Tämä keskustelupalsta on arkistoitu, eikä tänne ilmesty enää uusia viestejä.
Ilkka Luoma 12.08.2013 15:27
Suomalaiset toverit ja valkokaulusvirkamiehistö kuin insinöörikuntakin ulosmittasivat 2000 – luvun ensimmäisellä vuosikymmellä itselleen noin 25 prosentin reaalipalkkojen nousun – myös reaaliostovoimana, noin keskimäärin. Nyt tuo etukäteen imaistu palkkarepäisy lyö korville – olemme liian kalliita ja lähinnä itäiset kehittyvien maiden toverit tekevät halvemmalla, enemmän.

Meillä työn teetättäminen on arvokasta – olemmehan hyvinvointiyhteiskunta, joka haluaa ylläpitää heikkojen ja ahdingossa olevien eloa pystyssä – se maksaa, ja vaatii verovaroja. Veroja pitäisi kerätä entistä enemmän tai sitten ottaa velkaa. Olemme vähävelkainen maa (toistaiseksi, mutta nousevasti), mutta korkeasti verotettu. Pitäisikö verotus siirtää kokonaan kuluttamiseen ja työ vapauttaa veroista kokonaan? 1]


Olemme maailmanlaajuisessa työn uudelleenjaon taistelussa 2] – ensin meni Salcompin laturit, sitten peruspaperi, nyt ”pöyryn insinöörit” ja Nokian kännykät – mitähän me teemme, kun esimerkiksi Kiinassa voidaan tehdä kaikkea sitä mitä meilläkin – halvemmalla, enemmän ja kohta vielä laadukkaamminkin. Insinöörejäkin Kiinassa valmistuu eniten maailmassa.


Palkkajousto on kirosana,

vaikka myyntimiehet 3] ovat ikänsä ymmärtäneet, että provisio laittaa yrittämään, ellei kauppaa, ei palkkaa – jos paljon tuottoisaa kauppaa, paljon palkkaakin. Kilpailussa hinta, laatu, imago ja ympäristöarvot ratkaisevat, ehkä vähän kotimaisuuskin. Hintaan vaikuttaa suuresti palkkakustannukset, kaikkinensa. Meillä työn hinta on korkea. Me saamme vähämmän netolla kuin länsinaapurimme, vaikka bruttomme olisi enemmän.


Työttömyys riipoo kansakuntaamme –

on pakko tehdä jotain, tai suuri joukko nuoria jää loppuiän paitsioon ja valtiovarainministeriön kulurasitteeksi budjettipäälliköiden taulukkolaskentoihin – velkaa on otettava, jotta maksamme tulontasauksen kulut ja hyvinvoinnin; töitä tekemättömille.


Palkat alenevat joka tapauksessa

Valtio takaa työtä tai muuta tekemistä alle 25 vuotiaille. Näin ovat syntyneet ja syntymässä nuorisotyökeskukset, joiden työtä voidaan myydä halvemmalla, koska valtio sponsoroi tuota nuorisotyötä – hyvä niin, sillä se avaa uutta yritteliäisyyttä, kun eräät yrittäjät oavat hoksanneet alihankituttaa näille ”halpahintaisille”! Kukaanhan ei ole niin kekseliäs kuin yrittäjä.


Eestipoika tuli raksoillemme; halvemmalla työn hinnalla –

siis pienemmällä palkalla. Moni siivooja on on hyvin päivettynyt, kun maahanmuuttajille kelpaa työt, jotka eivät valkohipiäiselle aina kelpaa (turkkilaisilmiö Saksasta). Nyt Virosta tulee kosolti yrittäjiä, koska Suomessa on turvallinen yritysilmasto ja rehellinen virkamiehistö sekä pankit joissa raha säilyy. Virolaisia yrittäjiä ei pelota meidän korkeat kustannukset, vaan he luottavat omaan taitoonsa ja edullisempaan työn hintaansa.


Maailmanlaajuisesti palkat tasaantuvat, lopulta –

jolloin todellinen laatu, innovaatiot, imago, kestävyys ja ympäristöystävällisyys kuin asiakaspalvelukin ratkaisevat. Meillä palkat laskevat, ja muualla ”halpamaissa” (muun muassa Kiinassa) nousevat.

Nyt maksamme etukäteen lähes vastikkeettomat palkkakohotukset edellisiltä 10 vuodelta – toverikin halusi lisää, kun ”lilius-syndrooma” 4] ahneuden perikuvana on riiponut arkikansalaisen mieltä – oli tullut toverin vuoro ulosmitata liksaa enemmän kuin tuottavuus olisi sallinut.

…
[2006] Mitä me kirjoitimme jo vuosia sitten, kun oli havaittavissa, että palkkamme ovat liian korkeat ylläpitääkseen vientiä, josta elämme – meidän pitää tuoda, ja tuo tuominen on maksettava. Jos olisimme omavarainen, olisi meillä omalla valuutalla paljon keinoja järjestellä maallista hyvinvointia ja palkkarakenteita ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/0...lkat-kuin.html - [BLOG/il]


Kilpailu säätelee niin eläin- kuin ihmiskuntaa

Yhteiskunta on sosiaalinen verkosto, jossa ostavista asiakkaista käydään kisaa erilaisin houkuttimin ja vetonauloin. Hinta on merkittävä elementti kilpailussa. Hinta kuvastaa aina sitä oletusta, mitä markkinoilta saadaan ostajilta; tuo hinta yritetään pitää niin korkeana kuin mahdollista. Ellei kilpailua, ei hinnan alentumaa.

Kova kilpailu "söi" operaattoreiden katteet, jolloin alkoi saneeraus, yt-ralli ja fuusioaalto. Yritysrakenteet ja henkilöstö taipuvat kilpailun edessä. On vain kysymys johtamisesta, kuinka nämä yt:eet ja fuusiot + muut rakennejärjestelyt tehdään.

Kuluttajana pienemmälläkin palkalla oleva on parempi kuin peruspäivärahalainen työtön. Työvoimapulan koittaessa palkat muodostuvat työvoimasaannon mukaisesti. Suomeen on rantautumassa lähivuosina runsaasti vierastyövoimaa, mm. Kiinasta.


Utelias ja hyvin hoivattu toveri arvokas tuotannontekijä

Suuri osa kilpailukykyä on myös motivoituneen henkilöstön saanti yritykseen. Innokkaan utelias, riittävästi pohtiva osaaja yhtiönsä arvoja tunnustavana ja arvostavana on yhtiön arvokkain pääoma. Työntekijä niin valkoisella kuin ruskealla kauluksella muodostaa sen suurimman kilpailuedun.

Ihmiset tekevät suunnitelmat, niin tuotekehityksessä, markkinoinnissa, valmistuksessa, jälkihoidossa kuin liikkeenjohdossa. Henkilöstö on merkittävä osa kulurakennetta. Ammattiyhdistysliike on rakentanut ansiokkaasti hyvinvointiyhteiskunnan palkkarakenteen vähiten joustavaksi, kaikki muu sitten joustaakin kuin takavuosien Sidoste-sukka.

Toinen joustamaton elementti on johtajiston palkat ja bonukset; ne on rakennettu kulutusjuhlavetoisesti. Johtajiston palkka- ja palkkiokulujen tulisi joustaa niin markkinatilanteen kuin yt-karusellin sävelien tahdissa. Yhteiskuntajoustoihin kuuluvat myös osinkojoustot.


Palkkajoustaminen luo liikkumavaraa

Palkkajousto ennalta sovituissa raameissa lisää yhtiöiden reagointikykyä muuttuvassa kilpailutilanteessa, kuten kävi asunnonvaihtorintamalla uuden kilpailijan laihduttaessa välityspalkkiot takaisin kohtuulliselle tasolle.

Kilpailu teki tehtävänsä ja kilpailujousto alensi heti ainakin muutamien yrittäjävälittäjien palkkioita inhimilliselle tasolle. Markkinat kiittävät ja uusi välittäjä ottanee 5] oman osuutensa asiakkaista. Palkka- ja hintajousto ovat asian kaksi samaa puolta korreloiden toinen toisiansa.

Innoissamme huudamme hurraata kun hinnat laskevat, mutta ärtyneinä meuhkaamme, kun kysellään palkka- eli kulujoustojen perään. Olisiko parempi joustaa palkassa ja säilyttää edes muutama työpaikka enemmän Suomessa. Suurena sopulivuotena pöllöt ja muut petolinnut lisääntyvät hyvin ja voivat pulskasti. Katoisana sopulivuonna muninta on kitsaampaa ja kupu ei aivan yhtä pyöreänä pömpötä.


Palkkatalkoot ei ole kirosana,

vaan kansallisen kilpailukyvyn kohennusohjelma. Kautta linjan palkkamaltti ja joustoliike parantavat kilpailukykyä ja alentavat kysynnän aleneman myötä hintojen laskua kilpailluilla aloilla. Valtiovarainministeriö voisi valjastaa joukon kansantaloustieteilijöitä, talousoppineita, markkinaguruja, kulutusintoilijoita tai muutoin lahjakkaita spekulaatiopyörittelijöitä laskentatehtäviin katsomaan, mitä tapahtuisi, jos toteutetaan kansalliset palkkatalkoot esimerkiksi 1-8 prosentin palkka-alenemana. Kuinka se vaikuttaisi hintakehitykseen, kulutukseen, verotukseen, työllisyyteen, työttömyyteen ja osallistuvuuteen.

Kiinteistövälittäjät 6] tulevat vapaaehtoisella pakolla luopumaan osasta palkkioitaan, koska kilpailu puhui ja ostavat sekä myyvät asiakkaat äänestävät lompakollaan.VIITTEET
1] ” … ja koko kansa oli kulutusverolle pantava … ” ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/0...usverolle.html - [BLOG/il]
2] Maailmanlaajuinen työn uudelleenjaon taistelu ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisu...njaon-taistelu - [US_P/il]
3] Myyntimies on eri mies ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/0...ina-ollut.html - [BLOG/il]
4] Sixten Korkman totesi Fortum-Liliuksen optioiden vahingoittaneen kansakunnan luottamusta ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisu...en-kansakuntaa - [US_P/il]
5] Sittemmin tuo internetissä toiminut uuden aallon kiinteistövälittäjä fuusioitiin Sanoma Oyj:n yritysryppääseen ja on paljolti suurelta kansalta kadonnut näköpiiristä
6] Tänäänkin asuntokauppa hiipuu ja kolistelee erityisesti muuttotappiokuntia, joista suurteollisuutemme on alas-ajanut toiminteitaan – pääkaupunkiseudulla kauppa käy, kun muuttajia riittää. Kiinteistövalittäjät ovat aina ymmärtäneet provisioiden autuuden, kun menee lujaa – ulosmitaan kaikki mahdollinen, kun ei kauppa käy, tullaan toimeen aiemmilla säästöillä.


EXTRA
Kilpailukyky ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisu...apurin-kupilta – [US_P/IL]
Vastikkeellisuus ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/0...dellyttaa.html - [BLOG/il]...
Ilkka Luoma

http://www.facebook.com/first.ilkka

http://ilkkaluoma.blogspot.fi
http://ilkkaluoma.kuvat.fi
…
AL – US
BLOG 21 719 | 1 889 - IL
---12082013---doc.: palkkakurimus_liksatalenevat_12082013.doc – OpenOffice Writer

949 | 8974
Laajenna
Ilkka Luoma 15.08.2013 03:49
Oliko kohta alkava keskitetty tuloratkaisu TUPO taitavan manipulaatiopelin tulos?
Laajenna
Backstage 15.08.2013 09:39
Paskapuhetta sanon minä.

http://yle.fi/uutiset/suomalaisten_p...uippua/6449057

Lainaus: Akavan pääekonomistin Eugen Koevin mukaan Suomessa toimihenkilöt ja asiantuntijat ansaitsevat bruttona selvästi vähemmän kuin Länsi-Euroopassa. Toimihenkilön palkan ostovoima on hänen mukaansa 80 prosenttia ja asiantuntijan 70 prosenttia Euroopan keskitasosta.

- Jos keskustellaan palkkojen ostovoimasta, tilanne on yleisesti ottaen Suomessa heikohko, meillä on kireä verotus ja korkea hintataso, sanoo ekonomisti Eugen Koev Akavasta.

- Esimerkiksi Saksassa näyttää olevan varsin hyvät palkat asiantuntijoilla. Ostovoimassa mitattuna Suomi on vaativissa asiantuntijatehtävissä ihan Länsi-Euroopan maiden häntäpäissä kuten Pohjoismaista myös Ruotsi, tämä liittyy siihen, että meillä on pienet palkkaerot, jatkaa Koev.
Laajenna
Ilkka Luoma 15.08.2013 18:49
Lainaus: Backstage kirjoitti: Näytä viesti Paskapuhetta sanon minä.

http://yle.fi/uutiset/suomalaisten_p...uippua/6449057

Työnantajalle toveri maksaa paljon - sehän br.palkka x 1,43 - ja kun vähennät br.palkasta ka. tuloveron - saa toveri netollaan yllättävän vähän kotimaista, kun vielä 24 prsoentin alvi painaa päällä. Lidl Saksan hinnat samoista tuotteista kuin Suomessa on 10-15 halvempia. Ongelmamme on korkea työnhinta, jota korotti reippaasti 2000 -luvun alun reipas palkkojen ulosmittaus (25 prosentin reaalikorotukset ka.)
Laajenna
Otto-Wille 15.08.2013 22:03
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti Työnantajalle toveri maksaa paljon - sehän br.palkka x 1,43 - ja kun vähennät br.palkasta ka. tuloveron - saa toveri netollaan yllättävän vähän kotimaista, kun vielä 24 prsoentin alvi painaa päällä. Lidl Saksan hinnat samoista tuotteista kuin Suomessa on 10-15 halvempia. Ongelmamme on korkea työnhinta, jota korotti reippaasti 2000 -luvun alun reipas palkkojen ulosmittaus (25 prosentin reaalikorotukset ka.)
Toveri maksaa paljon, työnantaja suorastaan maltaita, siksi olemma kusessa,
http://www.yle.fi/java/verokone/vero...d=1&haku=false
http://portti.iltalehti.fi/keskustel...d.php?t=226907

josta ei enää selvitä. Samalla kun porvarit, niin mussstat kuin valkoisetkin, romahduttivat veropohjan siten että todella maksukykyiset eivät enää maksa, niin konkurssihan siitä on seurauksena. Mutta annetaan palaa vaan, tässä otto-willen yksi tärkeimmistä suosituksista rivarille:
ryhdy sinäkin veronkiertäjäksi !!!
http://portti.iltalehti.fi/keskustel...d.php?t=927719
Laajenna
Tietoisuus 15.08.2013 22:16
Ilkka Luoma

Rautalangasta sinullekkin.

Yrityksen ainoa päätehtävä on tuottää voittoa omistajilleen.

Kolikon toisena puolena

Yksittäisen palkkatyöntekijän ainoa päätehtävä itselleen ja läheisilleen palkkatyössään on tehdä sitä jatkuvasti vähemmän jatkuvasti suuremmalla palkalla.

Joten, kun kerran yritykset eivät välitä hevon veetä palkkatyöntekijän hyvinvoinnista, miksi palkkatyöntekijä välittäisi hevon veetä yrityksen omistajien hyvinvoinnista?

Mitä tulee sinun "kilpailun eetokseesi", katso www.ajanhenki.com.

Saatat "havahtua" itsekkin.

Ihmisen ja eläimen eroittaa ainoastaan yksi asia.

Vain ihminen (myös Ilkka Luoma) on kykenevä henkiseen kehitykseen koko elämänsä ajan.

"Ilkka Luoma" vain ei ole halukas tähän, vieläkään.
Laajenna
Ilkka Luoma 16.08.2013 09:24
Lainaus: Tietoisuus kirjoitti: Näytä viesti Ilkka Luoma

Rautalangasta sinullekkin.

Yrityksen ainoa päätehtävä on tuottää voittoa omistajilleen.

Kolikon toisena puolena

Yksittäisen palkkatyöntekijän ainoa päätehtävä itselleen ja läheisilleen palkkatyössään on tehdä sitä jatkuvasti vähemmän jatkuvasti suuremmalla palkalla.

Joten, kun kerran yritykset eivät välitä hevon veetä palkkatyöntekijän hyvinvoinnista, miksi palkkatyöntekijä välittäisi hevon veetä yrityksen omistajien hyvinvoinnista?

Mitä tulee sinun "kilpailun eetokseesi", katso www.ajanhenki.com.

Saatat "havahtua" itsekkin.

Ihmisen ja eläimen eroittaa ainoastaan yksi asia.

Vain ihminen (myös Ilkka Luoma) on kykenevä henkiseen kehitykseen koko elämänsä ajan.

"Ilkka Luoma" vain ei ole halukas tähän, vieläkään.
Hyvä! Tämä on debattia - ja vuoropuhelua, palaan tähän ajan kanssa :-)
Laajenna
Ilkka Luoma 19.08.2013 13:13
Eläkkeelle jäänyt valtiosihteeri Raimo Sailas, puolueajatuksiltaan sosiaalidemokraatti – laukoi teeseejään opiskelijoiden piirittämänä Helsingin yliopiston kirjastossa. Helsingin Sanomien tähtitoimittaja Unto Hämäläinen kirjoitti HS/Kuukausiliitteessä kesäkuussa 2013 hienon lyhytelämänkerrallisen leikkurista ja monien sylkykupista – mutta onko Sailas ollut oikeassa 0] koko ajan?

[ … ”Hornetit olisivat jääneet ostamatta” -näin Sailas arveli jälkipuintina aikaa, jolloin todellisen laman edessä 1990 -luvulla 1], kun silloinen valtiovarainministeri Iiro Viinanen (Kok.) oli asiaa kysynyt silloiselta virkamiesalaiseltaan 2] Sailakselta … ]

Nyt besserwisserinä voisi todeta, että olisivat saaneet jäädä ostamatta – tilalle oltaisiin voitu hankkia venäläiset Sukhoit (”parempia ja halvempia” + positiiviset muut talouden sivuvaikutukset). Venäjä on tänään monella mittarilla merkittävin kauppakumppani – he turisteina jopa miltei elättävät Itä-Suomea, mutta silti jaksamme puutua heidän omiin asioihin ja protestoida heidän sisäisiä tekemisiään!


Kansatalous on parhaimmillaan silloin,

kun valtio on itsenäinen, kun sillä on oman päätösprosessin alla oleva valuutta ja ennenkaikkea materiaalinen ja energiallinen riippumattomuus. Tuonti ja vienti pitää vähintäänkin olla tasapainossa – aina. Parempi tuottaa kaikki oleellinen itse, ja tehdä se niin hyvin, että ulkomailta kiinnostutaan osaamisestamme.


Kun tuodaan – täytyy viedä

Meillä ei ole kaikkia raaka-aineita, emmekä osaa tehdä ”tuikitarpeellisia” kulutus- ja näyttötaloushyödykkeitä 3], esimerkiksi autoja, tai haluamme näyttää kykyisyyttämme ostamalla saksalaisia 'audimersubemareita' …

Omavaraisuuden osalta voisimme olettaa meidän ainakin kykenevän tuottamaan kokonaisuudessaan ravintomme, jos emme – niin maataloudessamme on jokin perusvaluvika. Meillä on kuitenkin hedelmällinen ja ”ihmisistä tyhjää maata” – asukkaitakin vain reilu viisi miljoonaa. Omavaraisuuden lisääminen voisi olla hyvä täsmäelvytyskohde?

...
Sailas oli leikkurimiehiä (joka ilmeisesti erehtyi harvoin) –

” … omillaan oli tultava toimeen, jos ei ollut 'massia' – niin ei saanut olla ostohalujakaan”. ”Elää suu säkkiä myöten”, on vanhan kansan viisas sanonta. Jos taas olisi millä mällätä, niin silloinkin säästäväisyys on hyve. Norjalaiset suurine energiavaroineen olkoot esimerkkinä – ilmeisesti Kiinan ohella ainoa maa pallollamme, joka ei ole velkaa muille – valtion ulkoisille toimijoille.


Suomalaiset söivät huomisen eväät eilen
[ ~ ]

Ostovoimamme on noussut niin huimasti, että jos tämän päivän keskimääräinen kulutusjuhla projisoidaan per henkilö Kiinaan – ei meille muille taida paljon jäädä. Tänään ravintoomme menee keskimäärin tuloistamme noin 13 prosenttia – prosentin ollessa vielä 1950 -luvulla yli 25! Me siis syömme hyvin tai ainakin niin epäterveellisesti, että liikalihavuus ”oheistuotteineen” koittaa terveydenhoitomenojen kulukukkaron päälle vielä dramaattisesti.


Kasvuhuuto Sailakseltakin …

Miksi kaikki talousviisaat ”puttosineen, korkmanneineen, kiandereineen jne … ” hokevat talouskasvua? Kuinka pitkälle rajallinen biosfääri 4] sallii talouskasvua, joka aina tarkoittaa lopulta lisääntyvää energian ja materiaalien kulutusta – koska me yksilöina haluamme aina vain lisää, kaikkea lisää – vapaa-aikaakin. Tuo lisä on nyt otettu velkana – ”veli velkaa otettaessa, velipuoli maksettaessa” 5]

...
Älyllistymisen aikakausi
[ … elämämme voisi olla muutakin kuin itsemme ja tavaroidemme liikuttelua paikasta toiseen ...]

Voisimmeko vihdoin älyllistyä harmonisoitumaan biosfäärin tuottorajallisuuteen ja sopeutumaan sellaisiin mittoihin, jotka on ”säädetty” ihmiskunnan biomassan 6] suhteellisuusosuudelle?


Miksi lisää palkkaa – kun entinenkin lisäys käytettiin lopulta haitaksemme?
[ … emmekö voisi keskittyä hankkimaan lisää tajunnantasoa, jolloin ymmärrys rajallisuuteen heräisi? Voisimme myös kiihkotta tutkia olemmeko ansaintamme mittaisia – sillä ilmaisia rahoja ei ole olemassa, jostain ne otetaan – jos ei tuottavuudesta, niin sitten velkana … ]


Hyvinvointia on kahdenlaista –

… materiaalista ja henkistä – miksi emme löydä itseämme ja ymmärrystämme sopusoinnusta, jonka evoluutio 7] on vuosimiljoonien saatossa biomassojen säätelyllä aikaansaanut? Miksi elämme näyttö- ja vertailutaloudessa? 8]
...
VIITTEET
0] Kansantaloudessa virheet korjaantuvat aina lopulta, tai ainakin virheisiin sopeudutaan ja/tai säädetään uutta – joko virheellistä tai virheetöntä. Oikeassa oleminen lienee hetkellinen tarkasteluajankohtaan liittyvä ilmaus – myöhemmin voidaan aina esittää muita vaihtoehtoja, jotka olisivat olleet ”parempia”, kun kokemustakin oli tuntemattomuudesta saatu.

1] [2009] ”Kun Otto tuli apuun … ” - Eräänä aamuna 90-luvun talouskurimuksen synkeimpinä hetkinä kuului pörssisaleistamme huuto: "Otto tuli apuun" - tuolloin Saksan pankkia kutsuttiin Otoksi (rautakansleri Otto von Bismarckin kunniaksi). Näin oli pahin ohitettu, Saksan pankki myönsi Suomelle "rajoittamattoman" limiitin ja velanhoitomme pääsi jatkumaan. Saksa oli jälleen tavallansa pelastanut meidät. ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisu...isyyden-luojat - [US_P/il]

2] Toteutuvan nykydemokratian takuumiehinä ovat virkamiehet – ja -naiset; keskimäärin he toimivat erinomaisesti – tosin byrokraattisesti, koska emme kansalaisina luota riittävästi toisiimme ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/0...rkamiehet.html - [BLOG/il]

3] Näyttötalous ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/1...ehtoja-ja.html - [BLOG/il]

4] Elämän biosfäärillinen moninaisuus, sallittavuus ja kestokyvyn ylittävä ahneus ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/0...ttomuutta.html - [BLOG/il]

5] ”Veli otettaessa – velipuoli maksettaessa” ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/1...hu-kuinka.html - [BLOG/il]

6] Ravintomme lähtee yksinomaan biomassasta ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisu...hiilidioksidia - [US_P/il]

7] Evoluutiolla on sittenkin kuri? ~ http://jontikka.blogspot.fi/2013/05/...ukka-kuri.html - [BLOG/jon]

8] Näyttötaloudesta sopeumatalouteen ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisu...tumistalouteen - [US_P/il]...
EXTRAT

Kun Suomi oli joutumassa holhouksen alaiseksi … HS/ Unto Hämäläisen ”Raimo Sailas” haastattelussa tuli ilmi mielenkiintoinen piirre 1990 -luvulta, kun Suomi oli pahemmassa jamassa kuin Kreikka nyt – Sailas totesi saksalaisen pankin pelastaneen Suomen – meidän valuutat olivat tuolloin lopussa ja rahahanat muualta kiinni. Voidaan sanoa, että Saksa pelasti Suomen neljännen kerran – aiemmat kerrat olivat 1918, 1940 ja 1944 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisu...ta-kyproksella - [BLOG/il]

Läntinen markkinatalous keskittyy omien ongelmiensa peittämiseksi ronkkimaan muiden suvereenien sisäisiä asioita – poliitikkomme siis hämäävät omia kansalaisiaan – nyt juuri on ”tapetilla” Egypti, joss kuohuu – annettaisiin vain kuohua ja keskityttäisiin omiin ongelmiimme, niissä on riittävästi painiottelua tarpeiksemme ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisu...amses-ii-suuri - [US_P/il] - Kiinaa pidetään mallimaana filosofiasta, jossa ei muiden itsenäisten sisäisiin asioihin puututa ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisu...atensa-kenelle - [US_P/il] ja ~ http://aamulehdenblogit.ning.com/pro...-ojensi-k-tens - [AL/BLOG/il]
Ilkka Luoma
Kansalaisaktivisti ja Kiina ympäristö- ja vientikonsultti
~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/search?q=Kiina - [BLOG/il_search]

http://ilkkaluoma.blogspot.fi
http://ilkkaluoma.kuvat.fi…
AL – US __ Facebook
BLOG 21 964 | 1 942 - IL
---19082013---doc.: leikkuri_sailas_hamalainen_19082013.doc - OpenOffice.org Writer

830 | 7846
Laajenna
mielipide 19.08.2013 19:11
Talousasiantuntija, professori Sixten Korkman ei pidä EK:n väläyttelemiä palkka-alennuksia todennäköisenä ratkaisuna vientiteollisuuden piristämiseksi.

"Siinä ei ole realismia. En usko, että palkkoja alennetaan, mutta palkat voidaan jäädyttää ja sitä kautta kilpailukykyä parantaa. Se antaa jo toivoa siitä, että vienti voi kehittyä suotuisammin", Korkman sanoi Nelosen uutisten haastattelussa torstaina.

Korkman kuvailee talouden näkymiä sumuisiksi ja ikäviksi, mutta pitää siitä huolimatta tärkeämpänä harkita ratkaisuja tarkkaan kuin kiirehtiä niitä.

"Suomen ongelmana on pitkään ollut päätöksentekokyvyn puute. Sitä tässä kaivataan, ei sitä että viikossa tehdään ratkaisuja."

http://www.hs.fi/politiikka/a1305628035068
Laajenna
Ilkka Luoma 20.08.2013 03:14
Millaisia päätöksiä Korkman tekisi valtiovarainministerinä - nyt huutelee "puskista" ...
Laajenna
Tolkku 20.08.2013 09:41
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti Millaisia päätöksiä Korkman tekisi valtiovarainministerinä - nyt huutelee "puskista" ...
Näinhän se on, saa sanoa asiat niinkuin ne on.

Nykylamaa maksavat piensäästäjät. Pankissa pitävät niitä roposiaan 0,1%:n korolla. Miljoonat ihmiset. Kertokaapa se pankkitalletusten summa ja inflaatio. Kuka kuorii kerman?
Laajenna
Tietoisuus 20.08.2013 09:51
Vain hyödylliset idiootit enää uskoo kaikenmaailman Korkamaneja sun muita sairaan systeemin vartijoita.

www.ajanhenki.com

Muutos-vauhti kasvaa potenssiin, jonka jälkeen tulee totaalinen romahdus.

Ihmiselle parempi aika on juuri tulossa!
Laajenna
mielipide 20.08.2013 13:30
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti Millaisia päätöksiä Korkman tekisi valtiovarainministerinä - nyt huutelee "puskista" ...
No ainakin parempia uskoisin hänen tekevän kuin mitä ovat useimmat tämän palstan "asiantuntijat".
Laajenna
polo potone 20.08.2013 13:34
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti Oliko kohta alkava keskitetty tuloratkaisu TUPO taitavan manipulaatiopelin tulos?
Liliukselle eläkettä yli 40 000 euroa kuukaudessa.

Energiayhtiö Fortumin toimitusjohtaja Mikael Lilius,KOK, 59, ei jää tyhjän päälle, vaikka lopettaa työt yhtiössä joulukuussa. Häntä odottaa seuraavaksi Fortumin maksama lisäeläke, joka takaa hänelle täydet eläke-edut 60–62-vuotiaana.

Fortumin vuosikertomuksen tietojen mukaan hän saa 60 prosenttia palkasta ja palkkiosta 60 vuoden iässä, mikä pelkän palkan perusteella laskettuna on 43 000 euroa kuukaudessa elämänsä loppuun asti.

Ei ole ihme, että Fortumin maksut Liliuksen eläkkeeseen ovat olleet viime vuosina huomattavat eli noin miljoona euroa vuodessa. Maksut ovat paisuneet, vaikka esimerkiksi optio- ja osakepalkkiot eivät sitä kartuta.

Sama koskee muitakin johtoryhmän jäseniä.

Optiojärjestelmä tuotti Liliukselle parhaimmillaan 11 miljoonan euron lisätulot vuodessa, ja ensimmäisestä osakekannustimestakin irtosi 2008 vielä 2,2 miljoonaa euroa.

Tämän vuoden helmikuussa osakekannustinjärjestelmä tuotti enää reilut 700 000 euroa ylimääräistä,

http://www.hs.fi/talous/artikkeli/Li.../1135244908799
Laajenna
mielipide 20.08.2013 13:36
Lainaus: Tietoisuus kirjoitti: Näytä viesti Vain hyödylliset idiootit enää uskoo kaikenmaailman Korkamaneja sun muita sairaan systeemin vartijoita.

www.ajanhenki.com

Muutos-vauhti kasvaa potenssiin, jonka jälkeen tulee totaalinen romahdus.

Ihmiselle parempi aika on juuri tulossa!
Hyvä tarkoitus tietysti liikkeellä on, mutta onko tuo kuitenkaan ratkaisu?

http://www.youtube.com/watch?v=L0iiu...C95E8A&index=1
Laajenna
Justin Case 2 20.08.2013 13:50
Elinkustannusten alentaminen on palkankorotus sekin.
Laajenna
mielipide 20.08.2013 14:11
Lainaus: Justin Case 2 kirjoitti: Näytä viesti Elinkustannusten alentaminen on palkankorotus sekin.
Niin sehän se ratkaisee millainen ostovoima kansalla on.
Laajenna
Ilkka Luoma 20.08.2013 14:42
Lainaus: mielipide kirjoitti: Näytä viesti Niin sehän se ratkaisee millainen ostovoima kansalla on.
Viimeistä päivää "punaiset alelaput" ruokakaupoissa ovat lisänneet samalla palkalla ostovoimaamme - tosin varakkaampi kansanosa maksaa tämän lystin.
Laajenna
Tietoisuus 20.08.2013 15:03
Lainaus: mielipide kirjoitti: Näytä viesti Hyvä tarkoitus tietysti liikkeellä on, mutta onko tuo kuitenkaan ratkaisu?

http://www.youtube.com/watch?v=L0iiu...C95E8A&index=1
Tie helvettiin on silattu hyvien tekojen kivillä, www.ajanhenki.com on parasta. Kokkarit, sossut ja kepulaiset ovat tarkoittaneet putkinäköisesti hyvää kaikille, nyt on aika parhaalle.

On vain 3 asiaa jota jokainen ihminen tarvitsee,

1.Tietoisuus
2.Tietoisuus
3.Tietoisuus
Laajenna
Ilkka Luoma 20.08.2013 16:00
Lainaus: Tietoisuus kirjoitti: Näytä viesti Tie helvettiin on silattu hyvien tekojen kivillä, www.ajanhenki.com on parasta. Kokkarit, sossut ja kepulaiset ovat tarkoittaneet putkinäköisesti hyvää kaikille, nyt on aika parhaalle.

On vain 3 asiaa jota jokainen ihminen tarvitsee,

1.Tietoisuus
2.Tietoisuus
3.Tietoisuus
Milloin saavutamme täyden tietoisuuden?
Laajenna
mielipide 20.08.2013 18:07
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti Viimeistä päivää "punaiset alelaput" ruokakaupoissa ovat lisänneet samalla palkalla ostovoimaamme - tosin varakkaampi kansanosa maksaa tämän lystin.
Niin, eihän se ole tyhmä joka pyytää, vaan se joka maksaa...
Laajenna
mielipide 20.08.2013 18:09
Lainaus: Tietoisuus kirjoitti: Näytä viesti Tie helvettiin on silattu hyvien tekojen kivillä, www.ajanhenki.com on parasta. Kokkarit, sossut ja kepulaiset ovat tarkoittaneet putkinäköisesti hyvää kaikille, nyt on aika parhaalle.

On vain 3 asiaa jota jokainen ihminen tarvitsee,

1.Tietoisuus
2.Tietoisuus
3.Tietoisuus
Just joo, mutta sitä tietoakin on monenlaista ja kaikkii ei ole eksaktia...
Laajenna
Tietoisuus 20.08.2013 22:52
Lainaus: mielipide kirjoitti: Näytä viesti Just joo, mutta sitä tietoakin on monenlaista ja kaikkii ei ole eksaktia...
Vihjeenä sinullekkin, tieto on eri asia kuin tietoisuus.

Tietoisuus tulee "pois-oppimalla", tieto "oppimalla".

www.ajanhenki.com
Laajenna
Tietoisuus 20.08.2013 22:55
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti Milloin saavutamme täyden tietoisuuden?
Sinussakin se on jo.

Pois-oppimalla eli tulemalla lapsenkaltaiseksi saavutat sen taas.

Lapsellinen luulee vain oppimisen auttavan.
Laajenna
kalacalle 20.08.2013 23:04
Vanha viisaus, mitä enemmän opit ja tiedät, niin huomaat ja ymmärät, kuinka vähän ymmärrät ja tiedät.
Laajenna
Ilkka Luoma 21.08.2013 08:07
Lainaus: kalacalle kirjoitti: Näytä viesti Vanha viisaus, mitä enemmän opit ja tiedät, niin huomaat ja ymmärät, kuinka vähän ymmärrät ja tiedät.

loppuuko tuo ymmärryksen kasvu joskus?
Laajenna
mielipide 21.08.2013 12:55
Lainaus: Tietoisuus kirjoitti: Näytä viesti Vihjeenä sinullekkin, tieto on eri asia kuin tietoisuus.

Tietoisuus tulee "pois-oppimalla", tieto "oppimalla".

www.ajanhenki.com
Juu, olen tuon seikan oivaltanut aikoja sitten, että tietoisuus on eri asia kuin tieto, mutta tuo "ajan henki" voi olla vain ohimenevä trendi, tosin on siinä ideaakin...

Siitä vaan valitsemaan tietoisuuden lajeista omansa...

http://fi.wikipedia.org/wiki/Tietoisuus
http://www.olotila.net/
http://www.adonai.fi/182
Laajenna
mielipide 21.08.2013 12:56
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti loppuuko tuo ymmärryksen kasvu joskus?
Ihan varmasti siinä vaiheessa, kun muutumme lapsiksi jälleen....
Laajenna
Ilkka Luoma 21.08.2013 15:59
Lainaus: mielipide kirjoitti: Näytä viesti Ihan varmasti siinä vaiheessa, kun muutumme lapsiksi jälleen....

Eivätkö lapset juuri hae ymmärrystä - ainakin kokeilevat vanhempiensa ymmärrystä ;-)
Laajenna
mielipide 21.08.2013 18:13
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti Eivätkö lapset juuri hae ymmärrystä - ainakin kokeilevat vanhempiensa ymmärrystä ;-)
Niin, lapset tarvitsevat ymmärrystämme...
Oma kakarani loihe lausumaan, kun kehoitin häntä siivoamaan huonettaan
"mieluummin vähän paskaa nurkissa kuin täysin puhdas helvetti.."

ja toinen juttu taisi mennä jokseenkin näin..
"myykää talo, kesämökki ja autot ja ostakaa vene ja menkää jonnekkin"...

Ja sitten kun harkittiin kesälomalle lähtöä koko perheen voimalla:
"On teidän jo aika itsenäistyä, menkää kahdestaan..." poika tahtoi jäädä kotiin...
Laajenna
Lisätietoa Yhteydenotto Lisää keskustelupalsta