Tämä keskustelupalsta on arkistoitu, eikä tänne ilmesty enää uusia viestejä.
Ilkka Luoma 23.01.2014 11:47
Cannabis sativa eli hamppu 1] on luonnossa kasvava bioaines, josta saa käsiteltynä kicksejä 2]. USA:n Coloradon osavaltio muuttuu amerikkalaiseksi lääketieteen koekentäksi, sillä osavaltio vapautti ”ruohon” 3] eli marihuanan myynnin ja käytön. Näin mahdollistuu laillinen mielikuvien boosterointi eli vahvistaminen.

Bolivian presidentti Evo Morales 4] piti sykähdyttävän puheen Helsingin yliopiston juhlasalissa – eräänä pienaiheena oli kokapensaiden 5] lehdet. Evo kertoi, ettei ole bolivialaisten syy, että Yhdysvalloissa käytetään vakavin seurauksin kokaiinia 6].


Morales kertoi kansansa pureksineen kokan lehtiä vuosituhannet –

siitä sai energiaa ja jaksamista muun muassa epäinhimillisissä oloissa; espanjalaisten hopeakaivoksissa työskenteleville alkuperäintiaaniorjille – kun Espanjan kuningas halusi tilkitä vuotavaa valtiontaloutta ryöstämällään hopealla ja inkojen kullalla.


Läntisen miehen laboratoriot hoksasivat tuhatkertaistaa kokalehtien voiman –

oli saatava enemmän kicksejä, olihan kasvunhokema tälläkin saralla pop – lisää hallusinaatioita, lisää voiman ja autuuden tunnetta, syntyi kokaiini – niin kutsuttu kova huume. Oli siis saatava enemmän ja nopeammin (niin sanottu - ”lisää hevosvoimia autoon” -efekti).

Hollannin Amsterdamissa on ollut jo pidempään laillisia kannabisbaareja, jonne suomalaisetkin hallusinaatiomatkailijat ovat mielenkohotustrippejään suunnanneet. Kicksit maistuvat myös suomalaisille. Kevytkicksit pelkästä tupakasta tai alkoholista eivät enää riittäneet 7].


Miksi ihminen haluaa boosteroida mielikuvia – psykedeellisten harhojen maailmaa?

Eikö kotoinen huikka eli alkoholihuume riitä? Miksi ei puhdas onnen tunne 8] aikaansaa riittävää tyydykettä – miksi pitää saada enemmän ja useammin?

Moni kuolee tupakasta johtuvaan keuhkosyöpään, moni heittää viimeisen kicksin nurkkaan, kun kuolema korjaa maksakirroosipotilaan autuaammille onnenmaille kokemaan oletettuja paratiisin kicksejä. Liikakäyttö on se jokin, liika ruoka 9], liika makean himo (sokerihumala), liika alkoholi ja liika kannabis johtaa aina kuolemaan – ennemmin tai myöhemmin. Tämä jokin on se kiistakapula – mikä on liikaa ja kenelle!


Kiistakapulana on itseaiheutettujen, tietoisesti aikaansaatujen –

varoituksista huolimatta nautittu liikakicks – siis liikaa ruokaa (sairaalloinen liikalihavuus), liika alkoli (sairaalloinen alkoholismi) ja liika huumematkailu (sairaalloinen narkomania) johtaa valtaviin yhteiskuntakuluihin – joku ja jotkut maksavat nämä hoitoon ja tervehdyttämiseen liittyvät kustannukset.

Tahallaan itsensä sairaaksi saattamisen aiheuttumia ”korjauskuluja” ei makseta, eikä korvata yhteiskunnan varoista – näinkö? 0]. Muilla veronmaksajilla ei ole maksuvelvollisuutta jatkuvasti ja tietoisesti itseään sairastuttavien lääkitsemisestä eikä hoitamisesta. Tunne rajasi, tunne vastuusi – hallitse kicksiesi taso, käyttö ja lisäksi ymmärrä, ettei yhteiskuntaa voi huutaa apuun, kun jatkuvasti uhmaat omaa elämääsi.


Inhimillisyys on osa yhteiskuntamalliamme –

nyt koetamme korjata kicksaajien omaehtoiset ja tarkoitushakuiset hallusinaatiomatkailun elimistö- ja mielenterveysvirheet. Kannabistuotteiden vapautus tuo vastapainoksi täyden vastuun itsestä ja aiheuttamistaan vahingoista.

Onkin sitten aivan eri asia, mitä lähiomaiset maksavat ja huolehtivat – tämä asia ei kuulu yhteiskunnalle – vaan on lähiomaisten, perheen ja suvun oma sisäinen asia. Olen varma, ettei yksikään isä ja äiti hylkää lastaan hädän hetkellä! *] Riippuvuuksien hoidossa on yhteiskunnassamme paljon tuloksia aikaansaavia vapaaehtoisjärjestöjä.


Osaako kicksailija rajoittaa huumausmielialamatkailun tasolle,

josta ei ole kierrettä kovempiin aineisiin. Tutkimusten mukaan altistus suonensisäisiin on konkreettisesti olemassa, haluammehan enemmän ja nopeammin. Niin - haluamme myös lisää, enemmän ja nopeammin ruokaa, alkoholia – tupakointikin lisääntyy himojen herkistyessä – siirrytään vahvempiin ja suurempiin annoksiin.


VIITTEET
1] Hamppu ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Hamppu – [wiki]
2] Kick [s] – kiksi[t] ~ http://www.napsu.fi/vastaukset/kysymys/1278 – [wiki]
2] Saada kiksit ~ http://urbaanisanakirja.com/word/saa...saada-kikseja/ -
3] Cannabis ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Kannabis - [wiki]
4] Evo Morales ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Evo_Morales – [wiki]

5] Kokapensaat ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Kokapensaat - [wiki]
6] Kokaiini ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Kokaiini – [wiki]

8] Onnea ja tyytyväisyyttä Elämäänsä voi hakea myös rakkaudesta, perheyhteydestä, välittämisestä, huomioiduksi tulemisesta ja esimerkiksi joukkoon kuulumisesta – hyväksyttynä sekä tietenkin saavutuksista, mitä itse voi päämäärinä saavuttaa.
9] Ylensyönti – ja makean himo! ~ http://areena.yle.fi/tv/2111279 – [YLE_Areena ”Lihavuusepidemian syntypukit”]
0] Terveyden – ja sairaanhoidon priorisointi säännöt ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustel...d.php?t=888329 – [IL/il]


~ http://sirpaaskoseljavaara.puheenvuo...taanko-huumeet – [US_P/sa-s]

...
JK
Tänään myös Suomessa on lääkkeiden, erityisesti mieliala- ja kolmiolääkkeiden käyttö revennyt käsiin – kaduille tulee jälkimyyntiin kymmeniä tuhansia reseptejä myös voimakkaista kipulääkkeistä. Nyt on jo totuttu hakemaan oletettua mielenparannusta ja -helpotusta reseptilääkkeistä. Näitä koukkuja on kaikialla kuin myös koukussaolijoita. Lisäksi on 'kemikaali-aleja', Suomessakin, jotka suunnittelevat ja valmistavat muuntohuumeita markkinoille – on menossa kova kilpajuoksu lainsäädännön ja sen kiertämisen välillä. Missä mennään suomalaiset – kun mikään ei riitä tälläkään hyvin surullisella elämänvarjoalueella?!

...
Ilkka Luoma


doc.: cannabis_sativa_23012014.doc – Open Office Writer
669 | 6345
Laajenna
Ei nimimerkkiä 23.01.2014 11:49
Joo haittoja on tietysti ihan kamalan paljon vaikkei kukaan sellasia osaa nimetäkkään eikä mitään ole ilmennyt maissa joissa kannabis on laillista.
Laajenna
Ei nimimerkkiä 23.01.2014 11:50
Koita nyt ensin päättää haluatko 100% kieltolain kaikelle päihdyttävälle vai vastustatko nimenomaan hamppua. Argumentointisi muuttuisi sisäiseltä logiikaltaan kestävämmäksi.
Laajenna
Ilkka Luoma 23.01.2014 12:08
Argumentointi keskittyy itseasiassa efektiin: "lisää, lisää ja vieläkin lisää" - tämä pakkomielle runnoo kaikkialla, se on nk. kasvun hypoteesi - kaiken pitää kasvaa - kicksienkin! ... näin aluksi ...
Laajenna
Ei nimimerkkiä 23.01.2014 12:09
No mistä saadaan alkoholin haittakustannukset.
Laajenna
Ei nimimerkkiä 23.01.2014 12:10
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti Argumentointi keskittyy itseasiassa efektiin: "lisää, lisää ja vieläkin lisää" - tämä pakkomielle runnoo kaikkialla, se on nk. kasvun hypoteesi - kaiken pitää kasvaa - kicksienkin! ... näin aluksi ...
Eräs Euroopan valtio dekriminalisoi kaikki huumeet vuonna 2001 ja sen jälkeen on kovien huumeiden käyttö romahtanut alemmalle tasolle kuin muualla Euroopassa ja kaikki terveyshaitat minimoituneet, kannabiksen käyttäjien määräkään ei ole "räjähtänyt käsiin" vaan on eurooppalaista keskitasoa.
Laajenna
Ilkka Luoma 23.01.2014 12:10
Lainaus: Ei nimimerkkiä kirjoitti: Näytä viesti Joo haittoja on tietysti ihan kamalan paljon vaikkei kukaan sellasia osaa nimetäkkään eikä mitään ole ilmennyt maissa joissa kannabis on laillista.
Entä ruohoista kovempiin siirtyminen - eikö tätä tapahdu?

Nythän ei väitetä, että PELKKÄ ruoho maltillisesti (mitä se on?) käytettynä aiheuttaisi sen "kummempaa" kuin vaikkapa sokerihumalan haenta ... varsinkin ruoho syötynä - ei poltettuna.
Laajenna
Ilkka Luoma 23.01.2014 12:11
Lainaus: Ei nimimerkkiä kirjoitti: Näytä viesti No mistä saadaan alkoholin haittakustannukset.
Alustushan asettaa liikakäytön alkoholin osalta myös jatkuvana ja tietoisena ilmiönä yhteiskuntakustannuksien ulkopuolelle!
Laajenna
Ilkka Luoma 23.01.2014 12:12
Lainaus: Ei nimimerkkiä kirjoitti: Näytä viesti Eräs Euroopan valtio dekriminalisoi kaikki huumeet vuonna 2001 ja sen jälkeen on kovien huumeiden käyttö romahtanut alemmalle tasolle kuin muualla Euroopassa ja kaikki terveyshaitat minimoituneet, kannabiksen käyttäjien määräkään ei ole "räjähtänyt käsiin" vaan on eurooppalaista keskitasoa.
Hyvä ja asiallinen kommentti, mutta saammeko lisää infoa ko. valtiosta?
Laajenna
Ei nimimerkkiä 23.01.2014 12:13
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti Alustushan asettaa liikakäytön alkoholin osalta myös jatkuvana ja tietoisena ilmiönä yhteiskuntakustannuksien ulkopuolelle!
Kannabiksesta noin 1/100000 voi saada jotain pahoja oireita. eli siitä tulevat verot kyllä maksaa sen.
Laajenna
Ei nimimerkkiä 23.01.2014 12:14
Ensinnäkin jos se olisi valtion alaisuudessa tuo kasvatus niin ei tehtäisi niin thc pitoista polttoa, keksejä jne. kuin kotikutoiset kasvattajat.
Laajenna
Ei nimimerkkiä 23.01.2014 12:16
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti Hyvä ja asiallinen kommentti, mutta saammeko lisää infoa ko. valtiosta?
http://yle.fi/uutiset/portugalissa_h...loksia/5741667
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201...09075_ul.shtml

Tuossa sitten ihan mielenkiintoista asiaa vaikkei suoraan ketjun aihetta käsittelekään kuin osittain:

http://www.vapaasana.net/artikkelit/...orikollisuuden
Laajenna
Ilkka Luoma 23.01.2014 12:17
Lainaus: Ei nimimerkkiä kirjoitti: Näytä viesti Kannabiksesta noin 1/100000 voi saada jotain pahoja oireita. eli siitä tulevat verot kyllä maksaa sen.
Miten saadaan estetyksi siirtyminen kovempiin aineisiin? Nehän ne kustannukset tuovat!
Laajenna
Ei nimimerkkiä 23.01.2014 12:17
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti Argumentointi keskittyy itseasiassa efektiin: "lisää, lisää ja vieläkin lisää" - tämä pakkomielle runnoo kaikkialla, se on nk. kasvun hypoteesi - kaiken pitää kasvaa - kicksienkin! ... näin aluksi ...
Samalla perusteella alkoholi on kannabista huomattavasti vaarallisempi huume (niin kuin se onkin).

Nyt on tärkeä ymmärtää etten asiaa kokemattomana (vielä) ole vaatimassa kannabiksen laillistamista. Ihmettelen vain perusteita, joilla sitä vastustetaan. Luulisi järkisyitäkin löytyvän ilman tarvetta 5 sentin keittiöpsykologiaan.

Minusta looginen lähestymistapa näihin asioihin olisi:

1. Sallitaanko päihteiden käyttöä yhteiskunnassa ylipäätään?
2. Jos päihteiden käyttö sallitaan millä päihteillä on vähiten haittavaikutuksia?

Jälkikirjoituksestasi on pakko todeta, että ylivoimaisesti suurin osa lääkkeiden tuomista "kikseistä" päätyy lääkärin kirjoittamalla reseptillä ihan laillisesti lääkkeen ostaneiden ihmisten päihin. Tässäpä ongelma, joka on todellinen jo tänään.
Laajenna
Ilkka Luoma 23.01.2014 12:19
Lainaus: Ei nimimerkkiä kirjoitti: Näytä viesti Samalla perusteella alkoholi on kannabista huomattavasti vaarallisempi huume (niin kuin se onkin).

Nyt on tärkeä ymmärtää etten asiaa kokemattomana (vielä) ole vaatimassa kannabiksen laillistamista. Ihmettelen vain perusteita, joilla sitä vastustetaan. Luulisi järkisyitäkin löytyvän ilman tarvetta 5 sentin keittiöpsykologiaan.

Minusta looginen lähestymistapa näihin asioihin olisi:

1. Sallitaanko päihteiden käyttöä yhteiskunnassa ylipäätään?
2. Jos päihteiden käyttö sallitaan millä päihteillä on vähiten haittavaikutuksia?

Jälkikirjoituksestasi on pakko todeta, että ylivoimaisesti suurin osa lääkkeiden tuomista "kikseistä" päätyy lääkärin kirjoittamalla reseptillä ihan laillisesti lääkkeen ostaneiden ihmisten päihin. Tässäpä ongelma, joka on todellinen jo tänään.

Korvaushoitojonoissa olijat tietävät mitä on reseptien ja reseptilääkkeiden toisiokauppa kaduilla - se on laajempaa kuin arvataankaan. Korvausjonolaiset - saammeko kommentteja, täällä voi keskustella nimimerkillä. Asia on tärkeä!
Laajenna
Ei nimimerkkiä 23.01.2014 12:20
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti Miten saadaan estetyksi siirtyminen kovempiin aineisiin? Nehän ne kustannukset tuovat!
Kukaan ei ole aloittanut päihteiden käyttöä kannabiksella Suomessa (laita linkkiä jos löytyy joku yksittäinen tapaus, tämä kiinnostaisi).

Näinollen väitteesi kannabiksesta porttihuumeena on järjetön. Porttihuumeita ovat tupakka ja alkoholi, joiden käyttäjät siirtyvät mm. lääkkeiden väärinkäyttöön ja huumausaineiden käyttöön.
Laajenna
Ei nimimerkkiä 23.01.2014 12:20
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti Miten saadaan estetyksi siirtyminen kovempiin aineisiin? Nehän ne kustannukset tuovat!
Ongelmakäyttäjät edustavat marginaalista ihmisyhmää jotka ovat ongelmakäyttäjiä vaikka kaikki kiellettäisiin. Jos ei muuta saa niin ne imppaa kumiliimaa tai tinneriä. Sen promillen osan kansasta puolesta en olisi sinuna kovin huolissani. Itse olen käyttänyt kannabista yli 10 vuotta enkä koskaan ole muihin huumeisiin koskenut.
Laajenna
Ei nimimerkkiä 23.01.2014 12:25
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti Argumentointi keskittyy itseasiassa efektiin: "lisää, lisää ja vieläkin lisää" - tämä pakkomielle runnoo kaikkialla, se on nk. kasvun hypoteesi - kaiken pitää kasvaa - kicksienkin! ... näin aluksi ...
Mistä hemmetin kikseistä puhut eiköhän maria käytetä useimmiten rentoutumiseen. Aikoinaan tunsin tyypin jolla oli sitä . Polttelin sitä en minä mitään kiksejä saanut. Ja vaikka juon oluttakin ei minulla ole erityistä hinkua juoda viinaa. Kannabis on varmaan portti johonkin joillekin. Mutta ilman sitäkin ne vetäisivät kaiken mikä päähän vaikuttaa , tai olettavat vaikuttavan...
Laajenna
Ei nimimerkkiä 23.01.2014 12:26
Lainaus: Ei nimimerkkiä kirjoitti: Näytä viesti Ongelmakäyttäjät edustavat marginaalista ihmisyhmää jotka ovat ongelmakäyttäjiä vaikka kaikki kiellettäisiin. Jos ei muuta saa niin ne imppaa kumiliimaa tai tinneriä. Sen promillen osan kansasta puolesta en olisi sinuna kovin huolissani. Itse olen käyttänyt kannabista yli 10 vuotta enkä koskaan ole muihin huumeisiin koskenut.
myönnät siis olevasi taparikollinen
Laajenna
Ei nimimerkkiä 23.01.2014 12:27
Lainaus: Ei nimimerkkiä kirjoitti: Näytä viesti myönnät siis olevasi taparikollinen
Teesi - antiteesi - poliisi.
Laajenna
Ei nimimerkkiä 23.01.2014 12:27
Lainaus: Ei nimimerkkiä kirjoitti: Näytä viesti myönnät siis olevasi taparikollinen
Joo kävelen aina päin punaisia jos autoja ei ole näköpiirissä.
Laajenna
Ei nimimerkkiä 23.01.2014 12:28
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti Miten saadaan estetyksi siirtyminen kovempiin aineisiin? Nehän ne kustannukset tuovat!
Nykyinen laki siihen ajaa kun canabista myydään siellä missä muitankin huumeita lailistumisen myötä ei olisi enään tekemisisä muitten huumeitten kanssa ja näin ollen se vähentäisi koeiluja.
Laajenna
Ei nimimerkkiä 23.01.2014 12:31
Lainaus: Ei nimimerkkiä kirjoitti: Näytä viesti Nykyinen laki siihen ajaa kun canabista myydään siellä missä muitankin huumeita lailistumisen myötä ei olisi enään tekemisisä muitten huumeitten kanssa ja näin ollen se vähentäisi koeiluja.
Itteasias enemmän se taitaa johtua siitä että tässä on 50 vuotta valehdeltu kaikkien huumeiden olevan yhtä vaarallisia ja sitte ku kokeillaan kannabista ja todetaan että eihän tässä mitään pahaa ollut niin kynnys kokeilla heroiinia on matalampi. Sen vuoksi pitäis tehdä selkeä jako kovien ja mietojen huumeiden välille.
Laajenna
Ei nimimerkkiä 23.01.2014 12:31
Lainaus: Ei nimimerkkiä kirjoitti: Näytä viesti Joo kävelen aina päin punaisia jos autoja ei ole näköpiirissä.
Niin minäkin kaikenlisäksi ajelen pyörällä aina ilman kypärää.
Laajenna
Ei nimimerkkiä 23.01.2014 12:33
Lainaus: Ei nimimerkkiä kirjoitti: Näytä viesti Itteasias enemmän se taitaa johtua siitä että tässä on 50 vuotta valehdeltu kaikkien huumeiden olevan yhtä vaarallisia ja sitte ku kokeillaan kannabista ja todetaan että eihän tässä mitään pahaa ollut niin kynnys kokeilla heroiinia on matalampi. Sen vuoksi pitäis tehdä selkeä jako kovien ja mietojen huumeiden välille.
Eiköhän 99% teineistä tiedä että kannabis ja heroiini ovat ihan eri maailmasta vanhuksista en olisi niinkään varma. Ainakin minun nuoruudessa ni tiesi kaikki ja siitä on jo 15v.
Laajenna
Ilkka Luoma 23.01.2014 12:33
Lainaus: Ei nimimerkkiä kirjoitti: Näytä viesti Nykyinen laki siihen ajaa kun canabista myydään siellä missä muitankin huumeita lailistumisen myötä ei olisi enään tekemisisä muitten huumeitten kanssa ja näin ollen se vähentäisi koeiluja.
Hyvä pointti - olisiko ruohokauppa valtion hoidossa?
Laajenna
Ilkka Luoma 23.01.2014 12:36
Lainaus: Ei nimimerkkiä kirjoitti: Näytä viesti Eiköhän 99% teineistä tiedä että kannabis ja heroiini ovat ihan eri maailmasta vanhuksista en olisi niinkään varma. Ainakin minun nuoruudessa ni tiesi kaikki ja siitä on jo 15v.

1960 -luvun lopulla ja 1970 -luvun aivan alussa kotikaupungissani kuoli nuoruuden tuttavapiiristäni heroiiniin puolenkymmentä kaveria ... oli eletty Woodstock ja kukkaiskansa-aika ... kuolema niitti. Muistan hyvin kun kesähelteellä heroinistilla oli talvipomppa - oli kylmä. Se siitä.
Laajenna
Ei nimimerkkiä 23.01.2014 12:36
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti Hyvä pointti - olisiko ruohokauppa valtion hoidossa?
Ei missään tapauksessa, monopolit eivät ole koskaan hyvästä. Lupakäytäntö olisi tietysti hyvä olla poliisiviranomaisen tms. käsissä mutta itse kaupankäynti tulisi olla markkinavetoista eikä valtion monopoli. Mun mielestä kannabiskahvilat tulis sallia, siellähän se olis valvottua eikä muksut pyöris jaloissa.
Laajenna
Ei nimimerkkiä 23.01.2014 12:37
Lainaus: Ei nimimerkkiä kirjoitti: Näytä viesti Itteasias enemmän se taitaa johtua siitä että tässä on 50 vuotta valehdeltu kaikkien huumeiden olevan yhtä vaarallisia ja sitte ku kokeillaan kannabista ja todetaan että eihän tässä mitään pahaa ollut niin kynnys kokeilla heroiinia on matalampi. Sen vuoksi pitäis tehdä selkeä jako kovien ja mietojen huumeiden välille.
Näinhän se on. Ja jopa kovienkin käyttäjissä on tyyppejä jotka elävät ns. normaalia elämää kymmenenkin vuotta.Joku skidi sitten näkee etteihän tuo poltettava hepo ja amfetamiini mikään paha juttu ole. Juuri kaikki kauhujutut aiheuttavat sen ettei moni usko noiden vahvempiewnkaan kanssa järkevään valistukseen.
Laajenna
Ei nimimerkkiä 23.01.2014 12:40
Lainaus: Ei nimimerkkiä kirjoitti: Näytä viesti Eiköhän 99% teineistä tiedä että kannabis ja heroiini ovat ihan eri maailmasta vanhuksista en olisi niinkään varma. Ainakin minun nuoruudessa ni tiesi kaikki ja siitä on jo 15v.
Varmaan tietää niin mutta kun se päihteistä miedoin on edelleen laiton. Kynnys kokeilla muita laittomia aineita on siten matalampi kun on laittomuuden raja ylitetty.
Laajenna
Lisätietoa Yhteydenotto Lisää keskustelupalsta