Tämä keskustelupalsta on arkistoitu, eikä tänne ilmesty enää uusia viestejä.
Ilkka Luoma 15.02.2013 12:06
Maapallon lämpömittari osoittaa lämpötilan nousevan koko ajan 1], samaan aikaan universumin lämpömittari näyttää mikroskooppisesti, että lämpötila alenee – kohti absoluuttista nollaa. Nolla kelvinissä, -273,15 C astetta *] molekyylien värähtely lakkaa – siis lämpöliike pysähtyy [?]. Lämpöliike on itseasiassa molekyylien ”mekaanista hierontaa toisiaan vasten”. Mitä tapahtuu absoluuttisessa nollassa – sitä ei kukaan tiedä, vielä.


Ihminen toteuttaa lisääntymisen ohella toista mekaanista liikettä suurella hartaudella – siirtelee itseään ja tavaroitaan paikasta toiseen, vieläpä kiihtyvästi. Nykypäivänä hinaamme jopa automme perässä peräkärryä, kun takakontti ei enää riitä mökkimatkalle. Kaupunkilainen on vuokrannut kaupunkivaraston, kun tavaramäärät eivät enää asunnon kellariin ja vintille mahdu. Tarvitsemme koko ajan lisää, lisää ja lisää ...
...
1] – ”Gaia kuumenee...” - http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/0...maallisen.html -
*] - http://fi.wikipedia.org/wiki/Absoluuttinen_nollapiste -
[?] ”Lämpöliike – thermal motion” - http://en.wikipedia.org/wiki/Thermal_motion -Olemme markkinatalouden kestosääntöjen mukaan kasvukerrannaisia

Kerrannaisuus on lisääntynyt jatkuvana päästö- ja ympäristön muutoskuormien kasvamisina – vaikka tehostamme kestävää kehitystä, materioiden kierrätystä ja energiankäytön vähentämistä. Nämä tarkoitukseltaan hyvät aikeet torppautuvat usein kasvuhuudon myötä lisääntyvänä itsemme ja tavaroidemme roudaamisina paikasta toiseen – lämmitettyjä oleskeluneliöitäkin pitää saada lisää – kesämökillekin.


Purskautimme vuosimiljoonien hiilikerääntymisen 200 vuodessa – ilmakehään

Ihmiskunta purskautti ilmakehään elintasokaasuja sellaiset määrät, joiden synnyttämiseen maan poveen itse biosfäärin biomassoilta meni arviolta 10-30 miljoonaa vuotta. Eipä siis olekkaan ihme, että ilmakehä paisuu muun muassa hiiilidioksidista – biokasvulle välttämättömästä kaasuseoksesta 2] – josta kaltaisemme hiilielämä on mahdollistunut.
...
2] Ravinto loppuu – lisää hiilidioksidia! - http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisu...4-hiilidioksia -


Ongelma oli se, että päästömäärämme on ollut aivan liian suuri sekä suhteeton ja näin biosfäärin evoluutio ei ole ehtinyt mukaan, vaan on jäänyt ”mikkelin asemalle” – kun ihmisen piti päästä nopeammin, kiihtyvämmin ja useammin yhä useampiin sekä kaukaisempiin paikkoihin kokemaan 3], kun mikään ei riittänyt ...
...
3] Mihin matkustaisit, jos olisit ainoa ihminen maan päällä – mutta kaikki laitteet, tekniikat, lentokoneet yms., hotellit, palvelut (ilman ihmistä) toimisivat, kuitenkin olisit aina yksin ja ainoa ihminen – ravintolan pöydässäkin.


Nyt lasti on kirjaimellisesti päällämme –

merenpinta nousee hukuttaen maallisesti varakkaimpien merenranta-asunnot merielämän asujaimistoiksi – mikäli meriin jotain monimuotoisuuselämää jäljiltämme jää. Osa mantereista kuivuu aavikoiksi ja osa maa-alueista peittyy rankkasateisiin.

Vesieroosio vie biomassan mennessään – keräten sen merien pohjalle odottamaan ”elämän rakennusaineina” uusia uljaita ”ihmisrotuja” evolutiivisesti viisaampina huomaamaan, että keskinäisharmonia ja tasapaino biomassojen välillä on luontomonimuotoisuudelle välttämätöntä. Meille nykyihmiselle, kun ei mikään riittänyt – piti saada lisää, lisää ja lisää 4].
...
4] ”Globalisaatio kuluttaa pallomme loppuun?” - http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/1...en-lailla.html -
4] ”Pallomme kuuluu tasaisesti kaikille?” - http://www.tiede.fi/keskustelut/hist...t56267-15.html -

...
Mitä kirjoitimme jo vuosia sitten – kun elimme materialismin nousuhuumassa – piti saada lisää, lisää ja vielä kerran lisää. Näyttö- ja vertailutalousihminen halusi osoittaa kyvykkyyttä, voimaa ja lisääntymisen viriiliyttä, mutta .... .
LINK - http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/0...kanssa-ja.html -


[2006] On havaittavissa innokkaita ihmistä puolustavia ahaa-ilmiöitä, ettei pienen ihmisen vaikute muutakkaan ilmastoa. Kädenvääntöä harjoittavat tutkijat, elinkeinoelämä ja kuluttajat. Ihminen on mestari antamaan itselleen positiivisia ja vapauttavia synninpäästöjä.

Auringonottajat ovat tohkeissaan, kun paistaa niin kuumasti (esimerkiksi Australia), että suojakertoimia pitää lisätä kesästä toiseen. Punaniskoja ja paahtuneita "kahvinpapuja" seilaa kaupunkien ja maaseutujen rannoille. Samaan aikaan eläin- ja kasvitieteilijät pongaavat uusia lajeja kotoperäisten joukosta. Säätieteilijä selostaa, että on niitä kuumempiakin kesiä ollut, ainakin viimeisen sadan vuoden aikana. Grönlannin jäätikötkin tuntuvat sulavan nopeammin.


Ihminen on lyhytnäköinen ja hidasjärkinen,

jos hän todistelee itselleen kulutuksen mandraa ja sen vaikutetta kansantalouteen ja jatkuvaan kasvavan hyvinvoinnin autuaallisuuteen. Tosiasiassa merkittävin seikka on se, että ihminen käyttää apuvälineitä, jotka ovat tehdyt materiamuutoksilla käyttämällä ulkoista ihmisestä riippumatonta energiaa.

Ihmisen hyvinvoinnintavoittelu ja kasvuhegemonia perustuvat juuri nimenomaan tähän kiihtyviin materiamuutoksiin ja ulkoisen, kierrossa olevan lainaenergian käyttöön.


Hiilielämän muuntaminen liike-energiaksi

Juuri nyt poltamme autojemme moottoreissa sitä kasvuenergiaa kierrosta, joka syntyi miljoonia vuosia sitten. Me porasimme sen esiin ja syydämme jätökset muusta eläinkunnasta riippumatta ilmakehään. Ihminen on mestari siirtelemään itseään ja tavaroitaan paikasta toiseen, itseasiassa koko elämämme toinen kliimaksi on siinä. Ensimmäisen me tiedämmekin – vain kiinalaiset ovat sitä lähteneet patoamaan.


Eläinkunta ei käytä harmoniassaan apuvälineitä,

ne saalistavat suoraan ja eliminoivat heikot ja huonokuntoiset pitäen populat elinvoimaisina ja lisääntymiskykyisinä kokonaistasapainon järkkymättä, tiedostamattaan. Ihminen haalii toimeentuloansa eliönaapurilta; muulta kokonaiskasvustolta siihen tahtiin, että riittävyyden rajat häämöttävät.

Ihminen on onnistunut tuhoamaan jo menneisyydessä omia erillispopulaatioitaan mm. ryöstäviljelemällä tai omalla nahistelulla omistamisesta ja vallanhalusta. Ihmiselle ei riitä luontainen sille kuuluva reviiriys.


Ilmasto muuttuu oli ihmistä tai ei

Ihminen ei tiedä kaikkia muutosprosesseja eikä tapahtumajatkumoita, joita on nopeita ja äärimmäisen hitaita. Tiede selostaa aina enemmistöperiaatetta ja tiedeyhteisön hyväksyntää. Me vain unohdamme sen, että osuutemme ja tietomme ’syyn - ja seurauksen laeista’, ovat meille häviävän pieniä. Emme pelasta itseämme selittelemällä osallistumattomuuttamme ilmastomuutoksiin. Pitkässä skaalassa emme pelasta itseämme millään tutkimustuloksella tai uskomuksella.


Vastuuta vai ei – välinpitämättömyyttä tai huolehdintaa?

On vastuuntunnotonta polemisoida vaikutetekijöitä ilmaston muutoksien osalta auringolle, taustasäteilylle, avaruuden hiukkasmyrskyille tai muille vetovoimaisille aiheuttajille, niin ajatuksina kuin tieteellisenä "totuutena". Olisi mielekästä myös tutkia osuuttamme omiin ongelmiin, koska ne vaikuttavat säteilevästi myös muihin eliöryhmiin ja elämän edellytyksiin.


Lääkkeitä ilmasto- ja ympäristösärkyyn

Ylihuomenna voimme varautua mm. yksityisautoilun loppumiseen, rusketus- ja uteliaisuusmatkailun päättymiseen, lisääntyvien apuvälineiden kehittelyn ja kasvattamisen vähenemiseen. Yleensäkin materiaalisesti hyvin voivan väestönosan kulutuspuolittumiseen – eikä sekään muuten riitä.

Ihminen voisi etsiä omaa luonnonrauhaansa sisältänsä hyväksyen tasapainon, joka menetettiin, kun huomattiin käden jatkeeksi nuija, kuokka ja itse-ehtoisesti tehty tuli. Elinpiiri- ja mukavuudenhaluevoluutio hoiti hommat tähän päivään, jossa 200 vuodessa poltimme taivaan tuuliin ilmastomuutoksien siemeniksi energiamäärän, jonka valmistumiseen kaikkinensa muulta luonnolta meni kymmeniä miljoonia vuosia.

...
Ihmiselossakin toisen ihmisen syyllisyys on todennäköisempi kuin oma, ...ainakin niin me itsellemme usein perustelemme. Ehkä me olemme antaneet sen pienen kiihdykkeen, joka nopeuttaa prosesseja havaitsemallamme tavalla.Ilkka Luoma

http://www.ymparistoteollisuus.com


http://jontikka.blogspot.fi
http://www.facebook.com/first.ilkka
http://ilkkaluoma.kuvat.fi
AL US

[14353|866157] TIEDE

Tieteen päivät 2013 – Ilmatieteenlaitos/ Petteri Taalas
--- https://www.facebook.com/media/set/?...0652363&type=3 ---...
Sent
Cc: taru.tujunen@kokoomus.fi ; timo.laaninen@keskusta.fi ; juha.sipila@eduskunta.fi ; paavo.vayrynen@keskusta.fi ; tarja.cronberg@europarl.europa.eu ; eija-riitta.korhola@europarl.europa.eu ; presidentti@tpk.fi ; pekka.haavisto@fin.la ; Eero Paloheimo ; heidi.hautala@formin.fi ; satu.hassi@europarl.europa.eu ; sirpa.pietikainen@europarl.europa.eu ; pertti.salolainen@eduskunta.fi ; kimmo.tiilikainen@eduskunta.fi ; ville.niinisto@ymparisto.fi

Sent: Friday, February 15, 2013 11:17 AM
Subject: YMPÄRISTÖMIELIPIDE - Maapallo kuumenee, tarvitaanko jäähdytystä?
...

Gaia kuumenee - vähennämmekö kulutustamme?
(Media - Tiede -lehti 2/2013 kertoi tiedemiehistä, jotka vakavasti suunnittelevat maapallon jäähdytysjärjestelmiä - viemmekö ymmärtämättöminä ympäristöongelmamme ojasta allikkoon, kun emme edes nyt tiedä kaikkia kasvukulutustoimenpiteidemme seurannaisvaikutuksia?)
Laajenna
Orwelli 16.02.2013 01:03
Olisiko mitenkään mahdollista Luoma, että opettelisit kirjoittamaan huomattavasti lyhempiä kirjoituksia?
Ei noita sekalaisia rääppiäisiä pirukaan jaksa lukea asiasta riippumatta.
Laajenna
Koveri 16.02.2013 08:06
Vastaus kysymykseen "jäähdytelläänkö kulutustamme" on hyvin yksinkertainen. Ei jäähdytellä.
Perusteluina mainittakoon vaikkapa maapallon väkiluku, n. 7 miljardia
joka kaksinkertaistuu vuoteen 2080 mennessä.


http://en.wikipedia.org/wiki/File:Wo...-1800-2100.svg
Laajenna
Tony_Tiger 16.02.2013 20:07
Ensin se oli "kasvihuoneilmiö" mitä se ei kuitenkaan ollut, nyt se onkin vain "ilmastonmuutos" jota ilmasto on kautta aikain aina ollut - muuttuvaa. Sepä se kertookin sitten kaiken mitä tarvitsemme tietää aiheesta, ei mitään uutta auringon alla. Sillä auringon vaikutus ilmastoomme on huomattavasti suurempi kuin mitä ihmiset koskaan pystyvät saamaan aikaan. Keskittäisin huomioni mielummin ympäristön saastumisesta johtuviin ongelmiin ja saastumisen estämiseen kuin täyteen huuhaahan jota nykyisin siis "ilmastonmuutokseksi" kutsutaan.
Laajenna
Ilkka Luoma 20.02.2013 18:44
Lainaus: Orwelli kirjoitti: Näytä viesti Olisiko mitenkään mahdollista Luoma, että opettelisit kirjoittamaan huomattavasti lyhempiä kirjoituksia?
Ei noita sekalaisia rääppiäisiä pirukaan jaksa lukea asiasta riippumatta.

'Se lukee ken haluaa' - en muuta tapaani, jo senkään takia, koska palaute on ollut kannustava näihin artikkelityyppisiin esseekirjoituksiin ;-)
Laajenna
CanCan 21.02.2013 16:58
Aurinkovoimalat pitäisi kiireen vilkkaa sulkea ja kieltää mokoma puuhastelu. Energiahan tunnetusti ei häviä, muuttaa vain muotoaan. Jos auringosta tieten tahtoen imuroidaan maan päälle energiaa se päätyy hyötykäytön jälkeen hukkalämpönä ilmaan. Sen sijaan
puu, öljy, maakaasu ja hiili on jo tänne varastoituneet luonnolliseen kiertoon. Kuka muuten on sanonut että öljy on kertaluonteinen luonnonvara? Miksei sitä mukamas muodostuisi koko ajan lisää?
Laajenna
anarkistialkuasukas 22.02.2013 15:47
Lainaus: CanCan kirjoitti: Näytä viesti Jos auringosta tieten tahtoen imuroidaan maan päälle energiaa se päätyy hyötykäytön jälkeen hukkalämpönä ilmaan. Sen sijaan
puu, öljy, maakaasu ja hiili on jo tänne varastoituneet luonnolliseen kiertoon. Kuka muuten on sanonut että öljy on kertaluonteinen luonnonvara? Miksei sitä mukamas muodostuisi koko ajan lisää?
Aurinkoenergiaa tulee Maapallolle kaikesta huolimatta, otetaan se hyötykäyttöön tai ei, eli tuossa kohtaa erehdyit vain muutamalla sadalla valovuodella, ja mitä öljyyn tulee niin olet toki oikeassa, muodostuuhan sitä lisää kuten maakaasuakin mutta sangen hitaasti.
Laajenna
CanCan 22.02.2013 17:58
Lainaus: anarkistialkuasukas kirjoitti: Näytä viesti Aurinkoenergiaa tulee Maapallolle kaikesta huolimatta, otetaan se hyötykäyttöön tai ei, eli tuossa kohtaa erehdyit vain muutamalla sadalla valovuodella, ja mitä öljyyn tulee niin olet toki oikeassa, muodostuuhan sitä lisää kuten maakaasuakin mutta sangen hitaasti.
Ok... Hypoteettinen testi.... Laitamme kaksi rautapalloa aurinkoiselle pihalle tikun nenään. Pallo 1:een asennamme paraboloidipeilin joka suuntaa valon alustanaan olevaan palloon. Ehkä se peili jopa kääntyy servoillaan auringon mukana. Pallo 2 on pallo vain. Molemmat saavat saman säteilyn. Kumpikohan on illalla lämpimämpi?
Laajenna
anarkistialkuasukas 22.02.2013 18:30
Lainaus: CanCan kirjoitti: Näytä viesti Ok... Hypoteettinen testi.... Laitamme kaksi rautapalloa aurinkoiselle pihalle tikun nenään. Pallo 1:een asennamme paraboloidipeilin joka suuntaa valon alustanaan olevaan palloon. Ehkä se peili jopa kääntyy servoillaan auringon mukana. Pallo 2 on pallo vain. Molemmat saavat saman säteilyn. Kumpikohan on illalla lämpimämpi?
Lämmittele sä pallojas pallopää, Aurinko säteilee Maapallolle enemmän energiaa yhdessä päivässä, kuin ihmiskunta käyttää vuodessa.
Laajenna
CanCan 22.02.2013 19:15
Osuit asian ytimeen, aboriginaali. Ihminen ei voi vaikuttaa ilmastoon mitenkään.
Laajenna
anarkistialkuasukas 22.02.2013 21:56
Lainaus: CanCan kirjoitti: Näytä viesti Osuit asian ytimeen, aboriginaali. Ihminen ei voi vaikuttaa ilmastoon mitenkään.
Kyllä sitä muutamalla kymmenellä ydinpommilla saisi aikaan "ydintalven" koko Maapallolle.
Laajenna
Orwelli 22.02.2013 22:32
Lainaus: CanCan kirjoitti: Näytä viesti Ok... Hypoteettinen testi.... Laitamme kaksi rautapalloa aurinkoiselle pihalle tikun nenään. Pallo 1:een asennamme paraboloidipeilin joka suuntaa valon alustanaan olevaan palloon. Ehkä se peili jopa kääntyy servoillaan auringon mukana. Pallo 2 on pallo vain. Molemmat saavat saman säteilyn. Kumpikohan on illalla lämpimämpi?
Se hypoteesi merkitsee samalla, että se pallo 1 saa peilin pinta-alan suhteessa enemmän säteilyä kun pallo 2.
Suosittelen fysiikan alkeiskurssia, jotta jatkossa hypoteesisi olisivat edes alkeellisesti "oikeita".
Laajenna
Jamo3 25.02.2013 21:19
Lainaus: anarkistialkuasukas kirjoitti: Näytä viesti Kyllä sitä muutamalla kymmenellä ydinpommilla saisi aikaan "ydintalven" koko Maapallolle.
Mutta nou hätä jos sinulla on se kuuluisa armeijan viitta joka pelastaa siltä säteilyltä mutta vettähän se piti saatanan huonosti. T. 1981 jääkäri.
Laajenna
Ilkka Luoma 27.02.2013 20:12
Liuskekiviöljy sotkee ilmastonmuutoksen kiihtyvään vauhtiin - on odotettavissa, että liikenepolttonesteitä tulee ylitarjontaa - täytyy laittaa lisää ympäristöveroja!
Laajenna
anarkistialkuasukas 03.03.2013 01:31
Lainaus: Jamo3 kirjoitti: Näytä viesti Mutta nou hätä jos sinulla on se kuuluisa armeijan viitta joka pelastaa siltä säteilyltä mutta vettähän se piti saatanan huonosti. T. 1981 jääkäri.
http://www.varusteleka.fi/fi/product...anruskea/22682
Laajenna
Ilkka Luoma 27.05.2013 19:31
Lainaus: anarkistialkuasukas kirjoitti: Näytä viesti Kyllä sitä muutamalla kymmenellä ydinpommilla saisi aikaan "ydintalven" koko Maapallolle.

Jaaha, että tälläinen ratkaisu! Lääkitys?
Laajenna
Para 29.05.2013 14:43
Lainaus: anarkistialkuasukas kirjoitti: Näytä viesti http://www.varusteleka.fi/fi/product...anruskea/22682
Pitänee hommata ensikerran kun olen Suomessa
Laajenna
Ilkka Luoma 29.07.2013 10:21
Pitkä asiansatunteva tutkimus - Metsien ja peltojen hiiltä häviää jonnekkin!
Laajenna
Ville55 29.07.2013 11:00
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti Pitkä asiansatunteva tutkimus - Metsien ja peltojen hiiltä häviää jonnekkin!
Häviää? Täältä saa aivan toisenlaisen käsityksen: http://cybele.bu.edu/biomass/ar/pnas/261555198v1.htm
Laajenna
Ilkka Luoma 15.08.2013 04:17
Lainaus: Ville55 kirjoitti: Näytä viesti Häviää? Täältä saa aivan toisenlaisen käsityksen: http://cybele.bu.edu/biomass/ar/pnas/261555198v1.htm
Tieteellisiä tutkimuksia tehdään siellä ja täällä - mihin voit luottaa, kun kyseessä asia, johon tavallinen ihminen ei millään pääse käsiksi - kuin tunteella.
Laajenna
Orwelli 15.08.2013 14:44
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti Tieteellisiä tutkimuksia tehdään siellä ja täällä - mihin voit luottaa, kun kyseessä asia, johon tavallinen ihminen ei millään pääse käsiksi - kuin tunteella.
Aika moneen tutkimukseen pääsee käsiksi ja sen voi lukea...
Laajenna
Ilkka Luoma 19.08.2013 17:28
Lainaus: Orwelli kirjoitti: Näytä viesti Aika moneen tutkimukseen pääsee käsiksi ja sen voi lukea...

Tutkimustuloksien yhteisenä ongelmana on koko ajan tarkentuvat mittausmenetelmät, jotka muuttavat lopputulosta tai jonkin "rajan" ylitettyään muuttavat koko johtopäätöksen!
Laajenna
Snajbel 20.08.2013 10:22
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti Tutkimustuloksien yhteisenä ongelmana on koko ajan tarkentuvat mittausmenetelmät, jotka muuttavat lopputulosta tai jonkin "rajan" ylitettyään muuttavat koko johtopäätöksen!

pahimmillaan on - epätarkkaa mallintamista jossa ennakkoon annetut suureet ja määreet heittävät todellisuuden kanssa. Se on hieman kuin raamatun tulkinta: kun sisältö ei enää vastaa nykyisiä käsityksiä, tehdään aikaan sopivia tulkintoja, vaikkakin ovat kaukana alkuperäisistä teksteistä...
Laajenna
Ilkka Luoma 23.08.2013 10:05
Lainaus: Snajbel kirjoitti: Näytä viesti pahimmillaan on - epätarkkaa mallintamista jossa ennakkoon annetut suureet ja määreet heittävät todellisuuden kanssa. Se on hieman kuin raamatun tulkinta: kun sisältö ei enää vastaa nykyisiä käsityksiä, tehdään aikaan sopivia tulkintoja, vaikkakin ovat kaukana alkuperäisistä teksteistä...
sotienkin tosiasiat määritellään voittajien taholta.
Laajenna
Sähkömies 14.09.2013 10:51
Lainaus: CanCan kirjoitti: Näytä viesti Osuit asian ytimeen, aboriginaali. Ihminen ei voi vaikuttaa ilmastoon mitenkään.
Miten fossiilisten polttoaineiden hiili ei vaikuttaisi ilmastoon kun luonnollisesti ilmakehään päätyvä hiili vaikuttaa?
Laajenna
Sähkömies 14.09.2013 10:56
Lainaus: CanCan kirjoitti: Näytä viesti Ok... Hypoteettinen testi.... Laitamme kaksi rautapalloa aurinkoiselle pihalle tikun nenään. Pallo 1:een asennamme paraboloidipeilin joka suuntaa valon alustanaan olevaan palloon. Ehkä se peili jopa kääntyy servoillaan auringon mukana. Pallo 2 on pallo vain. Molemmat saavat saman säteilyn. Kumpikohan on illalla lämpimämpi?
Jos pallot saa samanverran säteilyä, ne ovat samanlämpöisiä. Paraboli antenneja käytetään yleensä keräämään säteilyä isommalta alalta. Jos anettin pinta-ala on kymmeniertainen pallon kaksiulotteista pinta-alaa suurempi, se saa kymmenkertaisen määrän säteilyä, lämmön haihtuminen kasvaa lämmön noustessa niin pallon lämpötila ei ole ihan kymmenkertainen..
Laajenna
Ville55 19.09.2013 12:29
Lainaus: Sähkömies kirjoitti: Näytä viesti Miten fossiilisten polttoaineiden hiili ei vaikuttaisi ilmastoon kun luonnollisesti ilmakehään päätyvä hiili vaikuttaa?
Hiilidioksidin kaksinkertaistuminen ilmakehässä aiheuttaa yhden asteen keskilämpötilan laskennallisen nousun. Se ei kuitenkaan alarmisteille riitä, vaan pitänyt alkaa keksiä mitä ihmeellisimpiä takaisinkytkentäkeksintöjä, joilla ihmisiä pelotellaan.

Onneksemme luonto ei noita vääristelyitä kuuntele, vaan on pitänyt maapallon kieskilämpötilan käytännössä ennallaan koko tämän vuosituhannen ajan.
Laajenna
Ekologi 19.09.2013 13:26
Lainaus: Ville55 kirjoitti: Näytä viesti Hiilidioksidin kaksinkertaistuminen ilmakehässä aiheuttaa yhden asteen keskilämpötilan laskennallisen nousun. Se ei kuitenkaan alarmisteille riitä, vaan pitänyt alkaa keksiä mitä ihmeellisimpiä takaisinkytkentäkeksintöjä, joilla ihmisiä pelotellaan.

Onneksemme luonto ei noita vääristelyitä kuuntele, vaan on pitänyt maapallon kieskilämpötilan käytännössä ennallaan koko tämän vuosituhannen ajan.
Korjaus: se aiheuttaa arviolta 2-4 asteen lämpenemisen.

Unohdat sitten sopivasti, että ilmasto on lämmennyt lähes asteen sadassa vuodessa, vaikka viime vuosisadan puolivälissä oli yli kymmenen vuoden jakso, jolloin lämpenemistä ei tapahtunut juuri ollenkaan.

Lisäksi on syytä huomata lämpenemisen hidastumisen koskevan lähinnä ilmakehää ja maanpintaa ja että suurin osa lämpöenergiasta sitoutuu meriin.

p.s. On edelleenkin ihan oma ongelmasi, jos koet takaisinkytkennätkin pelotteluna. Järkevälle ihmiselle ne kertovat lähinnä tieteen ja teknologian kehittymisestä, joka mahdollistaa mm. entistä realistisempien ja monimutkaisempien mallien rakentamisen.
Laajenna
Ville55 19.09.2013 14:19
Lainaus: Ekologi kirjoitti: Näytä viesti Korjaus: se aiheuttaa arviolta 2-4 asteen lämpenemisen.
Minkä tiedon mukaan?
Laajenna
Orwelli 19.09.2013 14:59
Lainaus: Ville55 kirjoitti: Näytä viesti Minkä tiedon mukaan?
Alarmistimallien mukaan - ei minkään muun.
Laajenna
Lisätietoa Yhteydenotto Lisää keskustelupalsta