Tämä keskustelupalsta on arkistoitu, eikä tänne ilmesty enää uusia viestejä.
Ilkka Luoma 04.04.2014 10:52
Mikäli Viron pyrkimykset saada amerikkalaisten joukkoja ja aseistusta maaperälleen, Nato-maana ja Venäjän kylkeen – lyhyen matkan päähän Pietarista, toteutuu; on odotettavissa vastakkainasettelu, joka muistuttaa jossain määrin Kuuban kriisiä 1960 -luvun alkupuolella 1].

Saksa EU-veturivaltiona, ilman ydinaseita – on jo ilmoittanut, että se voi entisenä Viron edestakaisin läpijuosseena valtiona tuottaa saksalaista asevoimaa Viron alueelle – torjumaan venäläistä uhkaa, jota projisoidaan Ukraina – Krimiltä.

Liittokansleri Gerhard Schröderin aikana tehtiin päätös Euroopan ”rauhanpiipusta” - kaasuputkiparista Venäjältä Saksaan, pitkin kansainvälisiä merenpohjia, jottei Ukraina tms. valtio pääse peukaloruuvailemaan kaasun läpijuoksutuksesta. Saksa tarvitsee Venäjän kaasua – nyt jo ruskohiilen käyttö on lisääntynyt kestämättömiin mittoihin – ydinvoimapäätösten vuoksi.


Pitäisikö nykyinen Saksan liittokansleri Angela Merkel saada vaihdetuksi enemmän ”schrödermäiseen” valtiojohtajaan, joka ymmärtää Venäjän ja Saksan kohtalonyhteydet historiasta? Itämeren kaasuputki on nähty Vladimir Putinin ja Schröderin yhteisenä merkkinä Euroopan tiestä.

Merkel lienee liian sinisilmäinen, USA-johdateltu ja pelkäävä näyttää Saksan voimaa eurooppalaisena ykkösenä – onhan se nyt jo EU:n maksumies ja voimakeskittymä -taloudessa. Pitäisikö Merkelin ymmärtää Venäjän mittaamattomat arot, raaka-aineet ja kuitenkin Euroopan suurimmat väestömäärät – yhtenä valtiona.


Schröder tiesi tarkasti, mitä merkitsi Euroopalle maailman historian totaalisin,

… verisin, tappavin ja kuluttavin sota Neuvostoliittoa kohtaan vuosina 1941-1945. Stalin juoksi kilpaa Berliiniin, voitti kilpajuoksun ja Eurooppa kahtiajaettiin – vaikka Saksan kolmas valtakunta yritti viimeisillään opastaa lännenmiehiä ymmärtämään 2] bolshevismin päämäärät ja pyrkimykset?

Schröderiläinen itävaikutteen ja -kumppanuuden ymmärrys olisi takuu eurooppalaiselle rauhalle, sillä vain Saksa ja Venäjä yhdessä voivat taata rauhan – vähintäänkin pohjoiseen osaan Eurooppaa – ml. koko lännen kehityskäytävä Bretagnen niemimaalle saakka.


Nyt jos EU saartaa vaikuttavasti Venäjää –

vaikkapa Viron toimillaan, on vaarana, että EU USA:n myötäpunnaamisella ajaa Putinin Kiinan presidentin herra Xi´n syliin, jolloin herää ajatuksia talouskaavasta - ”Kiina + Venäjä > USA + EU” 3] - entä jos tuo kaava muotoutuu myös sotilaallisen voiman vertailuksi!?

Saksa on nyt avainpelaaja ja näyttää siltä, että Putin haluaa soittaa Merkelille – puhuen Saksaa ja tietäen, että Merkelillä ja Saksalla on 'selkeä puhelinnumero'. EU:la ei ole tunnistettavaa puhelinnumeroa, joka on myös USA:n presidenttien ongelma 4], kun pitää asioita oikeasti puida.


Venäjää ei tule eristää –

seuraukset ovat arvaamattomat, ja niin julmalta kuin se tuntuukaan, ei Ukraina-Krim ole sen arvoinen kokonaisuus, että kannattaisi uhrata koko EU-Eurooppa sen alttarille. Me tarvitsemme maailman suurimman raaka-aineaitan varantoja ja Venäjä tarvitsee markkinoitamme ja Saksan teknologista osaamista.


Kiina seurailee sivusta – 'suuret kalat uivat syvissä vesissä'

Kiina on ottamassa joka tapauksessa tiukan kaupallisen otteen Venäjän Siperiasta – puhutaan kolmesta putkesta – öljystä, maakaasusta ja vedestä. Suojellakseen Siperiaansa on Putinilla kaksi vaihtoehtoa, joko EU tai Kiina. EU voisi tehdä Venäjän kanssa puolustusliiton Euroopan rauhan takaamiseksi, näin Kiina miettisi tarkkaan Siperian asemointia. Eurooppakin jatkuu Uralille saakka – jonne myös tuloksettomasti yritettiin.


Mikäli EU ei ymmärrä Euroopan rauhan takuumiehiä –

on Kiina ottamassa Venäjän syleilyynsä – ja tätähän kiinalaiset jaksavat odottaa ja syleilyn kesto alkaessaan voi pitää vuosisadat – se on kuitenkin lyhyt aika Kiina vuosituhantisessa historiassa.


Maailman polarisaatio lienee jo nyt varma –

Kiina jää yksin suurimmaksi ja on vain kysymys siitä, miten se liittoutuu – maailman riittävästi eskaloituessa esimerkiksi ympäristöongelmien vuoksi – voi Kiina vetää myös ovensa kiinni, tämä ei ole tavatonta – on näin ennenkin käynyt – viimeeksi 1400 -luvulla, keisari Zhu Di´n ”maailmanvalloituksien” jälkeen 5]


Lohtuna meille riittänee tieto Kiinan suuren pienen miehen, edesmenneen Deng Xiaopingin lause, jossa hän alleviivaten sanoo, ettei yksikään maa voi yksin määräillä muita miten toimitaan ja miten maapalloa jaetaan.

VIITTEET
1] Kuuba pyytää apua Neuvostoliitosta ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisu...tammeko-kuuban -
2] Miksi lännenmies ei ymmärrä? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisu...atuksenjuoksua -
3] ”Kiina < USA + EU” ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisu...livat-toisiaan -
3] ”Kiina + Venäjä > USA + EU” ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/0...venajalta.html -
4] Kun Bush jr. vieraili EU:ssa ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/0...ge-w-bush.html -
4] Jättiläismaho EU hakee linjaansa ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/0...laattorin.html -
5] Keisari Zhu Di ~ http://en.wikipedia.org/wiki/Yongle_Emperor -


Ilkka Luoma
http://ilkkaluoma.blogspot.fi
https://www.facebook.com/first.ilkka

AL US Vf IL BL - BLOG 33370
---01042014---
doc.: saksa_venaja_01042014.doc – OpenOffice Writer
581 | 5265
Laajenna
mies100 04.04.2014 10:59
Saksassa kadutaan tänä päivänä kyseistä Itämeren alittavaa kaasuputkea.
Suurvalta-Venäjä käyttää sitä kiristyksen välineenä.
Venäjä pitäisi pilkkoa pienempiin osiin ja liittää osat EUiin. Näin Venäjän valtavat raaka-ainevarat tulisivat yhteiseen käyttöön, eikä joku valtakeskus Moskova pystyisi enää kiristämään ja uhittelemaan.
Tämä uusi todellinen Euraasian Unioni olisi oiva vastavoima nousevalle Kiinalle.

Itse näen, että Venäjän federaatio voitaisiin pilkkoa seuraavasti:
- Uralin länsipuoliset oblastit muodostaisivat oman valtionsa
- Uralin itäpuoliset oblastit muodostaisivat oman valtionsa.
- Kaikki 21 tasavaltaa itsenäistyisivät.
Näin Venäjälle muodostuisi noin 25 itsenäistä valtiota, jolloin Venäjä ei olisi liian suuri EUiin.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Ven%C3%A4j%C3%A4#Aluejako
Laajenna
Ilkka Luoma 04.04.2014 11:03
Lainaus: mies100 kirjoitti: Näytä viesti Saksassa kadutaan tänä päivänä kyseistä Itämeren alittavaa kaasuputkea.
Suurvalta-Venäjä käyttää sitä kiristyksen välineenä.
Venäjä pitäisi pilkkoa pienempiin osiin ja liittää osat EUiin. Näin Venäjän valtavat raaka-ainevarat tulisivat yhteiseen käyttöön, eikä joku valtakeskus Moskova pystyisi enää kiristämään ja uhittelemaan.
Tämä uusi todellinen Euraasian Unioni olisi oiva vastavoima nousevalle Kiinalle.
Missä on uutisoitu Itämeren kaasuputkella kiristyksestä?
Laajenna
Pms 04.04.2014 11:05
Parempi se kai Venäjän kannalta on että Virossa olisi saksalaisia joukkoja kuin USA: n joukkoja.
Jotenkin tuntuu että sillä vältytään myös liiasta liipaisinherkkyydestä alueella.

Virolla kuitenkin on oikeus NATO jäsenenä saada apua jos tilanne uhkaavaksi menee ja Venäjä on nyt toimillaan sitä uhkan mielikuvaa luonut.
Kyse ei siis ole vain Ukrainasta, kyse on myös muista Itä- Euroopan ja Balttian maista.
Heillä on historiansa Venäjän kanssa ja nykyiset Venäjän toimet muistuttavat siitä historiasta aivan liian paljon.
Laajenna
Ilkka Luoma 04.04.2014 14:56
Otetaan fiktio - kaikki venäläiset/ passittomat/ venäjänkieliset muuttavat omaisuutensa kera pois Virosta ...
Laajenna
Para 04.04.2014 15:38
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti Nyt jos EU saartaa vaikuttavasti Venäjää –

vaikkapa Viron toimillaan, on vaarana, että EU USA:n myötäpunnaamisella ajaa Putinin Kiinan presidentin herra Xi´n syliin, jolloin herää ajatuksia talouskaavasta - ”Kiina + Venäjä > USA + EU
Tämä "kaava" on huvittava sillä tällä hetkellä bruttokansantuotteen mukaan nähtynä Kiinan ja Venäjän kansantuotteet yhteensä ovat pienempiä kuin joko EU:n tai USA:n, jopa yksinään...

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of...nominal)#Lists
Laajenna
Abulafi 04.04.2014 18:50
Lainaus: Pms kirjoitti: Näytä viesti Parempi se kai Venäjän kannalta on että Virossa olisi saksalaisia joukkoja kuin USA: n joukkoja.
Jotenkin tuntuu että sillä vältytään myös liiasta liipaisinherkkyydestä alueella.

Virolla kuitenkin on oikeus NATO jäsenenä saada apua jos tilanne uhkaavaksi menee ja Venäjä on nyt toimillaan sitä uhkan mielikuvaa luonut.
Kyse ei siis ole vain Ukrainasta, kyse on myös muista Itä- Euroopan ja Balttian maista.
Heillä on historiansa Venäjän kanssa ja nykyiset Venäjän toimet muistuttavat siitä historiasta aivan liian paljon.
Jokin aika sitten saksalaislehdissä julkaistiin tietoja jonka mukaan Natolla on valmius lähettää Eestiin 9 divisioonaa mikäli Venäjän painostus jatkuu. Eestin omien joukkokjen lisäksi. Divisioonat tulevat Saksasta, Puolasta, Englannista ja Yhdysvalloista.
Etujoukoksi lähtee niitä ennen Yhdysvalloista nopean toiminnan joukkoina n 5000 miehen Stryker-prikaati. Kaiken tämän päälle tulee ilma- ja merivoimien kalusto. Sateliitit ja Awacksit valvoo ilmasta parhaillaan Venäjän maaperää pitemmälle kuin meikäläisillä tutkilla olisi koskaan mahdollista.

Joukkojen lähtömaalla ei ole Eestille sen enempää merkitystä, mutta sitä tärkeämpää mitä kalustoa tuovat mukanaan. Yhdysvallat pystyy lainamaan sellaista ohjuspuolustuskalustoa miehistöineen jota muilta naton jäsenvaltioilta ei välttämättä löydy tai ole irroittaa.

Jo julkisuuteen annettu tieto toimii konfliktia ennaltaehkäisevästi ja siinä juuri yksi Naton vahvuuksista. Aina välillä kuulee väitettävän ettei nato tiukan paikan tullen ole avuksi, vaan ko tapaus, monien muiden lisäksi, kertoo sen kyvystä toimia jo ennakolta.
Laajenna
Ilkka Luoma 04.04.2014 21:29
Putin soittaa EU:lle, hän kilauttaa "kaverille" Merkelille, kun ei ole Schröderiäkään ...
Laajenna
Ilkka Luoma 04.04.2014 21:30
Lainaus: Abulafi kirjoitti: Näytä viesti Jokin aika sitten saksalaislehdissä julkaistiin tietoja jonka mukaan Natolla on valmius lähettää Eestiin 9 divisioonaa mikäli Venäjän painostus jatkuu. Eestin omien joukkokjen lisäksi. Divisioonat tulevat Saksasta, Puolasta, Englannista ja Yhdysvalloista.
Etujoukoksi lähtee niitä ennen Yhdysvalloista nopean toiminnan joukkoina n 5000 miehen Stryker-prikaati. Kaiken tämän päälle tulee ilma- ja merivoimien kalusto. Sateliitit ja Awacksit valvoo ilmasta parhaillaan Venäjän maaperää pitemmälle kuin meikäläisillä tutkilla olisi koskaan mahdollista.

Joukkojen lähtömaalla ei ole Eestille sen enempää merkitystä, mutta sitä tärkeämpää mitä kalustoa tuovat mukanaan. Yhdysvallat pystyy lainamaan sellaista ohjuspuolustuskalustoa miehistöineen jota muilta naton jäsenvaltioilta ei välttämättä löydy tai ole irroittaa.

Jo julkisuuteen annettu tieto toimii konfliktia ennaltaehkäisevästi ja siinä juuri yksi Naton vahvuuksista. Aina välillä kuulee väitettävän ettei nato tiukan paikan tullen ole avuksi, vaan ko tapaus, monien muiden lisäksi, kertoo sen kyvystä toimia jo ennakolta.
Venäjällä ei ole edes keskityksiä Viron rajalla, eikö Naton toimet muistuta jo provokaatiota?
Laajenna
Abulafi 04.04.2014 21:55
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti Venäjällä ei ole edes keskityksiä Viron rajalla, eikö Naton toimet muistuta jo provokaatiota?
No johan nyt on markkinat jos ovat päättäneet lakkauttaa Kronsdatin ja kaikki kantamalla olevat lentotukikohdat. Puhumattakaan strategisista ohjusjoukoista, joiden kalusto koostuu pääosin muista kuin torjuntaohjuksista. Osaatko sanoa miksi?

Ja on hieman, hmm, mitenkäs sen sanoisi, outoa ihan pokerinaamalla selittää etteikö Venäjällä olisi joukkoja Viron lähialueilla. Bäckmänkö kertoi vai Kremlissäkö tämän kuulit?

Mitenkäs Pskovin liepeillä majaileva 76:s Kaartin Ilmahyökkäysdivisioona. Se on maahanlaskuun koulutettu nopean toiminnan eliittiporukka. Ei mitään varusveijariainesta. Pskovista löytyypi myös 2. Erillinen Spetnaziprikaati.

Pietarin lähistöltä löytyy 138. Kaartiin motorisoitu jalkaväkiprikaati, ja samalta suunnalta, Levasovosta, löytyy armeijan lentotukikohta jonka kalustuksena kuljetus- ja taisteluhelikoptereita.

Lugasta löytyy 9. Tykistöprikaati ja and 26. Ohjusprikaati, nykysin molemmat täysmiehityksessä ja modernisoituna. Ohjusprikaatin kalustukseen kuuluu myös Iskendereitä (M).

Nuo yksiköt ja nopeaan siirtymiseen tarkoitetut eliittijoukot eivät ole puolustuksellisia, koska kukaan ei usko että niiden toimintaperiaate olisi nopea perääntyminen.

Tuossa nyt oli vain osa, mutta lisääkin löytyy. Mä peräänkuuluttaisin arvoiselta kanssakeskustelijalta hieman rehellisyyttä väitteisiin tai edes väitteiden perustelua.
Pelkkä perättömien kommenttien heittäminen ei kanna. Nyt näyttää että koittaisit toistuvasti puhua ohuempaa totuutta Venäjän puolesta. Tosiasiat pelaavat agendaasi vastaan kenties.

Tuossa taannoin satuilit lisäksi että Suomen lähialueilla ei ole joukkoja ja jos onkin, eivät ohjukset Kremlin mukaan ole Suomeen suunnattuja. Pitääkö nyt noistakin alkaa hakemaan tietoja tänne. Täältä Suomesta katsoen noiden sijoitus näyttää silkalta provokaatiolta.
Laajenna
kauheamies1 04.04.2014 22:46
Luomalla on Duginin opit
Laajenna
juha113 04.04.2014 23:03
Lainaus: mies100 kirjoitti: Näytä viesti Saksassa kadutaan tänä päivänä kyseistä Itämeren alittavaa kaasuputkea.
Suurvalta-Venäjä käyttää sitä kiristyksen välineenä.
Venäjä pitäisi pilkkoa pienempiin osiin ja liittää osat EUiin. Näin Venäjän valtavat raaka-ainevarat tulisivat yhteiseen käyttöön, eikä joku valtakeskus Moskova pystyisi enää kiristämään ja uhittelemaan.
Tämä uusi todellinen Euraasian Unioni olisi oiva vastavoima nousevalle Kiinalle.

Itse näen, että Venäjän federaatio voitaisiin pilkkoa seuraavasti:
- Uralin länsipuoliset oblastit muodostaisivat oman valtionsa
- Uralin itäpuoliset oblastit muodostaisivat oman valtionsa.
- Kaikki 21 tasavaltaa itsenäistyisivät.
Näin Venäjälle muodostuisi noin 25 itsenäistä valtiota, jolloin Venäjä ei olisi liian suuri EUiin.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Ven%C3%A4j%C3%A4#Aluejako
Ja puhut ehkä Ukrainan rajojen loukkaamisesta heh?
Laajenna
Pms 04.04.2014 23:21
Lainaus: Abulafi kirjoitti: Näytä viesti Jokin aika sitten saksalaislehdissä julkaistiin tietoja jonka mukaan Natolla on valmius lähettää Eestiin 9 divisioonaa mikäli Venäjän painostus jatkuu. Eestin omien joukkokjen lisäksi. Divisioonat tulevat Saksasta, Puolasta, Englannista ja Yhdysvalloista.
Etujoukoksi lähtee niitä ennen Yhdysvalloista nopean toiminnan joukkoina n 5000 miehen Stryker-prikaati. Kaiken tämän päälle tulee ilma- ja merivoimien kalusto. Sateliitit ja Awacksit valvoo ilmasta parhaillaan Venäjän maaperää pitemmälle kuin meikäläisillä tutkilla olisi koskaan mahdollista.

Joukkojen lähtömaalla ei ole Eestille sen enempää merkitystä, mutta sitä tärkeämpää mitä kalustoa tuovat mukanaan. Yhdysvallat pystyy lainamaan sellaista ohjuspuolustuskalustoa miehistöineen jota muilta naton jäsenvaltioilta ei välttämättä löydy tai ole irroittaa.

Jo julkisuuteen annettu tieto toimii konfliktia ennaltaehkäisevästi ja siinä juuri yksi Naton vahvuuksista. Aina välillä kuulee väitettävän ettei nato tiukan paikan tullen ole avuksi, vaan ko tapaus, monien muiden lisäksi, kertoo sen kyvystä toimia jo ennakolta.
Tuosta ohjuspuolustuksesta, Hollannilla sitä on ja Hollanti sitä EU alueella tälläkin hetkellä myös kehittää.

Mutta oikeassa olet. NATO toimii kuten sen pitää. Jos uhka kasvaa, joukkojen valmius ja määrä kasvaa, samalla kun sitä rautaa tuodaan rajalle.
En tiedä mitä Putin oikein ajatteli jos luuli ettei Eurooppa / NATO reagoi siihen että hän lähtee sotaretkelle toiseen valtioon.
Laajenna
Pms 04.04.2014 23:22
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti Venäjällä ei ole edes keskityksiä Viron rajalla, eikö Naton toimet muistuta jo provokaatiota?
Venäjällä on keskitys Ukrainan ja Suomen rajalla. Toiseksi Venäjän sotainen ulkopolitiikka luo uhkakuvia Balttiaan ja Itä- Eurooppaan joten NATO valmistautuu.
Se on sen tehtävä ja siinä ei ole mitään provokatiivista. Kyllä Putin sen tiesi mitä tuleman pitää jos lähtee armeijoineen liikkeelle.
Laajenna
Abulafi 04.04.2014 23:32
Lainaus: Pms kirjoitti: Näytä viesti Tuosta ohjuspuolustuksesta, Hollannilla sitä on ja Hollanti sitä EU alueella tälläkin hetkellä myös kehittää.

On toki. Mutta välillä halutaan tietyiltä tahoilta uskotella että Nato on pelkästään USA. Nato on myös Hollanti ja muut EU:n Naton jäsenvaltiot.
Hollannin ohjuspuolustusjärjestelmä ei ole mikään Natosta irrallinen tai 'Nato-yhteensopimaton' vaan juurikin sen standardien mukainen.
Lainaako Hollanti tarvittaessa järjestelmäänsä muiden Naton jäsenvaltioiden käyttöön on Hollannin oma asia.

Turkille Hollanti (sekä USA ja Englanti) lainasivat Patriot-järjestelmän miehistöineen mahdollista Syyrian uhkaa vastaan. Siellä ne patterit ovat valmiudessa hyödyntäen Naton tietoverkkoja ja tulenjohtotietoja omiensa lisäksi.
Lainasiko siis Hollanti vai Nato Turkille torjuntaohjuspattereita? Turkki esitti pyyntönsä Natolle.
Laajenna
Pms 04.04.2014 23:55
Lainaus: Abulafi kirjoitti: Näytä viesti On toki. Mutta välillä halutaan tietyiltä tahoilta uskotella että Nato on pelkästään USA. Nato on myös Hollanti ja muut EU:n Naton jäsenvaltiot.
Hollannin ohjuspuolustusjärjestelmä ei ole mikään Natosta irrallinen tai 'Nato-yhteensopimaton' vaan juurikin sen standardien mukainen.
Lainaako Hollanti tarvittaessa järjestelmäänsä muiden Naton jäsenvaltioiden käyttöön on Hollannin oma asia.

Turkille Hollanti (sekä USA ja Englanti) lainasivat Patriot-järjestelmän miehistöineen mahdollista Syyrian uhkaa vastaan. Siellä ne patterit ovat valmiudessa hyödyntäen Naton tietoverkkoja ja tulenjohtotietoja omiensa lisäksi.
Lainasiko siis Hollanti vai Nato Turkille torjuntaohjuspattereita? Turkki esitti pyyntönsä Natolle.
Hollannin järjestelmä on osa NATO / EU alueen ohjuspuolustusta ja sille on annettu tehtäväksi EU: ssa sitä kehittää.
Toki se on NATO standardit täyttävä mutta oikeastaan se järjestelmä on Hollannin oma, jonka se on vain antanut EU alueen ohjustorjuntaan. Tähän järjestelmään tuli USA vasta jälkikäteen mukaan.

Mutta uskoisin että Hollanti näitä järjestelmiä antaa tarpeen mukaan. Hollannin turva on EU: n turva ja toisinpäin.
Se on näiden liittojen hyvä puoli. Jokainen rapsuttaa toistensa selkää kun vihollinen on yhteinen.
Laajenna
juha113 05.04.2014 00:59
Lainaus: Abulafi kirjoitti: Näytä viesti On toki. Mutta välillä halutaan tietyiltä tahoilta uskotella että Nato on pelkästään USA. Nato on myös Hollanti ja muut EU:n Naton jäsenvaltiot.
Hollannin ohjuspuolustusjärjestelmä ei ole mikään Natosta irrallinen tai 'Nato-yhteensopimaton' vaan juurikin sen standardien mukainen.
Lainaako Hollanti tarvittaessa järjestelmäänsä muiden Naton jäsenvaltioiden käyttöön on Hollannin oma asia.

Turkille Hollanti (sekä USA ja Englanti) lainasivat Patriot-järjestelmän miehistöineen mahdollista Syyrian uhkaa vastaan. Siellä ne patterit ovat valmiudessa hyödyntäen Naton tietoverkkoja ja tulenjohtotietoja omiensa lisäksi.
Lainasiko siis Hollanti vai Nato Turkille torjuntaohjuspattereita? Turkki esitti pyyntönsä Natolle.
Se vanha kliisi esitti pyyntönsä Turkki on usan marionetti ei mitään muuta .
Laajenna
Ilkka Luoma 06.04.2014 14:57
Suomelle riittää turvaksi erillinen rinnakkaispuolustussopimus Venäjän kanssa.
Laajenna
Tako1 06.04.2014 19:51
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti Suomelle riittää turvaksi erillinen rinnakkaispuolustussopimus Venäjän kanssa.
Vähän samanlainen kuin -39? Heh, vitsailet, täytyy ihailla huumorintajuasi, omalla nimellä pistät vakavat asiat täysin leikiksi.
Laajenna
Koba 06.04.2014 19:54
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti Suomelle riittää turvaksi erillinen rinnakkaispuolustussopimus Venäjän kanssa.
Varmasti olisi yhtä hyvä turva kuin Budapestin sopimus oli Ukrainalle.
Laajenna
Ilkka Luoma 06.04.2014 21:12
Suomi ei ole ollut koskaan osa Neuvostoliittoa - Ukraina on.
Laajenna
Abulafi 06.04.2014 23:42
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti Suomelle riittää turvaksi erillinen rinnakkaispuolustussopimus Venäjän kanssa.
Niin lukemattomissa ja monille eri keskustelupalstoille lähettämissäsi spämmeissä sä olet jatkuvasti jaksanut korostaa liittoutumattomuuden merkitystä.

Mikä sai sut yhtäkkiä kääntämään takkisi?

Ja vielä Venäjän kanssa. Ketäs vastaan ne venäläiset sitten auttaa meitä puolustautumaan?
Laajenna
Pms 07.04.2014 10:18
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti Suomi ei ole ollut koskaan osa Neuvostoliittoa - Ukraina on.
Ja tämä merkitsee Venäjän suurvalta-ajatteluun miten ? Suomi on aina "kuulunut" Venäjään, jos asiaa heidän kannalta katsoo.
Johan se on tullut tuo viesti selväksi nykyhallinnonkin kautta.

Hyväksymmekö me moisen ajattelun vai emme, siinäpä kysymys.
Laajenna
kaljamato 07.04.2014 17:00
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti Suomi ei ole ollut koskaan osa Neuvostoliittoa - Ukraina on.
Mutta venäjään on kuulunut.
Laajenna
Ilkka Luoma 11.04.2014 13:58
Tsaarien Venäjään.
Laajenna
juha113 11.04.2014 14:44
Lainaus: Para kirjoitti: Näytä viesti Tämä "kaava" on huvittava sillä tällä hetkellä bruttokansantuotteen mukaan nähtynä Kiinan ja Venäjän kansantuotteet yhteensä ovat pienempiä kuin joko EU:n tai USA:n, jopa yksinään...

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of...nominal)#Lists
Kiinan talous ylittää yksin kohta usan ja se wikipedia ei ole mikään totuuden laari vaan napattua juttua !
Laajenna
speculate 11.04.2014 15:04
Lainaus: juha113 kirjoitti: Näytä viesti Kiinan talous ylittää yksin kohta usan ja se wikipedia ei ole mikään totuuden laari vaan napattua juttua !
Wikipedia on puhdasta länsipropagandaa, joka suojelee USA:n ja sen liittolaisten ja länsimaisten suuryritysten monopoleja. Olen hyvin monissa yhteyksissä törmännyt Wikipedian virheelliseen, suorastaan propagandaa levittävään informaatioon. Myös yrittänyt laittaa sinne oikeata, tutkittua tietoa, mutta kerrankin jouduin vuoden karenssiin....häiriköinnistä !!!

Muun muassa Apollo kuulentojen "kuumodulli" käytti englanninkielisen wikipedian mukaan polttoainetta 267 kg käydessään kuunpinnalla ja noustessa sekä telakoituessa emäalukseen. Tuon nyt lapsikin ymmärtää, että se ei voi olla totta sillä moduli miehistöineen painoi kuun vetovoimakentässä lähelle 1000 kiloa ja polttoaineet päälle, joten ei se parillasadalla kilolla nestemäistä vetyä juuri liikahda mihinkään. Eräs fyysikko laski kuumodulin nestemäisen vedyn polttoaineen tarpeen olleen noin 4000 kg.
Laajenna
Para 11.04.2014 17:21
Lainaus: juha113 kirjoitti: Näytä viesti Kiinan talous ylittää yksin kohta usan ja se wikipedia ei ole mikään totuuden laari vaan napattua juttua !
Lähteenä antamassani Wikipedia-linkissä ei ollut Wikipedian "oma tutkimustyö" joten sillä onko se "totuuden laari" vai mitä ei ole väliä. Lähteinä oli mm. IMF, World Bank ja CIA World Factbook listat. Linkit niihin löytyy myös siellä Wikistä joten voit henkilökohtaisesti tarkistaa.

Mutta jopa jos oletettaisiin että Kiinan kasvu jatkuu lineaarisesti (vähän kuin olettaisin että koska koiranpentu kasvaa kaksi kertaa painavammaksi joka 6 viikkoa, se tulee parin vuoden päästä se tulee huitaisemaan kaupungin pois hännällään) siihen olisi vielä pitkä aika ennen kuin Kiinan talous ylittäisi USA:n
Laajenna
Ilkka Luoma 14.04.2014 10:42
Saksa astuu voimallisemmin kuvaan mukaan ...
Laajenna
Medborgare47 14.04.2014 11:07
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti Missä on uutisoitu Itämeren kaasuputkella kiristyksestä?
Venäjähän ei nimenomaan käytä kaasua kiristyksen välineenä. Se on myynyt ja myy kaasua edelleen Ukrainalle vaikka hallinto Ukrainassa on laiton eikä maksusta ole mitään varmuutta. Puhumattakaan maksamattomista laskuista.

Venäjä ei ole millään tavoin edes vihjannut näiden "pakote"-keskustelujen aikana sulkevansa kaasuhanat. ( ja öljyhanat)
Venäjä ei ole niin typerä eikä yksioikoinen.
Laajenna
Lisätietoa Yhteydenotto Lisää keskustelupalsta