Tämä keskustelupalsta on arkistoitu, eikä tänne ilmesty enää uusia viestejä.
Ilkka Luoma 24.05.2013 13:39
Uskonto kehittyi ja löytyi avuksi, kun ei ymmärretty tai osattu selittää jotain tuntematonta ja ennen kokematonta. Ihminen yksilöllisyydessään oivalsi itselleen monia uskontoja – kullekkin tarpeensa *] ja halunsa kuin tuntonsakin mukaisesti. Maailma odottaa nyt uskontojen sotaa – vaikka esimerkiksi meillä Suomessa valtionuskonnostamme evankelis-luterilaisuudesta erotaan kiihtyvällä tahdilla – rahanko vuoksi ?


EU-Eurooppa kipristelee maahanmuuttajista, kun oli saatava nöyriä työhalukkaita työntekijöitä, jotka tekevät ne duunit, mitkä eivät ”valkoiselle alkuperäeurooppalaiselle” kelvanneet – solidaarisuusinnoissamme otimme/ otamme vastaan myös pakolaisia, joissa on aitoja sekä sellaisia, jotka kulkevat helpon rahan perässä. Viattomuus ei ole kaikkien hyve, eikä sinisilmäisyys ”pahe”.

Kristittyä pidetään maallistuneena, suvaitsevana ja tavaroistaan kiinnipitävänä – olemme maallisessa näyttö- ja vertailutaloudessa **]. Jaamme vain sen verran, että pakolaisille annetaan se minimi, joka voitelee pahaa oloamme kehitysmaiden ryöstöstä 1] – niin raaka-aineina kuin energiana. Luulemme maksavamme velkaa riistetyille.


Lakikirjat Raamattu ja Koraani

Meillä uskontomme tarjoaa lakikirjaksi Raamatun, joka on jäänyt suurimmalle osalle tuntemattomaksi. Emme osaa arvostaa hienosti kirjoitettua lakikirjaa. Islamistisissa maissa sen sijaan Koraania 2] arvostetaan ja kunnioitetaan suuresti – se on Elämä ja pyhitys sille. Koraani on Ikuinen Elämän kirja, ja se on lakikirja, josta kumpuaa suvaitsevaisuus. Ongelmaksi kaltaisellemme ymmärrykselle on syntynyt Koraanista tehdyt ”sovellukset” sharia ja sunna 3] - ne aiheuttavat eripuraa myös islamistien omissa piireissä.


Lännessä eräät viisaat ovat oivaltaneet,

että maallinen hallinto on oivaltanut monissa maissa Islamin uskon mullaheineen/ imaameineen 4] erinomaiseksi byrokratiaksi ja valtion staattisuuden säilyttäjäksi ja järjestyksen ylläpitäjäksi. Uskonoppineet mullahit/ imaamit ja muftit/ ajatollah´it 5] eivät ole persoja maalliselle mammonalle – heille merkitsee enemmän henkinen valta, yhteys henkeen, lain tulkinta (sharia) ja ote muhamettilaisiin, Koraanin ja ”sovellusten” kautta.

Onkin sanottu, että Islam on halvin valtakoneisto ylläpitämään järjestystä omien keskuudessa. Mullahien ja Koraanin arvostus on korkealla ja niiden kaikkivoipaisuutta ei koskaan kyseenalaisteta. Islamilaisuus on osa valtiokoneistoa, joka huolehtii tavallansa ihmisistä kouluista hautaan.


Me lännessä emme ole oppineet ehdotonta kunnioitusta kristinuskoamme,

Raamattua ja pappejamme kohtaan – me olemme tottuneet kyseenalaistamaan, ja samalla olemme oppineet suvaitsevaisuuden ja lipeämisen ehdottomuuden tieltä. Ehdottomimmat ovat reviirivalloittajia ja suvaitsevaiset luovuttajia. Me olemme täällä lännessä kristillisine arvoinemme antajan asemassa. Me otamme vastaan ja käännämme poskemme, mutta kuinka kauan?


Kullakin on pyhä oikeus uskoa omaansa

Ehdottomuus ei ole vahvuuksiamme; annamme vapaan oikeuden harjoittaa omia tapoja, vaalia omaa kulttuuria – suvaitsemme muiden kulttuureja, emme edes osaa pontevasti ehdottaa ”maassa maan tavalla, tai maasta ulos” - olemmeko häviäjien rintamalla?


Islam on nouseva järjestelmä,

mitä maalliset laajentumishaluiset nationalistihallinnot käyttävät sumeilematta hyväkseen. Minkä tahansa kaatuneen tai vielä kaatumattoman arabimaan maalliset hallinnot ovat hyvissä väleissä mullahien ja muftien kanssa – sillä ”pappiskasti” ylläpitää järjestystä, opinantoa ja Islamin kaidalla tiellä pysymistä – kaikki nämä edesauttavat maallisten enemmän tai vähemmän diktaattorien hallintoa.


Kunkin jumala on pyhä

Jumalalla on monta nimeä – Jumala, Jahve ja Allah – kullakin on poikansa ja/tai profeettansa. Pojat ja profeetat ovat pyhiä, eikä viisauteen kuulu arvioida toisen vakaumuksellista uskoa omaansa.

Kolmen uskonnon kehdossa Jerusalemissa kohtaavat alku-uskonto juutalaisuus 6] sekä tämän ”perilliset” - kristityt ja muhamettilaiset. Kaikilla kolmella on yhteisiä ja erottavia tekijöitä. Silti Jerusalemissa on vallinnut enemmän tai vähemmän jännittynyt suvaitsevaisuus toistaan kohtaan – kaikkien osapuolien ääriliikkeitä ja fundamentalisteja lukuunottamaatta.


Saamme maistaa nyt ristin ja miekan omaa lääkettä!

Ehdottomuutta on esiintynyt myös lännessä – muistamme historian kirjoista kristityn maailman inkvisitiot, miekat ja ristit ryöstettäessä intiaaneja 7], aboriginaaleja kuin Afrikan alkuperäkansoja. Voimme arvata, että monilla kansoilla ja kansallisuuksilla on pitkä muisti, kun kristitty valtasi toisen omaa.


Mellakat 8] kielivät vallankumousta

Juuri nyt Ruotsi, kuten aiemmin Ranska – ehkä kohta moni muukin valtio kokee pienien aktivistiryhmien liikehdintää. Tuo liikehdintä saattaa olla ohjattua ja niiden takana voi olla uskonnollista ehdottomuusväriä – tavoitteena vallata uusia asemia, päinvastaisista puheista huolimatta. Suurin osa ihmisistä on rauhallista väkeä.


Suvaitkaamme älyä 9], oivallusta ja oman reviirimme puolustusta
[BLOG ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisu...eniperim%C3%A4 --- ]

Meille parhaaksi evääksi koituu ymmärrys, mitä toinen tekee ja siihen tarkasti kohdistetut ja oikeutetut oman reviirimme puolustustoimet, mikäli näin todella haluamme. Yksikään uskonto ei lopulta ”viimeisellä portilla” ole toistaan parempi – paremmuus syntyy vain meidän vajavaisten ihmisten mielissä. Uskonto itsessään ei aloita sotaa – vaan niiden kannattajat ja vastustajat. Me ihmiset luomme vastakkainasettelun.


...
VIITTEET
*] Uskonto yhteenkuuluvaisuuden luojana?” ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/0...alistunut.html ---
**] Näyttö- ja vertailutalous nostattaa kapinaa nuorista ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/0...ivokapina.html ---
1] ”Velkamme kehitysmaille?” ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisu...-kehitysmaille ---
2] Koraani, Jumalan luona oleva ikuinen kirja ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Koraani ---
3] Saria ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/%C5%A0aria ---
3] Sunna - profeetta Muhammadin elämäntapa ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Sunna ---
4] Koraanin oppinut opettaja; seurakunnan hoitaja ~ http://en.wikipedia.org/wiki/Mullah ---
5] Laintulkitsija (sharia) – antaa fatwan ~ http://en.wikipedia.org/wiki/Mufti ---
6] ”Rauhan esteenä oleva muuri” ~ http://www.tiede.fi/keskustelut/hist...kaa-t7703.html ---
7] Mahtavat inkat tuhonneet risti ja miekka ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/0...s-elamaan.html ---
8] Aktiivisten nuorten energiaa pitää osata ohjata ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/0...taa-osata.html ---
9] Kysymyksuä poliitikoillemme ~ http://jontikka.blogspot.fi/2013/05/...ta-haluaa.html ---


...
PS
Tämä artikkeli ei pyri olemaan ”oppikirja” eikä olemaan ”oikeassa” islamilaisuudesta kuin kristillisyydestäkään tai profeetta Muhammad´sta, Jeesuksesta tai Jumalan oikeasta nimestä – vaan tämä selostaa länsimaalaisen silmin siitä asettelusta, joka haastaa kaikkia sopeutumaan vallitseviin oloihin – kuitenkin kunnioittaen kunkin tapoja, uskoa ja kulttuuria – kieltä unohtamatta. Voimme sanoa, että se maa tai valtio, jossa kukin tulee parhaiten toimeen omalla äidinkielellä, uskolla ja kulttuurilla – on paras isänmaa ja kotimaa.
…
Ilkka Luoma


:::
AL – US
BLOG 18675 IL
---24052013---
Laajenna
Kolvi 24.05.2013 14:12
Lue Luoma se Koraani kunnolla. Uudemmat surat kumoavat vanhemmat eli Medinan teksti on se mikä määrää. Ja se teksti on kaikkea muuta kuin suvaitsevaa. Islam on maailmanvalloitukseen tähtäävä ideologia, jolle kaikki keinot ovat sallittuja.
Laajenna
Ilkka Luoma 24.05.2013 14:18
Lainaus: Kolvi kirjoitti: Näytä viesti Lue Luoma se Koraani kunnolla. Uudemmat surat kumoavat vanhemmat eli Medinan teksti on se mikä määrää. Ja se teksti on kaikkea muuta kuin suvaitsevaa. Islam on maailmanvalloitukseen tähtäävä ideologia, jolle kaikki keinot ovat sallittuja.
Lähetin tämän artikkelin prof. Hämeen-Anttilalle arvioitavaksi.
Laajenna
Kolvi 24.05.2013 15:51
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti Lähetin tämän artikkelin prof. Hämeen-Anttilalle arvioitavaksi.
Laita viestiä mitä Hämeen-Anttila toteaa.
Laajenna
Pekka6 24.05.2013 17:19
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti Lähetin tämän artikkelin prof. Hämeen-Anttilalle arvioitavaksi.

Lainatkaa lähimmästä kirjastosta seuraava suomalainen jäsenlehti:

Marhaba Vuosikirja 1995, Suomalais-Arabialainen yhdistys ry

Lukekaa artikkeli:

Reformaattori Sudanista Abdullahi Ahmed An-Na'imin ihmisoikeusohjelmaMiksi muslimit valitsisivat allahin ja profeetta muhammadin jutuista juuri meitä länsimaisia miellyttävät kohdat oikeaksi islamiksi? Muslimeille oikea islam on sitä, että islam voittaa ja siihen muslimit tähtäävät noudattamalla allahia ja profeetta muhammadia tavalla, mikä meistä länsimaisista on väärä. Lopulta tapahtuva välienselvittely voi olla Balkanin toisinto mutta mittasuhteiltaan kuin toiselta planeetalta.
Laajenna
pikkuli 24.05.2013 17:56
En usko, että suvaitsevaisuudella rikollisuutta kohtaan saadaan mitään hyvää aikaiseksi.

Tervejärki olisi ihan hyvä ominaisuus kaikille. Jos joku/jotkut tekevät selviä rikoksia tulee miettiä, kuinka suhtautuisin jos tekijä olisi vaikkapa oma suomalainen naapurini!
Laajenna
Ilkka Luoma 25.05.2013 06:33
Voitammeko täydellä sodanjulistuksella? Emme, sillä muslimeja on niin paljon - jenkkikonservatiivi sanoo, että vain atomipommit pysäyttävät!
Laajenna
Kolvi 25.05.2013 12:07
Jollakin tavalla sen käärmeen pää olisi katkaistava. Sori käärmeet tuo vertaus. Nuke Kaba? Iran?
Laajenna
Esko A Perälä 25.05.2013 15:26
Lainaus: Kolvi kirjoitti: Näytä viesti Lue Luoma se Koraani kunnolla. Uudemmat surat kumoavat vanhemmat eli Medinan teksti on se mikä määrää. Ja se teksti on kaikkea muuta kuin suvaitsevaa. Islam on maailmanvalloitukseen tähtäävä ideologia, jolle kaikki keinot ovat sallittuja.
Totta! Islam on ns. lähetysuskonto, joka pyrkii kaikkialla levittäytymään keinoja kaihtamatta.
Laajenna
Ilkka Luoma 25.05.2013 21:01
Lainaus: Esko A Perälä kirjoitti: Näytä viesti Totta! Islam on ns. lähetysuskonto, joka pyrkii kaikkialla levittäytymään keinoja kaihtamatta.

Voisikohan joku Koraanin hyvin tunteva islamisti kommentoida tätä?
Laajenna
Eetee 25.05.2013 21:13
Islam voittaa. No doubt about it.

Mutta itseä lohduttaa se että eliitti ja suvaitsevaisto kärsii lopulta eniten kun kurkkuja leikataan.
Ha ha!
Laajenna
perhosefekti 25.05.2013 21:45
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti Voisikohan joku Koraanin hyvin tunteva islamisti kommentoida tätä?
Kirjoitat uskonnoista...oletko itse uskonnollinen, ateisti, agnostikko...? Kuitenkin olet hahmottanut uskontojen syvimmän olemuksen; hallinta. (mahdollisesti vs hallitseva politiikka).
http://yle.fi/uutiset/buddhalaisvalt...ilukua/6658941
Laajenna
Esko A Perälä 25.05.2013 22:27
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti Voisikohan joku Koraanin hyvin tunteva islamisti kommentoida tätä?
En ole islamisti, mutta silti olen lukenut kertaalleen läpi Koraanin suomenkielisen painoksen ja kirjan sanoman mukaan olen tullut siihen tulokseen, että jokaisen muslimiyhteisön ja jokaisen kunnon muslimin yhtenä tehtävänä on käännyttää mahdollisimman monta vääräuskoista Islamin uskoon.
Laajenna
Esko A Perälä 25.05.2013 22:52
Lainaus: perhosefekti kirjoitti: Näytä viesti Kirjoitat uskonnoista...oletko itse uskonnollinen, ateisti, agnostikko...? Kuitenkin olet hahmottanut uskontojen syvimmän olemuksen; hallinta. (mahdollisesti vs hallitseva politiikka).
http://yle.fi/uutiset/buddhalaisvalt...ilukua/6658941
Uskontojen olemusta ja sanomaa seuraavana maallikkona olen tullut siihen tulokseen, että Luoman tietämys eri uskonnoista on aika pintapuolista ja paljolti virheellistäkin. Luoman uskontoihin liittyvistä kommenteista ei käy todellakaan selville se, mihin uskokontokuntaan hän itse kuuluu vai onko hän peräti ateisti. Kaikki hänen kommenttejaan lukeneet kyllä tietävät sen, että hän on kiinnostunut paljon eri uskonnoista.
Laajenna
Ilkka Luoma 25.05.2013 22:53
Mitä kristityt tekivät Ambomaalla?
Laajenna
Pekka6 25.05.2013 23:36
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti Mitä kristityt tekivät Ambomaalla?
Levittivät kristinuskoa.

Marksilaiset levittivät marksismi-leninismiä ja natsit kansallissosialismia. Sekä tietysti muslimit levittävät islamia.

Nyt kun ajatellaan yhteiskuntien vakautta ja eri ihmisryhmien vapauksia sekä oikeuksia järjestelmien sisällä ja mitä muuta on antanut maailmalle mikäkin ja madaltanut lapsikuolleisuutta ja pidentänyt elämää sekä luonut elämää helpottavia keksintöjä niin...

... olisiko Ambomaalle(kin) paras ratkaisu islam, marxismi-leninismi, kansallissosialismi vai sittenkin kristinusko? Jos siis tilanne olisi joko-tai, mikä olisi paras? Kristinusko.
Laajenna
tomsteri2 26.05.2013 12:03
Lainaus: Esko A Perälä kirjoitti: Näytä viesti En ole islamisti, mutta silti olen lukenut kertaalleen läpi Koraanin suomenkielisen painoksen ja kirjan sanoman mukaan olen tullut siihen tulokseen, että jokaisen muslimiyhteisön ja jokaisen kunnon muslimin yhtenä tehtävänä on käännyttää mahdollisimman monta vääräuskoista Islamin uskoon.
Kun kerran olet lukenut, kerro niistä Koraanin elämän iloisista asioista kertovia juttuja.
Laajenna
Ilkka Luoma 26.05.2013 12:10
Paratiisin solisevat suihkulähteet, viinirypäleet ja ujon kauniit naiset leyhyttelevät strutsin sulilla ... :-)
Laajenna
Kolvi 29.05.2013 19:00
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti Paratiisin solisevat suihkulähteet, viinirypäleet ja ujon kauniit naiset leyhyttelevät strutsin sulilla ... :-)
Ne 72 neitsyttä ovat arameaksi 72 kpl viinirypäleitä. Koraanin mainitsemista homopojista en mene takuuseen. Virrat maitoa, hunajaa ja viiniä (joka ei päihdytä). Vittu lienee piirretty tussilla jos sama logiikka pätee. Yleisesti ottaen ko. paratiisi on suunniteltu miehille.
Laajenna
kustbo 29.05.2013 23:17
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti Uskonnoilla on mahtava voima herkkiin miehiin...

Ja Bostonin pommittajienkin taustalla ilmeisesti oli fanaattinen äiti.
Laajenna
Ilkka Luoma 30.05.2013 02:58
Lainaus: kustbo kirjoitti: Näytä viesti Ja Bostonin pommittajienkin taustalla ilmeisesti oli fanaattinen äiti.
Stalinin ajan Nliiton matushkat pelastivat poikiensa kautta Nliiton Saksan kynsistä ...
Laajenna
Ilkka Luoma 30.10.2013 07:42
Eilinen YLE Islam ilta herätti rankasti kysymyksiä reviiripuolustuksesta!
Laajenna
Ilkka Luoma 06.03.2014 19:48
Miksi uskovaisten keskuudessa esiintyy fanaattisuutta?
Laajenna
Koba 06.03.2014 20:15
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti Miksi uskovaisten keskuudessa esiintyy fanaattisuutta?
Tarkoitatko Moskovan patriarkkaa,Venäjällähän tuotakin on alkanut esiintyä.
Laajenna
Abulafi 06.03.2014 20:30
Fanaattisuus liittyy ääri-ilmiöihin kuten ääriuskonnollisuuteen, äärinationalismiin ja valitettavasti myös puolue voi korvata järjen.
Onneksi mörhöt on vähissä nykyisin. Pitävät tosin kokoaan isompaa ääntä, mutta ei niitä tarvi kuunnella.
Laajenna
Ilkka Luoma 08.03.2014 14:17
Lainaus: Abulafi kirjoitti: Näytä viesti Fanaattisuus liittyy ääri-ilmiöihin kuten ääriuskonnollisuuteen, äärinationalismiin ja valitettavasti myös puolue voi korvata järjen.
Onneksi mörhöt on vähissä nykyisin. Pitävät tosin kokoaan isompaa ääntä, mutta ei niitä tarvi kuunnella.

Millaisia ääriaineksia muussa eläinkunnassa esiintyy?
Laajenna
Ilkka Luoma 08.03.2014 14:17
Lainaus: Koba kirjoitti: Näytä viesti Tarkoitatko Moskovan patriarkkaa,Venäjällähän tuotakin on alkanut esiintyä.
Onko kaikissa aate- ja uskontosuunnissa omat ääriaineksensa, fanaattisen sokeat, ja vain itselleen avoimet?
Laajenna
Ilkka Luoma 16.05.2014 14:10
Mitä tuumaat ääri-islamisteista ja äärijuutalaisista?
Laajenna
Kolvi 16.05.2014 16:03
Islam ei ole uskonto vaan barbaarinen alistava valloitusideologia joka tähtää muun maailman saattamiseen sharian alle. Siitä on oikeasti leikki kaukana. Ääri-islamisteja ei ole, on vain koraaninsa hyvin lukeneita ja sisäistäneitä muslimeja: perusdogmeihin kuuluu väkivalta ja alistaminen sekä muiden kulttuureiden brutaali tuhoaminen. Äärijuutalaiset ovat rajoittuneemmin kahjoja.
Mitä suvaitsevaisuuteen tulee niin muslimit ovat nokkelasti ja viekkaasti käyttäneet länsimaiden suvaitsevaisuutta hyväkseen ja ikäänkuin uskonnon viitan alla levittäytyneet voimakkaasti ja laajasti läntisellekin alueelle. Edessä tulee olemaan melkoinen mittelö, veikkaan.
Laajenna
Olevainen 16.05.2014 17:07
Lainaus: Esko A Perälä kirjoitti: Näytä viesti Totta! Islam on ns. lähetysuskonto, joka pyrkii kaikkialla levittäytymään keinoja kaihtamatta.
Eipä taida sitten mitenkään olennaisesti poiketa krisinuskosta mikä sekin pyrkii, ja on paljolti päässytkin, kaikkialle levittäytymään eikä niitä keinojakaan ole ole pahemmin kaihdittu ja nykyään, ainakin noista mielipiteistä mitä näkyy fasebookin kautta lehtiin ilmestyvän (en ole facebookissa enkä menekkään) missä tehdään kristyistä marttyyrejä ja oletetaan kristityt ainoiksi puhtaiksi ja pelastuviksi ihmisiksi. Ja mitä tulee yleiseen fundamentalististen kristittyjen ryhmittymien käytökseen toisia kristittyja ryhmittymiä ja "uskottomia" kohtaan ei sekään jää eikä ole jäänyt historiassakaan mitenkäään jälkeen siitä miten fundmentalistiset islamin uskoiset käyttäytyvät muita kohtaan.
Kristittyjen tulisi hävetä kun tekeytyvät erityisen vainotuiksi ja tekevät itsestään marttyyrejä vaikka ovat itsekkin tosi päteviä siinä muunuskoisten vainossaan. Eivät ole mitenkään parempia kuin ne jotka tekevät muissa uskonnoissa samoin kuin he. Kristyttjä fundamentalistejakin löytyy pilvin pimein maailmasta.
Jumalaan voi aivan hyvin uskoa ilman uskoa mihinkään uskontoon eikä raamattua voi ottaa joka kohdaltaan ohjenuoraksi sillä sekin on täynnä toinen toistaan poissulkevia asioita ja ristiriitaisuuksia opetuksissaan.
Jos yrittää parhaansa mukaan elää kymmenen käskyn mukaan niin siinä pääsee hyvässä ihmisyydessä paljon pitemmälle kuin mihinkään ihmisen kehittämään uskontoon fanaattisesti uskomalla ja muita pakottamalla siihen omaan uskoonsa uskonnostaan.
Tulisi uskovaistenkin tiedostaa se että ensin tulisi olla usko Jumalaan eikä usko uskontoon. Oli se uskonto sitten mitä hyvänsä. Vaikka ateistin usko siihen ettei Jumalaa ole. Kymmenen käskyä on ihan hyvä ohjenuora ateistillekkin, jumalan voi itselleen tehdä mistä vain ja on niitä niitäkin jotka luulevat olevansa itse jumala.
Laajenna
Lisätietoa Yhteydenotto Lisää keskustelupalsta