Tämä keskustelupalsta on arkistoitu, eikä tänne ilmesty enää uusia viestejä.
Ilkka Luoma 25.02.2014 14:05
Repeääkö Ukraina 0] kahtia? Keitä länsi EU:na ja Yhdysvaltoina tukivat vallankaappauksessa, jossa käytettiin järjestäytynyttä väkivaltaa molemmin puolin. Kuinka syvälle läntinen markkinatalous upposi slaavilaiseen allikkoon, jossa pidemmän päälle Venäjä saattaa olla vahvoilla. Kannattaa tarkastella Ukrainan historiaa.

Nyt laillisesti ja vapailla vaaleilla valittu presidentti Victor Janukovyts syrjäytettiin 1], halutaan oikeuden eteen syyte-epäilyillä 'joukkomurha' – entä tapetut poliisit? Kuka tai mikä johti Ukrainan aseellista vallankaappausta, miksi Venäjä tätä operaatiota haluaa nimittää.


Kuinka nurkassa Venäjä on entisen ”alusmaansa” kanssa – tsaarien Venäjä hallitsi Ukrainan mustanmullan alueita jo satoja vuosia sitten. Taisivat idän jättiläiset, mongolitkin osallistua alueen verottamiseen – vieläkin kauemmin sitten. Miten Venäjä selviää ”neuvotteluasemastaan” - onhan Ukrainassa suuri venäläisvähemmistö ja Sevastopolin laivastoasema Krimillä.

EU on ottanut näkyvän roolin, pyrkiessään levittämään omaa vapaan markkinatalouden viestiä yhä idemmäksi, näin lähestyen monina natomaina vanhaa Varsovanliiton johtajaa – Venäjää. Pitääkö Venäjän sietää tätä, ja millä syillä Nato haluaa laajentua idemmäksi?


USA ilmoittaa pienentävänsä hyökkäyshaluista armeijaansa

Samalla Yhdysvallat siirtää painopistettä Tyynelle valtamerelle. Kiina tekee nousuaan kaikilla rintamilla 2]. Eurooppa jää omiensa ja amerikkalaisten strategiaseiden varaan. Mitä tähän sanoo Saksa 3], jolla on todellista kokemusta idän karhuista ja jättiläisistä. Haluaako Saksa EU:n omat puolustusjärjestelmät – ilman USA:n läsnäoloa?


Saksassa viriää halua rakentaa omat EU-sotilasjärjestelmät,

johon kaavailujen mukaan liittyisi täysivaltaisena jäsenenä myös Venäjä. Yksinkertaisempikin tajuaisi tällöin, että Euroopan laajuinen rauha turvautuu tehokkaimmin, kun vanhat taisteluviholliset Saksa ja Venäjä (Neuvostoliitto) puhaltavat yhteiseen hiileen samalla puolella.

Mikäli EU-Eurooppa hylkii slaavilaista ja ortodoksien Venäjää, on venäläisillä aina takaportti jättiläismäisen raaka-aineaitan Siperian takana. Kaikilla rintamilla nouseva Kiina haluaa jo eurooppalaisten 'mustaa multaa', Siperian luonnonvaroja sekä Venäjän markkinoita. Saksa tietää tämän parhaiten.


...
Olisiko nyt meille suomalaisille –

natottomana 4] maana se kuuluisa tuhannen euron tai 10.000 ruplan paikka, olla sovittelija EU-Brysselin ja Moskovan välillä – ratkaistaessa pattiutuvaa ja eskaloituvaa Ukraina-arvovaltakiistaa, jossa itse arkiukrainalaiset jäävät ilmiselvästi paitsioon. Eivät Julia Tymosenkonkaan paperit pääministerikaudeltaan ole puhtaat, jos ei ole Janukovitsinkaan!


Nyt Suomella on se paikka,

mitä me erityisasemastamme loogisesti voisimme saavuttaa. Neuvottelujohdattelijan asema Vladimir Putinille ja epäselvälle EU-konklaaville tai Saksalle, sujuvuuden nimissä. Me olemme niin 'itää kuin länttä' – meille avautuu nyt se asema, mitä olemme odottaneet, vain 5,4 miljoonan kansakuntana.

Meihin luotetaan, kunhan valitsemme projektille pätevän vetäjän – Tasavallan presidentti Sauli Niinistö, riittääkö taito, oivallus ja johdattelukyky?

Sauli, ottaisitko tehtävän vastaan, jos sitä Moskovasta vihjaistaisiin?

...
VIITTEET
0] Ukrainan aktiivivähemmistö ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisu...iivivahemmisto -
1] Kaappasiko vähemmistö vallan Ukrainassa? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/0...kaappaa-vallan -eun.html -
2] Kiina nousee kaikilla rintamilla ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/0...-ainoalle.html -
2] Kiina nousee kaikilla rintamilla 2 ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustel...d.php?t=877321 -
3] Saksa tulee ulos kuorestaan ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisu...-historiastaan -
3] Saksa johteinen liittokunta? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisu...en-liittokunta -
4] Kansalaisviisaus erottaa meidät Natosta! ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisu...meidat-natosta -


Ilkka Luoma
http://ilkkaluoma.blogspot.fi
https://www.facebook.com/first.ilkka

...
SENT
Cc: olli.rehn@ec.europa.eu ; eija.tiilikainen@upi-fiia.fi ; taru.tujunen@kokoomus.fi ; puheenjohtaja@keskusta.fi ; timo.laaninen@keskusta.fi ; ilkka.kanerva@eduskunta.fi ; paavo.vayrynen@keskusta.fi ; timo.soini@eduskunta.fi ; jussi.niinisto@eduskunta.fi ; pertti.salolainen@eduskunta.fi ; seppo.kaariainen@eduskunta.fi ; pekka.haavisto@formin.fi ; martti.ahtisaari@cmi.fi ; erkki.tuomioja@formin.fi ; carl.haglund@defmin.fi ; jyrki.katainen@vnk.fi ; presidentti@tpk.fi

Sent: Tuesday, February 25, 2014 12:44 PM
Subject: KANSALAISMIELIPIDE - Suomi sovittelijaksi akselille EU-Bryssel - Moskova!
...

Suomi sovittelijaksi akselille EU-Bryssel - Moskova!
(Venäjän presidentti saattaa jäädä hankalaan asemaan Ukrainan kysymyksessä - pelastaakseen maanosamme rauhan ja asemansa Vladimir Putin tarvinnee nyt meitä suomalaisia sovittelijoiksi EU-Brysselin ja Moskovan välille)


AL US Vf IL BLOG 31449
---26022014---
doc.: moskova_bryssel_26022014.doc – OpenOffice Writer
433 | 4264
Laajenna
Ilkka Luoma 04.03.2014 10:25
Markkinataloudella ja kasvuhokemallisilla kulutusvaltioilla on taipumus länsimaalaisittain puuttua hanakasti muiden itsenäisten sisäisiin asioihin. Ukraina ja Krim ovat nyt tästä esimerkkeinä. EU:lla ja USA:lla on kyseessä etupiirijaollinen ajattelumalli, jossa mitataan aina kunkin valtion taloudellista ja sotilaallista vaikuttavuutta omien kuluttajien sekä sotilasdoktriinien etuihin ja hyötyihin projisoituina.

Kiina, joka kasvaa kaikilla mittareilla maailman suurimmaksi valvoo myös etujaan, mutta vain liiketoiminnallisesti ja rajaseutujensa kuin historiansa näkökulmista. Esimerkkeinä Formosa ja Tiibet – sukulaisuus kiinalaisittain ulottuisi myös Korean niemimaalle saakka – yhtenäisenä. Kiinalaiset eivät ole ottaneet mitään kantaa Ukrainan ja Krimin osalta.


Vietnamista Irakiin – unohtamatta Bosnian pommituksia

Muistamme USA:n puuttumiset vieraiden sisäisiin asioihin ehkä parhaiten Vietnamista ja Irakista. Muita puuttumisia on viljalti – amerikkalaisten maailmanpoliisimentaliteetti 1] jakaa pallomme tiukasti vaikutereviireihin. Raaka-aineiden saanto-oikeus Yhdysvalloille on ensiarvoista, koska maailman suurimpana kuluttajana tämä on riippuvainen massiivisista materiaali- ja raaka-ainevirroista valmistusprosesseillensa ja kuluttajillensa.


Krim lahjoitettiin Neuvostoliiton (=CCCP) toimesta Ukrainan sosialistiselle neuvostotasavallalle

Krim lahjoitettiin Nikita Hrushtsevin toimesta Neuvostoliiton aikana. Krim on venäläispainotteinen alue, ja sen historia ulottuu kauas Venäjän tsaarien valta-ajoille. Krimiläiset saanevat päättää itse alueparlamenttinsa myötä kuulumisestaan johonkin – Ukrainaan, itsehallintoon tai jopa Venäjään. Kansalaiset siellä päättäköön.
…
Crimea ~ http://en.wikipedia.org/wiki/Crimea -


Vakavin asia on meille läntisille kulttuureille muiden asioihin sotkeutuminen,

joka muuten alkoi jo kauniilla ilmaisulla löytöretkistä noin 600 vuotta sitten, joita Amerikoissa, Afrikassa ja vaikkapa Australiassa voidaan kutsua häpeilemättä ryöstöretkiksi. Mikä ajaa valkoisen markkinaihmisen niin voimakkaasti ekspansioitumaan? Mikä teki meistä valloittajia – miksi emme pysyneet meille luontaisilla reviireillämme?


Mikäli tarkastelemme Länsi-Euroopan ja USA:n taloudellista kehitystä –

on siinä julmia piirteitä, kun läntinen valkoinen mies kävi kaivamassa nykyisten kehitysmaiden maaperävarannot sekä biomassan esimerkiksi puutavarana. Millaista olisi tänään Afrikassa mikäli valkoinen mies 2] olisi pysynyt sieltä poissa?
…
Nelson Mandela ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisu...nelson-mandela -


Tänään itä ja länsi mittelevät Venäjän etupiirissä, Neuvostoliiton entisillä alueilla

Yhdysvallat tuki EU:n kanssa Kiovan Maiden aukion mellakoitsijoita, joita todistettavasti ainakin osin johti järjestäytynyt joukkio- ulkoa tulleina, joka saattaa vielä aiheuttaa lisähankaluuksia – tätä USA tuki, kuten se tuki epäselviä Libyan kapinallisia kuin myös Syyrian vallankumouksellisia. USA tuki Ukrainassa laittomia mellakoita, ja luovutti myötätuntonsa laillisen valtakoneiston luhistamiselle.
…
Libya jne … ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisu...-turvaneuvosto -


Nyt USA varoittaa vakavasti Krimin tapahtumista,

jossa järjestäytynyt joukkio otti hallintorakennuksia valtaansa, miehittäen lentokentät; aivan samalla tavalla kuin Kiovassa. Nyt USA ei olekkaan Krimin 'vallankumouksellisten' puolella, syykin on kirkas – Krimin puolustajat ovat venäläismielisiä.

Kuinka naiveja amerikkalaiset voivat ollakaan. Syyriassakin Yhdysvallat on tukenut Al-Qaida joukkioita, vain sen takia, että he voisivat kaataa perintöoikeudella itsevaltaisesti maata johtavan presidentin.


Krimillä kuohuu

Olisiko Krimin tapahtumissa seuraamassa ”kosovot”, jonka irtautumista Serbiasta ajettiin jopa kansainvälisen yhteisön tuella. Pitäisikö nyt kansainvälisen yhteisön rientää Krimin enemmistön tueksi ja edistää heidän itsenäistymispyrkimyksiä – voisiko tässä suomalaiset olla mukana välitysneuvottelijoina? 3]
...
VIITTEET
1] USA:n presidentin vaikeat valinnat ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/0...-valinnat.html -
1] Maailmanpoliisi on miltei selvitystilassa! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/1...valtio-on.html -
2] Valkoisen maailmanvalloitus? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisu...sen-lopputulos -
3] Suomalaiset sovittelijoina? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisu...a-case-ukraina -

EXTRA
Muistamme myös Kuuban, joka oli amerikkalaisten ja jenkkimafian hallussa, ennen Fidel Castron vallankaappausta. Tuolloin Castro pyysi apua Neuvostoliitolta, USA puuttui erittäin voimakkaasti asioiden kulkuun – syntyi kuuluisa Kuuban kriisi [Cuban missile crises ~ http://en.wikipedia.org/wiki/Cuban_missile_crisis - ] ja ajauduimme ydinsodan partaalle – Krimin lahjoittanut Hrushtsev antoi periksi ja käänsi laivojensa kokat takaisin kotimaahan – aselasteineen. Castro oli pyytänyt Neuvostoliitolta aseapua, koska pelkäsivät amerikklaisten Sikojen lahden maihinnousun toistuvan. Onko Krimin ja Kuuban tapahtumissa jotain samankaltaisuutta? Kuinka kauan Yhdysvallat kuristaa Kuubaa taloussaarrollaan. Kuinka monen USA:n presidentin on vielä kuoltava, ja Fidelin elää, jotta näemme muun maailman tuomitseman saarron purkautumisen? … ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/0...usuoralla.html -

KATSO MYÖS
Mitä Ukrainassa tapahtui/ tapahtuu? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisu...iivivahemmisto -
Wiki-Kosovo, on myös erityistä syytä lukea alueen kielillä tehdyt wikiversiot! ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Kosovo -
Ihmiskunta vaatii aina sotansa! ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisu...mmeko-valmiina -


Ilkka Luoma
https://ilkkaluoma.blogspot.fi
https://www.facebook.com/first.ilkka


Cc: jussi.niinisto@eduskunta.fi ; seppo.kaariainen@eduskunta.fi ; pekka.haavisto@formin.fi ; Sasi Kimmo ; paavo.vayrynen@keskusta.fi ; timo.laaninen@keskusta.fi ; puheenjohtaja@keskusta.fi ; sampo.terho@europarl.europa.eu ; JAAKONSAARI Liisa ; olli.rehn@ec.europa.eu ; timo.soini@eduskunta.fi ; pertti.salolainen@eduskunta.fi ; erkki.tuomioja@formin.fi ; carl.haglund@defmin.fi ; presidentti@tpk.fi

Sent: Friday, February 28, 2014 9:39 PM
Subject: KANSALAISMIELIPIDE - Krimin venäläiset ja Kosovon serbit
...
Krimin venäläiset ja Kosovon serbit

(Krimin irtautuminen saattaa laukaista Ukrainan kriisin rauhanomaisesti - kaikille jotain, eikä kukaan menetä kasvojaan, ehkä ainoastaan Krimin alkuperätataarit. Kiinan rooli YK:n turvaneuvostossa ratkaissee pelin ja tuo selkänojan Vladimir Putinille?)


AL US Vf [83/505] IL BLOG 31616
---28022014---

doc.: krimin_venalaiset_28022014.doc – OpenOffice Writer
583 | 6001

...
[28022014] - Kirjoittaja on vapaa kolumnisti. Artikkeleissa ei edusteta mitään yksittäistä ryhmittymää, edunvalvontajärjestöä tai puoluetta – eivätkä kirjoitukset sido mitään ryhmittymää tai taustajoukkoa. Mielipiteet ovat pelkästään kirjoittajan, ellei asiasta ole erikseen toisin mainittu. Viitteet ovat pääsääntöisesti kirjoittajan omia, paitsi niissä tilanteissa, missä on lähinnä käytetty vapaata tietosanakirjaa – Wikipediaa, mikä näkyy aina jokaisessa linkkiosoitteessa. Kirjoitukset eivät pyri loukkaamaan, eivätkä provosoimaan ketään tietoisesti. Artikkelit noudattavat kansalaiskirjoituksille yleisesti hyväksyttyä tapaa olla panettelematta tai tietoisesti väärää todistetta antamatta. Kirjoittaja on poliittisista puolueista riippumaton kirjoitusten osalta. Kirjoitusten lainaaminen on sallittua – lähde mainiten. Mikäli joku tai jotkut kokevat vääryyttä kirjoitusten osalta – pyydetään ottamaan yhteyttä allekirjoittaneeseen – Ilkka Luoma.
Laajenna
Vastuunkantaja 04.03.2014 10:38
Älä naurata utoopisilla ajatuksillasi. Ahtisaarenko ajattelit vierittää Moskovaan?

Suomen tulee pysyä kaukana koulukiusaajasta.
Laajenna
Ilkka Luoma 04.03.2014 19:55
Lainaus: Vastuunkantaja kirjoitti: Näytä viesti Älä naurata utoopisilla ajatuksillasi. Ahtisaarenko ajattelit vierittää Moskovaan?

Suomen tulee pysyä kaukana koulukiusaajasta.
En, vaan Paavo Väyrysen paikka on juuri tässä.
Laajenna
Vastuunkantaja 04.03.2014 19:58
Niiinkö!

Kai sinulla on tuhon myöskin järkevät perustelut.
Laajenna
tuulia. 04.03.2014 22:07
Lainaus: Vastuunkantaja kirjoitti: Näytä viesti Niiinkö!

Kai sinulla on tuhon myöskin järkevät perustelut.

Mitä helvettiä tuolla pääkalllopaikalla puuhataan ?
Onko jotain mitä kansalle ei kerrota?
Mansessa ja Turussa Honetit lentää matalalla pelästyttäen ihmisiä. Lennot kuulemma jatkuu vielä?Pääkaupunkiseudulla voi näkyä ensi viikolla panssarivaunuja
Tiistai 4.3.2014 klo 17.00

-Helsingissä ja Espoossa järjestetään ensi viikolla Länsi-Suomen alueellinen sotilaspoliisiharjoitus, johon osallistuu lähes 600 varusmiestä.

Harjoitus kestää maanantaista perjantaihin.
Laajenna
tuulia. 04.03.2014 22:13
Lainaus: tuulia. kirjoitti: Näytä viesti Mitä helvettiä tuolla pääkalllopaikalla puuhataan ?
Onko jotain mitä kansalle ei kerrota?
Mansessa ja Turussa Honetit lentää matalalla pelästyttäen ihmisiä. Lennot kuulemma jatkuu vielä?Pääkaupunkiseudulla voi näkyä ensi viikolla panssarivaunuja
Tiistai 4.3.2014 klo 17.00

-Helsingissä ja Espoossa järjestetään ensi viikolla Länsi-Suomen alueellinen sotilaspoliisiharjoitus, johon osallistuu lähes 600 varusmiestä.

Harjoitus kestää maanantaista perjantaihin.

Joku kyllä mättää nyt?

-Varusmiehet päivystivät ruokatukun portilla Vantaalla – ”Suomi ei ole nostanut valmiuttaan”

Julkaistu: 4.3.2014 IS

Suomella ei ole edelleenkään tarvetta valmiustilan kohottamiseen, kertoo puolustusvoimien viestintäjohtaja, eversti Mika Kalliomaa.
Puolustusvoimat tiedotti eilen, ettei Ukrainan kriisi ole aiheuttanut Suomessa tarvetta puolustusvalmiuden kohottamiseen.

IS:n lukija kertoo nähneensä eilen vantaalaisen ruokatukun varaston edessä varusmiehiä vartioimassa aluetta. Eversti Mika Kalliomaan mukaan varusmiehet eivät liity Ukrainan tilanteeseen tai Venäjän läntisen sotilaspiirin Suomen lähialueille suorittamaan suureen sotaharjoitukseen.

- Kyse Kaartin jääkärirykmentin johdossa olevasta sotilaspoliisiharjoituksesta, joka on joka vuosi tähän samaan aikaan. Normaalia puolustusvoimien harjoittelua, joka ei liity Venäjään millään lailla, Kalliomaa selventää.

Hänen mukaansa ”loppusotaan” osallistuvia varusmiehiä on voinut nähdä harjoittelemassa muuallakin pääkaupunkiseudulla. 8,5 kuukautta palvelleet varusmiehet kotiutuvat parin viikon päästä.
Laajenna
Ilkka Luoma 08.03.2014 12:37
Neuvotteluroolimme osapuolien välissä on entistäkin realistisempi!
Laajenna
Ilkka Luoma 16.05.2014 14:08
Ehkä nyt olisi Sauli Niinistön aika soittaa Putinille, ja tarjota välityspalveluita Suomesta?
Laajenna
Ilkka Luoma 14.08.2014 21:35
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö lentää huomenna Venäjälle keskustelemaan Putinin kanssa Ukrainan sisäpolitiikasta .. ..
Laajenna
Ilkka Luoma 15.08.2014 09:42
Onko kyseessä bluffi - samaan aikaan ven'l'iset avustusrtekat etujoukkoina (suoja-/ varmistusjoukkoina) etenivät Ukrainan puolelle.
Laajenna
Justin Case 2 15.08.2014 11:32
OSCE/ETYj on jo aikoja sitten sovittu järjestely ristiriitojen ratkaisemiseksi Euroopassa.

On merkittävää, jos Venäjä ei sitoudu ETYj-prosessiin. Tämä lisää syitä Suomelle liittyä Natoon.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Euroopa...eistyöjärjestö
Laajenna
Ilkka Luoma 17.08.2014 08:13
Oli merkittävää, että kansalaiset Suomesta vaativat ja ehdottivat suomalaisille roolia sotilaallisesti liittoutumattomana maana muun muassa tähän Ukrainan kriisiin - ja näinhän kävi, mutta lopputulos auki ... jatkuuko prosessi.
Laajenna
jjj1 17.08.2014 08:23
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti Oli merkittävää, että kansalaiset Suomesta vaativat ja ehdottivat suomalaisille roolia sotilaallisesti liittoutumattomana maana muun muassa tähän Ukrainan kriisiin - ja näinhän kävi, mutta lopputulos auki ... jatkuuko prosessi.

Tämä on oiva aloitus rauuhaan suomelta?
Laajenna
Ilkka Luoma 17.08.2014 20:29
Jää vielä nähtäväksi onnistuiko Niinistö laukaisemaan tilanteen neuvottelujen jatkumoksi!
Laajenna
Ilkka Luoma 21.08.2014 09:32
Näyttää siltä, että Niinistön linja puree - oletko samaa mieltä? Sopiiko meille "sveitsittyminen" EU-joustavana neuvottelijana EU:n ja koko Euroopan eduksi?
Laajenna
Ilkka Luoma 03.09.2014 13:31
Tuottaako Niinistön aloittama neuvottelukierros Putinin ja Poroshenkon välillä tuottavan tulosta?
Laajenna
Ilkka Luoma 06.09.2014 08:19
Lainaus: jjj1 kirjoitti: Näytä viesti Tämä on oiva aloitus rauuhaan suomelta?
Näyttää jatkuvan ...
Laajenna
Ilkka Luoma 06.09.2014 08:19
Mikäli tulitauko pitää, niin onko rauhanturvaajiksi suomalaisten YK-turvaajien vuoro?!
Laajenna
Ilkka Luoma 29.09.2014 08:30
Lainaus: tuulia. kirjoitti: Näytä viesti Mitä helvettiä tuolla pääkalllopaikalla puuhataan ?
Onko jotain mitä kansalle ei kerrota?
Mansessa ja Turussa Honetit lentää matalalla pelästyttäen ihmisiä. Lennot kuulemma jatkuu vielä?Pääkaupunkiseudulla voi näkyä ensi viikolla panssarivaunuja
Tiistai 4.3.2014 klo 17.00

-Helsingissä ja Espoossa järjestetään ensi viikolla Länsi-Suomen alueellinen sotilaspoliisiharjoitus, johon osallistuu lähes 600 varusmiestä.

Harjoitus kestää maanantaista perjantaihin.
Any way - Sauli Niinistö sai ansaittua huomiota itä-länsineuvottelijana suoraan YK:n pääsihteeri Ban Ki-Moonilta.
Laajenna
oivakas3 29.09.2014 12:03
Lainaus: jjj1 kirjoitti: Näytä viesti Tämä on oiva aloitus rauuhaan suomelta?
Ilettää kuulla joka päivä tuota yhtä ja samaa tv:stä. "Suomi mallimaa." Ja kakat, mikä mallimaa ja missä suhteessa, kun katsomme ilman propagandaa
hyvinvointimme alasajoa ja eriarvoistumista.

Voiko miltään hallitukselta odottaa enää pahempaa tekoa kuin, Katainen/Urpilainen ja Stubbin/Rinne. Näin ei saa tapahtua enää politiikassa.
Katainen/Urpilainen hallitus synnytettiin vaalitulosta kunnioittamatta.
Laajenna
Ilkka Luoma 29.09.2014 19:35
Olemme kaatumassa Kataisen muinoiseen pakkomielteeseen päästä pääministeriksi ... mutta itse aihe ja otsikko voi olla meidän myöhemmän menestyksen alku!
Laajenna
Ilkka Luoma 07.11.2014 18:57
Presidentti Niinistö soitti eilen Putinille - onko siitä Sinun mielestä mitään hyötyä?
Laajenna
Ilkka Luoma 12.11.2014 09:54
Ilta-Sanomat: Putinin neuvonantaja pelotteli Viroa ja Latviaa täystuholla - ”Varsin vakavia uhkauksia”
http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/a...767262475.html. ... Herättää kysymyksiä, miten UPI Mika Aaltola voi laskea tuon tyyppisiä arvioita riippumattomasta ulkopolitiikan instituutista ... Pitäisi osata arvioida mihin viittaa milläkin uskottavuusmomentilla.
Laajenna
PuliVari 12.11.2014 10:39
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti Presidentti Niinistö soitti eilen Putinille - onko siitä Sinun mielestä mitään hyötyä?
Joku soittaa joulupukille ja toinen Putinille. Ei sitä tiedä, minkä 'lahjan' Putin antaa Suomelle. Toivottavasti jotain kivaa.
Laajenna
oivakas3 12.11.2014 20:33
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti Presidentti Niinistö soitti eilen Putinille - onko siitä Sinun mielestä mitään hyötyä?
Luotan siihen, että presidentti tuntee ja tietää ulkopolitiikan realismit, eikä sorru hallituksen tavoin hölmöyslööpeihin. Toivottavasti kansalaiset ovat seuranneet silmä tarkkana hallituksen ulkopolitiikan hölmöilyä, jota presidentti joutuu korjailemaan. Muistamme sentään noin lyhyeltä ajalta, kuinka Katainen oli ulkomaankauppaministerinsä kanssa täysin eksyksissä idän kauppasuhteiden avaruuden tuomista mahdollisuuksista. Vasta, kun presidentti lausui julki suunnan, alkoi hallitus hiljalleen äkistä.

Presidentti Niinistö tekisi vielä enemmän hyvien suhteiden ylläpitämiseksi Venäjään ja koko itään, ellei olisi lännettyneet omine hölmöyksineen vaikeuttamassa ulkopolitiikassa.
Laajenna
Ilkka Luoma 14.11.2014 09:53
Lainaus: oivakas3 kirjoitti: Näytä viesti Luotan siihen, että presidentti tuntee ja tietää ulkopolitiikan realismit, eikä sorru hallituksen tavoin hölmöyslööpeihin. Toivottavasti kansalaiset ovat seuranneet silmä tarkkana hallituksen ulkopolitiikan hölmöilyä, jota presidentti joutuu korjailemaan. Muistamme sentään noin lyhyeltä ajalta, kuinka Katainen oli ulkomaankauppaministerinsä kanssa täysin eksyksissä idän kauppasuhteiden avaruuden tuomista mahdollisuuksista. Vasta, kun presidentti lausui julki suunnan, alkoi hallitus hiljalleen äkistä.

Presidentti Niinistö tekisi vielä enemmän hyvien suhteiden ylläpitämiseksi Venäjään ja koko itään, ellei olisi lännettyneet omine hölmöyksineen vaikeuttamassa ulkopolitiikassa.
...
Veikkaampa, että kansalaistemme enemmistö ajattelee samoin kuin Sinä!
Laajenna
mies100 14.11.2014 10:03
Venäjä oli ihan samanlainen imperialistinen valtakunta kuin muutkin eurooppalaiset valtiot.
Nyt tapetilla olevan Kriminkin Venäjä kaappasi 1783 sekaannuttuaan Turkin sisäisiin asioihin. Krimihän kuului ennen 1783 Turkkiin.
Varsinaisena Venäjänä voidaan pitää Vienanmeren ja Kiovan välistä aluetta. Kaikki muut alueet Venäjällä on valloitettu muilta 1600-luvulta lähtien.
Tässä kartassa kuvattuna hyvin, että missä se oikea Venäjä sijaitsee http://euromaidanpress.com/2014/11/0...russian-lands/
Laajenna
mies100 14.11.2014 10:09
Pieni Kuuba on muuten pysynyt jo vuodesta 1959 vastarannankiiskinä Yhdysvaltain kupeessa. Ja nykyään se on todella yksin, ja silti siellä on Yhdysvaltoja ärsyttävä sosialismi. Ja Yhdysvaltain kauppasaarto rasittaa sitä suuresti.

Miksei Suomikin voi Venäjän kupeessa olla osa Länttä ,eikä meidän tarvitse esiintyä minään rauhan suurvaltana, vaan olemme vaan pieni Suomi Lännen etuvartiossa Euroopan pohjoislaidalla.

Parasta olisi tietysti, että Venäjä lännettyisi ja liittyisi NATOon ja ETAeen. Tällöin Suomen ei tarvitsiis esiintyä minään rauhan suurvaltana, vaan olisimme turvallisesti Lännen sisässä.
Laajenna
Ilkka Luoma 16.11.2014 16:29
"Voisiko Suomi tai Ruotsi toimia rauhankyyhkynä - soittamalla rauhan kelloja luopumalla pakotteista?

Viisas käytännön rauhan ele Suomelta tai Ruotsilta - tai joltain muulta esimerkiksi ei-nato-maalta - olisi nyt yksipuolisesti luopua pakotteista. Ne ovat vain haitallisia rauhalle ja hyvinvoinnille maailmassa ja Euroopassa, sekä tehottomia Venäjää kohtaan. Ne vain lisäävät jännitteitä tarpeettomasti.

Se olisi loistava perääntyminen kaikkiin suuntiin, mikä kannustaisi myös muita liennytykseen.

Nyt olisi aika murtaa EU-komission epäonnistunut suurvaltapolitiikka. Muuten voidaan ryvetä 1914-tilanteeseen- jos ei Suomi, Ruotsi tai mikä tahansa muu maa toimi kellokkaana.

Pienten maiden edut ovat nyt EU-NATO käsissä ja se vaarantaa niiden turvallisuutta ja itsenäisyyttä. Ukrainan kriisi on tietenkin ensisijaisesti suurvaltojen kädenvääntö, eli Yhdysvaltojen ja Naton vääntö Venäjän kanssa. Herkkäuskoista EU-komissiota on käytetty välikappaleena sen suuren laajennushimon vuoksi"

-lainattu Facebook ryhmästä
~ https://www.facebook.com/groups/590957934311667/ -
Laajenna
Lisätietoa Yhteydenotto Lisää keskustelupalsta