähnyt?
Laajenna
Ilkka Luoma 08.02.2013 21:59
Lainaus: \o/ kirjoitti: Näytä viesti No hyvä. Sopiihan tänne lisääkin noita kiinalaisia sotavankeja lähettää. Voisivat vaikka pistää sen uuden ydinvoimalan kondikseen ja vähän hätäseen, kun ei ranskalaisista ja puolalaisista pimeistä duunareista näytä olevan mihinkään.

Lenin "suostumus" on yksi sitkeimmistä taistolaisista myyteistä. Ketähän se nyt olisi kiinnostanut, jos ei olisi koko paperia koskaan edes nähnyt?

Siitä paprusta on virallinen kopio Tampereen Lenin museossa :-)

... kiinalaisten määrä kasvaa suhteellisesti eniten meille tulevista ulkomaalaisista - kiinalaiset tekevät työtä, maksavat veroa ja/tai opiskelevat! Huomenna alkaa Kiinalainen Uusivuosi - Käärmeen vuosi.
Laajenna
\o/ 08.02.2013 22:34
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti Siitä paprusta on virallinen kopio Tampereen Lenin museossa :-)

... kiinalaisten määrä kasvaa suhteellisesti eniten meille tulevista ulkomaalaisista - kiinalaiset tekevät työtä, maksavat veroa ja/tai opiskelevat! Huomenna alkaa Kiinalainen Uusivuosi - Käärmeen vuosi.
Väitinkös, ettei täällä entisessä naapurissa lymyillyt terroristi olisi sellaista allekirjoittanut? Sanoinpahan vaan, että sillä ei ollut merkitystä siinä tilanteessa yhtään kellekään sen enempää kuin Mikki Hiiren (jota ei ihan vielä ollut) allekirjoituksella.

Paitsi taistolaisten mystiikassa. Museoita sitä riittää vaikka Stalinille, Maolle, Pol Potille tai piispa Henrikille. Kirkkoja, synagoogia ja moskeijoitakin kuulemma jotkut pystyttelevät.

Sorry, olen kukko. Passaan tämän vuoden.
Laajenna
RUHTINAS 08.02.2013 23:05
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti RUHTINAS, esitän kysymyksen ja toisenkin vihollisesta...
Kysy, karitsaiseni. Paimenesi on aina valmis rakastamaan sinua.

Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti Mikä valtio on tappanut eniten itsenäisten muiden maiden kuin omansa siviilejä viimeisten 100 vuoden aikana?
Riippuu josta roikkuu. Määrittele tarkemmin ja senkään jälkeen emme välttämättä tiedä totuutta.

Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti Mikä valtio vie eniten aseita muille itsenäisille valtioille?
Tällä hetkellä? Kauppamiehenä, yrittäjänä näen Yhdysvaltojen olevan paras tässä virallisten lukuarvojen perusteella.

Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti Viholliskäsite on sangen kaksipiippuinen kysymys ;-)
Niin on, parahin Ilkka. Kenet sinä koet vihollisiksesi?
Laajenna
RUHTINAS 08.02.2013 23:07
Lainaus: \o/ kirjoitti: Näytä viesti
Sorry, olen kukko. Passaan tämän vuoden.
Onko tyttäresi kaunis sekä vapaa?
Laajenna
\o/ 09.02.2013 03:38
Lainaus: RUHTINAS kirjoitti: Näytä viesti Onko tyttäresi kaunis sekä vapaa?
Tyttäreni on kaunis, kuten kaikkien isien tyttäret.

Vapautta voi kysyä aikuiselta naiselta häneltä itseltään, mikäli ei itse ole sakkolihaa. Tosin eräällä kaksmetrisellä rantaruåttalaisrannikkojääkärillä voisi olla hieman sanomista asiaan, mutta senkus koetat.
Laajenna
SerialSuicideBomber 09.02.2013 06:48
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti Kiina on meille sellainen "vihollinen", että järjestää halpojen hitojensa vuoksi meille paljon palvelualojen työpaikkoja Suomeen - esimerkiksi kiinalainen T-paita maksaa tehtaan portilla vähemmän kuin mitä meillä valtio saa siitä arvonlisäveroa, jokainen voi miettiä sitä, kun tehdashinta 0,7 euroa ja kauppahinta vaikkapa Cittarissa 7,90 euroa ... paljon jäi väliin jaettavaksi.
Tämä on sitä voita leivän päälle
Laajenna
SerialSuicideBomber 09.02.2013 06:50
Kannattaa lukea ja pistää merkille:

http://www.hs.fi/kuukausiliite/Promi...a1305644198991
Laajenna
Ilkka Luoma 09.02.2013 09:45
Lainaus: SerialSuicideBomber kirjoitti: Näytä viesti Kannattaa lukea ja pistää merkille:

http://www.hs.fi/kuukausiliite/Promi...a1305644198991
Kyllä, juuri tämä artikklei kirbvoitti kirjoittamaan tähän ketjuun liittyvän alustuksen - Hesari oli muuttanut Kiina linjaansa radikaalisti, oli osannut avata silmänsä ja HS/Kiinan kirjeenvaihtaja Petteri Tuohisen negatiivissävyinen Kiina-kirjoittelu sai päättöpisteensä.
Laajenna
RUHTINAS 09.02.2013 10:18
Lainaus: \o/ kirjoitti: Näytä viesti Tyttäreni on kaunis, kuten kaikkien isien tyttäret.

Vapautta voi kysyä aikuiselta naiselta häneltä itseltään, mikäli ei itse ole sakkolihaa. Tosin eräällä kaksmetrisellä rantaruåttalaisrannikkojääkärillä voisi olla hieman sanomista asiaan, mutta senkus koetat.
Rantaruotsalainen rannikkojääkäri ja 2 metriä No ei kuulosta vielä pahalta hidasteelta. Ohjaahan se siementesi taimi foorumille.
Laajenna
Ilkka Luoma 09.02.2013 11:37
Lainaus: SerialSuicideBomber kirjoitti: Näytä viesti Tämä on sitä voita leivän päälle

Kiina siirtyy valmistamaan yhä vaativampia tuotteita ja kokonaisuuksia ...
Laajenna
SerialSuicideBomber 09.02.2013 12:32
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti Kyllä, juuri tämä artikklei kirbvoitti kirjoittamaan tähän ketjuun liittyvän alustuksen - Hesari oli muuttanut Kiina linjaansa radikaalisti, oli osannut avata silmänsä ja HS/Kiinan kirjeenvaihtaja Petteri Tuohisen negatiivissävyinen Kiina-kirjoittelu sai päättöpisteensä.
Oli aikakin.

Kiinassa on paljon korjattavaa / negatiivista mutta pitää nähdä myöskin ne mahdollisuudet.
Laajenna
SerialSuicideBomber 09.02.2013 12:33
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti Kiina siirtyy valmistamaan yhä vaativampia tuotteita ja kokonaisuuksia ...
Tekee jo paljonkin. Ottavat kiinni kovaa vauhtia.
Laajenna
kauheamies1 09.02.2013 12:34
Eivätkös juutalaiset omista koko Kiinankin
Laajenna
\o/ 09.02.2013 14:30
Lainaus: RUHTINAS kirjoitti: Näytä viesti Rantaruotsalainen rannikkojääkäri ja 2 metriä No ei kuulosta vielä pahalta hidasteelta. Ohjaahan se siementesi taimi foorumille.
Minähän en aikuista naista "ohjaile" yhtään mihinkään. Enkä edes lapsena ollessaan pervojen keskuuteen.
Laajenna
Ilkka Luoma 10.02.2013 09:23
Kiinalaiset eivät sen sijaan ohjaile ketään - he vain ovat oman kulttuurinsa edustajia, eivät tyrkytä. Tänään on alkanut kiinalainen UusiVuosi - Käärmeen vuosi.
Laajenna
\o/ 11.02.2013 03:23
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti Kiinalaiset eivät sen sijaan ohjaile ketään - he vain ovat oman kulttuurinsa edustajia, eivät tyrkytä.
Niinkö? Koskaan kuullut Tiibetistä?
Laajenna
Lisätietoa Yhteydenotto Lisää keskustelupalsta