Sisältövaroitus Näytämme tämän viestiketjun, koska se on poistettu alkuperäisestä sijainnista.

- Viestiketju on todennäköisesti poistettu hyvästä syystä.

- Emme suosittele tämän sisällön lukemista kenellekään!

"2 ylioppilasta" 13.03.2018 13:58
En ole koskaan ymmärtänyt miksi pitää olla jokin tietty kirja, vielä vähemmän sitä miksi pitää olla jokin tietty painos.

Kaikki saavat eteensä samat kysymykset ylioppilaskokeissa, riippumatta siitä mitä kirjoja opetuksessa on käytetty.

Ja se, että opettajat saattavat hylätät jonkin kurssin kun ei kirjaa ole lainkaan on nähdäkseni opettajan mielivaltaa. Kun kuulin tällaisesta en vielä silloin tiennyt miten toimia, mutta jos olisin samassa tilanteessa tietäisin nyt:

Tehkää oikaisupyyntö hylkäyspäätöksen tehneelle, ja jos ei peru hylkäystä valitetaan asiassa hallinto-oikeuteen.
Laajenna
"ns" 13.03.2018 15:28
Tässä tulee esiin digitaalisuuden kirous, digikirja päivittyy vain yhdelle, se on määräaikainen ja sitä ei voi mitenkään hyödyntää enää seuraavana vuonna.
Entisenä lukiolaisena ihmettelin myös sitä, miksi opettaja vaati ostamaan uuden painoksen kirjasta. Uudessa oli samat asiat vain laitettu eri järjestykseen.
Laajenna
"Masi" 13.03.2018 16:33
Sinun pitää opiskella opettajaksi niin alat ymmärtää miksi opetuksessa tarvitaan kirjaa.
Laajenna
"PM" 13.03.2018 16:37
Selvää rahastusta. Opetushallitus voisi halutessaan tehdä asialle jotakin.
Muuten, oliko se digitaalisuus joku kärkihanke..?
Laajenna
"Life is busines" 14.03.2018 07:44
Sieltä otetaan mistä saadaan. "Ilmaisia lounaita" ei ole, mutta rahastuksellakin pitäisi olla rajansa, samoin "ilmaisilla kirjoilla". Suomessa koulutetaan liikaa "valkolakkeja", kun kaikki eivät pääse yliopistoihin. Näin on. Valkolakki on täysin yliarvostettu tällä tiedon tasolla.
Laajenna
"Hoitakaa itse omat lapsenne" 14.03.2018 10:05
Paljon parjattujen 'suurten ikäluokkien' vanhemmat joutuivat itse kustantamaan lastensa koulutuksen, lukukausimaksut, koulukirjat, ateriat. Opintolainaa otettiin, jos vanhempien rahat eivät riittäneet. Ei ollut mitään ilmaisia opintorahoja kuten nykyään. Paskatöitäkin otettiin lomilla vastaan, koska niistäkin sai rahaa. Vain alakoulu, vanha kansakoulu, oli maksuton. Miksi nyt yhteiskunnan = muiden veronmaksajien pitäisi maksaa vieraiden lasten koulutus? Petteri Orpo valittaa valtion kassan tyhjyyttä. Tämä ei ole enää tasa-arvoa, että muilta otetaan väkisin rahaa vieraiden tarpeisiin.
Laajenna
Lisätietoa Yhteydenotto Lisää keskustelupalsta