Tämä keskustelupalsta on arkistoitu, eikä tänne ilmesty enää uusia viestejä.
Ilkka Luoma 24.02.2014 11:40
Kansalaisiamme moititaan negatiivisista asenteista, jopa pääministerimme Jyrki Kataisen taholta, jonka pitäisi olla esimerkin antaja ja luottamuksen kohde. Katainen lietsoo henkeä, jossa kansakuntaamme tämän mukaan vaivaisi negatiivinen ilmapiiri 1]. No, kuitenkin yhdessä asiassa olemme hyvin yksimielisiä – Emme halua Natoon, vuodesta toiseen sankka enemmistö kertoo näin.

Nato USA:n johdolla ja EU pyrkii ulottamaan valtapiiriään yhä kauemmaksi slaavilaiseen Itä-Eurooppaan – nyt oli vuorossa Ukraina 2]. Aika näyttää miten projektissa käy – saammeko lisää EU-rahareikiä ja saammeko taakaksemme Venäjän vastatoimia.

Pelkääkö USA ja EU yhdessä, että maailmankaava ”Kiina > EU + USA” 3] toteutuu, varsinkin silloin, jos Venäjä ja Kiina muodostavat ehyemmän yhteistoiminnan, niin taloudessa kuin sotilaallisestikin?


Suomalainen ei halua USA johteiseen Natoon,

emme halua Naton valvomiin operaatioihin, jotka saattavat meidät näin väkisin Venäjänkin vastaisiin toimiin. Olemme kansakuntana niin idästä kuin lännestä 4] – me tiedämme mitä Venäjä-Neuvostoliitto-tsaarien Venäjä on ja olivat 5].

Me tiedämme, että keisarit vapauttivat meidät 1809 Ruotsin kuninkaan holhouksesta ja veron- ja sotilaiden kannosta. Tsaarit kannustivat meitä löytämään oman kansallisuutemme.


Me suomalaiset ymmärrämme,

että olemalla erossa lännen suoranaisista sotilaallisista järjestelmistä ylläpidämme sellaista luottamusta itäistä naapuriamme kohtaan, ettei meillä todellisuudessa ole sodan pelkoa, sieltä suunnalta – kansalaiset tajuavat venäläisten sisäiset mielenliikkeet paremmin kuin meitä johtavat poliitikot. Kansakuntamme on itsessään keskustellut natoaiheesta riittävästi – enemmän ja ymmärtävämmin kuin Natoon jenkaavat poliitikkomme 6]


Kansa lopulta maksaa kaikki virheet, mitä poliitikot ovat tehneet ja tekevät –

Muistamme Talvisodan, joka olisi ollut ehkä vältettävissä, jos olisimme kuunnelleet C.G.E. Mannerheimia, J.K. Paasikiveä ja Rudolf Waldenia … silloiset valtapoliitikkomme eivät kuunnelleet Josif Stalinin maanvaihtoehdotuksia Karjalan laulumailta.


Natoon liittymiselle ei ole mitään perustetta

Paremmat perusteet löytyvät Natosta erossa olemiselle. Olemme yksiä Euroopan parhaita vuoropuhelun järjestäjiä, kun Venäjä ja EU ajautuvat sanallisiin välirikkoihin; meillä ei ole natorasitetta, ja venäläiset luottavat meihin ennemmin kuin joihinkin natomaihin.


Riittävän vahva ja omaehtoinen kansallisarmeija

Sotilaallinen sopimusliittoutumattomuus edellyttää rittävän vahvaa ja itsellistä omaan asevelvollisuuteen perustuvaa armeijaa. Meidän on ylläpidettävä tarpeeksi suurta reserviä – mahdolliseen sissisodankäyntiin 7] – tämä ylläpitää sitä pelotetta, jottei suurvalta-armeijakaan ota riskiä loputtomasta kaupunki – ja metsäsodasta. Atomiaseita ei meihin voida käyttää, koska Pietari on aivan liian lähellä – ja USA:han ei meihin atomiaseita suuntaa?


Ruotsista meille ei ole vaaraa,

ja Ruotsi pysyykin Naton ulkopuolella 8], niin kauan kuin mekin. Ruotsi ei voi hyväksyä olotilaa, jossa me ainoina nautimme erityisasemaa Venäjän silmissä natottomana maana. Ruotsille riittää se, että se vuotaa tietoja USA:han ja saa näin tiedustelutietoa rapakon takaa.


Venäläiset matkailijat ovat oiva tulonlahden meille – erityisesti Itä-Suomelle

Tämänkään vuoksi ei kannata valloittaa maata, johon Venäjän kansalaiset mieluusti, sen turvallisuuden, puhtauden ja toimivan järjestyksen vuoksi tulevat ja ostavat jopa kiinteistöjäkin. Venäjää puhuvia on kohta enemmän kuin ruotsinkielisiä – olisikin aika päättää ruotsinkielen pakkovalta, ja tarjota Itä-Suomeen vaihtoehdoksi venäjänkieltä.


Nato on menneen maailman ase, se kouristelee – erityisesti EU-Euroopassa

Näin EU-euro-Euroopan voimamies Saksa suunnitteleekin [?] EU-Euroopan omia puolustusjärjestelyjä, joihin Venäjä kytkeytyy jäsenenä *] – tämä on Euroopan paras ratkaisu, sitoa venäläiset eurooppalaisiin järjestelmiin. Ellemme tee näin Venäjä voi kääntää katseensä huomisen maailman jättiläisen, Kiinan puoleen – yhdessä Kiina ja Venäjä ovat maailman suurin – kohta kaikilla mittareilla. Tämä on USA laskelmissa se vaikein skenaario!
...
*] Eurooppalainen rauha Venäjän kanssa ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustel...d.php?t=943618 -


Saksalla on avaimet käsissään Venäjän suhteen

Venäjä kunnioittaa Saksaa, sen voimaa, osaamista ja järjestäytyneisyyttä, kuten Kiinakin. Saksan kolmas valtakunta ja Stalinin Neuvostoliitto kävivät 1941-1945 maailman sotahistorian verisimmän, raaimman ja totaalisimman sodan.

Kiinalaiset taas muistavat japanilaismiehityksen aikana 1930-luvulla hakaristin pelastaneen paljon kiinalaishenkiä – ja näinpä Kiinassa ei ole mitään turhia silmäpuoliintohimoja Adolf Hitleriä kohtaan.


Arvoitukseksi jää se, millainen Saksa todellisuudessa on,

kun se ottaa taloutensa voimalla suvereenin aseman EU-Euroopassa. Me muistamme Saksan kaikki neljä auttamiskertaa – vuonna 1918, 1940, 1944 ja vielä 1994 9]. Saksa on ollut pelastajamme jo neljä kertaa. Tiukan paikan tullen tarvitsemamme apu tulLee Saksasta, kuten aiemminkin – ilman mitään allekirjoitettuja sotilasliittoja 0].

...
VIITTEET
1] Pääministerimme lohkaisema kansalaismoite tulee vääjäämättä osumaan hänen omaan nilkkaansa – sillä poliittisen päätöskoneiston ylin vallankäyttäjä ei voi koskaan esittää moitetta kansakuntaansa kohtaan. Jyrkin olisi pitänyt olla mieluumminkin esimerkkinä, valona ohjaamassa positiivista kaikua, mutta esimerkki on enempikin aikaansaanut kansalaisten epäluottamuksen hallitustamme kohtaan ja se saattaa ”syyllisistä katsoen” näyttää negatiiviselta ilmapiiriltä … ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisu...sta-ilmapiiria -
2] Onnistuisiko Suomessa ”ukrainat”? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisu...an-suomessakin -
3] Ovatko vielä ylihuomenna EU + USA suurempi kuin Kiina? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisu...1-eu-usa-kiina -
4] Historiamme kumpuaa myös idästä ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisu...kumpuaa-idasta -
5] Emme pelkää Venäjää, vain hiukan epäluuloa ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/1...nteen-voi.html -
6] Jenkaajat – ministeri Alexander Stubb, presidentti Martti Ahtisaari ja vaikkapa meppi Liisa Jaakonsaari ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisu...ato-puheissaan -
7] Metsäsissi nujertaa cybersotilaan ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustel...d.php?t=717353 – 40.000 lukijaa!
8] Ruotsikaan ei halua Suomen liittyvän Natoon! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/0...ea-natoon.html -
9] Eläkkeellä oleva Raimo Sailas paljasti haastattelussa – kesäkuu 2013 tämän Saksan viimeisen ja ratkaisevan talousavun vuonna 1994 ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustel...d.php?t=949222 -
0] Alkukesästä 1944 Mannerheimin vaateesta silloinen presidentti Risto Ryti allekirjoitti sopimuksen Adolf Hitlerin kanssa ase- yms. avusta Suomella, kun Neuvostoliitto aloitti voimakkaan kesähyökkäyksen Karjalan kannaksella, tuolloin Ryti sitoutui Hitlerin rinnalle saadun ratkaisevan avun **] vastapainoksi (muun muassa lento-osasto Kuhlmey). Venäläisten hyökkäys torjuntavoitettiin ja Ryti erosi, ja tilalle tulluut Mannerheim rikkoi Ryti-Hitler sopimuksen, tilanteen pakosta – olimmeko tehneet valtioiden välisen petoksen – ratkaiskoon sen historiantutkimus.
**] ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisu...astuunkantajat -

...
EXTRA
Natoa tuutin täydeltä ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/search?q=Nato -

”Kansalaisviisaus erottaa meidät Natosta”
[ … eräiden näköalattomien natomaanikkopoliitikoiden sinnikkäistä jenkaamisyrityksistä huolimatta … ]


Ilkka Luoma
http://ilkkaluoma.blogspot.fi
https://www.facebook.com/first.ilkka

AL US Vf IL - BLOG 31393
---24022014---

doc.: kansakuntamme_natottomuus_24022014.doc – OpenOffice Writer
832| 7888
Laajenna
Justin Case 2 24.02.2014 11:53
Natoa voi tarkastella kriisiaikojen huoltovarmuuden näkökulmasta. Suomen selviytymisen akilleenkantapää on huoltovarmuus. Energia (öljytuotteet, uraani), lääkehuolto, elintarvikkeet jne.

Jos Natoa tarkastellaan suhteessa Venäjään, on toki selvää, että suomalaiset ragoivat siihen mitä Venäjä tekee. Nyt Ukrainan kriisi on yksi tällainen tilanne.

Kun ihmetellään Suomen päätöksiä vuonna 1940 oli niiden takana tiedot Stalinin 1930-luvun terrorista Neuvostoliitossa mm suomalaisten ja suomensukuisten joukossa itärajan lähialueilla (Inkeri, Itä-Karjala).

Tuolloin oli ympärillämme eräänlainen voimakolmio, jonka kärkinä Neuvostoliitto-Länsilittoutuneet-Saksa. Mitä väkivaltaisemmaksi Neuvostoliitto muuttui sen kauemmaksi Suomi siirtyi NL:sta tämän kolmion sisällä. Kun Norja ja Tanska miehitettiin huhtikuussa 1940, muuttui kolmio voima-akseliksi Saksa-Neuvostoliitto.
Laajenna
Justin Case 2 24.02.2014 12:56
200 ihmistä on pidätetty Moskovan oikeustalon edessä mielenosoituksessa.
Laajenna
Ilkka Luoma 24.02.2014 13:21
Julkinen lähetysinformaatio - tämä alustusartikkeli on lähetetty julkisesti seuraaville vaikuttajille:

SENT
Cc: timo.laaninen@keskusta.fi ; paavo.vayrynen@keskusta.fi ; eija.tiilikainen@fiia.fi ; eero.heinaluoma@eduskunta.fi ; presidentti@tpk.fi ; pertti.salolainen@eduskunta.fi ; unto.hamalainen@hs.fi ; okivinen@kolumbus.fi ; timo.soini@eduskunta.fi ; petteri.orpo@eduskunta.fi ; kimmo.tiilikainen@eduskunta.fi ; juha.sipila@eduskunta.fi ; seppo.kaariainen@eduskunta.fi ; jussi.niinisto@eduskunta.fi ; JAAKONSAARI Liisa ; pekka.haavisto@formin.fi ; erkki.tuomioja@formin.fi ; carl.haglund@defmin.fi ; ari.puheloinen@mil.fi ; taru.tujunen@kokoomus.fi ; jyrki.katainen@vnk.fi ; martti.ahtisaari@cmi.fi ; sampo.terho@europarl.europa.eu ; satu.hassi@europarl.europa.eu ; ville.niinisto@ymparisto.fi ; paavo.arhinmaki@minedu.fi ; paivi.rasanen@intermin.fi

Sent: Monday, February 24, 2014 12:48 PM
Subject: KANSALAISMIELIPIDE - Kansanviisaus erottaa meidät Natosta!
...

Kansanviisaus erottaa meidät Natosta!
(Jälleen kerran kansa on mielipiteensä ilmaissut [HS] - vain ~18 prosenttia haluaa Natoon - poliittisista jenkaajistamme huolimatta)
Laajenna
Koba 24.02.2014 13:50
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti Julkinen lähetysinformaatio - tämä alustusartikkeli on lähetetty julkisesti seuraaville vaikuttajille:

SENT
Cc: timo.laaninen@keskusta.fi ; paavo.vayrynen@keskusta.fi ; eija.tiilikainen@fiia.fi ; eero.heinaluoma@eduskunta.fi ; presidentti@tpk.fi ; pertti.salolainen@eduskunta.fi ; unto.hamalainen@hs.fi ; okivinen@kolumbus.fi ; timo.soini@eduskunta.fi ; petteri.orpo@eduskunta.fi ; kimmo.tiilikainen@eduskunta.fi ; juha.sipila@eduskunta.fi ; seppo.kaariainen@eduskunta.fi ; jussi.niinisto@eduskunta.fi ; JAAKONSAARI Liisa ; pekka.haavisto@formin.fi ; erkki.tuomioja@formin.fi ; carl.haglund@defmin.fi ; ari.puheloinen@mil.fi ; taru.tujunen@kokoomus.fi ; jyrki.katainen@vnk.fi ; martti.ahtisaari@cmi.fi ; sampo.terho@europarl.europa.eu ; satu.hassi@europarl.europa.eu ; ville.niinisto@ymparisto.fi ; paavo.arhinmaki@minedu.fi ; paivi.rasanen@intermin.fi

Sent: Monday, February 24, 2014 12:48 PM
Subject: KANSALAISMIELIPIDE - Kansanviisaus erottaa meidät Natosta!
...

Kansanviisaus erottaa meidät Natosta!
(Jälleen kerran kansa on mielipiteensä ilmaissut [HS] - vain ~18 prosenttia haluaa Natoon - poliittisista jenkaajistamme huolimatta)
Si vis pacem,para bellum.Ettei vaan olisi samanlaista viisautta suomessa kuin v.39.
Ei sitää sotaa tänne tule,onhan meillä hyökkäämättömyyssopimus naapurin kanssa ja rahaa tarvitaan muualle.
Laajenna
Ilkka Luoma 24.02.2014 15:17
Lainaus: Koba kirjoitti: Näytä viesti Si vis pacem,para bellum.Ettei vaan olisi samanlaista viisautta suomessa kuin v.39.
Ei sitää sotaa tänne tule,onhan meillä hyökkäämättömyyssopimus naapurin kanssa ja rahaa tarvitaan muualle.
Talvisodan hyökkääjä on täysin selvä, mutta syy siihen olisi voitu suurella todennäköisyydellä välttää kuuntelemalla Mannerheimia, Paasikiveä ja Waldenia.
Laajenna
Koba 24.02.2014 17:06
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti Talvisodan hyökkääjä on täysin selvä, mutta syy siihen olisi voitu suurella todennäköisyydellä välttää kuuntelemalla Mannerheimia, Paasikiveä ja Waldenia.
Asia päätettiin muualla,kun solmittiin M-R sopimus ja salainen lisäpöytäkirja.Neuvostolitto oli valmistellut hyökkäystä jo vuoden odottaen sopivaa tilaisuutta.
Laajenna
Ilkka Luoma 24.02.2014 19:11
Lainaus: Koba kirjoitti: Näytä viesti Asia päätettiin muualla,kun solmittiin M-R sopimus ja salainen lisäpöytäkirja.Neuvostolitto oli valmistellut hyökkäystä jo vuoden odottaen sopivaa tilaisuutta.

Josif Stalin teki sangen edullisia maanvaihtoehdotuksia jo 1939 talvella - halusi kapean kaistaleen Leningradin eteen Kannakselle - olisi antanut 10 -kertaiset maa-alueet Laatokan Karjalasta ... suomalaiset eivät ottaneet kuuleviin korviinsa, vaikka Mannerheim, Paasikivi ja Walden voimakkaasti suosittivat tutkimaan huolella ehdotukset - myöhemmin syksyllä 1939 yritettiin epätoivoisesti neuvotella, mutta se oli myöhäsitä - Stalinilla oli M-R soppari lisäpöytäkirjoineen taskussa elokuun lopusta -39 lähtien - talvella 1939 ei ollut. Tyhmästä ja upiniskaisesta päästä kärsi näin sitten koko kansa.
Laajenna
jurmu 24.02.2014 19:28
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti Kansalaisiamme moititaan negatiivisista asenteista, jopa pääministerimme Jyrki Kataisen taholta, jonka pitäisi olla esimerkin antaja ja luottamuksen kohde. Katainen lietsoo henkeä, jossa kansakuntaamme tämän mukaan vaivaisi negatiivinen ilmapiiri 1]. No, kuitenkin yhdessä asiassa olemme hyvin yksimielisiä – Emme halua Natoon, vuodesta toiseen sankka enemmistö kertoo näin.

Nato USA:n johdolla ja EU pyrkii ulottamaan valtapiiriään yhä kauemmaksi slaavilaiseen Itä-Eurooppaan – nyt oli vuorossa Ukraina 2]. Aika näyttää miten projektissa käy – saammeko lisää EU-rahareikiä ja saammeko taakaksemme Venäjän vastatoimia.

Pelkääkö USA ja EU yhdessä, että maailmankaava ”Kiina > EU + USA” 3] toteutuu, varsinkin silloin, jos Venäjä ja Kiina muodostavat ehyemmän yhteistoiminnan, niin taloudessa kuin sotilaallisestikin?


Suomalainen ei halua USA johteiseen Natoon,

emme halua Naton valvomiin operaatioihin, jotka saattavat meidät näin väkisin Venäjänkin vastaisiin toimiin. Olemme kansakuntana niin idästä kuin lännestä 4] – me tiedämme mitä Venäjä-Neuvostoliitto-tsaarien Venäjä on ja olivat 5].

Me tiedämme, että keisarit vapauttivat meidät 1809 Ruotsin kuninkaan holhouksesta ja veron- ja sotilaiden kannosta. Tsaarit kannustivat meitä löytämään oman kansallisuutemme.


Me suomalaiset ymmärrämme,

että olemalla erossa lännen suoranaisista sotilaallisista järjestelmistä ylläpidämme sellaista luottamusta itäistä naapuriamme kohtaan, ettei meillä todellisuudessa ole sodan pelkoa, sieltä suunnalta – kansalaiset tajuavat venäläisten sisäiset mielenliikkeet paremmin kuin meitä johtavat poliitikot. Kansakuntamme on itsessään keskustellut natoaiheesta riittävästi – enemmän ja ymmärtävämmin kuin Natoon jenkaavat poliitikkomme 6]


Kansa lopulta maksaa kaikki virheet, mitä poliitikot ovat tehneet ja tekevät –

Muistamme Talvisodan, joka olisi ollut ehkä vältettävissä, jos olisimme kuunnelleet C.G.E. Mannerheimia, J.K. Paasikiveä ja Rudolf Waldenia … silloiset valtapoliitikkomme eivät kuunnelleet Josif Stalinin maanvaihtoehdotuksia Karjalan laulumailta.


Natoon liittymiselle ei ole mitään perustetta

Paremmat perusteet löytyvät Natosta erossa olemiselle. Olemme yksiä Euroopan parhaita vuoropuhelun järjestäjiä, kun Venäjä ja EU ajautuvat sanallisiin välirikkoihin; meillä ei ole natorasitetta, ja venäläiset luottavat meihin ennemmin kuin joihinkin natomaihin.


Riittävän vahva ja omaehtoinen kansallisarmeija

Sotilaallinen sopimusliittoutumattomuus edellyttää rittävän vahvaa ja itsellistä omaan asevelvollisuuteen perustuvaa armeijaa. Meidän on ylläpidettävä tarpeeksi suurta reserviä – mahdolliseen sissisodankäyntiin 7] – tämä ylläpitää sitä pelotetta, jottei suurvalta-armeijakaan ota riskiä loputtomasta kaupunki – ja metsäsodasta. Atomiaseita ei meihin voida käyttää, koska Pietari on aivan liian lähellä – ja USA:han ei meihin atomiaseita suuntaa?


Ruotsista meille ei ole vaaraa,

ja Ruotsi pysyykin Naton ulkopuolella 8], niin kauan kuin mekin. Ruotsi ei voi hyväksyä olotilaa, jossa me ainoina nautimme erityisasemaa Venäjän silmissä natottomana maana. Ruotsille riittää se, että se vuotaa tietoja USA:han ja saa näin tiedustelutietoa rapakon takaa.


Venäläiset matkailijat ovat oiva tulonlahden meille – erityisesti Itä-Suomelle

Tämänkään vuoksi ei kannata valloittaa maata, johon Venäjän kansalaiset mieluusti, sen turvallisuuden, puhtauden ja toimivan järjestyksen vuoksi tulevat ja ostavat jopa kiinteistöjäkin. Venäjää puhuvia on kohta enemmän kuin ruotsinkielisiä – olisikin aika päättää ruotsinkielen pakkovalta, ja tarjota Itä-Suomeen vaihtoehdoksi venäjänkieltä.


Nato on menneen maailman ase, se kouristelee – erityisesti EU-Euroopassa

Näin EU-euro-Euroopan voimamies Saksa suunnitteleekin [?] EU-Euroopan omia puolustusjärjestelyjä, joihin Venäjä kytkeytyy jäsenenä *] – tämä on Euroopan paras ratkaisu, sitoa venäläiset eurooppalaisiin järjestelmiin. Ellemme tee näin Venäjä voi kääntää katseensä huomisen maailman jättiläisen, Kiinan puoleen – yhdessä Kiina ja Venäjä ovat maailman suurin – kohta kaikilla mittareilla. Tämä on USA laskelmissa se vaikein skenaario!
...
*] Eurooppalainen rauha Venäjän kanssa ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustel...d.php?t=943618 -


Saksalla on avaimet käsissään Venäjän suhteen

Venäjä kunnioittaa Saksaa, sen voimaa, osaamista ja järjestäytyneisyyttä, kuten Kiinakin. Saksan kolmas valtakunta ja Stalinin Neuvostoliitto kävivät 1941-1945 maailman sotahistorian verisimmän, raaimman ja totaalisimman sodan.

Kiinalaiset taas muistavat japanilaismiehityksen aikana 1930-luvulla hakaristin pelastaneen paljon kiinalaishenkiä – ja näinpä Kiinassa ei ole mitään turhia silmäpuoliintohimoja Adolf Hitleriä kohtaan.


Arvoitukseksi jää se, millainen Saksa todellisuudessa on,

kun se ottaa taloutensa voimalla suvereenin aseman EU-Euroopassa. Me muistamme Saksan kaikki neljä auttamiskertaa – vuonna 1918, 1940, 1944 ja vielä 1994 9]. Saksa on ollut pelastajamme jo neljä kertaa. Tiukan paikan tullen tarvitsemamme apu tulLee Saksasta, kuten aiemminkin – ilman mitään allekirjoitettuja sotilasliittoja 0].

...
VIITTEET
1] Pääministerimme lohkaisema kansalaismoite tulee vääjäämättä osumaan hänen omaan nilkkaansa – sillä poliittisen päätöskoneiston ylin vallankäyttäjä ei voi koskaan esittää moitetta kansakuntaansa kohtaan. Jyrkin olisi pitänyt olla mieluumminkin esimerkkinä, valona ohjaamassa positiivista kaikua, mutta esimerkki on enempikin aikaansaanut kansalaisten epäluottamuksen hallitustamme kohtaan ja se saattaa ”syyllisistä katsoen” näyttää negatiiviselta ilmapiiriltä … ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisu...sta-ilmapiiria -
2] Onnistuisiko Suomessa ”ukrainat”? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisu...an-suomessakin -
3] Ovatko vielä ylihuomenna EU + USA suurempi kuin Kiina? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisu...1-eu-usa-kiina -
4] Historiamme kumpuaa myös idästä ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisu...kumpuaa-idasta -
5] Emme pelkää Venäjää, vain hiukan epäluuloa ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/1...nteen-voi.html -
6] Jenkaajat – ministeri Alexander Stubb, presidentti Martti Ahtisaari ja vaikkapa meppi Liisa Jaakonsaari ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisu...ato-puheissaan -
7] Metsäsissi nujertaa cybersotilaan ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustel...d.php?t=717353 – 40.000 lukijaa!
8] Ruotsikaan ei halua Suomen liittyvän Natoon! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/0...ea-natoon.html -
9] Eläkkeellä oleva Raimo Sailas paljasti haastattelussa – kesäkuu 2013 tämän Saksan viimeisen ja ratkaisevan talousavun vuonna 1994 ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustel...d.php?t=949222 -
0] Alkukesästä 1944 Mannerheimin vaateesta silloinen presidentti Risto Ryti allekirjoitti sopimuksen Adolf Hitlerin kanssa ase- yms. avusta Suomella, kun Neuvostoliitto aloitti voimakkaan kesähyökkäyksen Karjalan kannaksella, tuolloin Ryti sitoutui Hitlerin rinnalle saadun ratkaisevan avun **] vastapainoksi (muun muassa lento-osasto Kuhlmey). Venäläisten hyökkäys torjuntavoitettiin ja Ryti erosi, ja tilalle tulluut Mannerheim rikkoi Ryti-Hitler sopimuksen, tilanteen pakosta – olimmeko tehneet valtioiden välisen petoksen – ratkaiskoon sen historiantutkimus.
**] ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisu...astuunkantajat -

...
EXTRA
Natoa tuutin täydeltä ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/search?q=Nato -

”Kansalaisviisaus erottaa meidät Natosta”
[ … eräiden näköalattomien natomaanikkopoliitikoiden sinnikkäistä jenkaamisyrityksistä huolimatta … ]


Ilkka Luoma
http://ilkkaluoma.blogspot.fi
https://www.facebook.com/first.ilkka

AL US Vf IL - BLOG 31393
---24022014---

doc.: kansakuntamme_natottomuus_24022014.doc – OpenOffice Writer
832| 7888
Ehkä en suhtaudu aivan niin kielteisesti NATOon kuin Sinä, mutta olen ehdottomasti sitä mieltä, että kansallisen puolustuksen vahvistaminen kaikissa olosuhteissa on parempi juttu meille kuin NATO-jäsenyys.Ei vähiten sen takia,että NATOn painopistealueet näyttävät yhä enemmän siirtyvän pois Euroopasta,Kaukoidän suuntaan.
En ole nykyään mitenkään venäläisvastainen,kyseessähän ei ole kommunistinen eikä sosialistinen valtio.Sinivalkoisena kansallismielisenä suomalaisena ja suurena Saksan ystävänä ymmärrän hyvin NATO-kielteiset väittämäsi ja muutamin varauksin allekirjoitankin ainakin osan niistä.
Laajenna
rami3 24.02.2014 19:40
Tuossa avauskirjoitus on meikäläiselle aivan liian laaja, kun siihen on sotkettu Kiinat ja kaikki. Tää otsikko ei kaipaa muuta kommenttia, kun tuon otsikon: Toivottavasti!
Laajenna
Koba 24.02.2014 19:49
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti Josif Stalin teki sangen edullisia maanvaihtoehdotuksia jo 1939 talvella - halusi kapean kaistaleen Leningradin eteen Kannakselle - olisi antanut 10 -kertaiset maa-alueet Laatokan Karjalasta ... suomalaiset eivät ottaneet kuuleviin korviinsa, vaikka Mannerheim, Paasikivi ja Walden voimakkaasti suosittivat tutkimaan huolella ehdotukset - myöhemmin syksyllä 1939 yritettiin epätoivoisesti neuvotella, mutta se oli myöhäsitä - Stalinilla oli M-R soppari lisäpöytäkirjoineen taskussa elokuun lopusta -39 lähtien - talvella 1939 ei ollut. Tyhmästä ja upiniskaisesta päästä kärsi näin sitten koko kansa.
Baltitkin suostuivat NL.n vaatimuksiin,eikä siitä hyvää seurannut.Suomea olisi kohdannut sama kohtalo.Suomen sovietisoinnista oli jo päätetty Moskovassa.Meitä suomalaisia olisi nyt n.3-3,5 milj.Tukikohdat olisivat olleet vain miehitystä helpottamassa.Kannattaa lukea kirja:Puna-armeijan marssiopas suomeen.
Laajenna
Ilkka Luoma 24.02.2014 22:15
Puna-armeijan marssioppaalla ei ole mitään tekemistä Stalinin ajaman politiikan kanssa - hän halusi Lenigradin suojaksi laajemman suojavyöhykkeen - ei muuta.
Laajenna
Justin Case 2 24.02.2014 22:35
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti Talvisodan hyökkääjä on täysin selvä, mutta syy siihen olisi voitu suurella todennäköisyydellä välttää kuuntelemalla Mannerheimia, Paasikiveä ja Waldenia.

http://fi.m.wikipedia.org/wiki/Neuvo...t_talvisodassa

http://fi.m.wikipedia.org/wiki/Neuvo...s_talvisodassa
Laajenna
Koba 24.02.2014 22:49
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti Puna-armeijan marssioppaalla ei ole mitään tekemistä Stalinin ajaman politiikan kanssa - hän halusi Lenigradin suojaksi laajemman suojavyöhykkeen - ei muuta.
Vaan kun siihen suojavyöhykkeeseen kuului Turku Ja Oulu Sekä Maarianhamina
Laajenna
Abulafi 24.02.2014 23:02
Lainaus: Koba kirjoitti: Näytä viesti Vaan kun siihen suojavyöhykkeeseen kuului Turku Ja Oulu Sekä Maarianhamina
Maantiedolle ei Venäjäkään mitään voi. Suomen strateginen meritys ei muuksi muutu. Siksipä meillä nämä enemmän tai vähemmän peitellysti agitoivat yksilöt ja liikkeet.
Nykyisin merkityksemme pelkästään kasvaa kun Viro ja Baltian maat ovat vapaaehtoisesti olla joutumatta karhun kainaloon.
Laajenna
Ilkka Luoma 25.02.2014 11:27
Natottomana maana Suomi on erinomainen välittäjä Brysselin ja Moskovan välille!
Laajenna
Justin Case 2 25.02.2014 17:13
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti Natottomana maana Suomi on erinomainen välittäjä Brysselin ja Moskovan välille!
ETYj:

http://fi.wikipedia.org/wiki/Euroopa...%A4rjest%C3%B6

http://www.osce.org/
Laajenna
pahis 25.02.2014 19:09
NATOssa ei ole mitään pahaa, mutta organisaatio liian kömpelö ja jäsennys on sen verran kallis et samalla vaivalla voi kaikessa hiljaisuudessa kehittää omia ydinaseita.

Suomessa on monta ydinreaktoreita(ja kota tulee muutama lisä) niiden kehittämä uraani235 ja plutoniumia riitä helposti kehittää oman ydinpommin.

Hallituksen ehdottomasti kannatta tämän option ottaa huomion!
Se on halvempi kuin NATO, se takaa Suomen itsenäisyyden, se on täysin riippumaton muista maista joihin ei voi koskaan luottaa, se antaa meille ydinmahti, koska Sauli saa ydinsalkun jossa on punainen nappi, jossa lukee Moskova, Pietari tai Peking.

Venäjä harkitsee tuplasti ennen hyökkäystä, kannattaako vaihtaa Moskovan Helsinkiin!

Ydinaseohjelman on aloitettava kaikessa hiljaisuudessa välittömästi!
Laajenna
blueflame 25.02.2014 23:22
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti Puna-armeijan marssioppaalla ei ole mitään tekemistä Stalinin ajaman politiikan kanssa - hän halusi Lenigradin suojaksi laajemman suojavyöhykkeen - ei muuta.
Niin kuin balttiasta jne ?

http://upload.wikimedia.org/wikipedi...ne_finnish.png

Tossa ne vaatimukset ja suomen ehdotukset. Ei noi vaatimukset ois muuten olleet mitenkään merkittäviä, muuten kuin et ne ois katkaissu suomalaisten pääpuolustuslinjat ja helpoittaneet hyökkäystä.

Kannattaa tutustua venäläisten tekeemiin puolustuslinjoihin ensimmäisen maailmansodan aikaan, joilla jopa olisi jotain merkitystä ollut leningradin puolustuksen kannalta:

http://fi.wikipedia.org/wiki/Ven%C3%...ansodan_aikana

Historia kyllä osoitti sen jo balttiassa, että niitä vaatimuksia tuli aina vain lisää ja lisää, kunnes balttian "kansa" halusi liittyä rauhaa rakastavan neuvostoliiton yhteyteen.

Eli se sota ei ollut vältettävissä, kuten ei seuraavakaan.
Laajenna
Eetee 26.02.2014 00:02
Mutta suomella ei ole enää muuta vietävää kuin työvoimapulan paikkaajia. Ei ryssä niitä halua.
Laajenna
Xalma 26.02.2014 06:57
Mikä Venäjältä puuttuu, mitä se eniten hakuaa ja mistä se on valmis maksamaa mitä tahansa.

Länsimainen liittolainen, edes yksi valtio joka vapaaehtoisesti alkaa venäjän liittolaiseksi jos Suomi
alkaisi täksi liittolaiseksi Venäjä maksaisi siitä melkein mitä tahansa.

Meillä on nyt mahdollisuus kaupankäyntiin jonka hyödyt Suomelle olisivat valtavat ja lisänä tulisi
varmuus siitä, että Venäjä ei hyökkää maahan jonka hyöty liittolaisena on korvaamaton.
Laajenna
Ilkka Luoma 27.02.2014 19:08
Ukraina vauhkoonnuttaa muutamat natofanaatikkopoliitikot! ;-)
Laajenna
Raippavero 27.02.2014 19:55
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti Ukraina vauhkoonnuttaa muutamat natofanaatikkopoliitikot! ;-)
Naton asevoimat eivät ole valmiustilassa, eihän siinä ole mitään ihmeellistä.

Venäjän ilmavoimat sen sijaan ovat taisteluvalmiudessa. Siinä syytä huoleen kerrakseen. Olet Luoma puusilmä.
Laajenna
Browo 27.02.2014 20:25
Lainaus: Raippavero kirjoitti: Näytä viesti Naton asevoimat eivät ole valmiustilassa, eihän siinä ole mitään ihmeellistä.

Venäjän ilmavoimat sen sijaan ovat taisteluvalmiudessa. Siinä syytä huoleen kerrakseen. Olet Luoma puusilmä.
Venäläiset pelkää että Ukraina, jolla on pikaisesti katsottuna saman verran maarajaa kuin Suomen kanssa, liittyy Natoon.
Tässä Natovouhottajien kanssa pitäisi olla tarkkana, menettäisimme kauppakumppanin ja saisimme sotilaallisen uhan.
Laajenna
Abulafi 27.02.2014 20:27
Lainaus: Browo kirjoitti: Näytä viesti Venäläiset pelkää että Ukraina, jolla on pikaisesti katsottuna saman verran maarajaa kuin Suomen kanssa, liittyy Natoon.
Tässä Nato vouhottajien kanssa pitäisi olla tarkkana, menettäisimme kauppakumppanin ja saisimme sotilallisen uhan.
Vähän outo pelko sellainen kun koittaa miettiä oisko joku Naton jäsenvaltioista joskus hyökännyt Venäjälle. Ei nyt tule kyllä mieleen. Kauppakumppaneina noita natovaltioita tosin Venäjällkin on, ja turisimi Viroon, Puolaan, Saksaan ja muuallekin senkun kasvaa.
Laajenna
Raippavero 27.02.2014 20:38
Lainaus: Browo kirjoitti: Näytä viesti Venäläiset pelkää että Ukraina, jolla on pikaisesti katsottuna saman verran maarajaa kuin Suomen kanssa, liittyy Natoon.
Tässä Natovouhottajien kanssa pitäisi olla tarkkana, menettäisimme kauppakumppanin ja saisimme sotilaallisen uhan.
Naton paras jäsenhankkija taitaa olla Venäjä itse. Jostain syystä sen entiset miehittämät alueet pyrkivät kaikki Natoon. Sieltä käsin käyvät kauppaa ja harrastavat turismia...
Laajenna
Browo 27.02.2014 20:59
Lainaus: Abulafi kirjoitti: Näytä viesti Vähän outo pelko sellainen kun koittaa miettiä oisko joku Naton jäsenvaltioista joskus hyökännyt Venäjälle. Ei nyt tule kyllä mieleen. Kauppakumppaneina noita natovaltioita tosin Venäjällkin on, ja turisimi Viroon, Puolaan, Saksaan ja muuallekin senkun kasvaa.
Ai niinku Saksa tai Ranska. On ne ihan oikeesti hyökänneet Venäjälle.
Laajenna
Abulafi 27.02.2014 21:01
Lainaus: Browo kirjoitti: Näytä viesti Ai niinku Saksa tai Ranska. On ne ihan oikeesti hyökänneet Venäjälle.


Oikeastiko?
Tais olla vähän ennen Pohjois-Atlantin Puolustusliiton syntymistä
Laajenna
Browo 27.02.2014 21:19
Lainaus: Abulafi kirjoitti: Näytä viesti

Oikeastiko?
Tais olla vähän ennen Pohjois-Atlantin Puolustusliiton syntymistä
Hah, arvasin tämän.
Eihän Venäjäkään ole koskaan hyökännyt Suomeen vaan Ruotsiin. Tosin Ruotsikin on hyökännyt Venäjälle. Se oli Neuvostoliitto joka hyökkäsi silloin 1939.
Laajenna
Ilkka Luoma 27.02.2014 22:02
Kuka hyökkäsi ja minne kesällä 1941 - kun alkoi Jatkosota.
Laajenna
Lisätietoa Yhteydenotto Lisää keskustelupalsta