Tämä keskustelupalsta on arkistoitu, eikä tänne ilmesty enää uusia viestejä.
Ilkka Luoma 25.07.2014 15:46
Vuonna 1941 kesällä [Venäjä] - Neuvostoliitto koki yllättäen rajuimman hyökkäyksen koko historiansa aikana; Saksan kolmas valtakunta Adolf Hitlerin jo aiemmin julkisanomana oli käynnistänyt maailman historian suurimman hyökkäyksen – operaatio Barbarossan.

Hyökkäyksen alettua Josif Stalin katosi julkisuudesta pariksi viikoksi – siksi syvältä diktaattorikolleegan ”yllätyshyökkäys” gruusialaisen Stalinin sydämestä otti. Stalin oli kadotuksensa aikana tehnyt päätöksen – kiveä ei jätetä kiven päälle; ja aloitti valtavan mobilisaation – paljolti USA:n tuella. Saksa ja Hitler oli lyötävä – oli alkanut sota superlatiiveissaan vailla vertaa – raakuudessaan, kuluttavuudessaan ja massiivisuudessaan, … tänä päivänäkin.

USA:n yksi suosituimmista presidenteistä, edesmennyt Ronald Reagan oli näyttelijän draamassaan päättänyt luhistaa pahan valtakunnan – Neuvostoliiton. Reagan aloitti historiallisen Tähtien sota projektin, jonka tarkoitus oli viedä sota avaruuteen, ja jonka todellinen tarkoitus oli kuristaa Neuvostoliiton kansantalous, tässä onnistuttiin ja Neuvostoliitto hajosi.


Nyt lännenmiehet – USA ja Englanti etummaisina koettavat luhistaa Vladimir Putinin Venäjän; liian suurena materiaalien ja energian lähteinä – liian suurena, ollen uhka lännen filosofioiden – demokratian ja vapaan sana levitykselle 1]. Tähän projektiin ei voi mahtua lännelle uhka idän jättiliitosta – Venäjän ja Kiinan kesken. Nyt on tarkoitus hajottaa Venäjä pienempiin osiin ja vähintäänkin rajoittaa idän filosofian vaikute ”volgan mutkille”.


Josif Stalin oli ainoa II Maailmansodan voittajajohtaja,

joka eli ja kuoli loppuun saakka suvereenina ja voittamattomana. Ainoa voittaja oli Stalin itse ja kuolema. Lopussa hourailevan generalissimuksen yksityishuoneiston ovikin uskallettiin avata vasta tuntien päästä täyden hiljaisuuden alkamisesta. Venäläisillä on kaipuu voimakkaisin johtajiin – jonka kovassakin kurissa päämäärät saavutetaan.

Nyt ajatellaan lännen kulutusjuonteisessa maailmassa, että Venäjä luhistetaan ja ainakin isällisesti ohjataan ruotuun. Ruotua viitoitetaan Naton ja EU:n laajentumiskehityksellä. EU:lla on niin kutsutusti ”pienet munat”, mutta paljon eriäviä mielipiteitä, kun Saksakaan ei ole saanut historiaa toistavaa otetta eurooppalaisesta kulttuurista – talous alkaa olemaankin jo Saksan näpeissä. Saksa tarvitsee Venäjän raaka-aineet ja energiat – samalla Saksa on yhdessä Venäjän kanssa euroopparauhan takuumies.


Ukrainan kriisin myötä,
[ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/0...nilla-tai.html - ]

lännenmiesten talouspakotteiden 2] ja Naton leviämisen vuoksi Putin on käynnistämässä jättimäisen mobilisaation, jolla se pyrkii irtautumaan lännen rasitteista talouttaan kohtaan. Venäjä kääntyy hitaasti idemmäksi – kohti Kiinaa, jonka valtavat rahoitusvarat voivat korvata koko läntisen rahoituksen, jota Venäjä tarvitsee vielä parikymmentä vuotta.

Venäjä vihjaa Kiinalle talouskaavaa ”Kiina + Venäjä > USA + EU” 3], tuo kaava voi muuttua myös sotilasvahvuudeksi. Kiinaa asia kiinnostanee, koska se tarvitsee vieläkin enemmän raaka-aineita ja energiaa kuin Saksa. Kiina saa rahoitukselleen reaalivakuudet Itä-Siperiasta. Siperia on opettanut riittävyydellään maailman suurimman talousvaikuttajan mittaamattomilla vesi-, mineraali- ja puuvaroilla.


Talousyhtälökaava on hyvin realistinen,

rahaa on – Kiinan valuuttavaranto *] on 3993 mrd USD [6/2014], varanto on kasvanut vuoden 2005 arvosta 819 mrd USD, massiiviseksi taseeksi operoida kiinalaisten pyrkimyksien täyttämiseksi. Siperiassa on sitä mitä Kiina tarvitsee – erityisesti Baikalissa juoma- ja talousvettä.
…
*] Kiinan talouslukuja (Suomen Pankki/BOFIT) ~ http://www.suomenpankki.fi/bofit/seu...s/default.aspx -

...
Putinin käynnistämä puolustusteollisuuden mobilisaatio tulee vääjäämättä kasvattamaan Venäjän taloutta **] (muistamme USA:n vastineet Korean - ja Vietnamin sotien ajoilta – talouspurske ja työtä). Tämä Venäjän mobilisaatio on myös mahdollisuus Suomelle, meillä on paljon korkeateknologiaan, joka tukee Putinin (muitakin) hankkeita ja me saamme vientiä ja työtä. Kiina rahoittaa alkavat kehitysprojektit, saaden samalla itse potentiaalia omiin massiivipyrkimyksiin rakennettaessa vastinetta Yhdysvaltain nykyiselle talous- ja sotapotentiaalille.
…
**] Venäjän talouslukuja (Suomen Pankki/BOFIT) ~ http://www.suomenpankki.fi/bofit/seu...s/default.aspx -


Yhdessä Kiina ja Venäjä kykenevät toimiin,

jolloin lännenmies on USA:ssa pakon edessä houkuttelemaan EU omaan kelkkaansa (vapaakauppaneuvottelut). Mikäli me olemme jenkkimarionetteja englantilaisten tyyliin, vaivumme tähän rooliin. Jos taas ymmärrämme oman tahdon merkityksen ja eurooppalaisen vaikutteen vahvistamisen – hakeudumme myös itäiseen liittoon, johon ainakin Saksa halunnee – mittaamattomien markkinoiden vuoksi. Saksa tietää, että elämme kiinalaisten vuosisataa 4]. ---jatkuu---
Laajenna
Ilkka Luoma 25.07.2014 15:48
Osa 2 ---jatkuu---

Kiina ei lyö ovia kiinni Yhdysvaltoihin,
[Kun johtajat tapasivat … ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/0...usa-kiina.html - ]

mikäli USA ei sotkeudu liiaksi Kiinan omiin sisäisiin asioihin, joihin liittyvät erityisesti Kiinan läntinen osa, Tiibet ja Formosa (Taiwan) – näihin asioihin Kiina ei siedä muiden sotkeutuvan. USA joutunee purkamaan ”apuunrientämislupaukset” niin Taiwanin kuin Japaninkin osalta.

Valtapiirit on jaettu, ja näissä peleissä Venäjä ei jää soittelemaan kakkosviulua, vaikka olisi nyt läntisin mittarein Italian kokoinen kansantalous. Mikä on meidän suomalaisten rooli – no, se näkyy ensinnäkin kansan selvänä mielipiteenä Natoon liittymättömyydestä 5] – ukrainoista huolimatta.


Suomalaiset arkikansalaiset oivaltavat oman etunsa suurissa asioissa

Kansakuntamme ymmärtää pitkän itärajan, venäläiset turistit, oman historiansa, Suuriruhtinaskunnan mukanaan tuomat kipinät itsenäisyydellemme ja sen, että idässä ovat suuret markkinat tuotteillemme ja konsultaatioillemme. Olemme aivan erilaisessa asemassa kuin Ruotsi, Viro tai vaikkapa Ukraina ja Puola. Kansamme on natokallupeissa asiansa puhunut.


PS.
Ei meidän tule pyllistää mihinkään ilmansuuntaan, koska emme kumarrakaan. Me teemme kauppaa niin hyvin kuin osaamme, toimitamme hiukan yli mitä lupaamme ja maksamme sen, mikä on sovittu – emmekä jätä pulaan jos jokin tuote ei toimi – vaan kehitämme aina ”takuitamme” olla se paras ja uskottavin toimittaja - huomennakin, joka vastaa aina huutoonsa. Emme myöskään puutu muiden sisäisiin asioihin, silloin kuin ne eivät meitä suoraan koske.

VIITTEET
1] Ukrainassa kohtaavat itä ja länsi ~ http://aamulehdenblogit.ning.com/pro...si-sotajalalla -
2] Kopsahtavatko talouspakotteet lännenmiehen omaan nilkkaan? ~ http://jontikka.blogspot.fi/2014/07/...-nilkkaan.html -
3] Kaasua – komissaari Putin! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/0...rio-putin.html -
4] Kiina mobilisoituu ympäri maapallon ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustel...d.php?t=877321 – [12431]
4] Kasvaako Kiina jo liian nopeasti? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisu...stokyky-sietaa -
5] Kansalaisviisaus erottaa meidät Natosta! ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustel....php?t=1029728 - [13725]

EXTRA
Näkemyksiä Kiinasta – värittyvät paljolti arvioitsijoidensa värillisten lasien vuoksi ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/0...utti-ajaa.html -


Ilkka Luoma
http://ilkkaluoma.blogspot.fi
https://www.facebook.com/first.ilkka

AL Vf IL BL [Jon] BLOG 39016
---24072014---

doc.: venaja_kiina_liitto_24072014.doc – OpenOffice Writer
813 | 7518
Laajenna
BLAST 25.07.2014 15:52
Kiina ei voi lyödä USA:n markkinoita kiinni koska se tietäisi myös Kiinan loppua. Kiinan vienti elää täysin USA&EU-akselista ja ilman sitä myös loppuu Kiinan talous-valta.
Laajenna
Ita3 25.07.2014 16:03
Lainaus: BLAST kirjoitti: Näytä viesti Kiina ei voi lyödä USA:n markkinoita kiinni koska se tietäisi myös Kiinan loppua. Kiinan vienti elää täysin USA&EU-akselista ja ilman sitä myös loppuu Kiinan talous-valta.
Kiinan ulkomaankaupasta Venäjän osuus on 2%. EU+USA on noin 1/3:s osa.
Laajenna
Justin Case 2 25.07.2014 16:04
Kiina ja kiinalaiset yritykset ovat jättäneet valtavia määriä myynnistä saatuja dollareita kotiuttamatta ja missä pankeissa ja sijoituksissa rahat mahtavat olla tallessa.

http://money.cnn.com/2014/07/23/real...e-home-buyers/
Laajenna
bolan 25.07.2014 16:15
Putte on tallonut liian suurille varpaille. Tätä maailmaa pyörittää raha eikä mitkään diktattorit. Putin on ymmärtänyt täysin väärin kapitalismin. Kapitalismin ja kulutuksen kannalta tärkein kansanosa -keskiluokka puuttuu. Diktatuureja on kaadettu kuin heinää viimevuosien aikana.
Laajenna
Justin Case 2 25.07.2014 16:36
Lainaus: Justin Case 2 kirjoitti: Näytä viesti Kiina ja kiinalaiset yritykset ovat jättäneet valtavia määriä myynnistä saatuja dollareita kotiuttamatta ja missä pankeissa ja sijoituksissa rahat mahtavat olla tallessa.

http://money.cnn.com/2014/07/23/real...e-home-buyers/
Kiinalaiset ovat ostaneet asuntoja/taloja USA:sta viimeisen 12 kk aikana n 22 miljardin dollarin edestä. Noin puolet Kaliforniasta.

Paljonko kiinalaiset ovat ostaneet asuntoja Venäjältä?
Laajenna
bolan 25.07.2014 16:52
Lainaus: Justin Case 2 kirjoitti: Näytä viesti Kiinalaiset ovat ostaneet asuntoja/taloja USA:sta viimeisen 12 kk aikana n 22 miljardin dollarin edestä. Noin puolet Kaliforniasta.

Paljonko kiinalaiset ovat ostaneet asuntoja Venäjältä?
Kuka helvetti venäjälle haluaa? Suurinosahan sieltä haluaa pois.
Laajenna
Ita3 25.07.2014 17:01
Luoma ja & Co:n "amatööritutkimuslaitos" ei tunnu ymmärtävän mitä on reaalimaailmaa, eivät osaa tulkita yksinkertaisimpiakaan tilastoituja asioita. Pitkiä sepustuksia kyllä kirjoitaa, mutta ne eivät ole todellisuus. Kuten nyt vaikka tuo Venäjän merkitys Kiinan ulkomaankaupalle, 2%:n kauppa mahtuu tilastointivirheiden piikkiin.
Laajenna
kauheamies1 25.07.2014 17:10
Luoma on urpo lannanlevittäjä
Laajenna
Justin Case 2 25.07.2014 17:20
Lainaus: bolan kirjoitti: Näytä viesti Kuka helvetti venäjälle haluaa? Suurinosahan sieltä haluaa pois.
Miksi?
Laajenna
Hobbes 25.07.2014 17:23
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti lännenmiesten talouspakotteiden 2] ja Naton leviämisen vuoksi Putin on käynnistämässä jättimäisen mobilisaation, jolla se pyrkii irtautumaan lännen rasitteista talouttaan kohtaan. Venäjä kääntyy hitaasti idemmäksi – kohti Kiinaa, jonka valtavat rahoitusvarat voivat korvata koko läntisen rahoituksen, jota Venäjä tarvitsee vielä parikymmentä vuotta.

Venäjä vihjaa Kiinalle talouskaavaa ”Kiina + Venäjä > USA + EU” 3], tuo kaava voi muuttua myös sotilasvahvuudeksi. Kiinaa asia kiinnostanee, koska se tarvitsee vieläkin enemmän raaka-aineita ja energiaa kuin Saksa. Kiina saa rahoitukselleen reaalivakuudet Itä-Siperiasta. Siperia on opettanut riittävyydellään maailman suurimman talousvaikuttajan mittaamattomilla vesi-, mineraali- ja puuvaroilla.


Talousyhtälökaava on hyvin realistinen,
Eipä tuo kaava nyt niin realistinen taida olla. BRICS maiden, USA:n ja EU:n BKT on suurin piirtein samaa luokkaa (reilu 15 tuhatta miljardia kullakin). USA+EU on siis 2 kertaa niin suuri kuin BRICS.

Selvää on, että BRICS -maiden vaikutusvalta tulee kasvamaan, ja niiden taloudellinen koko on jo nyt merkillepantava. Mutta eivät ne vielä ole kunkkuja kukkulalla.

Ja yhtä kaikki Venäjä tarvitsee Kiinan ohella EU:ta, jonne se vie öljyä ja kaasua. Ei nykyisessä integroituneessa maailmassa mikään maa voi pyrkiä täysin omavaraiseksi tai se sahaa omaa nilkkaansa. Ja varsinkin globaalit rahoitusmarkkinat ovat niin tiiviissä yhteydessä, että sen sektorin talouspakotteet merkitsisivät Venäjälle todellisia ongelmia.

Putinin yritykset irtautua lännen vaikutuksesta, siis maailman talousjärjestelmästä, eivät tule onnistumaan. Korkeintaan tällä aiheutetaan vain vahinkoa omalle taloudelle.
Laajenna
Ita3 25.07.2014 17:24
Lainaus: Justin Case 2 kirjoitti: Näytä viesti Miksi?
Vaikkapa siksi, että kraanasta tulee puhdasta vettä.
Laajenna
bolan 25.07.2014 17:25
Suurinosa venäläisistä elää yhä kuin kivikaudella sananmukaisesti. Maailman talouden kannalta venäjä on pelkkä riski ja taakka.
Laajenna
Ita3 25.07.2014 17:29
Lainaus: Hobbes kirjoitti: Näytä viesti Eipä tuo kaava nyt niin realistinen taida olla. BRICS maiden, USA:n ja EU:n BKT on suurin piirtein samaa luokkaa (reilu 15 tuhatta miljardia kullakin). USA+EU on siis 2 kertaa niin suuri kuin BRICS.

Selvää on, että BRICS -maiden vaikutusvalta tulee kasvamaan, ja niiden taloudellinen koko on jo nyt merkillepantava. Mutta eivät ne vielä ole kunkkuja kukkulalla.

Ja yhtä kaikki Venäjä tarvitsee Kiinan ohella EU:ta, jonne se vie öljyä ja kaasua. Ei nykyisessä integroituneessa maailmassa mikään maa voi pyrkiä täysin omavaraiseksi tai se sahaa omaa nilkkaansa. Ja varsinkin globaalit rahoitusmarkkinat ovat niin tiiviissä yhteydessä, että sen sektorin talouspakotteet merkitsisivät Venäjälle todellisia ongelmia.

Putinin yritykset irtautua lännen vaikutuksesta, siis maailman talousjärjestelmästä, eivät tule onnistumaan. Korkeintaan tällä aiheutetaan vain vahinkoa omalle taloudelle.
Luoman kaava voi toteutua vain erittäin pitkällä ajalla. Mutta sen ajan aikana Brics-maat ovatkin kehittyneet (ellei Putin pilaa kehitystä) sivistysmaiden tasolle.
Laajenna
bolan 25.07.2014 17:30
Lainaus: Ita3 kirjoitti: Näytä viesti Vaikkapa siksi, että kraanasta tulee puhdasta vettä.
Eikä tarvitse paskoa ämpäriin.
Laajenna
Hobbes 25.07.2014 17:37
Lainaus: Ita3 kirjoitti: Näytä viesti Luoman kaava voi toteutua vain erittäin pitkällä ajalla. Mutta sen ajan aikana Brics-maat ovatkin kehittyneet (ellei Putin pilaa kehitystä) sivistysmaiden tasolle.
Niinpä. Kyllä siihen useampi vuosikymmen tarvitaan, ja suurimman kasvun tästä tulee nappaamaan Kiina ja kenties Intia. Venäjä tulee jäämään vain keskinkertaisten valtojen joukkoon taloudellisesti, vaikka sillä onkin suuri maa-ala ja ydinasepelote.

Tuosta Venäjän ja Kiinan demokraattisesta kehityksestä voi kuitenkin olla montaa mieltä. Jotenkin tuo 90-luvun euforia 'historian lopusta' a'la Fukuyama ja liberaalin demokratian voittokulusta on joutunut kyseenalaiseksi, ei vain Kiinan ja Venäjän, vaan myös Arabimaailman toimesta.
Laajenna
Kari J. Mattila 25.07.2014 17:38
Lainaus: bolan kirjoitti: Näytä viesti Putte on tallonut liian suurille varpaille. Tätä maailmaa pyörittää raha eikä mitkään diktattorit. Putin on ymmärtänyt täysin väärin kapitalismin. Kapitalismin ja kulutuksen kannalta tärkein kansanosa -keskiluokka puuttuu. Diktatuureja on kaadettu kuin heinää viimevuosien aikana.
Putin liikkuu sulavasti kauppamatkoillaan niin Kiinassa, Intiassa, Argentiinassa Brasiliassa ja loistavia sopimuksia syntyy. USA voi tietysti kokea sen varpaille tallomisena kun se on jäämässä dollareittensa ja valtavan velan kanssa muiden jalkoihin. Haussa on dollarille korvaava valuutta.
Laajenna
Hobbes 25.07.2014 17:41
Lainaus: Kari J. Mattila kirjoitti: Näytä viesti Putin liikkuu sulavasti kauppamatkoillaan niin Kiinassa, Intiassa, Argentiinassa Brasiliassa ja loistavia sopimuksia syntyy. USA voi tietysti kokea sen varpaille tallomisena kun se on jäämässä dollareittensa ja valtavan velan kanssa muiden jalkoihin. Haussa on dollarille korvaava valuutta.
Korvaava valuutta voisi olla vaikkapa laskennallinen valuuttakori:

http://www.wocu.com/
Laajenna
Justin Case 2 25.07.2014 17:42
Miksi kiinalaiset käyttivät viimeisen vuoden aikana n 22 miljardia dollaria asunto- jatalo-ostoihin USA:ssa?
Laajenna
bolan 25.07.2014 17:44
Venäjän talous on kuin kehitysmaiden tasolla. Omaa teollisuutta tuskin ollenkaan, ja sekin mitä valmistetaan on täyttä paskaa joita ei osta kuin diktatuurit, joille länsi ei myy mitään, sekä kehitysmaat. Kaikki perustuu luonnonvaroihin niin kuin kehitysmailla. Kaikki tietotaito venäjältä katoaa länteen. Suurinosa ihmisitä elää kuin kivikaudella... Kyseessä on mahdoton yhtälö.
Laajenna
Kari J. Mattila 25.07.2014 18:02
Lainaus: Hobbes kirjoitti: Näytä viesti Eipä tuo kaava nyt niin realistinen taida olla. BRICS maiden, USA:n ja EU:n BKT on suurin piirtein samaa luokkaa (reilu 15 tuhatta miljardia kullakin). USA+EU on siis 2 kertaa niin suuri kuin BRICS.

Selvää on, että BRICS -maiden vaikutusvalta tulee kasvamaan, ja niiden taloudellinen koko on jo nyt merkillepantava. Mutta eivät ne vielä ole kunkkuja kukkulalla.

Ja yhtä kaikki Venäjä tarvitsee Kiinan ohella EU:ta, jonne se vie öljyä ja kaasua. Ei nykyisessä integroituneessa maailmassa mikään maa voi pyrkiä täysin omavaraiseksi tai se sahaa omaa nilkkaansa. Ja varsinkin globaalit rahoitusmarkkinat ovat niin tiiviissä yhteydessä, että sen sektorin talouspakotteet merkitsisivät Venäjälle todellisia ongelmia.

Putinin yritykset irtautua lännen vaikutuksesta, siis maailman talousjärjestelmästä, eivät tule onnistumaan. Korkeintaan tällä aiheutetaan vain vahinkoa omalle taloudelle.
Monet EU-maatkin ovat kiinnostuneita Venäjästä. Ranska myy sotalaivoja ja Italia helikoptereita. Niitä ei moni maa pysty ostamaan siinä mittakavassa kuin Venäjä. Siksi pakotepäätökset Euroopassa on niin vaikeita.
Laajenna
Nimismies 25.07.2014 18:53
Lainaus: bolan kirjoitti: Näytä viesti Putte on tallonut liian suurille varpaille. Tätä maailmaa pyörittää raha eikä mitkään diktattorit. Putin on ymmärtänyt täysin väärin kapitalismin. Kapitalismin ja kulutuksen kannalta tärkein kansanosa -keskiluokka puuttuu. Diktatuureja on kaadettu kuin heinää viimevuosien aikana.
Putin laittaa vankilaan opposition edustajat. Veikkaan venäjälle pikku kahinoita lähivuosina. Jeltsinin aikana viimeksi kaatui muureja.
Laajenna
Justin Case 2 25.07.2014 19:07
BRICS maat kompastuvat rehottavaan korruptioon.
Laajenna
Kari J. Mattila 25.07.2014 19:23
Lainaus: Nimismies kirjoitti: Näytä viesti Putin laittaa vankilaan opposition edustajat. Veikkaan venäjälle pikku kahinoita lähivuosina. Jeltsinin aikana viimeksi kaatui muureja.
Putin on suosionsa huipulla. Viimeksi Moskovassa oli Putinin vastainen mielenosoitus 2011. Nyt koko kansa on yhtenäisenä Putinin takana kun länsi painostaa Venäjää ja yrittää tehdä Venäjästä roistovaltion.
Laajenna
Fingerpori56 25.07.2014 19:30
Lainaus: Kari J. Mattila kirjoitti: Näytä viesti Putin on suosionsa huipulla. Viimeksi Moskovassa oli Putinin vastainen mielenosoitus 2011. Nyt koko kansa on yhtenäisenä Putinin takana kun länsi painostaa Venäjää ja yrittää tehdä Venäjästä roistovaltion.
Mistäköhän syystä siellä takapajulassa ei juuri mieltä osoiteta
Laajenna
Suomen Mies 25.07.2014 19:33
Lainaus: Fingerpori56 kirjoitti: Näytä viesti Mistäköhän syystä siellä takapajulassa ei juuri mieltä osoiteta
Jos se on takapajula, niin miksi se olisi uhka Suomalaisille?
Laajenna
Suomen Mies 25.07.2014 19:34
Lainaus: bolan kirjoitti: Näytä viesti Venäjän talous on kuin kehitysmaiden tasolla. Omaa teollisuutta tuskin ollenkaan, ja sekin mitä valmistetaan on täyttä paskaa joita ei osta kuin diktatuurit, joille länsi ei myy mitään, sekä kehitysmaat. Kaikki perustuu luonnonvaroihin niin kuin kehitysmailla. Kaikki tietotaito venäjältä katoaa länteen. Suurinosa ihmisitä elää kuin kivikaudella... Kyseessä on mahdoton yhtälö.
Näin on, siksi he eivät ole uhka Suomalaisille.
Laajenna
Justin Case 2 25.07.2014 19:38
Kiinan ja Venäjän kaasusopimus. Paljonko Kiina tulee menettämään raja-alueitaan laskujen maksamisen kähminnöissä?
Laajenna
Suomen Mies 25.07.2014 19:40
Lainaus: Justin Case 2 kirjoitti: Näytä viesti Kiinan ja Venäjän kaasusopimus. Paljonko Kiina tulee menettämään raja-alueitaan laskujen maksamisen kähminnöissä?
Se on Kiinan ja Venäjän välinen asia.

Ei meidän Suomalaisten.
Laajenna
Lisätietoa Yhteydenotto Lisää keskustelupalsta