Tämä keskustelupalsta on arkistoitu, eikä tänne ilmesty enää uusia viestejä.
Mysticus 11.05.2015 21:47
Ilkka Luoman jutut kiinnostavat tasan yhtä paljon kuin Itsenäisyyspuolueen äänisaalis. Itsenäisyyspuolue on poistettu puoluerekisteristä. Kiitos ja hyvästi Ilkka Luoma.
Laajenna
Ilkka Luoma 18.05.2015 09:30
Lainaus: Mysticus kirjoitti: Näytä viesti Ilkka Luoman jutut kiinnostavat tasan yhtä paljon kuin Itsenäisyyspuolueen äänisaalis. Itsenäisyyspuolue on poistettu puoluerekisteristä. Kiitos ja hyvästi Ilkka Luoma.
Sanoisin pikemminkin näkemiin, kuten sanoo Nokia Lumia, kun akku loppuu eli virta hiipuu. Muutoin tuo kommenttisi ei liipannut likikään topiccia, joka tälläisillä keskustelupalstoilla on se tavoite ja idea :-)
Laajenna
Ilkka Luoma 18.05.2015 09:31
Itse topicciin nähden Suomen mahdollisuudet olla välittäjä Ukrainan sisällissodassa ovat kasvaneet paljon presidentti Ahtisaaren Moskovan vierailun jälkeen ...
Laajenna
Ilkka Luoma 05.06.2015 09:11
Aivan, huomaamme samalla hyvin kuinka me suomalaiset olemme niin idästä kuin lännestä - maamme sijaitessa lännen ja idän vedenjakajalla, joka määrittää paljolti erikoislaatuisen ominaisuutemme 1300 kilometrin rajalla Venäjään - tämän on esimerkiksi presidenttimme huomannut ja aloittanutkin kahdenkeskisen kommunikoinnin itänaapurimme presidentin kanssa - Sale on tajunnut, että Venäjä-Neuvostoliitto-Venäjä on ollut kaikkinensa suurin kauppakumppanimme ... ja onkin viisasta hakea välittäjän roolia idän ja lännen välisen kiihtyvän ongelmapesäkkeen yhdeksi neuvottelijaksi - sotilaallisesti puolueettomana valtiona ...
Laajenna
Ilkka Luoma 11.06.2015 14:35
Presidentti Niinistö tapaa Putinin Moskovassa kesäkuun puolivälissä
http://www.hs.fi/politiikka/a1433990712020…. .... Järjen ja kahden keskisyyden valoa suomalaisten omintakeisesta EU-joustavoitetusta sveitsittymisestä. On Suomen etu harjoittaa omaa yksilöllistä toimintamallia erikoisasemastamme - olemmehan natoton valtio ja voimme olla rauhanlähettiläs täältä idän ja lännen vedenjakajalta. Meillä on pitkä ja kaupallisesti erinomainen yli 70 vuoden rauhanjakso jo takana ja tästä on hyvä jatkaa, olemmehan itsekin niin lännestä kuin idästä.

~ http://www.hs.fi/politiikka/a1433990...d6d3106ba15253

~ http://www.hs.fi/politiikka/a1433990712020 -
Laajenna
Ilkka Luoma 15.06.2015 19:09
Niinistö: Minulla on yksi etu puolellani Venäjän-vierailuilla
~ http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015...68360_uu.shtml - .

... Kansalaiskirjoittajat ovat enemmistökansamme tuntoja välittäen tukeneet Suomen roolia idän ja lännen vedenjakajalta EU-joustavoitettua sveitsittymisen välittäjäneuvottelijan roolia kansakunnalle, joka on niin lännestä kuin idästä.
Laajenna
Ilkka Luoma 16.06.2015 19:46
Ilta-Sanomat: IS paikalla: Niinistön ja Putinin tapaaminen alkoi - Niinistö otti heti polttavat asiat esille
~ http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/ar...424818975.html - . ... Niinistön arvo idän ja lännen vedenjakajalta kasvaa välitysneuvottelijana - Venäjän erikoisosaaminen saa taas tunnustetun aseman, kuten oli Urho Kekkosen aikana. Suomi natottomana valtiona saavuttaa itä-länsikonfliktien tasoittajaroolin. Kahdenvälisyys ja EU-joustavoitettu sveitsittyminen on päämäärämme ja näin takaamme oman yli 70 vuotta kestäneen rauhanajan jatkuvuuden ... Ja kansakunta viisaana komppaa natottomuutta, jota vastaan vain sotakiihkoilijat karjahtelevat natokiimaisina - hiukan kieli poskessa ilmaisuna
Laajenna
Ilkka Luoma 17.06.2015 06:51
Ilta-Sanomat: IS paikalla: Niinistön ja Putinin tapaaminen alkoi - Niinistö otti heti polttavat asiat esille

~ http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/ar...424818975.html - . ...

Niinistön arvo idän ja lännen vedenjakajalta kasvaa välitysneuvottelijana - Venäjän erikoisosaaminen saa taas tunnustetun aseman, kuten oli Urho Kekkosen aikana. Suomi natottomana valtiona saavuttaa itä-länsikonfliktien tasoittajaroolin. Kahdenvälisyys ja EU-joustavoitettu sveitsittyminen on päämäärämme ja näin takaamme oman yli 70 vuotta kestäneen rauhanajan jatkuvuuden ... Ja kansakunta viisaana komppaa natottomuutta, jota vastaan vain sotakiihkoilijat karjahtelevat natokiimaisina - hiukan kieli poskessa ilmaisuna
Laajenna
Ilkka Luoma 02.07.2015 17:20
"Tyhmästä päästä kärsii koko ruumis" - vanha kiiminkiläinen kansansanonta

Soini Ylelle venäläispoliitikoiden maahan pääsyn estämisestä: Päätös täytyi tehdä
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015...65197_uu.shtml. ... Huomaamme, että Suomi ei ole enää itsenäinen valtio. Kekkosen perinnölle, idän ja lännen liennytykselle - anteeksi - räkäistiin. Timo Soini osoitti olevansa vain populisti, turhien sanojen pieksijä ja näköalaton yhden asian kannattaja , jos Soinissa olisi ollut miestä - olisi hän tehnyt Suomen edun mukaisen ratkaisun!

~ http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015...65197_uu.shtml -
Laajenna
LICA 02.07.2015 17:27
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti "Tyhmästä päästä kärsii koko ruumis" - vanha kiiminkiläinen kansansanonta

Soini Ylelle venäläispoliitikoiden maahan pääsyn estämisestä: Päätös täytyi tehdä
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015...65197_uu.shtml. ... Huomaamme, että Suomi ei ole enää itsenäinen valtio. Kekkosen perinnölle, idän ja lännen liennytykselle - anteeksi - räkäistiin. Timo Soini osoitti olevansa vain populisti, turhien sanojen pieksijä ja näköalaton yhden asian kannattaja , jos Soinissa olisi ollut miestä - olisi hän tehnyt Suomen edun mukaisen ratkaisun!

~ http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015...65197_uu.shtml -
nå kato q me ei enää kekkosdiktatuurissa
Laajenna
Ilkka Luoma 05.07.2015 07:56
Kremlistä jyrähdettiin Suomen päätökselle – ”Erikoinen sanavalinta”
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/ar...983098719.html. ... Suomelle oli muotoutumassa meille ominainen erityisasema idän ja lännen konfliktien välittäjänä. Eräät EU-maat eivät pitäneet siitä. Näiden maiden vastustus poikkeuksien myönnölle romuttivat meidän omien etujen mukaisen erillään pysymisen lännen ja idän kasvavista erimielisyyksistä. Sen sijaan 1300 kilometriä Suomen itärajaa jäi paikoilleen. Ketä vietiin nyt kuin kuoriämpäriä tunkiolle?

~ http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/ar...983098719.html -
Laajenna
Ilkka Luoma 05.07.2015 07:58
Lainaus: LICA kirjoitti: Näytä viesti nå kato q me ei enää kekkosdiktatuurissa13.3.2014 14:36

Työhyvinvointi Urho Kekkonen 7 kommenttia ilmoita asiaton viesti
”Tavalliselle kansalaiselle hänen kautensa oli kuitenkin parasta aikaa mitä Suomessa oli eletty” -lainaus

Urho Kekkosta 1] on hänen kuolemansa jälkeen paljon arvosteltu (ennen ei uskallettu) sekä kiitetty että moitittu. Kun on haukuttu, niin arvosteluperusteina ovat olleet vallanhimo, mahdolliset KGB-kytkennät, puuttuminen asioihin, jotka eivät päämiehelle kuuluneet; adjektiivit häikäilemätön, ja juonitteleva ovat myös olleet käytössä.

Tavalliselle kansalaiselle hänen kautensa oli kuitenkin parasta aikaa mitä Suomessa on eletty. Ihmisillä oli töitä 2], tulevaisuudenuskoa 3], eikä puhuttu valtionvelasta 4] , ts. kansalla meni hyvin.Jos presidentin kautta arvioidaan, niin mielestäni tärkeimmät kriteerit ovat alaisten hyvinvointi ja suhteet ulkovaltoihin. Ne olivat hänen kaudellaan kunnossa.

Rivikansalaiselle on yhdentekevää vaikka johtaja olisi liitossa itsensä paholaisen kanssa, jos hän kykenee hoitamaan tehtävänsä kansalaisten edun mukaisesti. Hirvittävää ajatellekin, että joku nykyjohtajan kyvyillä varustettu olisi paiskattu tilanteeseen, johon Kekkonen joutui heti kautensa alussa:

Yleislakko, voimakas ja arvaamaton itänaapuri 5], joka oli aina otettava huomioon ym. Silloin tarvittiin valtiomiehen taitoja. Niin kuin monesti myöhemminkin. Hän jätti kuitenkin hyvinvoivan valtion seuraajalleen.

Mutta onhan meillä toki vertailupohjaa, jo toinen presidentti hänen jälkeensä. Nytkö ovat asiat kunnossa? Kansalla ei kuitenkan taida mennä hirveän hyvin. Vai meneekö?

KAARLO NORDLUND [C]

Ulvila…

HUOM!

Ylläoleva teksti on suora kopio lehtileikkeestä, joka löytyi isäni jäämistöstä, jota olen alkanut purkamaan monen vuoden jälkeen hänen kuolemastaan. Leike oli saksittu Helsingin Sanomien Mielipidepalstalta – ollen päivämäärältään 27. lokakuuta 1997 – kopioin tekstin poikkeuksellisesti uusjakoon, koska sen sisältö pysäytti väkevästi pohtimaan pitkäaikaisimman presidenttimme valtakautta – tuona aikana meillä oli isäntä talossa ja maata johti, osin itsepäinen valtiomies, vailla vertaa … tämä taitaa olla aika helppoa päätellä nyt, kun eletään vuotta 2014.
Laajenna
Lisätietoa Yhteydenotto Lisää keskustelupalsta