Sisältövaroitus Näytämme tämän viestiketjun, koska se on poistettu alkuperäisestä sijainnista.

- Viestiketju on todennäköisesti poistettu hyvästä syystä.

- Emme suosittele tämän sisällön lukemista kenellekään!

"Lukija" 14.11.2017 11:59
Sama uutinen pitää lukea monesta paikasta ja jos on isompi uutinen niin selaa monen eri maan lehdet läpi. Foorumeilta ei kannata uutisia lukea. Suorilta en usko mihinkään.
Laajenna
"Setä Espoosta" 14.11.2017 12:47
Tästä muistui taas mieleeni vuosikymmenten takainen kysely. 60-luvulla Talja niminen taho kartoitti autoilevien kansalaisten käsitystä omasta ajokäyttäytymisestä ja siitä kuinka kyvykkäiksi he itsensä autoilijoina kokivat ja juurikin tuo kolme neljästä piti itseään keskivertoa parempana kuljettajana. Talja tosin ilmoitti kyselyn purkutilaisuudessa, että kolmannes autoilijoista jäi tavoittamatta.

Nyt sitten asiaan. Hieman pidän yltiöoptimisisena tuota arviota valeuutisten tunnistamisesta ja perustelen kirjoittamaani sillä, että juurikin tuo kolme neljästä kuluttaa päivittäin aikansa kaupallisten kanavien tarjontaa seuraten ja siihen yhtälöön ei kuulu uutisten analyyttinen seuraaminen. Tietysti, jos uutiskirjoa laajennetaan siten, että missien ilmavaivat, iskelmätaivaamme kirkkaimpien tähtösten toilailut ja urheilijasuuruuksiemme edesottamukset lasketaan uutisiksi, saattaa olla, että olemme jokseenkin palstalla.

Kannustan kaikkia silti lukemaan ja kuuntelemaan uutisia, siinä on tilaisuus samalla sivistää itseään ja se on kovaa valuuttaa nykymaailmassa, kokki-, laihdutus-, remontti-, parisuhde-, poliisi- ja autonrassausohjelmien melskeessä.
Laajenna
"Tammisiltalainen" 14.11.2017 13:19
"Totuuteen pyrkivän..." Niin, kenen totuudesta puhutaan, lukijan, toimittajan vai julkaisun omistajan "totuudesta"? Jostain kumman syystä Holmberg unohtaa täysin median omistajien näkökulman. Kaupallisen median on tarkoitus tuottaa rahaa omistajilleen. "Totuus" unohtuu silloin helposti jos halutaan miellyttää sidosryhmiä, eikä varsinkaan ärsyttää maksavia asiakkaita.
Laajenna
"Hip" 14.11.2017 16:10
Toisessa tutkimuksessa selvitettiin koulutuksen vaikutusta itse arviointiin.
Peruskoulun käyneet arvioivat mainosten vaikuttavan heihin vähän tai ei lainkann. Toisen asteen koulun käyneet arvioivat mainosten vaikuttavan heihin jonkin verran. Ja ylemmän asteen käyneet arvioivat mainosten vaikuttavan heihin merkittävästi.
Laajenna
Lisätietoa Yhteydenotto Lisää keskustelupalsta