Tämä keskustelupalsta on arkistoitu, eikä tänne ilmesty enää uusia viestejä.
Ilkka Luoma 01.09.2013 18:33
USA:n presidentti Barack Obama julisti 1] USA:n hyökkäävän ja antavan rangaistuksen Syyrialle – ilman täyttä todisteen varmuutta. Muistamme hyvin Irakin hyökkäyksen alla esitetyt USA:n tiedusteluvalheet – jopa YK:n päämajassa, tämän yleiskokouksessa – silloisen puolustusministeri Colin Powell´in suulla. Nyt Obama perääntyy ja säilyttää kasvonsa, kun siirsi lopullisen päätöksen Yhdysvaltojen kongressille. Obama ei ollutkaan varma todisteista ja Kiinan ja Venäjän reaktioista 2].


Miksi USA ottaa itselleen maailmanpoliisin tehtävät ja valtuuttaa itseään tekemään tuho- ja rangaistusiskuja ”jukuroiville valtioille”? Miksi USA yleensäkin on niin hanakka puuttumaan toisten itsenäisten ja suvereenien sisäisiin asioihin? Onko USA tullut epävarmaksi, kun Kiina rynnii nyt omalla vuosisadallaan maailman veturiksi – kautta-aikain maailman väkirikkaimpna valtiona.

Venäjä hioo sanansäiläänsä, koska sapelit eivät ole vielä terässä – entinen suurvalta halajaa rooliansa takaisin 3] – ja tuo rooli tulee todeksi, jos Venäjä liittyy Kiinan rinnalle – tätä Obama pelkää eniten; maailman suurin raaka-aineaitta ja tehokkain tuotantokone jos yhdistävät voimiaan, jää niin USA kuin EU:kin kakkosviulun soittajaksi? 4]


Kiina ei halua yksin mitään maailmanherruutta,

sillä jo nyt oikeusjutustaan tapetilla oleva entinen Kiinan kauppaministeri Bo Xilai ( entinen Chongqing´in pormestari) sanoi jo Kiinan Kulosaaren suurlähetystössä järjestetyssä yksityistilaisuudessa, että yksikään valtio maailmassa ei olla määräävässä asemassa – vaan maailma on yhteinen, ja jokainen itsenäinen hoitaa omat sisäiset asiansa, ollen puuttumatta muiden vain itseään kohdistuviin tekoihin ……
VIITTEET
1] Kuka sitä sotaa lietsoo? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisu...oikein-lietsoo - [US_P/il]
1] Kuka sitä Syyrian sotaa oikein lietsoo? ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustel...d.php?t=952149 - [IL/il]
2] Torjuvatko venäläiset amerikkalaisten risteilyohjukset? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisu...iassa-torjuvat - [US_P/il]
2] Torjutaanko amerikkalaisten ohjukset venäläisiltä sotalaivoilta? ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustel...d.php?t=953556 - [IL/il]
3] Venäjä löytämässä kadonneen suurvaltamahtinsa? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/0...-mahtinsa.html - [BLOG/il]
4] Kiina > EU+USA? ~ http://jontikka.blogspot.fi/2013/02/...mpia-kuin.html - [BLOG7jon]..
[2007] Miten me muotoilimme maailmanjärjestystä jo vuosia sitten, kun oli havaittavissa Kiinan systemaattinen nousu maailman huipulle talousmuskelina ja hervottoman suurena ympäristöongelmien kasvulähteenä 5] – osuimmeko oikeaan kysymällä …

Tarvitseeko koko muumaailma USA:n rinnalle vastavoimaa, joka tasoittaa voimasuhteita ja luo elinoloharmoniaa kiihtyvään kansainväliseen kilpailuun ja liiallisten ostovoimakeskittymien purkamiseen?

LINK ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/0...-ainoalle.html - [BLOG/il]

Kiina sai starttikehoituksen jo edesmenneen Kiinan suuren miehen Deng Xiaoping´ in kehotteena rikastua - näin tuli annettua maailman historian suurimman mobilisaation komento. Jälkipolvet voivat sitten miettiä 50 vuoden kuluttua, mitä tämä kehote sai aikaan.


Viimeinen eletty vuosisata oli eurooppalaisten ja amerikkalaisten,

jatkuen aina 2020-luvulle saakka. Kiina on ottanut käyttöönsä osin samat menetelmät hyväkseen ja haitakseen kuin millä valkoinen markkinatalousmekanismi imi kehitys- ja öljymaiden raaka-aineet, pilasi ilmakehän, saastutti pohjavedet ja rakensi maailman suurimmat tuloerot.

Viimeisen sadan vuoden aikana läntinen markkinatalous on syytänyt ilmakehään, vesistöihin ja maaperään suunnattomat määrät vahingollisuutta, jonka korjausurakat ovat lankeamassa jälkipolvillemme. Me emme mukavuuteen, elintasoon ja elämän helppouteen tottuneina kykene tekemään riittäviä muutoksia.


Länsi siirsi Kiinaan tuotantoa – muun muassa suurien päästöjen takia

Kiina otti vastaan länsimaiden investoinnit kiihdyttämään oman tuotantokoneistonsa maailman suurimmaksi luomalla jättiläismarkkinat ja loputtoman halvan työvoiman saannon osinko- ja tuottoherkille länsisijoittajille ja yrityksille. Länsi haki/ hakee voimansa menestymiseen halvoista "liukuhihnoista" ja läsnäolosta maapallon yksillä suurimmista markkinoista.


Nyt USA elää mm. Kiinan rahoittamana

USA saa katettua jättiläismäiset vajeensa osin kiinalaisella työllä, jotta voivat ostaa isänmaattomasti entistä enemmän kiinalaisia halpatuotteita. Nyt vain odotetaan, kun kiinalaiset autot vyöryvät länsimarkkinoille. Kiinassa riittää meihin nähden halpaa työvoimaa, halpaa suunnitteluvoimaa ja halpaa liikkeenjohtovoimaa. Tarkkaan ottaen me emme ole juuri missään tilanteessa tai tuotannon vaiheessa parempia kuin kiinalaiset kolleegamme seuraavien 10 vuoden aikana.

Suurin pelko eurooppalaisille ja amerikkalaisille on Kiinan korkeateknologian valmistuminen kauppakuntoon (5 - 10 vuotta); lentokoneet, erikoislaivat, kulkuvälineet, tietokoneet ja ympäristötekniikkaan liittyvät tuotteet sekä järjestelmät.


YLE:n Maailmannäyttämöllä pohdintaa aiheutti "pörssinotkahdus" Kiinasta -

kyseessä ei ollut edes mikään romahdus, vaan testi ja pieni ylilyönti tottumattomilta sijoittajilta, joita Kiinassa kasvaa kuin ansaitsemattomia optioita tekemättömälle työlle. Kiinassa harjoitellaan innokkaasti länsimaalaista spekulaatiopolitiikkaa.

Kiina on ottamassa vahingokseen käyttöön juuri sen elementin, millä miltei häviämme pelin - myös kiinalaiset haluavat rikastua tekemättä juuri mitään. Spekulaatioraha on aina toisen työn ja tuottavuuden ulosmittausta, jossa tulonjaon kohdisteellisuus ajaa ostovoimaa sellaisiin taskuihin, joihin se ei oikeudenmukaisuus- ja työnjaollisuusperiaatteella edes kuuluisi.


Kiinan suurin voima on innokkaan utelias kansa

He ovat kiinnostuneita, tarkkoja ja vaativia - he osaavat myös kilpailla. Kiina on yksi vanhimpia teollisuusvaltioita ollen jo 1800-luvulla maailman suurin teollisuusvaltio. Kiinassa on jo nyt uudelleen maapallon suurin teräksen tuotanto.


Kiinassa riittää oppinutta työvoimaa

Suurena voimavarana Kiinalla on miltei maapallon jokaisessa maassa ahkeria, valittamattomia ja vähään tyytyviä kansalaisiaan miljoonittain työssä ja opiskelemassa. Kiina kasvattaa henkistä pääomaa tehokkaasti hyödyntämällä kaikkialla maailmassa parhaiden yliopistojen opit. Kiina koulututtaa ihmisiään kaikkialla. Kiinalaisia tutkijoita on miltei kaikissa yliopistoissa, tutkijoiden yleisin osallistujanimi ei ole enää Smith, nyt se on Li.


Kiinassa valmistuu enemmän insinööreja kuin Euroopassa ja USA:ssa yhteensä

Meillä ei ole syytä luulotella, että meidän insinöörit olisivat parempia - se on harhaluulo. Kiina tuottaa myös muita ammattiosaajia korkeakoulutuksella enemmän kuin koskaan. Voimme vain arvata, mitä tapahtuu, kun tämä maapallon suurin koulutettu tietokeskittymä mobilisoituu.


...
Kiinassa on eräs merkittävän suuri asia;

se on yhteenkuuluvuus, vaikkakin kiinalaisen pahin kilpailija on kiinalainen itse. Kiinassa on keskimäärin voimakas kansallistunne, kuten se on ollut voimatekijänä myös USA:ssa, kun se nousi maapallon veturiksi ja maailmanpoliisiksi [USA:ssa yhtenäistunnetta luo massiivinen isänmaallishenkinen elokuvateollisuus].

Kiinassa joukkovoimaa nostaa vuosisatainen kollektivismi, jolla ei ole juuri mitään tekemistä perinteellisen kommunismin kanssa. Kiinassa perhe ja suku ovat kaikki kaikessa; veri on vettä sakeampaa.


Voimme koettaa löytää myös ongelmia Kiinasta

Saasteet, juomavesi sekä sen löytäminen, raaka-aineiden riittävyys, poikavaltaisuus ja elintasokuilu kaupunkien ja maaseudun välillä. Löydämme myös kymmenet eri kansallisuudet, kielimurteet, eriarvoisen maakuntahengen, keskinäisen kilpailun ja paikallishallinnon korruption kuin myös paikallisviranomaisten osittaisen mielivallan.


Kiinalaisiin ongelmiin on yksi vahva vastavoima; se on Kiinan keskushallinto

USA:ssa vastaava voima on liittovaltio, Euroopassa se voisi olla keskitetympi EU:n ylijohto. Kiinassa keskushallinto on keisareiden Kiinan suora jatko. Keisari edusti voimaa, pyhyyttä ja yhteenkuuluvuutta, mutta ennen kaikkea karismaa ja luottamusta. Keskushallinto on Kiinan viimeinen sana. Kiinan korkein elin - istuva politbyroo, jossa on kommunismia vain tuo nimi.

Kiinan kommunismi on nuori ilmiö verrattuna keisareiden keskusvaltaan - kiellettyyn kaupunkiin [rak. 1400-luvun alkupuolella], joka nytkin on käytännössä olemassa korkeimpien puoluejohtajien muureilla suojattuna uutena asuinpaikkana. Kiinaa johtaa yhdeksan miestä, kaikki insinöörejä. Keisaria ei ole, mutta keisarin valtaa käyttää pitkälti Hu Jintao.


Kiina ei pyri selittelemään demokratian kaikkivoipaisuudella

Kiinassa ei meidän kaltainen demokratia toimi, eivätkä he sitä edes tarvitse. Kiina tarvitsee johtajaa, oikeudenmukaisuutta, luottamusta, yhtenäisyyttä ja kansallista keskinäisvoimaa, jota se luo juuri koko ajan omalla tavallansa.

Kiinalaiset edelleen muistavat kunnioituksella nykyisen Kiinan luojan ja perustajan Mao Zedong ´in hänen osin epäonnistuneista kokeiluistaan huolimatta. Kiina tarvitsee aina vahvan johtajan; 1325 miljoonaa ihmistä ei ohjata vaalidemokratioilla ja vaalien tyhjillä puheilla. Kiina elää voimakkaista päätöksistä, joihin kansalaiset voisivat luottaa. Kiinassa tehdään myös virheitä, kuten tehdään meilläkin.


Kiinassa kansankokous julistaa aiemmin ryhmissä päätetyt asiat koko kansalle

Nyt 2007 pääministeri julisti yksinkertaisesti, ilman vaalilupausmaisia lauseita mm. seuraavat päämäärät: säästö, toimintatehokkuus, hyötysuhde, koulutus, tuotekehitys, ympäristöhuolehtiminen ja maaseudun tuki. Kiinalaiset pitävät keskushallintoa lukkona, joka on takuumies asioille. Paikallista hallintoa voidaan arvioida, mutta keskushallinto pysyy koskemattomana, kuten keisarit heidän vahvuuden aikoinaan.


Kiina seurailee mielellään länsivirtauksia,

he ottivat amerikkalaiset pikaruokalat, yksityisautot ja omakotitalot. Toivottavasti he eivät ota meiltä laitoskulttuuria, vanhainkoteja, individualistista yksinoloamme, yksinäisyyttämme ja puhumattomuuttamme lähimmäisillemme. Me Euroopassa olemme menettämässä yhteishengen, yhteenkuuluvuuden ja kansallisen tunteen omasta osaamisestamme. Kiinassa elää voimakas usko ongelmien ratkaisukykyyn.

Kiina kerää nyt voimavaroja ja toiminnan reservejä varautuen länsimaiden talouslamaan kuin myös omaan pankkikriisiin. Kiina kykenee omalla kulutuksellaan ja kansantaloudellaan estämään todennäköisen länsiromahduksen vaikutuksen itseensä, se saattaa olla pelastus myös monille pienille maille, kuten Suomelle.


Kiinalaisissa on yksi ominaisuus ylitse muiden;

heillä on uskomaton odottamisen taito, vaikka aina tuntuu siltä, että he kiiruhtavat hengähdysvauhtia eteen päin - tosin vanhat sanonnat kuuluuvatkin: kiiruhda hitaasti ja puutarhan hoito on maailman tärkein asia, eikä sekään ole niin tärkeää.


...
Kiinassa puhaltavat nyt uudet tuulet niin ongelmissa,

ratkaisuissa kuin valtapelissä, jossa meille kummallisella tavalla järjestys säilyy ja systeemit toimivat [esim. SARS epidemian hoito]. Kun laitamme Kiinan kartan Euroopan päälle, jää alle miltei koko EU. Kiinan hallintomekanismit vertauksena Suomeen on kuin vertaisi Enontekiötä Helsinkiin. Enontekiöläiset eivät kuulemma ole halunneet neuvoa helsinkiläisiä, kuinka pääkaupunkiamme johdetaan.

Samoin länsimaat voisivat perehtyä omiin ongelmiin ja kansalaisten hyvinvointiin kuin hakea meidän mielestä niitä kiinalaisia ongelmia, jotka meidän silmäämme paistavat. Ovatko kiinalaiset tulleet meitä neuvomaan; eivät - he ovat tulleet tekemään kauppaa kanssamme, ja siinä piilee mahdollisuutemme.


Lopuksi voisi ottaa teoreettisen, mutta kiinnostavan loppulauseen:

Mikäli jokainen kiinalainen ostaisi meiltä jotain kerran kuukaudessa, kerrallansa 22 eurolla, olisi miltei meidän koko vientitoimintamme katettu. Koko Kiinassa keskipalkka on nyt 65 euroa kuukaudessa. Mutta mitä Deng Xiaoping´in rikastumiskehoitus viime kädessä merkitsi?


...
Ilkka Luoma
http://ilkkaluoma.blogspot.fi
http://www.facebook.com/first.ilkka
http://ilkkaluoma.kuvat.fi

KESKUSTELU - TIEDE

EXTRA 2013
LINK ~ http://jontikka.blogspot.fi/2012/11/...vat-mutta.html - [BLOG/jon]
LINK ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisu...antuu-syyriaan - [US_P/il]...
Kuva 1.
--- http://www.flickr.com/photos/ilkkaluoma/417814279/ ---Kuva 2.
--- http://www.flickr.com/photos/ilkkaluoma/417814284/ ---
…
AL – US
BLOG 22520 | 2017 – IL
---01092013---


doc.: usa_lle_vastavoimakiinasta_01092013.doc – OpenOffice.org Writer


1515 | 13556
Laajenna
Ilkka Luoma 02.09.2013 09:19
Arvio - UPI-FIIA/Mika Aaltonen arvelee, että Obama hakiessaan hyökkäyslupaa kongressista - hakeekin SAMALLA hyökkäyslupaa Iraniin! Olisiko Aaltonen jäljillä?
Laajenna
Cliff_Barnes 02.09.2013 13:35
Kiina on juutalaispankkiirien hallinnassa. Kiina velkaantuu aivan samaa tahtia kuin länsimaatkin. Kiinassa juutalaisilla on paljon valtaa, on ollut jo vuosikymmeniä.
Länsimaisen teollisuuden alasajo ja siirtäminen Kiinaan on ollut tarkoitushakuista. Länsimaat syöstään taloudelliseen ja poliittiseen ahdinkoon juutalaisten toimesta. Kiinasta tulee heidän Uuden maailmanjärjestyksen veturi USA:n sijaan.

http://totuusbloki.wordpress.com/201.../lannen-loppu/
Laajenna
Tarkk 02.09.2013 16:26
Kiina on suurin talous vuonna 2017 jos 35 vviime vuoden trendit jatkuisivat, se olisi taloudelliselta kooltaan kaksinkertainen USA:han verrattuna vuonna2032.

joten jo 2020-luvulla Kiina tulee olemaan vatavoima USA:n yksipuoliselle hillumiselle maailmalla.

Taloudllissesta koosta on vielä varmaan 20 vuoden viive vastaavan kansainvälisen vaaikutusvallan saamiseeen. Niin erityisesti lännen ainutlaatuisen suhdeverkoston kautta - siellä on NATOa ja vastaavaa satamäärin, mutta natisevathan ne koalitiot jo nyt, ja jokainen katsoo aina etuaan.

Mielenkiintoisempi tilanne meidän kannaltamme syntyy, kun Amerikka tarvitsee Venäjää ja Japania liittolaisiksi Kiinaa vastaan. Miten Venäjän liittolainen Amerikka voisi tarjota meille suojaa Venäjää vastaan?
Laajenna
Ilkka Luoma 03.09.2013 10:49
Kiina suurin investointien kohde on ympäristö, ja sieltä voisi lohjeta meille jotain kivaa ;-)
Laajenna
Pms 03.09.2013 11:39
Kiinan talous on puoliksi kiinni länsimaista ja jos täällä laitetaan jarrut päälle, Kiina kaatuu.
USA kykenee olla pitkälti omavarainen jos se niin haluaa.
Iso osa maailmasta on heistä jopa riippuvaisia taloudellisessa mielessä.

Tiedä häntä sitten että onko siitä Kiinasta veturiksi kun siellä ollaan valtion sisällä huolissaan siitä että Kiina tulee kaatumaan, pohtivat vain sitä että miten se kaatuisi kaikkein vähiten.
Sen siitä saa kun rakentaa taloutensa tyhjän päälle. Ei ole turvaverkkoa alla odottamassa kun tipahtaa.
Laajenna
hannuhyr 03.09.2013 14:47
Jos kuka tahansa suurista pelureista lyö jarrut päälle niin maailman talous kärsii, Kiina on maailman toiseksi suurin tavaran tuoja Usa:n jälkeen, Usa on suurin. Viennin suhteen luvut ovat päinvastoin. Kiina ei todellakaan ole mikään oikea vastavoima Usalle, ovat liian hyviä kavereita ja liian samanlaisia näennäisistä eroista huolimatta. Pakon edessä sekä Usa että Kiina voivat korvata kotimaisen kulutuksen kotimaisella tuotannolla mutta se ei ole kummankaan etu.
Laajenna
Para 03.09.2013 17:06
Lainaus: Tarkk kirjoitti: Näytä viesti Kiina on suurin talous vuonna 2017 jos 35 vviime vuoden trendit jatkuisivat, se olisi taloudelliselta kooltaan kaksinkertainen USA:han verrattuna vuonna2032.

joten jo 2020-luvulla Kiina tulee olemaan vatavoima USA:n yksipuoliselle hillumiselle maailmalla.

Taloudllissesta koosta on vielä varmaan 20 vuoden viive vastaavan kansainvälisen vaaikutusvallan saamiseeen. Niin erityisesti lännen ainutlaatuisen suhdeverkoston kautta - siellä on NATOa ja vastaavaa satamäärin, mutta natisevathan ne koalitiot jo nyt, ja jokainen katsoo aina etuaan.

Mielenkiintoisempi tilanne meidän kannaltamme syntyy, kun Amerikka tarvitsee Venäjää ja Japania liittolaisiksi Kiinaa vastaan. Miten Venäjän liittolainen Amerikka voisi tarjota meille suojaa Venäjää vastaan?
Ystäväni koiranpentu oli 30cm pitkä kuukausi sitten, ja nyt on 40cm eli kasvoi 33%! Tämän mukaan voi näyttää että vuoden päästä koiranpentu on 12.25 metriä pitkä, ja neljän vuoden kuluttua 352.32 kilometrin pituinen ja tulee vahingossa hännällään pyyhkäisemään kaupungin pois kartalta.

Ja ohimennen tämä myös näyttää miksi lineaarinen ennuste ei toimi useimmissa asioissa. Esimerkiksi Kiinan talouskasvu (Vai pitäisikö sanoa kupla?) tulee melko varmasti myöhemmin joko tasaantumaan tai romahtamaan.
Laajenna
bolan 03.09.2013 17:32
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti Arvio - UPI-FIIA/Mika Aaltonen arvelee, että Obama hakiessaan hyökkäyslupaa kongressista - hakeekin SAMALLA hyökkäyslupaa Iraniin! Olisiko Aaltonen jäljillä?
Mitä vittua? Kiina joka käyttää orjatyövoimaa, murhaa myrkyttämällään paskalla riisillä, vedellä jne. kansalaisiaan. Sinähän se vasta pelle olet. Toivottavasti törmätään joskus kun uskaltaudut oikeiden ihmisten sekaan surkimus. Otetaan drinkit ja rupatellaan.
Laajenna
Ilkka Luoma 05.09.2013 10:53
Katsotaanpas mitä G-20 Pietarissa saa aikaiseksi - mikä on Kiinan rooli ja esiintyminen?
Laajenna
kaljamato 06.09.2013 00:53
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti Katsotaanpas mitä G-20 Pietarissa saa aikaiseksi - mikä on Kiinan rooli ja esiintyminen?
Pelkkää tyhjänpäiväistä lätinää. Retoriikaksi jää jälleen kerran. Tekoihin kiinasta ei ole.
Laajenna
kaljamato 06.09.2013 00:56
Lainaus: Para kirjoitti: Näytä viesti Ystäväni koiranpentu oli 30cm pitkä kuukausi sitten, ja nyt on 40cm eli kasvoi 33%! Tämän mukaan voi näyttää että vuoden päästä koiranpentu on 12.25 metriä pitkä, ja neljän vuoden kuluttua 352.32 kilometrin pituinen ja tulee vahingossa hännällään pyyhkäisemään kaupungin pois kartalta.

Ja ohimennen tämä myös näyttää miksi lineaarinen ennuste ei toimi useimmissa asioissa. Esimerkiksi Kiinan talouskasvu (Vai pitäisikö sanoa kupla?) tulee melko varmasti myöhemmin joko tasaantumaan tai romahtamaan.
Kiinan nouseva talous on rakennettu tyhjän päälle. Entäs sitten kun iskee taantuman? Mikään taloushan ei ikuisesti ole nousussa vaan välillä tulee taantumia ja sitten puolestaan nousukausia.
Laajenna
RUHTINAS 06.09.2013 01:56
Luomalla taas kilotolkulla roskaa annettavana. Ei jaksa edes oikaista. Maailma ei tarvitse Kiinaa vastavoimaksi ja naiivi kuvitelma Kiinasta hyviksenä on syytä unohtaa. Riittää, kun opiskelee hieman historiaa ja ihmisen perusluonnetta. Kiinasta ei edes ole vastavoimaksi. Se romahtaa ikärakenteeseensa ja sen talous on täysin länsikulutusriippuvainen.
Laajenna
hannuhyr 06.09.2013 08:17
Palvelualat työllistävät Kiinassa enemmän kuin teollisuus, niistä tuskin on vientituotteeksi, sikäli kuitenkin totta että viennin merkitys on todella suuri. Kiinan tuonti on kuitenkin Usa:n jälkeen maailman toiseksi suurin joten aika paljon menee dominoita nurin maailmalla jos Kiinan talous sakkaa, esim. Saksalle ja monelle muulle suurin vientimarkkina. Eläkepommi on tulossa mutta sen vaikutus on vain muutamia prosentteja, viime kädessä eläkeikää voi nostaa nykyisestä 55 vuodesta jos mikään muu ei auta, se pahentaisi ennestään huonoa puolueen suosiota joten sitä tuskin tehdään. Kannattaa lukea muutakin kuin aku-ankkaaLainaus: RUHTINAS kirjoitti: Näytä viesti Luomalla taas kilotolkulla roskaa annettavana. Ei jaksa edes oikaista. Maailma ei tarvitse Kiinaa vastavoimaksi ja naiivi kuvitelma Kiinasta hyviksenä on syytä unohtaa. Riittää, kun opiskelee hieman historiaa ja ihmisen perusluonnetta. Kiinasta ei edes ole vastavoimaksi. Se romahtaa ikärakenteeseensa ja sen talous on täysin länsikulutusriippuvainen.
Laajenna
RUHTINAS 06.09.2013 11:50
Lainaus: hannuhyr kirjoitti: Näytä viesti Palvelualat työllistävät Kiinassa enemmän kuin teollisuus, niistä tuskin on vientituotteeksi, sikäli kuitenkin totta että viennin merkitys on todella suuri. Kiinan tuonti on kuitenkin Usa:n jälkeen maailman toiseksi suurin joten aika paljon menee dominoita nurin maailmalla jos Kiinan talous sakkaa, esim. Saksalle ja monelle muulle suurin vientimarkkina. Eläkepommi on tulossa mutta sen vaikutus on vain muutamia prosentteja, viime kädessä eläkeikää voi nostaa nykyisestä 55 vuodesta jos mikään muu ei auta, se pahentaisi ennestään huonoa puolueen suosiota joten sitä tuskin tehdään. Kannattaa lukea muutakin kuin aku-ankkaa
Kiina on käytännössä maailman tehdas. Se prosentti, joka "sakkaa" länsimaisen kysynnyn vähetessä, riittää tuhoamaan koko Kiinan talouden. Länsimailla on myös pikku hiljaa paineita siirtää teollisuuden työpaikkoja takaisin länteen. Kiinasta on kasvamassa ei-toivottu supervalta. Eläkepommi on sitä kokoluokkaa Kiinassa + poikalasten suosiminen ja keski-iän lähetessä 50v, voidaan helposti ennustaa toista maailmansotaa suurempaa inhimillistä katastrofia tulevaisuuden Kiinaan, jossa palkatkin nousevat koko ajan. Ammattiliitot tekevät tuloaan. Tuo kasvu on ollut hurjaa juuri länsimaisen rahan takia. Se kasvukaan ei jatku ikuisesti. Intia kasvaa vieressä, samoin Etelä-Amerikasta ja Afrikasta löytyy teollisuudelle sijoituskohteita. Katsot asiaa hieman liian kapeasti. Aku Ankan lukeminen voisi olla sinulle hyödyksi.
Laajenna
hannuhyr 06.09.2013 14:07
Kaikille se on hyödyksi Erilaisia maailmanlopun ja katastrofin ennustajia on ollut äänessä niin kauan kuin muistan, ei oikein jaksa uskoa enää. Jos nyt jollain talous menee kuralle niin ennemmin velkakirjoja pyörittelevän euroopan kuin ahkerien Kiinalaisten. En kyllä usko euroopankaan joutuvan kovin suuriin vaikeuksiin, korkeintaan unioni hajoaa jos osa jäsemaista ei sopudu siinä elämään, sitäkään tuskin tapahtuu. Utopiaan uskova Luoma ja maailmanloppua odottava RUHTINAS ovat viihdyttävää seurattavaa joten jatkakaa toki.Lainaus: RUHTINAS kirjoitti: Näytä viesti Kiina on käytännössä maailman tehdas. Se prosentti, joka "sakkaa" länsimaisen kysynnyn vähetessä, riittää tuhoamaan koko Kiinan talouden. Länsimailla on myös pikku hiljaa paineita siirtää teollisuuden työpaikkoja takaisin länteen. Kiinasta on kasvamassa ei-toivottu supervalta. Eläkepommi on sitä kokoluokkaa Kiinassa + poikalasten suosiminen ja keski-iän lähetessä 50v, voidaan helposti ennustaa toista maailmansotaa suurempaa inhimillistä katastrofia tulevaisuuden Kiinaan, jossa palkatkin nousevat koko ajan. Ammattiliitot tekevät tuloaan. Tuo kasvu on ollut hurjaa juuri länsimaisen rahan takia. Se kasvukaan ei jatku ikuisesti. Intia kasvaa vieressä, samoin Etelä-Amerikasta ja Afrikasta löytyy teollisuudelle sijoituskohteita. Katsot asiaa hieman liian kapeasti. Aku Ankan lukeminen voisi olla sinulle hyödyksi.
Laajenna
Ilkka Luoma 06.09.2013 20:03
Venäjä kerää enemmän kannatusta Syyrian suhteen kuin USA.
Laajenna
Tarkk 07.09.2013 14:08
Mistä lähtien eksponentiaalinen on ollut lineaarinen?
Laajenna
Iku_Turso 07.09.2013 15:12
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti Venäjä kerää enemmän kannatusta Syyrian suhteen kuin USA.
Luoman ristiretket USA:ta vastaan vain jatkuvat. Niillä ei ole mitään merkitystä.
Laajenna
Pms 07.09.2013 15:27
Lainaus: Iku_Turso kirjoitti: Näytä viesti Luoman ristiretket USA:ta vastaan vain jatkuvat. Niillä ei ole mitään merkitystä.
On hänellä se pointti että USA kyllä tarvitsisi vastavoiman, lähinnä ulkopolitiikan ja talouden saralla.
Huikeaa olisi vielä jos se vastavoima olisi jotain muuta kuin vastakkainen osapuoli.
Uutta kilpa-asetelmaa ei kukaan kaipaa mutta yhtä taloudellisesti voimakas ja sotilaallisesti voimakas yhteistyökumppani olisi hyvästä.

Se laskisi USA: n taakkaa, parantaisi maailman taloutta ja loisi tasapuolisuutta "maailmanpoliisin" virkaan.

Tuohon muottiin ei taida sopia kuin vahva EU alue joka olisi katkaissut "napanuoran" USA: n kanssa, siinä mielessä että EU olisi sotilaallisesti ja taloudellisesti itsenäisempi.
USA onkin toivonut EU alueen itsenäisempää sotilaallista vahvuutta ja EU itse on ruvennut luomaan parempia kauppasuhteita Itään päin.
Suunta on siis oikea.
Laajenna
RUHTINAS 08.09.2013 03:15
Lainaus: hannuhyr kirjoitti: Näytä viesti Kaikille se on hyödyksi Erilaisia maailmanlopun ja katastrofin ennustajia on ollut äänessä niin kauan kuin muistan, ei oikein jaksa uskoa enää. Jos nyt jollain talous menee kuralle niin ennemmin velkakirjoja pyörittelevän euroopan kuin ahkerien Kiinalaisten. En kyllä usko euroopankaan joutuvan kovin suuriin vaikeuksiin, korkeintaan unioni hajoaa jos osa jäsemaista ei sopudu siinä elämään, sitäkään tuskin tapahtuu. Utopiaan uskova Luoma ja maailmanloppua odottava RUHTINAS ovat viihdyttävää seurattavaa joten jatkakaa toki.
Olipa typerää tekstiä. Mutta et ole sinänsä muuttanut linjaasi. Sinun uskomisesi on yhdentekevää kaikille. Maailma ei lopu. Mutta kiinalaiset kyllä joutuvat matemaattisesestikkin helposti todennettavasti melkoisiin ongelmiin ikärakenteen takia + sukupuolirakenteen takia. Sinulle se saattaa olla liian ajattelua vaativaa... Älä siis ajattele. Unohda. Mene syömään mansikoita.
Laajenna
Ilkka Luoma 08.09.2013 10:10
Maailman resurssit pitää jakaa väkilukujen suhteessa (?) - esimerkiksi Kiinalle 1,377/7,15 ja meille EU-eurooppalaisille 0,61/7,15 - nythän resurssikäyttö ei mene likikään näin!
Laajenna
Koba 08.09.2013 10:23
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti Maailman resurssit pitää jakaa väkilukujen suhteessa (?) - esimerkiksi Kiinalle 1,377/7,15 ja meille EU-eurooppalaisille 0,61/7,15 - nythän resurssikäyttö ei mene likikään näin!
Venäläisillä on vielä enemmän resursseja,voisivat alkaa jakaa niitä kiinalaisten kanssa,kun ovat vielä naapuritakin.
Laajenna
Iku_Turso 08.09.2013 10:47
Lainaus: Pms kirjoitti: Näytä viesti On hänellä se pointti että USA kyllä tarvitsisi vastavoiman, lähinnä ulkopolitiikan ja talouden saralla.
Huikeaa olisi vielä jos se vastavoima olisi jotain muuta kuin vastakkainen osapuoli.
Uutta kilpa-asetelmaa ei kukaan kaipaa mutta yhtä taloudellisesti voimakas ja sotilaallisesti voimakas yhteistyökumppani olisi hyvästä.

Se laskisi USA: n taakkaa, parantaisi maailman taloutta ja loisi tasapuolisuutta "maailmanpoliisin" virkaan.

Tuohon muottiin ei taida sopia kuin vahva EU alue joka olisi katkaissut "napanuoran" USA: n kanssa, siinä mielessä että EU olisi sotilaallisesti ja taloudellisesti itsenäisempi.
USA onkin toivonut EU alueen itsenäisempää sotilaallista vahvuutta ja EU itse on ruvennut luomaan parempia kauppasuhteita Itään päin.
Suunta on siis oikea.
EU luottaa puolustuksensa ja nojaa sen täysin NATOon, jossa USA on mukana. Mitään EU:n yhteistä puolustusta ei ole olemassakaan.
Laajenna
hannuhyr 09.09.2013 09:49
Muistat varmaan kuinka 70-luvulla oli varmaa että Usan suurista kaupungeista alkaa joukkopako maalle energiakriisin seurauksena. Viljelijät olivat muka valmiit puolustamaan tilojaan asein nälkäisiä kaupunkilaisia vastaan. Asiat eivät aina etene niin kuin päässä laskien voisi ennustaa. Usa, Eurooppa, Kiina ja Japani näyttäisivät kaikki olevan menossa nurin enemmän tai vähemmän samoista syistä, ongelmat kuitenkin todennäköisesti korjataan. Yhdenkin romahdus vetäisi muut perässään. On aika lapsellista kuvitella että maailman toiseksi suurimman talouden romahdus ei vaikuttaisi muihin. Väite siitä että kauppataseen ylijäämä tarkoittaisi tavaran liikkuvan vain yhteen suuntaan sotii talousopin perusteita vastaan, se tarkoittaa vain sitä että tuonti on pienempi kuin vienti, Kiinaa suurempi tuonti on vain Usa:lla. Jos nyt kuitenkin käy niin että sadat miljoonat Kiinalaiset yllättäen nääntyvät nälkään niin tunnustan olleeni väärässä ja muutan elintasopakolaiseksi Afrikkaan tai Venäjälle
Lainaus: RUHTINAS kirjoitti: Näytä viesti Olipa typerää tekstiä. Mutta et ole sinänsä muuttanut linjaasi. Sinun uskomisesi on yhdentekevää kaikille. Maailma ei lopu. Mutta kiinalaiset kyllä joutuvat matemaattisesestikkin helposti todennettavasti melkoisiin ongelmiin ikärakenteen takia + sukupuolirakenteen takia. Sinulle se saattaa olla liian ajattelua vaativaa... Älä siis ajattele. Unohda. Mene syömään mansikoita.
Laajenna
Ilkka Luoma 09.09.2013 11:52
Kiinan puuttumattomuus muiden itsenäisten asioihin saa voimakasta kannatusta - sitä enemmän, mitä tiheämmin jenkit kärähtävät vakoilusta!
Laajenna
Abulafi 09.09.2013 12:03
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti Kiinan puuttumattomuus muiden itsenäisten asioihin saa voimakasta kannatusta - sitä enemmän, mitä tiheämmin jenkit kärähtävät vakoilusta!
Taiwanissa ja Tiibetissä ne voi olla vähän eri mieltä Kiinan sekaantumisesta muitten asioihin. Tai Senkakusaarilla.

En sitten tiedä missä se 'puuttumattomuus' saa kannatusta paitsi omassa mielessäsi. Nythän Kiina on jo voimakkaasti puuttunut Syyrian kriisiin lamauttamalla Venäjän kanssa YK:n turvallisuusneuvoston.
Laajenna
exco 09.09.2013 15:41
Vaikka obama onkin sotahullu niin ei hän kuitenkaan uskalla hyökätä, maailma tuomitsee hänet.
Laajenna
RUHTINAS 09.09.2013 17:13
Lainaus: Abulafi kirjoitti: Näytä viesti Taiwanissa ja Tiibetissä ne voi olla vähän eri mieltä Kiinan sekaantumisesta muitten asioihin. Tai Senkakusaarilla.

En sitten tiedä missä se 'puuttumattomuus' saa kannatusta paitsi omassa mielessäsi. Nythän Kiina on jo voimakkaasti puuttunut Syyrian kriisiin lamauttamalla Venäjän kanssa YK:n turvallisuusneuvoston.
Juuri niin. Kiinallahan on riitaa noin kaikkien naapureidensa kansa, eivätkä Venäjänkään kanssa suhteet ole mutkattomat. Filippiinit pelkää saariensa puolesta ja kun katselee Kiinan itselleen omimaa merialuetta, niin aika törkeältä se minusta näyttää...
Laajenna
Lisätietoa Yhteydenotto Lisää keskustelupalsta