Tämä keskustelupalsta on arkistoitu, eikä tänne ilmesty enää uusia viestejä.
Ilkka Luoma 03.03.2012 07:25
Armeijan modernisointi - huippuelektroniikka ei korvaa metsäsissiä

(Varuskuntia nurin, ikäluokat ja puolustus-/ hyökkäyskyvykkäät nuoret vähenevät, kuin se, että huippuelektroniikka saa entistä enemmän rahaa. Hajautetut paikallisjoukot voivat olla tae, ettei vihollinen edes aloita hyökkäystään - suurien menetyksien pelossa)


[ ... varusmiesalokas vannoo valaansa, ... "mitähän minäkin teen, kun vihollinen hyökkää? Meitä ei ole koulutettu hyökkäämään, vaan puolustamaan - kotiseutuni maastot tunnen ja puolustan omaani ja tuttuja elinpiirejäni. Täsmäohjusta ei kannata tuhlata minuun, joka olen osa kolmimiehistä sabotoitsijaryhmää, jos vihulainen maillemme onnistuu pääsemään. Maatani puolustan, mutta yleisesti hyväksytyn rajan ylittämisen jätän muille" ... ]


Afganistan on ollut koetinkivi englantilaisille, venäläisille ja nyt amerikkalaisille. Neuvostoliiton miehitettyä maan, afgaanisissi pudotteli venäläisten helikoptereita olalta ammuttavilla amerikkalaisperäisillä Stingereillä. Nyt talebaanisissi ampuu kiusallisen häiritseviä iskujaan venäläisvalmisteisilla olalta laukaistavilla raketeilla. Huipputeknologia ei koskaan korvaa motivoitunutta sissiä, jolla on päämäärä, motivaatio ja identiteetti.

EMS pulssi, joka syntyy jo taktisen ydinaseen räjähdyksestä tuhoaa nykykäsityksen mukaan miltei kaiken huippuelektroniikan, joita modernit aseet ovat täynnänsä. Amerikkalaiset kehittivät jo vuosia sitten atomiaseen - neutronipommin, joka tappaa vain ihmisiä, röykkiöittäin, mutta ei rakennuksia - ja samalla eliminoi vihollisen (ehkä omatkin) ohjauselektroniikat. Metsäsissiin EMS -pulssi ei vaikuta, paitsi tämän kännykkään, läppäriin ja gepsiin. Näin elektrokybersotilaasta tuli kertaheitolla "talebaani" - jos motivaatiota sattui jäämään tai yleensä edes syntymään.


Huippumoderni sotilas kuin laitteisto ovat huippukalliita

Tehokkain häiritsevä tekijä on metsäsissi, joka katoaa tehtävän täytettyään kuin "pieru saharaan" tai kuin "vaeltava aave" metsän siimeksiin. Jokaiselle metsäsissille ei riitä millään maahantunkeutujalla huippuhienoa maaliinsa hakeutuvaa täsmäohjusta tai pommia.

Kolmimiehiset hyvällä motiivilla ja ryhmähengellä varustetut iskusotilaat ovat suurena monikertana kiusallinen "ase", ja saattaa aikaansaada suurenkin nykyteknologisen armeijan hyökkäyksen epäonnistumisen (ainakin koko sodan voittamista ajatellen). Olisi mukava tietää miten ja millä suunnitelmalla sveitsiläiset maatansa puolustaisivat - ei ole kokemusta eikä tietoa, koska eivät ole joutuneet hyökkäyksien kohteiksi pitkiin aikoihin - kuitenkin reservillä on aina aseet jo kotona valmiina.


Afgaanisissi pudotti 8.000 dollarin olkaraketilla 15.000.000 dollaria maksavan hyökkäyshelikopterin

- tuossa piilee asian ydin. Se kuka pienimmillä kustannuksilla ja monikerralla toimiessaan tuhoaa mitä enemmän vihollisen huippukalliita aseyksiköitä ja -järjestelmiä - on lopulta sodan voittaja - usein oman maansa puolustajana.


Muistamme Vietnamin,

jossa edes massiiviset mattopommitukset eivät lannistaneet "pakolla ja motivoinnilla" koulutettuja Pohjois-Vietnamin metsäsissejä. Seurauksena amerikkalaisten massiivisista sotatoimista oli miljoona tapettua vietnamilaissiviiliä ja 60.000 omaa sotilasta ja 150.000 amerikkalaisnuorta, narkkareina ja mielisairaina, joiden hermo meni Coca-cola-automaateista huolimatta - oltiin vieraalla maalla - ilman mitään motiivia tai edes ymmärrystä miksi täällä ollaan.


Suomalainen puolustushenki syntyy osaksi karismaattisista johtajista,

jotka panevat itsensä likoon esimerkkeinä kaikesta siitä, mitä vaativat alaisiltaan. Sotilaan paras ase on isänmaahenki ja halu puolustaa omaa reviiriä. Tässä operoinnissa ei tarvita läppäreitä, vaan lukuisina pienosastoina motivoituneita sissiryhmiä, jotka tuhansin pienryhmin iskevät ja katoavat "metsiin".


Näyttävyys- ja näytettävyysaseita tarvitaan paraateihin siviilien mieltä ylentämään ...

...ja joihinkin harvoihin täsmäiskuihin vihollisen suuriin keskittymiin tai painopistekohteisiin, joita todennäköisesti myös parhaalla taidolla puolustetaan - jolloin teknologiavälineistä huolimatta vihollisen tappiot kasvavat suuriksi.


Investointi "hornetohjuksiin" on vain amerikkalaisen asetuotannon tukemista
(Kun kansakunta ei edes Natoon millään muotoa halua liittyä)

80:llä ilmasta maahan ammuttavalla "hornettäsmäohjuksella" ei paljon saada aikaiseksi, mutta esimerkiksi 20.000 kolmimiehistä metsäsissiryhmää tekee pahaa jälkeä, kun se koordinoidusti iskee (tässä tarvitaan sitä "nokialaista"). Pahin isku on "sadoin veitsen iskuin" haavoitettu vihollinen, yhtäaikaa ja monin paikoin - liian paljon menetyksiä tietäen, ettei iskijän tappiot olleet kuitenkaan kovin suuret!

Muistamme Talvisodan, useimmat lukemistaan kirjoista - kun ylimielinen, "hyvin" varustettu, paikallisoloihimme tottumaton ja ilman motivaatiota kuin päättäväisyyttä omaava massa-armeija hyytyi pakkaseen ja suomalaisen "metsäsissin" periksiantamattomuuteen.


Ilkka Luoma
Laajenna
Ei nimimerkkiä 03.03.2012 07:37
Näin se vaan menee.

Ja tästä syystä pitää todella arvuutella miksi jalkaväkimiinat piti poistaa?
Halpoja vartijoita, jotka ei tarvii tarvii lepoa eikä ravintoo. Nämä olisi asemissa 24/7 ja aina tominta valmiina.
Laajenna
Ei nimimerkkiä 03.03.2012 07:46
Metsäsissit on helppoa saalista ilmasta käsin.
Laajenna
Juupa juu 03.03.2012 07:53
Lainaus: Ei nimimerkkiä kirjoitti: Näytä viesti Näin se vaan menee.

Ja tästä syystä pitää todella arvuutella miksi jalkaväkimiinat piti poistaa?
Halpoja vartijoita, jotka ei tarvii tarvii lepoa eikä ravintoo. Nämä olisi asemissa 24/7 ja aina tominta valmiina.
________________________________

Siksi, että oma kommarisammakkomme ja demlan kurahaarat sekä viherstalinistit haluavat maamme osaksi, nykyistä, itäistä uhkaamme.

Siksi meidän on maksettava maailman luonnonvaroiltaan rikkaimman valtion paskapuhdistamot, orvot ja narkkarit.

Siksi rajoillamme ei saa olla vartijoita, aseita eikä missään tapauksessa mitään järjestelmiä, jotka hidastavat taikka tekisivät kipeää ystävällismielisiin auttajiimme, kun he päättävät saapua pelastamaan suomen kansan ilkeiltä persuilta.

Voi sitä ihanaa monikansallista onnelaa, kun vihdoin liitymme suureen ja mahtavaan.

Vai mitä Tarja?

No... Minulta ei vielä ole haettu aseita pois, ja piilossa ja tallessa on pari tarkkaa venäjän rautaa, jotka rekkamies kaukaa myi sopivasti.

Paukkuja on, joten minä ainakin aion antaa mielipidelauselmani jos hetki koittaa.
Laajenna
Ei nimimerkkiä 03.03.2012 08:18
Lainaus: Ei nimimerkkiä kirjoitti: Näytä viesti Metsäsissit on helppoa saalista ilmasta käsin.
Paitsi että eivät ole. Metsään eksyneiden mummojenkin löytäminen on vaikeaa helikopterista lämpökameralla.
Laajenna
Ei nimimerkkiä 03.03.2012 08:23
Metsäsissin hyytyessä puolustus kaatuu.
Laajenna
Reservin korpraali 03.03.2012 08:30
Kyllä se niin on, että helposti innostutaan korkean teknologian aseista ja järjestelmistä mutta edelleen - vuonna 2012 - konfliktin pitkittyessä yli muutaman viikon romahtaa homma yllättävän nopeasti persutasolle.
Veikkaisin, että kriittinen on sellainen pari viikkoa ja sen jälkeen rynnäkkökivääri ja jääkäri on jo kovaa valuuttaa.

Iso reservi, perusvarustettu sotilas, tarkkaan funtsitut ja testatut systeemit. Ne toimivat. Mitä hienompi/kalliimpi tekniikka sitä lyhyempi on sen valmiustila ja suurempi huoltotarve.
Tästä kaikesta on näyttöä ja kokemusta maailmalta.

Asiaa vähän sivuava esimerkki - pystykorvalla tai millä tahansa mosin-nagantilla, joka on nyt jo yli 100-vuotias kiväärimalli pystyy ampumaan miehistönkuljetusvaun Pasin panssarin läpi
Se siitä tulisuojasta. Ukko-pekka-kivääri maksaa tällä hetkellä n. 50,- ja venäläiset teräsytimiset ylijäämäpatruunat vaikkapa Hyrnävän rautakaupasta maksavat 0,20 €/kpl...
Laajenna
Ei nimimerkkiä 03.03.2012 08:34
Aloittajan kanssa samaa mieltä. Kaikille pitäisi olla rynnäkkökivääri, ammuksia ja räjähteitä valmina jaettavaksi nopeasti kriisin tullessa.

Nuorista vaareihin kun kaikki olisi aseistettu niin ei tänne kukaan haluaisi tulla. Valloittaminen voisi onnistuakin mutta pitäminen onkin sitten toinen asia. Miehittäjä menettäisi resusseja siellä täällä jatkuvasti metsäsisseille.

Ulkomaailmaan siitä tieto että sissisotaan joudutte jos ilman lupaa tänne tulette. Se toimisi pelotteena paremmin kuin muutama ohjus muutamassa hävittäjässä.

Nyt olisi rynnäkkökiväärit jo kaikille mutta urpot suunnittelee niiden hävittämistä. Joskus sitä jostain syystä kuvittelee että meillä ei ole enää omia puolustusvoimia.
Laajenna
Ei nimimerkkiä 03.03.2012 08:46
Nyt olisi rynnäkkökiväärit jo kaikille mutta urpot suunnittelee niiden hävittämistä. Joskus sitä jostain syystä kuvittelee että meillä ei ole enää omia puolustusvoimia.[/QUOTE]

Joka maassa on jonkin näköiset "puolustusvoimat", joko omat taikka naapurin tuomat.
Laajenna
Ei nimimerkkiä 03.03.2012 08:47
Lainaus: Ei nimimerkkiä kirjoitti: Näytä viesti Aloittajan kanssa samaa mieltä. Kaikille pitäisi olla rynnäkkökivääri, ammuksia ja räjähteitä valmina jaettavaksi nopeasti kriisin tullessa.

Nuorista vaareihin kun kaikki olisi aseistettu niin ei tänne kukaan haluaisi tulla. Valloittaminen voisi onnistuakin mutta pitäminen onkin sitten toinen asia. Miehittäjä menettäisi resusseja siellä täällä jatkuvasti metsäsisseille.

Ulkomaailmaan siitä tieto että sissisotaan joudutte jos ilman lupaa tänne tulette. Se toimisi pelotteena paremmin kuin muutama ohjus muutamassa hävittäjässä.

Nyt olisi rynnäkkökiväärit jo kaikille mutta urpot suunnittelee niiden hävittämistä. Joskus sitä jostain syystä kuvittelee että meillä ei ole enää omia puolustusvoimia.
Hyvä idea, kannatan! Uskon todella, että tuo toimisi.
Luultavadti joka kylästä löytyy sen verta reservi-harrastajia, että heidän kauttaan voisi järjestää mobilisaation.

Näitä voisi vaikka harjoitella, ei aseila, mutta tiedonkulkua ja kokoontumista. Olisi hyötyä muissakin myrsky- yms katastroofeissa ja voisi olla kivaakin. Yhteisöllisyyttä.
Laajenna
Ei nimimerkkiä 03.03.2012 08:51
Lainaus: Ei nimimerkkiä kirjoitti: Näytä viesti Aloittajan kanssa samaa mieltä. Kaikille pitäisi olla rynnäkkökivääri, ammuksia ja räjähteitä valmina jaettavaksi nopeasti kriisin tullessa.

Nuorista vaareihin kun kaikki olisi aseistettu niin ei tänne kukaan haluaisi tulla. Valloittaminen voisi onnistuakin mutta pitäminen onkin sitten toinen asia. Miehittäjä menettäisi resusseja siellä täällä jatkuvasti metsäsisseille.
.
Olet asian ytimessä. Valtaaminen onnistuisi tekniseltä miljoona-armeijalta, tosin silläkin on hintansa. Miehitetyn alueen hallussa pitäminen onkin todella eri juttu, siinä katoaa vieraan armeijan motivaatio kun joutuvat varautumaan 24/7 sissi-iskuihin. Kyse ei ole edes siitä kuinka paljon vihollisia kaatuu, vaan siitä että vaara sisseistä vaanii kaikkialla ja jatkuvasti.
Laajenna
Ei nimimerkkiä 03.03.2012 08:55
Lainaus: Ei nimimerkkiä kirjoitti: Näytä viesti Aloittajan kanssa samaa mieltä. Kaikille pitäisi olla rynnäkkökivääri, ammuksia ja räjähteitä valmina jaettavaksi nopeasti kriisin tullessa.

Nuorista vaareihin kun kaikki olisi aseistettu niin ei tänne kukaan haluaisi tulla. Valloittaminen voisi onnistuakin mutta pitäminen onkin sitten toinen asia. Miehittäjä menettäisi resusseja siellä täällä jatkuvasti metsäsisseille.

Ulkomaailmaan siitä tieto että sissisotaan joudutte jos ilman lupaa tänne tulette. Se toimisi pelotteena paremmin kuin muutama ohjus muutamassa hävittäjässä.

Nyt olisi rynnäkkökiväärit jo kaikille mutta urpot suunnittelee niiden hävittämistä. Joskus sitä jostain syystä kuvittelee että meillä ei ole enää omia puolustusvoimia.

Onko ne ulkomaailmasta milloin tulossa suomea valloittamaan, onko sulla tietoa?
Laajenna
Ei nimimerkkiä 03.03.2012 08:56
Lainaus: Ei nimimerkkiä kirjoitti: Näytä viesti Patterin loppuessa läppäri hyytyy
Metsäsissin hyytyessä puolustus kaatuu.
Kyllä se cybersotilas on riippuvaisempi paristoista kuin sissi.

Voivoi kun radioyhteys, gps ja pimeänäkölaite sammuvat suomalaisessa talvimetsässä, siinä tulee laboratoriosotilaalla äitiä ikävä!
Laajenna
Ei nimimerkkiä 03.03.2012 09:08
Lainaus: Ei nimimerkkiä kirjoitti: Näytä viesti Metsäsissit on helppoa saalista ilmasta käsin.

Pyh!
Isot kuvitelmat sulla.
Sellasta teknologiaa ole olemassakaan, eikä ole keksitty, että ihminen ei voi piiloutua metsään.
Laajenna
Ei nimimerkkiä 03.03.2012 09:16
Lainaus: Ei nimimerkkiä kirjoitti: Näytä viesti Metsäsissit on helppoa saalista ilmasta käsin.
Helikopterit ovat helppoa saalista metsästä käsin.
Laajenna
Ei nimimerkkiä 03.03.2012 09:17
Lainaus: Ei nimimerkkiä kirjoitti: Näytä viesti Onko ne ulkomaailmasta milloin tulossa suomea valloittamaan, onko sulla tietoa?
Onks' sulla tiatoo, millonka syttyy seuraava tulipalo?

Jaa ei vai? Et usko, että talos' koskaan palaa?

Kyllä musta kuitenkin on syytä silti ylläpitää palokuntia sun muita ampulansseja.
Laajenna
Ei nimimerkkiä 03.03.2012 09:19
Lainaus: Ei nimimerkkiä kirjoitti: Näytä viesti Helikopterit ovat helppoa saalista metsästä käsin.

Edelleenkin.
Pyh!
Laajenna
Ei nimimerkkiä 03.03.2012 09:27
Lainaus: Ei nimimerkkiä kirjoitti: Näytä viesti Edelleenkin.
Pyh!
Hekot eivät pysty piiloutumaan kuten metsäsissi. Olalta laukaistavilla noita on pudoteltu sadoittain, niin kauan kuin aseita on ollut. Melkoisella varmuudella hekoilla välteltäisiinkin matalalla tapahtuvia lentoja, kuten esim sissien etsimistä ilmasta käsin.
Laajenna
Ei nimimerkkiä 03.03.2012 09:34
Lainaus: Ei nimimerkkiä kirjoitti: Näytä viesti Olet asian ytimessä. Valtaaminen onnistuisi tekniseltä miljoona-armeijalta, tosin silläkin on hintansa. Miehitetyn alueen hallussa pitäminen onkin todella eri juttu, siinä katoaa vieraan armeijan motivaatio kun joutuvat varautumaan 24/7 sissi-iskuihin. Kyse ei ole edes siitä kuinka paljon vihollisia kaatuu, vaan siitä että vaara sisseistä vaanii kaikkialla ja jatkuvasti.
Cyber-ukot on vielä helppo lamauttaa, viedään sähköt ja pleikkarit...
En tiedä, paljonko nykyään panostetaan sissikoulutukseen, mutta luultavasti liian vähän, maa on ollut taikinaämmien ikeessä ihan liian kauan.
Näin naapurissa:

http://www.youtube.com/watch?v=ysOPp...eature=related

http://www.youtube.com/watch?v=QyjaC...eature=related
Laajenna
Tomppa 1 03.03.2012 09:57
Mitä Afganistanilaiselle Metsäsissille olisi käynyt ilman HUIPPUTEKONOLOGIAA edustavia olalta ammuttavia Stinger IT-ohjuksia? No, se olisi tapettu siihen paikkaan! Mistä Metsäsissi saa käsiinsä ydinpommin jolla tuottaa EMS-pulssi? Metsäsissi menstyy vain ja ainoastaan jos sillä on käytössään HUIPPUTEKNIIKKAA jos sitä ei ole niin Metsäsissi on vainaja!
Laajenna
Ei nimimerkkiä 03.03.2012 10:36
Tiukka sivallus kokkareille ja persujen Oinoselle!
Laajenna
Ei nimimerkkiä 03.03.2012 10:39
Lainaus: Ei nimimerkkiä kirjoitti: Näytä viesti Hekot eivät pysty piiloutumaan kuten metsäsissi. Olalta laukaistavilla noita on pudoteltu sadoittain, niin kauan kuin aseita on ollut. Melkoisella varmuudella hekoilla välteltäisiinkin matalalla tapahtuvia lentoja, kuten esim sissien etsimistä ilmasta käsin.
Sulla ei taida olla siellä metässä muuta kuin ranteella laukaistava.
Laajenna
Ei nimimerkkiä 03.03.2012 10:44
Lainaus: Ei nimimerkkiä kirjoitti: Näytä viesti Näin se vaan menee.

Ja tästä syystä pitää todella arvuutella miksi jalkaväkimiinat piti poistaa?
Halpoja vartijoita, jotka ei tarvii tarvii lepoa eikä ravintoo. Nämä olisi asemissa 24/7 ja aina tominta valmiina.
Puna-Tarja käytti valtaansa.
Laajenna
Ei nimimerkkiä 03.03.2012 10:49
Lainaus: Ei nimimerkkiä kirjoitti: Näytä viesti Metsäsissit on helppoa saalista ilmasta käsin.
Lue #1
Laajenna
Ei nimimerkkiä 03.03.2012 10:57
Lainaus: Ilkka Luoma kirjoitti: Näytä viesti Armeijan modernisointi - huippuelektroniikka ei korvaa metsäsissiä

(Varuskuntia nurin, ikäluokat ja puolustus-/ hyökkäyskyvykkäät nuoret vähenevät, kuin se, että huippuelektroniikka saa entistä enemmän rahaa. Hajautetut paikallisjoukot voivat olla tae, ettei vihollinen edes aloita hyökkäystään - suurien menetyksien pelossa)


[ ... varusmiesalokas vannoo valaansa, ... "mitähän minäkin teen, kun vihollinen hyökkää? Meitä ei ole koulutettu hyökkäämään, vaan puolustamaan - kotiseutuni maastot tunnen ja puolustan omaani ja tuttuja elinpiirejäni. Täsmäohjusta ei kannata tuhlata minuun, joka olen osa kolmimiehistä sabotoitsijaryhmää, jos vihulainen maillemme onnistuu pääsemään. Maatani puolustan, mutta yleisesti hyväksytyn rajan ylittämisen jätän muille" ... ]


Afganistan on ollut koetinkivi englantilaisille, venäläisille ja nyt amerikkalaisille. Neuvostoliiton miehitettyä maan, afgaanisissi pudotteli venäläisten helikoptereita olalta ammuttavilla amerikkalaisperäisillä Stingereillä. Nyt talebaanisissi ampuu kiusallisen häiritseviä iskujaan venäläisvalmisteisilla olalta laukaistavilla raketeilla. Huipputeknologia ei koskaan korvaa motivoitunutta sissiä, jolla on päämäärä, motivaatio ja identiteetti.

EMS pulssi, joka syntyy jo taktisen ydinaseen räjähdyksestä tuhoaa nykykäsityksen mukaan miltei kaiken huippuelektroniikan, joita modernit aseet ovat täynnänsä. Amerikkalaiset kehittivät jo vuosia sitten atomiaseen - neutronipommin, joka tappaa vain ihmisiä, röykkiöittäin, mutta ei rakennuksia - ja samalla eliminoi vihollisen (ehkä omatkin) ohjauselektroniikat. Metsäsissiin EMS -pulssi ei vaikuta, paitsi tämän kännykkään, läppäriin ja gepsiin. Näin elektrokybersotilaasta tuli kertaheitolla "talebaani" - jos motivaatiota sattui jäämään tai yleensä edes syntymään.


Huippumoderni sotilas kuin laitteisto ovat huippukalliita

Tehokkain häiritsevä tekijä on metsäsissi, joka katoaa tehtävän täytettyään kuin "pieru saharaan" tai kuin "vaeltava aave" metsän siimeksiin. Jokaiselle metsäsissille ei riitä millään maahantunkeutujalla huippuhienoa maaliinsa hakeutuvaa täsmäohjusta tai pommia.

Kolmimiehiset hyvällä motiivilla ja ryhmähengellä varustetut iskusotilaat ovat suurena monikertana kiusallinen "ase", ja saattaa aikaansaada suurenkin nykyteknologisen armeijan hyökkäyksen epäonnistumisen (ainakin koko sodan voittamista ajatellen). Olisi mukava tietää miten ja millä suunnitelmalla sveitsiläiset maatansa puolustaisivat - ei ole kokemusta eikä tietoa, koska eivät ole joutuneet hyökkäyksien kohteiksi pitkiin aikoihin - kuitenkin reservillä on aina aseet jo kotona valmiina.


Afgaanisissi pudotti 8.000 dollarin olkaraketilla 15.000.000 dollaria maksavan hyökkäyshelikopterin

- tuossa piilee asian ydin. Se kuka pienimmillä kustannuksilla ja monikerralla toimiessaan tuhoaa mitä enemmän vihollisen huippukalliita aseyksiköitä ja -järjestelmiä - on lopulta sodan voittaja - usein oman maansa puolustajana.


Muistamme Vietnamin,

jossa edes massiiviset mattopommitukset eivät lannistaneet "pakolla ja motivoinnilla" koulutettuja Pohjois-Vietnamin metsäsissejä. Seurauksena amerikkalaisten massiivisista sotatoimista oli miljoona tapettua vietnamilaissiviiliä ja 60.000 omaa sotilasta ja 150.000 amerikkalaisnuorta, narkkareina ja mielisairaina, joiden hermo meni Coca-cola-automaateista huolimatta - oltiin vieraalla maalla - ilman mitään motiivia tai edes ymmärrystä miksi täällä ollaan.


Suomalainen puolustushenki syntyy osaksi karismaattisista johtajista,

jotka panevat itsensä likoon esimerkkeinä kaikesta siitä, mitä vaativat alaisiltaan. Sotilaan paras ase on isänmaahenki ja halu puolustaa omaa reviiriä. Tässä operoinnissa ei tarvita läppäreitä, vaan lukuisina pienosastoina motivoituneita sissiryhmiä, jotka tuhansin pienryhmin iskevät ja katoavat "metsiin".


Näyttävyys- ja näytettävyysaseita tarvitaan paraateihin siviilien mieltä ylentämään ...

...ja joihinkin harvoihin täsmäiskuihin vihollisen suuriin keskittymiin tai painopistekohteisiin, joita todennäköisesti myös parhaalla taidolla puolustetaan - jolloin teknologiavälineistä huolimatta vihollisen tappiot kasvavat suuriksi.


Investointi "hornetohjuksiin" on vain amerikkalaisen asetuotannon tukemista
(Kun kansakunta ei edes Natoon millään muotoa halua liittyä)

80:llä ilmasta maahan ammuttavalla "hornettäsmäohjuksella" ei paljon saada aikaiseksi, mutta esimerkiksi 20.000 kolmimiehistä metsäsissiryhmää tekee pahaa jälkeä, kun se koordinoidusti iskee (tässä tarvitaan sitä "nokialaista"). Pahin isku on "sadoin veitsen iskuin" haavoitettu vihollinen, yhtäaikaa ja monin paikoin - liian paljon menetyksiä tietäen, ettei iskijän tappiot olleet kuitenkaan kovin suuret!

Muistamme Talvisodan, useimmat lukemistaan kirjoista - kun ylimielinen, "hyvin" varustettu, paikallisoloihimme tottumaton ja ilman motivaatiota kuin päättäväisyyttä omaava massa-armeija hyytyi pakkaseen ja suomalaisen "metsäsissin" periksiantamattomuuteen.


Ilkka Luoma
Naulan kantaan!
Laajenna
Ei nimimerkkiä 03.03.2012 10:59
Jonkin älypuhelimen käyttöä ei sallittu pakkasella.
Laajenna
Ei nimimerkkiä 03.03.2012 11:04
valtavat määrät sellaisia joukkoja, jotka eivät suoraan taistele.
Laajenna
Ei nimimerkkiä 03.03.2012 11:06
Saattaapa se metsäsissi nujertaa teknisesti nykyaikaisesti varustautuneen sotilaan metsässä, vaan kun sotia ei enää käydä metsissä. Nykyään joukot kuljetetaan ilmateitse.
Sillä aikaa kun miehet odottavat vastustajaa metsän suojissa rajalle, vastapuolen erikoismiehet toimivat vaikkapa maalinosoitustehtävissä ilmasta suoritettaville iskuille. Nämä kohteet eivät ole metsissä vaan kaupungeissa. Erikoismiehillä ei välttämättä ole mitään taisteluasua vaan siviilivaatteet.

Sitten kun vaikkapa satamat, liikenteen risteysasemat, komento- ja viestikeskukset, hallinnon käyttämät rakennukset, maanpuolustuksen ja siviilihuollon kannalta merkittävät varikot ja varastot tai niille johtavat tiet, voimalaitokset ja vaikkapa isommat sairaalat on laitettu paskaksi ohjuksin, niin sotiminen kaatuukin muutamassa viikossa omaan mahdottomuuteensa täällä.
Laajenna
Putinkin osaa 03.03.2012 11:08
Varuskunnissa olisi opetettava karatea ja Kung-Fua.
Laajenna
Ei nimimerkkiä 03.03.2012 11:09
Lainaus: Ei nimimerkkiä kirjoitti: Näytä viesti Saattaapa se metsäsissi nujertaa teknisesti nykyaikaisesti varustautuneen sotilaan metsässä, vaan kun sotia ei enää käydä metsissä. Nykyään joukot kuljetetaan ilmateitse.
Sillä aikaa kun miehet odottavat vastustajaa metsän suojissa rajalle, vastapuolen erikoismiehet toimivat vaikkapa maalinosoitustehtävissä ilmasta suoritettaville iskuille. Nämä kohteet eivät ole metsissä vaan kaupungeissa. Erikoismiehillä ei välttämättä ole mitään taisteluasua vaan siviilivaatteet.

Sitten kun vaikkapa satamat, liikenteen risteysasemat, komento- ja viestikeskukset, hallinnon käyttämät rakennukset, maanpuolustuksen ja siviilihuollon kannalta merkittävät varikot ja varastot tai niille johtavat tiet, voimalaitokset ja vaikkapa isommat sairaalat on laitettu paskaksi ohjuksin, niin sotiminen kaatuukin muutamassa viikossa omaan mahdottomuuteensa täällä.
Ja edelleenkään se hyökkääjä ei ole turvassa sisseiltä, jotka vaanivat hämyssä ja tappavat valtaajia aina kun pystyy. Valtaaminen ei ole vaikeaa vaan hallussa pitäminen.
Laajenna
Lisätietoa Yhteydenotto Lisää keskustelupalsta