Tämä keskustelupalsta on arkistoitu, eikä tänne ilmesty enää uusia viestejä.
Medborgare47 14.04.2014 11:13
Lainaus: Pms kirjoitti: Näytä viesti Venäjällä on keskitys Ukrainan ja Suomen rajalla. Toiseksi Venäjän sotainen ulkopolitiikka luo uhkakuvia Balttiaan ja Itä- Eurooppaan joten NATO valmistautuu.
Se on sen tehtävä ja siinä ei ole mitään provokatiivista. Kyllä Putin sen tiesi mitä tuleman pitää jos lähtee armeijoineen liikkeelle.
Mikä Venäjän "sotainen ulkopolitiikka"?

Eikös tässä viimeiset kolmekymmentä vuotta vain USA harjoittanut "sotaista ulkopolitiikkaa"? Mitä se ei ole saanut vapaaehtoisesti on se ottanut väkisin.

Ja näyttää jatkavan kuten Hitler aikanaan kunnes joku sen pysäyttää.
Valitettavaa on tietenkin että tuo pysäytys aiheuttaa syvemmän sukelluksen kuin toinen maailmansota.
Mutta tällä pasllollahan on aivan liikaa ihmisiä jo nytkin.
Laajenna
Koba 14.04.2014 11:25
Lainaus: Medborgare47 kirjoitti: Näytä viesti Venäjähän ei nimenomaan käytä kaasua kiristyksen välineenä. Se on myynyt ja myy kaasua edelleen Ukrainalle vaikka hallinto Ukrainassa on laiton eikä maksusta ole mitään varmuutta. Puhumattakaan maksamattomista laskuista.

Venäjä ei ole millään tavoin edes vihjannut näiden "pakote"-keskustelujen aikana sulkevansa kaasuhanat. ( ja öljyhanat)
Venäjä ei ole niin typerä eikä yksioikoinen.
Miten Ukrainan 2012 vaaleissa valittu parlamentti on laiton?
Laajenna
Pms 14.04.2014 16:26
Lainaus: Medborgare47 kirjoitti: Näytä viesti Mikä Venäjän "sotainen ulkopolitiikka"?

Eikös tässä viimeiset kolmekymmentä vuotta vain USA harjoittanut "sotaista ulkopolitiikkaa"? Mitä se ei ole saanut vapaaehtoisesti on se ottanut väkisin.

Ja näyttää jatkavan kuten Hitler aikanaan kunnes joku sen pysäyttää.
Valitettavaa on tietenkin että tuo pysäytys aiheuttaa syvemmän sukelluksen kuin toinen maailmansota.
Mutta tällä pasllollahan on aivan liikaa ihmisiä jo nytkin.
Sanotko että Venäjä on kovin rauhallista ja diplomaattista ulkopolitiikkaa harrastanut Ukrainan kohdalla ?
Ei se muutu sen tähden mikä historia jollain toisella maalla on.
Eikä se Venäjäkään Ukrainaan ole pysähtymässä.
Laajenna
Ilkka Luoma 29.04.2014 14:16
Putin ja Schröder Saksasta olivat oiva pari - vetivät kaasuputken ja ymmärtäisivät tänään, että artikkelin otsikko pitää täysin paikkansa!
Laajenna
Ilkka Luoma 14.05.2014 16:22
"Ellet voita vihollistasi - tee siitä ystävä" -kiinalainen kenraali tuhannen vuoden takaa.
Laajenna
Para 14.05.2014 16:27
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti "Ellet voita vihollistasi - tee siitä ystävä" -kiinalainen kenraali tuhannen vuoden takaa.
Onko tämä se mitä Venäjä on yrittänyt tehdä länsimaille, Georgialle ja Ukrainalle? Mielenkiintoinen toteuttamistapa...
Laajenna
Ilkka Luoma 26.06.2014 18:49
Kiina + Venäjä > USA + EU?
Laajenna
Ilkka Luoma 26.06.2014 18:50
Lainaus: Para kirjoitti: Näytä viesti Onko tämä se mitä Venäjä on yrittänyt tehdä länsimaille, Georgialle ja Ukrainalle? Mielenkiintoinen toteuttamistapa...
Gruusi Shaakasvili aloitti Georgian pienoissodan - odottaen, että Nato karauttaa pelastajana paikalle.
Laajenna
Iku_Turso 27.06.2014 08:00
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti Gruusi Shaakasvili aloitti Georgian pienoissodan - odottaen, että Nato karauttaa pelastajana paikalle.
Ota Luoma nyt vähän selvää asioista, ennen kuin mölähtelet täällä.

EU:n kansainvälinrn raportti Georgian sodasta kertoo Georgian joukkojen avanneen tulen raskailla aseilla - jota voidaan tarkoitushakuisesti pitää matalan intensiteetin sodan eskaloitumisena täysimittaiseksi sodaksi. Raportti kuitenkin kertoo myös siitä, että georgialaiskyliä tulitettiin Venäjän joukkojen taholta, sekä Venäjän joukkojen tunkeutuneen luvatta Georgian alueelle, ENNEN sitä Georgian suorittamaa niiden tuliasemien tulitusta, joista tulitettiin georgialaiskyliä.

Tehdäänpä vertaus: Venäjän panssarikolonna on tunkeutunut Suomen rajan ylitse ja ajaa vauhdilla kohti Helsinkiä. Kolonnan ollessa Porvoon kohdalla Suomen presidentti antaa Suomen Puolustusvoimille käskyn aloittaa vastarinta ja jossakin Porvoon moottoritiellä Suomen kenttätykistö avaa massiivisen tulen kohti kolonnaa ja Suomen joukot suorittavat vastahyökkäyksen sitä kolonnaa vastaan.
Laajenna
mies100 27.06.2014 08:04
Lainaus: Medborgare47 kirjoitti: Näytä viesti Mikä Venäjän "sotainen ulkopolitiikka"?

Eikös tässä viimeiset kolmekymmentä vuotta vain USA harjoittanut "sotaista ulkopolitiikkaa"? Mitä se ei ole saanut vapaaehtoisesti on se ottanut väkisin.

Ja näyttää jatkavan kuten Hitler aikanaan kunnes joku sen pysäyttää.
Valitettavaa on tietenkin että tuo pysäytys aiheuttaa syvemmän sukelluksen kuin toinen maailmansota.
Mutta tällä pasllollahan on aivan liikaa ihmisiä jo nytkin.
Afganistanin sota käytiin Neuvostoliiton, sen tukeman Afganistanin demokraattisen tasavallan ja tätä vastustavien konservatiivisten muslimien ja heimojen välillä. Kesään 1978 mennessä Itä-Afganistanista alkanut kapina oli levinnyt maanlaajuiseksi. Loppuvuodesta Afganistan ja Neuvostoliitto solmivat YYA-sopimuksen.[2] 24. joulukuuta 1979 Neuvostoliiton laskuvarjojoukot miehittivät Kabulin, tappoivat Hafizullah Aminin ja vaihtoivat pääministeriksi maanpaossa olleen Babrak Karmalin. Lopulta neuvostoliittolaisia soti maassa 120 000.[2]

Kommunistihallintoa vastaan taistelleita muslimisissejä nimitettiin nimellä mujahideen. He saivat tukea muun muassa Pakistanista, arabimaista ja Yhdysvalloista. Neuvostoliittoa vastaan suunnattiin miehityksen vuoksi merkittäviä talouspakotteita ja vuoden 1980 Moskovan olympialaisiin kohdistui laaja boikotti. Kylmä sota saavutti 1980-luvun alussa uuden lakipisteensä. Neuvostoliitto vetäytyi pahoin raunioituneesta maasta 1989. Ihmisiä oli kuollut 1,3 miljoonaa ja noin kuusi miljoonaa eli pakolaisina.[3] Sota aiheutti suhteellisesti ottaen maailman laajimman muuttoliikkeen sitten toisen maailmansodan.[4]

Neuvostojoukkojen vetäydyttyä taistelut jatkuivat sisällissotana. Huhtikuussa 1992 mujahideen-joukot valtasivat Kabulin.

Sekavassa tilanteessa Neuvostoliitto päätti varmistaa maan pysymisen omassa kontrollissaan ja se ryhtyi sotilaalliseen interventioon.

Neuvostoliiton taistelujoukkoja siirtyi ilmateitse Kabulin pohjoispuolelle Bagramin lentokentälle ja ne ottivat haltuunsa Salangin maantietunnelin ja Bagramin ja Kabulin lentokentät. 24. joulukuuta kolme divisioonaa valtasi Bagramin, Kabulin, Kandaharin ja Heratin lentokentät. Amin tervehti tapahtumaa tyytyväisenä, sillä jo Taraki oli toivonut että Neuvostoliitto lähettäisi maahan hallituksensa avuksi sotilaita.[29]Spetsnaz-kommandot valtasivat Kabulin viestiyhteydet. 27. joulukuuta Neuvostoliiton neuvonantajat järjestivät juhlaillalliset valtion johdolle — kaikki pidätettiin, samoin kävi armeijan johdolle. 700 KGB:n Alfa-sotilasta afgaaniunivormuissa hyökkäsi presidentin palatsiin Kabulissa, ja Hafizullah Amin perheineen murhattiin. Alun perin Amin piti vain huumata ja sen jälkeen vangita.[29] Neuvostoliiton uutistoimisto Tass totesi propagandistiseen sävyyn: ”Hafizullah Aminin ja hänen apureittensa sekä amerikkalaisen imperialismin verinen klikki on syösty vallasta”.[30]
Laajenna
Iku_Turso 27.06.2014 08:18
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti Suomi ei ole ollut koskaan osa Neuvostoliittoa - Ukraina on.
Suomi on ollut osa Venäjää. Neuvostoliitto on vain väivaihe Venäjän historiassa. Venäjä nimellä se oli ennen ja jälkeen NL:n. Siis sama maa.

12% Suomesta on ollut osa Neuvostoliittoa. Ja on edelleenkin osa Venäjää.
Laajenna
Iku_Turso 27.06.2014 08:20
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti Tsaarien Venäjään.
Myös Neuvosto-Venäjään.
Laajenna
Iku_Turso 27.06.2014 08:23
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti Suomelle riittää turvaksi erillinen rinnakkaispuolustussopimus Venäjän kanssa.
Ketä vastaan Suomi js Venäjä puolustautuvat? Olet täysi pelle, Luoma.
Laajenna
Ilkka Luoma 01.07.2014 08:32
Lainaus: Iku_Turso kirjoitti: Näytä viesti Ketä vastaan Suomi js Venäjä puolustautuvat? Olet täysi pelle, Luoma.
Älykäs ihminen hoksaisi juuri tuosta sen oleellisen asian - ei ketään, kun vihollista ei ole. Näin Venäjä sidotaan meille edulliseen kehitykseen. Tämän oivallus tietysti vaatii hiukan aivojen käyttöä, mutta eiköhän rauhallisella sisäluvulla joitain kipunoita sieltä aivoista kumpua ;-)
Laajenna
Iku_Turso 01.07.2014 08:42
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti Älykäs ihminen hoksaisi juuri tuosta sen oleellisen asian - ei ketään, kun vihollista ei ole. Näin Venäjä sidotaan meille edulliseen kehitykseen. Tämän oivallus tietysti vaatii hiukan aivojen käyttöä, mutta eiköhän rauhallisella sisäluvulla joitain kipunoita sieltä aivoista kumpua ;-)
Ja sinä väität ihan vakavalla naamalla, että Venäjä lopettaa tyystin tuolloin naapurimaansa asioihin puuttumisen, ja painostamisen? Missä maailmassa sinä oikein elät, Luoma? Jossain vasemmiston ihannemaailmassa, jossa itänaapurimme on rauhantahtoinen ja oikein pursuaa yhteistyökykyä ja ystävyyttä? En kuvitellut sinua ihan nin tyhmäksi. Kerrankos sitä erehtyy.
Laajenna
Kari J. Mattila 01.07.2014 08:45
Lainaus: Iku_Turso kirjoitti: Näytä viesti Ja sinä väität ihan vakavalla naamalla, että Venäjä lopettaa tyystin tuolloin naapurimaansa asioihin puuttumisen, ja painostamisen? Missä maailmassa sinä oikein elät, Luoma? Jossain vasemmiston ihannemaailmassa, jossa itänaapurimme on rauhantahtoinen ja oikein pursuaa yhteistyökykyä ja ystävyyttä? En kuvitellut sinua ihan nin tyhmäksi. Kerrankos sitä erehtyy.
Missä maassa Venäjä on puuttunut naapurimaansa asioihin?
Laajenna
Justin Case 2 01.07.2014 08:49
Paljonko Ruotsin kansantaloudesta on sidoksissa Venäjän-kaupaan?
Laajenna
Iku_Turso 01.07.2014 08:52
Lainaus: Kari J. Mattila kirjoitti: Näytä viesti Missä maassa Venäjä on puuttunut naapurimaansa asioihin?
Ukraina, Georgia ja ihan 2000-luvulla.
Laajenna
ArmaFennica 01.07.2014 09:59
Lainaus: Iku_Turso kirjoitti: Näytä viesti Suomi on ollut osa Venäjää. Neuvostoliitto on vain väivaihe Venäjän historiassa. Venäjä nimellä se oli ennen ja jälkeen NL:n. Siis sama maa.

12% Suomesta on ollut osa Neuvostoliittoa. Ja on edelleenkin osa Venäjää.
>Jos saan.

Suomi ei ole ollut koskaan osana Venäjää.
-Karjalan alueet olivat kyllä hetken aikaa Venäjän omistuksessa, mutta v.1808 sodan jälkeen ns. "vanha Suomi" liitettiin osaksi "Uutta Suomea".
Tämä kävi hyvin Karjalaisille, sillä Venäläinen maa-orjuus ja tapakulttuuri oli törmännyt ikävästi Suomalaiseen vapaan maamiehen ajatusmaailman kanssa.

Suomi liitettiin osaksi Tsaarin omistusta, autonomiseksi alueeksi. Venäjän asevoimat suojelivat rannikkoa mutta laki, tavat, hallinto ja käytännöt eivät seuranneet Venäjän malleja.
-Tämä koska Suomi oli Tsaarin, -ei Venäjän- alaisuudessa.

Tästä on tosiaan väännetty paljonkin, varsinkin kommunismin kulta-ajan aikana jolloin taistolaiset pyrkivät osoittamaan että kuuluisimme historiallisesti osaksi Neuvostoliittoa/Venäjää.
-Molemmat argumentit, puolesta ja vastaan, ovat oikein hyviä.
Laajenna
mies100 01.07.2014 10:12
Lainaus: ArmaFennica kirjoitti: Näytä viesti >Jos saan.

Suomi ei ole ollut koskaan osana Venäjää.
-Karjalan alueet olivat kyllä hetken aikaa Venäjän omistuksessa, mutta v.1808 sodan jälkeen ns. "vanha Suomi" liitettiin osaksi "Uutta Suomea".
Tämä kävi hyvin Karjalaisille, sillä Venäläinen maa-orjuus ja tapakulttuuri oli törmännyt ikävästi Suomalaiseen vapaan maamiehen ajatusmaailman kanssa.

Suomi liitettiin osaksi Tsaarin omistusta, autonomiseksi alueeksi. Venäjän asevoimat suojelivat rannikkoa mutta laki, tavat, hallinto ja käytännöt eivät seuranneet Venäjän malleja.
-Tämä koska Suomi oli Tsaarin, -ei Venäjän- alaisuudessa.

Tästä on tosiaan väännetty paljonkin, varsinkin kommunismin kulta-ajan aikana jolloin taistolaiset pyrkivät osoittamaan että kuuluisimme historiallisesti osaksi Neuvostoliittoa/Venäjää.
-Molemmat argumentit, puolesta ja vastaan, ovat oikein hyviä.
1100-1200-luvuilla Lounais-Suomi ja Häme liitettiin Ruotsin valtakuntaan.
1200-luvulla koko Karjala joutui Novgole ja alkoi kreikkalaiskatolistua.
1293 ruotsalaiset valloittivat Karjalan kannaksen ja Viipurin linnaa alettiin rakentamaan uuden itärajan suojaksi.
1323 Ruotsi ja Novgorod sopivat ensimmäisen kerran virallisesti rajoista. Pohjanmaa ja Karjala jaettiin kahtia. Venäjän Pohjanmaa eli ns. Seitsemän Kymen Karjala jäi sijaintinsa takia käytännössä Ruotsin valtaan, vaikka sinne muuttikin karjalaista väestöä. Sukunimien seassa esiintyi sukunimi Pajari, joka tarkoittaa venäläistä ylimystä. Ruotsin puolelle jääneestä Karjalasta kehittyi Savo.
Ruotsin puolelle jäänyt Suomenniemi on se oikea Suomi, samoin Seitsemän Kymen Karjala. Venäjän puolelle jäänyt Karjala oli kulttuurisesti venäläinen.
1595 Koko Venäjän Pohjanmaa sekä Kemin Lappi liitettiin Ruotsiin. Käytännössä Kemin Lappi oli ollut Ruotsin vallassa viimeistään 1550-luvulta lähtien.
1617 Laatokan Karjala liitettiin Ruotsiin. Suurin osa alueen karjalaisesta väestöstä muutti Venäjän puolelle, ja tilalle tuli pääasiassa savolaisia.
1712-21 Iso Viha.
1721 Kaakkois-Suomi liitettiin Venäjään. Ruotsalainen ja venäläinen yhteiskunta törmäsivät. Aluetta yritettiin venäläistää heikoin tuloksin. Ruotsin vallan aikanen yhteiskuntajärjestys ja kulttuuri oli ylivoimainen ja liian hyvä venäläiseehn verrattuna.
1812-1917 Suomi oli Venäjän autonominen osa. Tsaari ei edes yrittänyt juuri venäläistää Suomea, kuten Puolaa ja Baltiaa. Suomeen yritettiin saada yleisvaltakunnallinen asevelvollisuus, mutta se ei onnistunut.

Joka väittää, että Suomi on venäläinen tai kuuluu enemmän Venäjään kuin Eurooppaan, valehtelee.
Laajenna
Ilkka Luoma 02.07.2014 17:37
Venäjä loi suomalaisille tien itsenäisyyteen - kannattaa lukea Suuriruhtinaskunnan historia.
Laajenna
Iku_Turso 02.07.2014 17:44
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti Venäjä loi suomalaisille tien itsenäisyyteen - kannattaa lukea Suuriruhtinaskunnan historia.
Kannattaa lukea Luoma sitä historiaa myös tarkemmin ja ottaa punaiset lasit siksi aikaa silmiltä.

--”Leninin kansallisuuspolitiikan ytimen Stalin katsoi sisältyvän nerokkaaseen paradoksiin »eroamisesta yhdistymistä varten». »Kansallisten kulttuurien on annettava kehittyä ja päästä täyteen laajuuteensa, tuoda esiin kaikki mahdollisuutensa, jotta sosialismin voitettua koko maailmassa voitaisiin luoda edellytykset niiden sulautumiselle yhdeksi yhteiseksi kulttuuriksi, jolla on yksi yhteinen kieli.»”--

Tuomo Polvinen, Venäjän vallankumous ja Suomi,

"On selvästi nähtävissä, että bolshevikit eivät pitäneet itsenäisyyden tunnustamista Suomen peruuttamattomaan eroon Venäjästä johtavana tapahtumana. Suomi sai eron palatakseen myöhemmin - yhteiskuntajärjestyksen muututtua - sosialististen valtioiden yhteiseen perheeseen."

Jorma Kallenautio, Suomi katsoi eteensä, 1985
Laajenna
Ilkka Luoma 15.07.2014 22:05
Leninin lisäksi Stalin hyväksyi Suomen itsenäisyyden ... myöhempiin tapahtumiin tarvitaan aivan oma artikkeli - kirjoitan sen piakkoin!
Laajenna
ArmaFennica 15.07.2014 22:08
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti Leninin lisäksi Stalin hyväksyi Suomen itsenäisyyden ... myöhempiin tapahtumiin tarvitaan aivan oma artikkeli - kirjoitan sen piakkoin!
>Miksi?
-Sinun kirjoituksesi sisältävät aina räikeitä virheitä, muttet koskaan tarkasta tai korjaa niitä jälkeenpäin.
Laajenna
Iku_Turso 15.07.2014 22:08
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti Leninin lisäksi Stalin hyväksyi Suomen itsenäisyyden ... myöhempiin tapahtumiin tarvitaan aivan oma artikkeli - kirjoitan sen piakkoin!
Stalin myöhemmin tuli aivan toisiin ajatuksiin, kun NL hyökkäsi 1939 maahamme aikomuksenaan miehittää Suomi.
Laajenna
Panzer 15.07.2014 22:18
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti Missä on uutisoitu Itämeren kaasuputkella kiristyksestä?
Venäjän energiasta on järkevää pyrkiä eroon. Eu päättäjät ovat tulossa järkiinsä ja aikovat lopettaa rahankylvön Venäjälle.
Vähän se kirpaisee meitäkin, mutta pitkällä aikavälillä opitaan suuntaamaan tuvallisemmille markkinoille.
Laajenna
Kari J. Mattila 16.07.2014 19:08
Lainaus: Panzer kirjoitti: Näytä viesti Venäjän energiasta on järkevää pyrkiä eroon. Eu päättäjät ovat tulossa järkiinsä ja aikovat lopettaa rahankylvön Venäjälle.
Vähän se kirpaisee meitäkin, mutta pitkällä aikavälillä opitaan suuntaamaan tuvallisemmille markkinoille.
Venäjän energia on osa Suomen ja Venäjän välistä kauppapolitiikkaa joten siitä luopuminen aiheuttaisi suunnattomat taloudelliset vaikeudet kansantaloudellemme. Toivottavasti se venäläisen ydinvoimalan hankinta toteutuu.
Laajenna
Ilkka Luoma 22.07.2014 13:57
Lainaus: Kari J. Mattila kirjoitti: Näytä viesti Venäjän energia on osa Suomen ja Venäjän välistä kauppapolitiikkaa joten siitä luopuminen aiheuttaisi suunnattomat taloudelliset vaikeudet kansantaloudellemme. Toivottavasti se venäläisen ydinvoimalan hankinta toteutuu.
Neuvostoliitto ja sitten Venäjä on toimittanut energiaa Suomeen pitkällä jänteellä halvimmalla ja varmimmin - koskaan ei ole katkennut, koskaan ei olla uhkailtu ja me olemme aina maksaneet laskut ajallaan ja sovitulla määrällä. Ei sen kummempaa.
Laajenna
Honneur & Fidélité 22.07.2014 13:59
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti ... koskaan ei ole katkennut, koskaan ei olla uhkailtu...
Terijoen Suomesta puhut?

Kaasuputki Pohjoisnorjasta Ruotsin kautta Suomeen.
Varma ja turvallinen tapa saada länsiteknologiaan ja standardeihin perustuvaa energiaa.
Laajenna
Iku_Turso 22.07.2014 14:00
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti Neuvostoliitto ja sitten Venäjä on toimittanut energiaa Suomeen pitkällä jänteellä halvimmalla ja varmimmin - koskaan ei ole katkennut, koskaan ei olla uhkailtu ja me olemme aina maksaneet laskut ajallaan ja sovitulla määrällä. Ei sen kummempaa.
Äläs valehtele. Itänaapurista uhkailtiin juuri sillä, että jos maamme liittyy NATOon, on Suomi kolmannen maailmansodan sytyttäjä.
Laajenna
Lisätietoa Yhteydenotto Lisää keskustelupalsta