1
2
Tämä keskustelupalsta on arkistoitu, eikä tänne ilmesty enää uusia viestejä.
Ilkka Luoma 15.03.2014 21:24
Suomella on YYA:n jälkeinen ”naapuruussopimus” Venäjän kanssa. Eräät tulkitsijat tietävät kertoa, että tuo sopimus, jo sisältönä estää Suomen Natoon liittymisen. Asialla ei ole kuin kursiivinen merkitys, sillä Suomen kansan suuri enemmistö ei halua liittyä Natoon 1] ja jo Natonkin säännöt liittymisen osalta vaativat laajaa kansalaishyväksyntää.

Meillä on siis kolme lukkoa esteenä avata nato-ovi – näistäkin huolimatta lähinnä Kokoomuksen koppalakkiosasto jenkaa meitä Natoon – viimeeksi vikuroivan mopedinsa ohjauksen kadottanut eduskunnan perustuslakivaliokunnan puhenjohtaja Kimmo Sasi.

Kuten tunnettua Suomi on miltei 250 vuotta tehnyt tiiviisti kauppaa Venäjän – Neuvostoliiton ja jälleen Venäjän kanssa. Olemme tuona aikana olleet niin Ruotsin kuin Venäjän vallan alla 2]. Venäläiset ovat tuoneet paljon vaurautta maallemme, mutta myös kiperiä tilanteita, jotka olemme itse kyenneet hoitamaan - … paljolti Saksan 3] tuella.


Nyt olemme EU valtadirektiivien alla, ja Bryssel vaikuttaa kohta todennäköisesti vahvasti ja haitallisesti kauppaamme Venäjän suuntaan. Meillä ei ole täyttä itsenäisyyttä olla hyvä, luotettava ja pitkäjänteinen kauppakumppani maailmalle päin. Meidän olisi päästävä irti lännen kahleesta ja saada käydä kauppaa sinne minne itse haluamme.


Me tarvitsemme ulkomaankaupaa,

koska emme ole omavaraisia kovinkaan monen raaka-aineen, tuotteen tai palvelun osalta. Venäjä sen sijaan on omavarainen – itseasiassa lähes kaikessa, paitsi länsirahan osalta. Moskova osaa painaa seteleitä samalla tavalla kuin EU:n Frankfurt. Onkin kysymys vain setelien kantokyvystä pitää pintansa.

EU on kohtalokkaasti lähtenyt USA:n kelkkaan saarrettaessa Venäjää; emme edes oivaltaneet sitä, että Venäjä jatkuu Kiinan rajalle saakka – kaus itään, josta nousee parasta aikaa maailman suurin vaikuttaja Kiina.


Lännen kauhuskenaario on maailmanlaajuinen talouskaava -
[ Maailma tarvitsee Kiinan vastavoimaksi USA:lle ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustel...d.php?t=954920 - ]

”Kiina + Venäjä > USA + EU” 4], tähän on reaaliset mahdollisuudet, sillä Kiina on väkirikkain ja Venäjä raaka-ainerikkain – tarvitaan vain energiaa, ja molemmissa valtioissa on riittävästi insinöörejä ratkomaan tämä ongelma kuin myös jatkuvan kasvuhuudon mukanaan tuomat ympäristöongelmat!


Lännenmiehet ajavat Putinia kiinalaisten syliin!

Lännen lyhytnäköisyys ajaa Vladimir Putinia Kiinan presidentin Xi Jinping´in ”syliin”. Kiinalle kelpaa se kaasu, öljy ja kivihiili mitä Venäjä tuottaa. Kiinalle kelpaavat myös Siperian rikkaudet. Jos EU sulkee hanansa – niin Kiina avaa ne mieluusti itselleen, mutta toiseen suuntaan ja ymmärrettävästi paljon halvemmalla kuin mitä EU oli joutunut maksamaan – esteenä on toistaiseksi vain rajoittunut putkikapasiteetti Kiinan suuntaan.


Mitä me suomalaiset voimme tehdä?

Paljonkin, sillä meillä on pohjana jo tuo alussa mainittu ”naapuuruussopimus”, jota on hyvä nyt täydentää ja poistaa samalla kokonaisuudessaan meidän ainoa mahdollinen ”vihollinen” - Venäjä, tulevaisuuden suunnittelukartoilta, vihollisena.


Presidenttimme voisi avata pelin!

Nyt olisikin valtiomiesviisasta avata peli ja neuvotella ”naapuruussopimukseen” liite, jossa molemmat osapuolet sitoutuvat puolustamaan omilta alueiltaan omaansa toinen osapuoli huomioiden - yhdessä koko Suomenlahden alue – Suomen rannikkoa myöten aina Ahvenanmaalle saakka.

Naapuruussopimuksen liitejatkeella yhteisistä päämääristä puolustuksen osalta saamme itsellemme täydet turvatakuut Itä-Suomen ja koko Suomen osalta ja venäläiset vastineena nauttivat samassa yhteydessä täyttä rauhaa Pietarin puolustuksen osalta Kannakselle päin. Näin Suomi ratkaisisi täyden koskemattomuuden, vain Nato voisi olla meidän vihollisemme 5] ja sitähän me emme kuunaan uskoisi!


On radikaalien toimien aika

Presidentti Urho Kekkonen olisi tämän oivaltanut, jos olisi vielä 110 vuotiaana maamme ruorissa kiinni. Meidän on osattava luopua ryssävihasta ja ymmärrettävä, että kauppa on se joka kannattaa. Venäjä on suuri kauppakumppani ja me voimme sieltä tuoda lähes kaiken raaka-aineen (tosin tietty riippumattomuusfilosofia olisi ylläpidettävä) – samalla saisimme meille jättimarkkinat jatkojalostustuotteillemme, kun muu EU-Eurooppa kitkuttaa saarrostuksessaan.


Tulevat uushankinta-aseetkin voimme vaihtokaupoin Venäjältä hankkia,

sillä me tarvitsemme työtä, ja työtä syntyy tuotannosta mikä menee kaupaksi. YYA aikana Suomi tuotti, Neuvostoliitto osti ja me rikastuimme – tämä oli Kekkosen talouskaava, ja sen pohjalta luotiin Suomen nykyisen vaurauden vakaa pohjabetoni, jota tosin kokoomuslaiset ovat kekkosenperintönä tuhonneet myymälllä ja yksityistämällä.

On poikkeuksellisten tekojen aika – siirrymme kasvuhokemasta kansakuntatoimeliaisuuteen 7], luotuamme sitä ennen turvalliset elinolosuhteet maallemme!

VIITTEET
1] Kansalaisviisaus erottaa meidät Natosta ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustel....php?t=1029728 -
2] Itsenäisyytemme saavutettiin idästä ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/0...in-idasta.html -
3] Saksan tuki Suomelle ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisu...astuunkantajat -
4] Sai alkunsa kaavasta ”Kiina < EU + USA?” ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/0...usa-kiina.html -
5] Saksahan jo Gerhard Schröderin aikana kaavaili salaisesti EU-Euroopan omaa puolustusratkaisua, ilman USA:ta, mutta Venäjä sopijakumppaniksi integroiden – näin saksalaiset ensimmäisinä ymmärsivät, että Euroopan turvallisuus ratkeaa venäläisten kanssa – yhdessä! *] ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2008/0...at-suuren.html -
7] Kasvuhokema villitsee! ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisu...kema-villitsee -
7] Kasvuhokemasta toimeliaisuuteen ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisu...imeliaisuuteen -
…
*] Eurooppalainen rauha takautuu yhdessä Venäjän kanssa ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustel...d.php?t=943618 -


Ilkka Luoma
http://ilkkaluoma.blogspot.fi
https://www.facebook.com/first.ilkka

SENT
Cc: jussi.niinisto@eduskunta.fi ; pekka.sutela@lut.fi ; presidentti@tpk.fi ; eero.heinaluoma@eduskunta.fi ; jyrki.katainen@vnk.fi ; paavo.vayrynen@keskusta.fi ; puheenjohtaja@keskusta.fi ; timo.soini@eduskunta.fi ; pertti.salolainen@eduskunta.fi ; Sasi Kimmo ; ilkka.kanerva@eduskunta.fi ; seppo.kaariainen@eduskunta.fi ; erkki.tuomioja@formin.fi ; ari.puheloinen@mil.fi ; carl.haglund@defmin.fi ; mika.aaltola@fiia.fi ; teija.tiilikainen@fiia.fi

Sent: Saturday, March 15, 2014 7:51 PM
Subject: KANSALAISMIELIPIDE - Turvatakuita radikaalisti Venäjältä - ajat muuttuvat!
...

Realistisimmat turvatakuut radikaalisti Venäjältä!
( Turvallisuus- ja puolustautumispolitiikka perustuvat luottamusta herättävään omaan itse määrättyyn armeijaan, puolustautumistahtoon ja aktiivisiin kauppasuhteisiin kaikki rajanaapureihin - keskinäisyyttä voidaan terästää rinnakkaisilla turvallisuusyhteistyösopimuksilla)


AL US Vf IL BL BLOG 32399
---14032014---

doc.:
665 | 6096
Laajenna
Ilkka Luoma 23.03.2014 15:44
Suomen kansa ei paljosta hötkyile – kallupit kertovat ettemme pelkää Venäjää, emmekä halua Natoon ”ukrainoista, krimeistä ja median kuin eräiden poliitikkojenkaan pelko- ja natojenkaamisista huolimatta 1]. Nyt natottajien ja venäjäpelottelijoiden joukkoon ovat liittyneet arveluttavat ”asiantuntijat” - esimerkiksi UPI-FIIA:n Mika Aaltola ja kumppanit. Poliitikoista Kimmo Sasilta (Kok.) natomopedi karkasi käsistä ja vikuroitti miehen kansan vastaiselle rintamalle *].

Näyttää siltä, että kansa, joka lopulta aina ”ruumiit pesee” ja vastaa kaikista poliitikkojen tekemistä virheistä – on maltillinen, historiansa ymmärtävä 2], realiteettien tajuaja kuin myös arkijärjen käyttäjä.
Kansalaistemme enemmistö ei pidä Venäjää pelottavana 3] – olemmehan osanneet heidän kanssaan pelata pelejä niin hyvässä kuin pahassa 4].


Saimme itsenäisyytemme idästä,
[ ”ruotsalaisia emme ole, venäläisiksi emme tule – olkaamme siis suomalaisia!” ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisu...kumpuaa-idasta - ]

tappelimme Talvisodan juoksuhaudoissa ja kekkoskaudella loimme taitavalla neuvostoliittopolitiikalla nykyisen vaurautemme pohjabetonit. Emme ole ruotsalaisia, vaikka sitäkin on koetettu jengata, emme halua läntisiin USA johteisiin sotiin; haluamme vain arvostaa ja kunnioittaa pitkää itärajaamme, jonka takaa saamme edelleen mukavasti kauppaa, vaurautta ja työtä. Emme myöskään pyllistele kenellekään.

LINK ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/0...venajalta.html -


Suomessa on sananvapaus,

ja ”jaakon- ja ahtisaaret” saavat puhua omia natojuttujaan – kansa enemmistönä ei niitä noteeraa, vaan sanoo, että ”puhu sinä, minä pidän hevosta”. Suomi ei liity Natoon, niin kauan kun kansan enemmistö näin sanoo. Toisaalta ollaksemme fiksuja suomalaisia, emme myöskään ääneen uhoa, ettemme liity Natoon milloinkaan.


Valistunut veikkaus ennustelee,

että nykymallinen Nato hajoaa idän paineessa, kun lännenmies ”ajoi” Venäjän Putinin Kiinan syliin 5] – hankaloittamalla Venäjän energiakauppaa – Kiinalle kelpaavat Venäjältä kaikki kolme putkea – maakaasu, öljy ja vesi Baikal-järvestä.


Saksa on riippuvainen Venäjän kaupasta,
[ ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisu...-historiastaan ]

ja Saksa haluaakin heti uuden ”schröderin” ilmaantuessa sopia Venäjän kanssa Euroopan puolustuksesta – johon konklaaviin tullee ulkojäseneksi juuri Kiina. Kiina haluaa lisätä kaupankäyntiä Eurooppaan – riippuvuus USA:n viennistä ei Kiinalle pidemmän päälle sovi. Arvelisin, että presidenttimme Sauli Niinistö on lämmin tälle ”eurooppapuolustukselle” - jopa ilman USA:ta. Amerikkalaisille riittää askaroimista Kiinassa aivan riittämiin 6].


Keskitytään omiin asioihin ja kaupankäyntiin!

Meidän on syytä keskittyä kaupankäyntiin ja opittava kaukoidän viisaus olla puuttumatta muiden itsenäisten sisäisiin asioihin. Kunnioitetaan niin paljon ulkopuolisia, etteivät he tule sotkeentumaan meidänkään sisäisiin asioihin -näin tuo itäinen karhukin pysyy siellä omalla reviirillään.


Ylläpidetään riittävän tehokasta asevelvollisuusarmeijaa,
[ Mikä on Sinun maanpuolustustahtosi? ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustel...d.php?t=960168 - 3104]

jonka saa tarvittavat aseensa, perustaa ”suojeluskunnat” ja huolehtii riittävästä motivaatiosta innostavalla koulutuksella, joka voidaan laajentaa myös naisiin ja pidentää minimssään yhdeksi vuodeksi. Emme saa myöskään unohtaa riittävän suurta reserviä , jota koulutetaan säännöllisesti – vaikkapa näiden ”suojeluskuntien” puitteissa – pitämään yllä ”sissiodankäynnin” 7] periaatteita – unohtamatta cybersotaa.

Kirjoittajan huomautus valittuun sananvalintaan ---
*] Viimeisen virkkeen sanavalinta ei saata kaikkien mielestä olla hyvää asiailmaisua, mutta perusteluksi haluan esittää sen, että niin hanakasti - kansaa kuulematta, historiaa tarkoin tuntematta ja laajaa analyysitaidottomuuttaan merkittävät ”asiantuntijat” esiintyvät analysaattoreina, vaikka esitys on mainittujen henkilöiden taholta pikemminkin vain mielipiteen esittelyä.
Merkittäväksi heidän mielipiteiden yksipuolisuuden tekee se, että aihealueen osaajat, kokemusgenaraattorit ja käytäntöä tietävät – esimerkiksi entinen pääministeri Esko Aho ja entinen Suomen Moskovan suurlähettiläs Heikki Talvitie toppuuttelivat ja rauhoittelivat kyseisiä pelottelijoita ja natottajia sekä kehottivat kuuntelemaan kansaa ja ymmärtämään myös talousvaikutteita kansantalouttamme kohtaan.


Presidentti J.K. Paasikivi ---
”Viisaus alkaa tosiasioiden tunnustamisesta” -ja tämän kansakuntamme suuri enemmistö perii aina uudestaan äidinmaidostaan.

VIITTEET
1] Aika-ajoin Venäjästä luodaan uhkakuvia ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisu...odaan-uhkakuva -
2] Suomen ja Venäjän yhteistä historiaa ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/0...storia-ja.html -
3] Peloton Suomen kansa ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/1...nteen-voi.html -
4] 3 x Venäjä! ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisu...naja-ja-venaja -
5] Onko 'ukraina krimiltä' voittajia? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisu...isin-voittajat -
6] Kiina mobilisoituu ymäpäri maapallon! ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustel...d.php?t=877321 - [10119]
7] Metsäsissi nujertaa cybersotilaan? ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustel...d.php?t=717353 - [44851]


JÄLKIKIRJOITUS
Monesti näin arkikansalaisesta tuntuu siltä, että Venäjän presidentti tuntee paremmin rivikansalaisemme kuin meidän omat poliitikot. Samassa yhteydessä herää myös ajatus, että kansamme enemmistön, venäläisten kanssaihmisten ja Putinin välillä pelaa luottamuskin uskottavammin kuin Putinin luottamus meidän tiettyjä poliitikkoja ja sanailijoitamme kohtaan.

EXTRA
Miksi Suomea hivutetaan vähemmistöjen toimesta Natoon? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisu...-suomea-natoon - + http://portti.iltalehti.fi/keskustel...d.php?t=920230 - [9319]


Ilkka Luoma
http://ilkkaluoma.blogspot.fi
https://www.facebook.com/first.ilkka

AL US Vf IL BL - BLOG 32919
---23032014---

doc.: emme_pelkaa_venajaa_23032014.doc – OpenOffice Writer
623 | 6212 - 33 min.
Laajenna
Vastuunkantaja 23.03.2014 15:46
Alkakaamme Sveitsiksi.
Laajenna
Ilkka Luoma 24.03.2014 14:57
Sveitsiä ympäröi samankaltainen kulttuuri ympäriinsä.
Laajenna
Ilkka Luoma 25.05.2014 14:31
"jos et voita vihollistasi, tee siitä ystävä"
Laajenna
Ilkka Luoma 09.07.2014 15:25
Vanha kiinalainen viisaus:

"Ellet voita vihollistasi, tee siitä ystävä", ... lisäksi tänään meidän Venäjän raja on Venäjän maarajoista ylivoimaisesti vähiten miehitetty ja aseistettu!
Laajenna
Pukama 09.07.2014 20:31
Ilkka Luoma keskustelee henkevästi Ilkka Luoman kanssa? Toivottavasti ei tule pahempia erimielisyyksiä? Toivottavasti putinin hellästi lupaamat maksut tulevat ajallaan? Jatkoa kaivataan?
Laajenna
Ilkka Luoma 15.07.2014 21:36
Lainaus: Pukama kirjoitti: Näytä viesti Ilkka Luoma keskustelee henkevästi Ilkka Luoman kanssa? Toivottavasti ei tule pahempia erimielisyyksiä? Toivottavasti putinin hellästi lupaamat maksut tulevat ajallaan? Jatkoa kaivataan?
Btw. Putin muuten maksoi Nliiton aikaiset velat Suomelle - etuajassa, menetimme näin mukavat korkotulot.
Laajenna
Ilkka Luoma 18.08.2014 15:19
Tilanne on nyt radikaalisti muuttunut - nopein tie turvatakuihin löytyy sittenkin idästä!

"Ellet voita vihollistasi, tee siitä ystävä" -vanha kiinalainen sananlasku.
Laajenna
Ilkka Luoma 26.08.2014 14:38
Olisiko tämä Stubbin natojenkaamista lopulta viisaampaa?!
Laajenna
Ilkka Luoma 07.10.2014 10:12
Vaikka realistisimmat takuut rauhasta lähtee idästä - ellet voita vihollistasi, tee siitä ystävä -vanha kiinalainen sananlasku.
Laajenna
SuomlaineN 07.10.2014 10:28
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti Olisiko tämä Stubbin natojenkaamista lopulta viisaampaa?!
Ei ole.
Laajenna
Ilkka Luoma 07.10.2014 19:10
Lainaus: SuomlaineN kirjoitti: Näytä viesti Ei ole.
Perusteletko?
Laajenna
Ilkka Luoma 18.11.2014 23:03
Vihollisen saa laannutettua, kun siitä tekee ystävän ;-)
Laajenna
Ilkka Luoma 27.11.2014 20:14
Ilta-Sanomat: Suomalaisprofessori esittelee neljä tapaa suojautua Venäjältä: ”Pakoon ei voi juosta”
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/ar...784126303.html. ... Sieltä löytyy se paras vaihtoehto!
Laajenna
Ilkka Luoma 01.12.2014 08:42
Onko allaoleva linkki kertomus siitä, että suomalaiset haluavat liittyä Natoon?

~ http://www.facebook.com/l.php?u=http...pg&h=hAQE6zF_p -
Laajenna
Ilkka Luoma 06.12.2014 17:58
Minuutin hiljaisuus sodissamme kaatuneille –

usein sanotaan (väheksymättä palanneita), että paras ja uhrautuvaisin aines jää aina rintamalle – ehkä, mutta meille niin kaatuneet kuin palanneet veteraanit ovat kultaakin arvokkaampia – sillä he pelastivat Talvisodassa maamme itsenäisyyden ja Jatkosodassa parhaan aseveljemme Saksan kolmannen valtakunnan avustuksella kesähyökkäys 1944 torjuttiin ja jälleen Itsenäisyys säilyi – alkaakseen erikoisena Paasikivi-Kekkosen kautena nykyiseen materiaaliseen vaurauteen johdattaen.


Sallan veteraani muistuttaa: Pitää pysyä hyvissä väleissä Venäjän kanssa ‪#‎uutisvahti‬
http://yle.fi/…/sallan_veteraani_mui...#8230;/7671723. ... Hiljaiseksi veti - arvostuksesta ja kunnioituksesta. Juuri heidän vuokseen ja meidän itsemmekin, ...kansalaistemme on palautettava osiltaan rapautunut itsenäisyys.
Laajenna
Ilkka Luoma 11.01.2015 09:09
"Ellet voita vihollistasi - tee siitä ystävä" -vanha kiinalainen sananlaksu.
Laajenna
Ilkka Luoma 10.02.2015 21:29
Saksa ottanut ohjat Ukraina-neuvotteluissa – toivoa on
http://www.mtv.fi/…/suomalaisasiantu...#8230;/4764132. ... Joskus on sanottu, että nimenomaan Saksa ja Venäjä ratkaisevat Euroopan rauhan - tähän on nyt sananmukaisesti ja historiallisesti rautaiset syyt ... tähän palataan vähän myöhemmin.
Laajenna
Jamo3 10.02.2015 21:46
Olet venäläinen trollaaja, miksi sinä asua suomesa kun idäsä ola parasiisi.
Laajenna
Ilkka Luoma 15.02.2015 19:43
Vanha kiinalainen sanonta ...

"Ellet voita vihollistasi, tee siitä ystävä"
Laajenna
Ilkka Luoma 17.03.2015 07:14
Lainaus: Jamo3 kirjoitti: Näytä viesti Olet venäläinen trollaaja, miksi sinä asua suomesa kun idäsä ola parasiisi.

Pitäisikö Sinun ensin käydä sisälukutaitokurssi ja sen oheen oikeinkirjoittamisen pikakoulutus ;-)
Laajenna
Ilkka Luoma 18.03.2015 21:55
Lainaus: Justin Case 2 kirjoitti: Näytä viesti http://app.kauppalehti.fi/uutiset/bu...ainaa/nUaJGTgx

Turvatakuut??
Mediamme ei ole ollut puolueeton ja suuntaamaton enää pitkiin aikoihin Venäjää kohtaan - tasa-arvoa sen sijaan kansakunta vaatii USA ja Venäjän välille - tarkasteluissa ja uutisoinneissa.

Esimerkiksi sellainen uutinen on kokonaan jäänyt medialtamme huomioimatta, että Ruotsi ei ratifioinut Nato-isäntämaa pöytäkirjaa!
Laajenna
Justin Case 2 18.03.2015 23:52
https://www.riksdagen.se/sv/Dokument...d-Nat_H112555/

"Regeringen beslutade 2010 och 2012 att anta ett s.k. partnerskapsmål inom ramen för Partnership for Peace Planning and Review Process (PARP) som anger att vi ska utveckla och implementera ett koncept för att erbjuda värdlandsstöd till utländska trupper som leds av Nato samt Nato-personal som, på vår inbjudan, verkar på svenskt territorium. "
Laajenna
morkki 19.03.2015 00:04
Suomessa halutaan Nattoon Venajan viimeaikaisen sotaisuuden vuoksi. Jos saataisiiin turvatakuut Venajalta sen hyokkaysta vastaan, olisi osa Venajan armeijaa puolustamassa meita hyokkaavaa Venajan armeijan osaa vastaan. Tappelisivat varmaan rajan itapuolella. Loisto idea.
Laajenna
Ilkka Luoma 23.03.2015 15:42
Lainaus: morkki kirjoitti: Näytä viesti Suomessa halutaan Nattoon Venajan viimeaikaisen sotaisuuden vuoksi. Jos saataisiiin turvatakuut Venajalta sen hyokkaysta vastaan, olisi osa Venajan armeijaa puolustamassa meita hyokkaavaa Venajan armeijan osaa vastaan. Tappelisivat varmaan rajan itapuolella. Loisto idea.
Suomalaiset eivät halua Natoon. Ilmeisesti itä on meidän ainoa edes jotenkin realistinen "uhka" - ja jos näin, niin eikö juuri heidän kanssa kannata tehdä yhteistyötä, jolloin kaikki uhat ovat eliminoidut!
Laajenna
Ilkka Luoma 23.03.2015 15:43
Lainaus: Justin Case 2 kirjoitti: Näytä viesti https://www.riksdagen.se/sv/Dokument...d-Nat_H112555/

"Regeringen beslutade 2010 och 2012 att anta ett s.k. partnerskapsmål inom ramen för Partnership for Peace Planning and Review Process (PARP) som anger att vi ska utveckla och implementera ett koncept för att erbjuda värdlandsstöd till utländska trupper som leds av Nato samt Nato-personal som, på vår inbjudan, verkar på svenskt territorium. "
Ruotsalaiset eivät ratifioineet Nato-Isäntämaa pöytäkirjaa ja tästä mediamme ei ole kertonut mitään kansalaisillemme, miksi?
Laajenna
Jokotai 23.03.2015 15:51
Ilkan yksinpuhelut osa 19.
Laajenna
1
2
Lisätietoa Yhteydenotto Lisää keskustelupalsta