Sisältövaroitus Näytämme tämän viestiketjun, koska se on poistettu alkuperäisestä sijainnista.

- Viestiketju on todennäköisesti poistettu hyvästä syystä.

- Emme suosittele tämän sisällön lukemista kenellekään!

"velallinen v 90" 11.01.2017 11:12
Hieno kirjoitus, kiitos Alf.
Laajenna
"Leila" 11.01.2017 12:54
Amerikassa on toki henkilökohtainen konkurssi mahdollinen mutta käsittääkseni sen jälkeen et koskaan saa luottokorttia tai pankkilainaa.
Laajenna
"Repe-Sorsa" 11.01.2017 14:55
Juuri näin, ihmisille tulisi antaa toinen mahdollisuus. Näin se suomi saadaan nousuun ja se innovatiivisuus käyttöön, joilla uusia start uppeja saadaan käyttöön.
Laajenna
"Ivan vasiljevits" 11.01.2017 17:06
Alf Rehnin juttu on hyvä ja tuo länsimaisen ja itämaisen yrityskulttuurin eron hyvin esiin. Siinä missä amerikkalainen näkee naapurinsa pihalla uuden hienon auton, hän miettii, miten saisi itse samanlaisen. Siinä missä suomalainen tai venäläinen näkee naapurinsa pihalla uuden hienon auton, hän miettii, miten sen saisi naapurilta pois (vaikka tämä juttu onkin vanha, se on mielestäni hyvä).
Laajenna
"Avautuuko" 11.01.2017 20:06
Hyvä kirjoitus Alf, mutta

”Mietitään vaikkapa suurta osaa julkishallintoa.”

Valtaosaan kunnallisista tai valtiollisista tehtävistä ei maassamme ole asiaa ilman jäsenkirjaa – kuten hyvin sinäkin teidät.

Seuraavaksi;

”Tällöin olisi hyvä, jos olisi mahdollista buutata, puhaltaa putket tyhjiksi, karsia oikeastaan kaikki ja alkaa rakentamaan uutta ja ketterää.”

Maassamme vain on tapa, jossa jäsenkirjalla varustettua ihmistä ei buutata, karsita tai rakenneta uutta ja ketterää – palkitaan.

Tässäkin olet oikeassa:

” Se, että yrityksellä on mahdollisuus järjestää asiansa uuteen uskoon, jopa puhtaalta pöydältä, ei ole korruptiota (ainakaan automaattisesti) eikä ongelma.”

Yli 17 vuotias start up yritys, jota valtion kannattaa rahoittaa?

Vieläpä;

”Olisi tosin sopivaa, että tämä reboot-mahdollisuus ei olisi suuryritysten yksinoikeus, vaan että pienempikin yrittäjä tai vastoinkäymisiä kokenut tavallinen tallaaja saisi samanlaiset mahdollisuudet.”

Voin vain todeta, että ei ole kyse koosta vaan sopivuudesta.

Laajenna
"Kauppaopiston nainen" 11.01.2017 20:28
Alf Rehnin kolumni kuuluu "missifilosofian toivotaan, toivotaan, että saamme toisenlaisen maan"-sarjaan.

Naurettava väite syyttää protestanttista yhteiskuntaa yrittäjien vaikeuksista, kun syyllisiä ovat ahneet pankit, jotka joustamattomuuttaan ajoivat yrittäjiä konkurssiin 1990-luvulla.

Mitä Rehn tarkoittaa puhuessaan "meistä"? Samaako kuin Ulf Sundqvist sanoessaan "kaikki me olemme vastuussa" -90-luvun lamasta. Että velalliset, "uhrit", "pienet ihmiset", pitäisi pelastaa veronmaksajien rahoilla? Miksi ei velkojat toimi inhimillisesti, amerikkalaisittain, ja anna yrittäjille uutta mahdollisuutta? Yhteiskunta verorahoilla on jo tullut tarpeeksi vastaan velkajärjestelyillä.

Tässäkin asiassa tietyt piirit haluavat että tappiot maksetaan verorahoilla, mutta voitot saa pitää itse. Turhaa lässytystä katolilaisista, inhimillisyydestä jne. kun kirjoittaja itse edustaa raakaa kapitalismia.
Laajenna
"Reformaatio 500 v." 11.01.2017 21:33
Hienoa, että Alf Rehn näin Reformaation juhlavuonna muistuttaa, että meillä maan matosilla olisi mennyt ja menisi paljon paremmin, jos olisimme vieläkin katolisia.
Laajenna
"Elämä on valintoja" 12.01.2017 01:19
Mustavalkoinen ajattelu, pienet vastaan isot, köyhät vastaan rikkaat, amerikkalaiset vastaan suomalaiset, protestantit vastaan katoliset (ei todellakaan ole Suomessa nykypäivää) ja muut yleistykset vesittävät mahdollisen sanoman. Tämän mukaan ihmisen pitäisi voida harrastaa uhkapeliä elämällään miettimättä vastuita ja sitten pitäisi vain antaa kaikki anteeksi ja aloittaa puhtaalta pöydältä. Lapselle se suodaan, aikuisella on aikuisen vastuu.

Uskonnot ja syntisyys ovat kaukana nykypäivän ajattelusta. Totta kai jo oikeudenmukaisuuden vaatimuksena on, että jokainen vastaa tekemisistään ja hoitaa asiansa. Jos kuitenkin epäonnistuu, on oman tukiverkon lisäksi muitakin tahoja auttamassa. Oma yrittäminen siinäkin on avainsana. Kyräilijöitä ei ole vain Suomessa, niitä riittää kaikkialla. Sekin on tietynlainen valvontajärjestelmä virallisten lisäksi, muutenhan yhteiskunta olisi pelkkää kaaosta ja hyväksikäyttäjiä. Vapaamatkustajia ei missään muuallakaan suvaita.

Kaikenlaisia yleistyksiä voi tehdä mistä tahansa mutta niiden painoarvo on kevyt. Kaikki elämässä on kuitenkin tapauskohtaista ja yksilöllistä. Oma vastuu on yli kaiken, selittely ja vastuun sysääminen kansallisuuseroille tai uskonnoille on Peter Pan-maista haluttomuutta kasvaa aikuiseksi.

Laajenna
"Trollö" 12.01.2017 11:57
Juuri näin. Ehkä Alfkin kirjoittelee lämpimikseen löperöä tekstiä, tai sitten hänellä on "sipilä-syndrooma". On tullut luvatuksi auttaa hyvää veljeä kun on tuota vaikutusvaltaakin. Suomalaista trollausta?
Laajenna
"PM" 12.01.2017 16:37
Organisaatio tai yhtiö, jossa omistus on hajautunut, luottotappiot ovat vain vähennys tuloista.
Yksityishenkilöille ei ole näin. Iäkäs isäni menetti asuntonsa takauksen vuoksi, eikä hän ollut ainoa.
Tämä yrittäjä jatkaa vaimonsa nimissä uusin aloin.

Tämän vuoksi yksityishenkilön velkajärjestely on olemassa. Tuomioistuimen tehtävänä on erotella siihen oikeutetut "mädistä omenoista". Ei kaikki ole eikä tulekaan olla tähän anteeksiantoon oikeutettuja.

Laajenna
Lisätietoa Yhteydenotto Lisää keskustelupalsta